Szerverösszevonás (Soft Merge) - KIBESZÉLŐ

• Hm... amit Gerappa írt az nem jó. Az finoman szólva elég gáz lenne, ha valaki nem tudna költözni, mert a célszerveren top50-be kerülne. Badidol elmondása alapján ez a megkötés az összevonásra nem fog vonatkozni... na meglátjuk. Megpróbálok ennek még utánajárni.

Úgy gondolom, Te is picit kevered a szezont a fával. [sic!]

Van 15 accja 15(?) szerveren. Ergo eleve nem egy szerveren volt a 15 acc. Meglepődnék, ha mindenki is ugyanarra a szerverre akarna menni beleértve az összes kisebb-nagyobb szövetséget.

Ha lenne 1 db szerver, és oda nem férne be az összes acc még meg is érteném a problémát. De az, hogy 3 szerverből minden áron csak egy jó, azt már nemigen tudom megérteni.

Másfelől ha "ja 2 hét múlvára már eltüntetne belőle 5-öt", akkor nem tudom miért olyan nagy baj, ha azt az 5-öt eleve másik szerverre viszi (vagy ha az nem derogál, akkor törli). Ja, hogy akkor nem lehet vele foglalni a zsíros helyeket, és megtolni a bányákat?

Annyira tehát mégsem az acc volt fontos. Hanem a haszonszerzés. Ami saját accból a multi szabály megszegése (eltekintve attól a ténytől, hogy ez objektíven bizonyítható lenne-e, vagy a szürkezónába esne).

Ez a törléssel fenyegetés pedig nem újdonság. Érdekes módon valahogy mindig mindenki törölni akarja az accját, ha nem azt mondjuk nekik, amit hallani szeretnének.

Olyan fontosak az accjai, hogy mindenképpen kell mind a 15. De ha nem lehetnek egy szerveren, akkor inkább törli az egészet, mert neki annyira fontos a játék, meg azok az accok. Kicsit ellentmondásos, n'est ce pas?

Jelenleg van 26 szerver. Ergo ha valakinek 7 szerveren 2 accja van (vagy bármi kombináció, amivel 33 alá jön ki a végeredmény), el tudja őket helyezni szabályosan. Akinek pedig van felesleges ideje és pénze, hogy több, mint 33 accal ambrót vásároljon, azt annyira nem tudom sajnálni.

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

-Eki-, Kiosk and Emion like this.
  • Igen, mint Te is leírtad, a GF a hibás, nem a team.

Persze, hogy ez igaz - de az ügyfélszolgálaton is az ügyintézőnél vered az asztalt, vagy mondod el a gondodat. Aztán emlegeted a főnököt is, hogy csináljon akkor ő valamit (a fizetéséért), Persze szidhatjuk együtt (az ügyintézőkkel) a rendszert... hirtelen ez a Fórum (felület) jutott nekünk ezt előadni.

Azért ez a 2 accot vinnék 1 cél szerverre és nem megy mert e-mail egyezik, NO meg TOP 50 nem lehetsz, mert nem férsz be a célszerverre, nos az elég gáz

• Hm... amit Gerappa írt az nem jó. Az finoman szólva elég gáz lenne, ha valaki nem tudna költözni, mert a célszerveren top50-be kerülne. Badidol elmondása alapján ez a megkötés az összevonásra nem fog vonatkozni... na meglátjuk. Megpróbálok ennek még utánajárni.

Az nem gáz, hogy 1lobby-1 emilcímmel 2 acc-ot sem lehet majd ugyanarra a szerverre vinni?

Most írjak akkor jegyet, hogy az összes acc-om szedjétek szét, hogy költözni tudjak?

Ugyanis nekem, csak egy szerver a jó...ez már régen nem ér annyit, hogy több időt töltsek el vele.

• azt feltűnt mindenkinek, h a tesztszerverről beszélünk? pont azért teszt, h ott nézzék meg, h mi működik és mi nem..

lehetséges, ha az első napon kiderül, h:

- ha top50 megvalósul

- ha két e-mailt nem enged egy szerverre vinni..

akkor esetleg le is állítják az egészet..? vagy ez fel sem merülhet..?

a Team erőn felül teljesít olykor.. őket ne hibáztassuk azokért, amelyeket a GF akar megvalósítani és lenyomni a játékosok torkán.

törléses fenyegetés: hajrá :) a Teamnek ennyivel könnyebb dolga lesz, a GF-et meg nem pont ez az 1-2 ember fogja érdekelni az összes többi országhoz viszonyítva.. ;)

Kiosk likes this.
  • Szerintem mindenki bent ragad a semmi földön - és kakukk az ikának

A költözésbe hallnak bele az accaink majd sorban :)

Azért az sokaknál van, hogy 1 szerveren 2 acc - mint pl nekem is

Nekem minden accom szépen sorban egy lobbyban van - IP egyezés megkötve, van amit átvettem hivatalosan, van ami költözés miatt van párban. Legtöbbször felváltva játszottam velük, van ambró is mindegyikben. Szóval be van tartva minden szabály - finanszírozom is az ingyenesnek mondott játékot amikor van miért.... Pl hábi van és segítek a társaimnak - pörögjön jobban a játék az ambrótól. NO, belőlem aztán nem gazdagszik meg a GF az is tuti, de a lényeg: szerződött és FIZETŐ(s) játékos vagyok.

Ezért is vannak bizonyos alapvető elvárásaim... nahh mindegy, most már essünk túl rajta - valahová csak bedobnak minket ;)

Lotolvaj likes this.
  • azt feltűnt mindenkinek, h a tesztszerverről beszélünk? pont azért teszt, h ott nézzék meg, h mi működik és mi nem..

Jahh de azért nem a kovács 112 pistike ragadt be ott egy nem kispályás accal ám - hanem egy volt SGO

ÉS

Ide írt nem máshová

Az meg szerintem nem jó üzenet senkinek, hogy kit érdekel, ha törlöd magad mert pont nem hiányzik 1-2 ember vagy 15-20 acc

• akkor esetleg le is állítják az egészet..? vagy ez fel sem merülhet..?

Nem merült fel bennem, hogy egyszer megcsinálnak valamit rendesen...Erre már volt pár évük, még egyszer sem sikerült.

Egyébként, mi az utolsó verzió, mikor lesz költözés?

Majd akkor irjam a jegyeket, hogy nem tudok költözni, mikor nem tudok költözni?

Biztos én leszek az egyetlen, 3 perc alatt kapok is választ, máris megoldódik.

Ugye te most találkoztál először ezzel a játékkal? :)

• s az miért lényeg, h volt SGO? attól, h volt SGO valaki, attól már valaki? félreértés ne essék, nem Gerappa ellen vagyok, csak nem értem, h "jelenleg" miben különbözik bárki mástól?

oké, megosztotta ezt velünk, remek.. de ennyi.. írni kell a GF-nek, remélhetőleg van feedback a tesztszerveren belül is és jelezni kell, h mi a gond..

nyilvánvalóan számoltak egy bő 10-20%-os lemorzsolódással..

a többit pedig Gro leírta szerintem elég érthetően..

az nyilvánvalóan jó üzenet, h "ha nem tesztek semmit, akkor törlöm magam".. ez fenyegetés, zsarolás..? hm..?

Egyébként, mi az utolsó verzió, mikor lesz költözés?

2021.12.02.

Ugye te most találkoztál először ezzel a játékkal? :)

nem, 3 éve "játszom" "aktívabban"..

de más oldalról nézve vagy 15 éve vagyok különböző GF-es játékokban és admin csapatban..

Kiosk likes this.
  • nem, 3 éve "játszom" "aktívabban"..

de más oldalról nézve vagy 15 éve vagyok különböző GF-es játékokban és admin csapatban..

És ennyi idősen, még hiszel a mesében? :)

Én csak múlt héten találtam ide, de már én sem.

Trockij likes this.
  • nem, 3 éve "játszom" "aktívabban"..

És ennyi idősen, még hiszel a mesében? :)

Én csak múlt héten találtam ide, de már én sem.

Persze, azokban igen ;)

Elhiszem egyébként, h így érzel és meg is értelek. Nálunk ( ogame ), az Ika előtt volt összevonás kicsit zökkenőmentesebben, mint ami itt megy.. lehet, h az jobban támogatott GF fejlesztői oldalról, nem tudom.. :)

• A team a hibás mindenért is, igaz?

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem sírom vissza azokat az időket, mikor csak Loro volt egyedül. És ha így haladunk tovább, akkor nem is csodálkozok, ha megint senkinek se lenne kedve ezzel foglalkozni.

Egyébként csak nekem tűnik nagyon egyszerűnek a probléma megoldása? Rakja törlésre most azokat az accokat a célszerveren, amiket nem akar megtartani. Az összevonáskor úgyis lesz két teljes hete, mikor törlődtek a bizonyos accok, csak akkor viszi át az összeset, így nem lépi át a limitet.

Szerintem ezt megírom,aztán jobb ha fel sem nézek ide.

Nem fenyegetőzött,csak mondta ő ebbe időt akkor így nem öl már,mert mi van ha fél év múlva meg csak 1 maradhat és mindet törölheti. Törölt és ennyi.

Nem 15 szerveren volt 15 acca,de ez mind1.

Szeretnélek megérteni és mivel sokszor mondjátok játékospártiak vagytok......bevallom nagyon nem megy.

A játékos nehogy átvigyen már az accait és bányába tolja a már amúgy is beadott fa mennyiséget és utána törölje az accát és maradjon 10 acca,amiben van nem kevés ambró,MERT EZ HASZONSZERZÉS. Mondod TE.

Jó nagy haszna lesz belőle!!!! Több ezer órát ölt az accokba az évek alatt,kötelezitek rá töröljön ebből párat .

A szemétláda még az utolsó percben hasznot akar szerezni belőle. Bányát akar fejleszteni és aztán oda is költözni és játszani. Borzasztó.

Ha már pénzt nem lát vissza belőle,az ambrókat nem tudja felhasználni és önhibáján kivül még törölnie is kell,legalább ennyi öröme lett volna.

A terve az volt minden accot áthoz az adott szerverre,beköltözik valahova,beadja bányába a fát,játékostársai lefosztják az accountban maradt nyersit,majd kitörli és annak a helyére rak másik accot amivel játszik. Így magas bányái lesznek és tud fejlődni. Ez a 14 napjába bele is fért volna.. Maradt volna 10 accountja.

Nem tudom ez melyik szabályba ütközik bele. Csak szólok akkor nem sok játékos marad.

Viszont kitörölt minden accát és mivel ismerem vagy 3000-4000 ambrója ment a kukában,az NEM HASZON szerzés. Hanem az a GF üzletpolitkája.

És ez így van rendjén. Ez a korrekt. Ennek a GF-nek vagy "tagja".

Hisz az ambrót kifizette a játékos,a többi meg kit érdekel.

Akkor ez a PÉNZ LEHÚZÁS melyik zónába esik? Szürke? Költői kérdés.

Reklamálni tudok ez ügyben? Nem,ebben nem tudsz segíteni. Hisz a visszatérítéshez nem hozzátok tartozik.

Esetleg ha ír nektek egy jegyet kap egy 5 euros kuponkát? Jaaah ezt se tudod megmondani. Hisz te nem vagy a GF alkalmazottja,te csak team tag vagy.

Ami komolyabb kérdés azt ne tőled kérdezzük.

Átrakta volna más játékos barátjának az accát,másik lobbyba és akkor nem vesznek el. Ebben sem tudsz segíteni.

Észrevetted,hogy ami lényeges kérdés és a pénz is szerepelhet benne...egyikben sem tudsz segíteni. Semmiben.

Amiben meg tudtál volna,hogy azt írod : nyisson jegyet és elbíráljuk vagy megkérdezem a felettesem...Helyette tudod mit írtál: Oldja meg.

A végén meg azt mondod most,te az ilyet nem tudod sajnálni. Ez így erős nekem.

Köszönjük a segítséget. Jó játékot mindenkinek.

Opi likes this.
  • Öszìnte leszek. Ha kitörölt mindent elég buta ember volt. senki nem mondra neki. 15ből négyet kellett volna csak. Visszatéritést se kap. Senki nem kérte törölje mindent. 3-4000 ambro nem is sok. 12 év alatt nekem 50-60000 van benne :) 15böl biztos lett volna négy ami nem sokat érő account.

Kicsit gondolkodik vagy vár akkor rájön simán átvihette volna mindet. Ughogy így járt. Nem tudom sajnálni. Mondjuk azt se hiszem el, hogy mindet törölte. :)

Gro, Trockij and Kiosk like this.
  • Figyelj, erre kár időt pazarolnod. Az már fentebb kiderült feketén-fehéren, hogy az említett team tag játékos párti! 1 játékos - 1 accal játékos párti. Mert akinek annál több van, az már haszonszerzés céllal - ha lenne időm és kedvem átnézném ismét a játékszabályzatot haszonszerzésre vonatkozó részét - vagy csalással esetleg mind a kettő céllal működteti. (nem is értem, hogy ilyen vállalt hozzáállás mellett hogyan lehet még mindig team tag).

Szóval engedd el.

• Reggelt, ma ugye karbantartás, ez elvileg arról szól, hogy átrendezzék azt, ami eddig nem úgy volt, ahogy ezután lesz. Gondolok itt a TOP 50 szabályra, azonos lobbyra ,stb. Tehát azért nem megy most, mert majd karbantartás után menni fog, mármint holnap, amikor elindul az összevonás. Legalább is így kellene lennie, mert erről szól a karbantartás. Legalább is remélem.....

[mod='Sipka']Ezért kérjük, hogy azt olvassátok el, amit mi írunk ki a hírekbe. Se top50, se lobbyváltozás...oly sokszor írtuk le, azt olvassátok el, amit megosztunk. Köszönjük. S igen, a GF karbantartást ígért, lássuk.[/mod]

General HU Gamma (AB-AS alliance)

• Nos, a legtöbb kérdésre már válaszoltak, én egyetlen dolgot közölnék:

Coolock a következő sértésed vagy ocsmánykodásod után tiltani foglak, most lett elegem ebből... gondolkodj már egy picit...ez már az alja, még Tőled is. Szerintem elég sokat hallgattunk meg, adtunk lehetőséget.

Egyébként igen, a tesztszerver az teszt, élesben a 10+1 account él, és ne aggódjatok, senkit nem fogunk költözés után letittani, ha még nem tudja melyik accountjait törli...mi értetek vagyunk itt, nem ellenetek...a csalók meg kezdjék szépen törölni a 100+accukat.

Szóval nincs top50 és 1 account a 11 helyett...erről értesítünk Titeket a magyar hírek részen, ha változik. Eddig a pillanatig (2021. december 1. ) még nem változott!

Jajjj, még megláttam pár posztot közben : habár kérdezni luxus, inkább egymással beszélgettek: nincs top 50 szabály, leírtam a hírekben, az normál áthelyezésnél van, nem költözésnél...a teszt meg nem érdekel már minket, nyakunkon a valódi.

A linkelésből nem tudom kinek szólt a beszólás, hogy milyen timtag ez, mit keres itt, de azt hiszem az egyik adminnak, azért mert utalást tett arra, hogy a játékosoknak nem jó a multizás....jujjjjj. Ezt nem is kell kommentálni remélhetőleg a gondolkodó játékosoknak. A többit majd sorban, amikor legközelebb erre járunk, addig alázzatok bátran minket, hiszen mi tehetünk mindenről, és minden csaló remek ember, akinek 33nál több accountja van, de inkább törli (vagy nem).Vagy más okból tökéletes, Mi kérünk elnézést.

és egyébként mirefel sértegettek más hozzászólókat? Nem erre való a kibeszélő..értjük, hogy haragosak vagytok, de egyikünk sem hibás, se a hozzászóló játékosok, se mi.....úgyhogy most fejeztétek be egymás sértegetését (és bárkiét itt).... remélem, hogy érthető.

"...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

( Friedrich Nietzsche )

Sajti, LanQiren, Sandor7912 and 4 others like this.
  • Általában 10+1 játékot írtok szerverenként és nem 11-et. Ennek a 10+1-nek van valami jelentősége, amit esetleg én nem értek?

---

Hogy nagyon sokan abbahagyják, az látszik a kultihullásból. Már most sok játék törlődött az utóbbi pár napban. Aki meg mostanában tette/teszi törlésre a játékát, arról nem is értesülünk. A csapatunkból olyan játékos is törölt, akinek csak egy játéka volt.

Szóval, nem kizárt, hogy jöhet majd az újabb összevonás, ha nem marad elég játékos...

• Még valami...

Kérem, hogy ha lehet, a holnapi nappal kapcsolatban küldjetek egy sárga üzenetet! Több társunk is körüzenetben érdeklődik. Amire tudunk, válaszolunk. De a kérdésekből látszik, hogy vagy nem tudnak feljönni a Fórumra, vagy nem találják meg, amit keresnek. Nálunk ez talán nem gond a válaszadások miatt. De lehetnek olyan szövetségek, ahol nincs válasz a kérdésekre. A szövetség nélkülieknél meg pláne előfordulhat az információ hiánya.

Köszönet a segítségetekért!

BALHE and Kiosk like this.
  • Szerintem most kivételesen jó, hogy nyitnak egy új szervert.. rengeteg játékos, főleg az utolsó 6-7 szerver online játékosai (kb 70 ember) nem örül egyáltalán az összevonásnak.

Gyertek ti is inkább az új szerverre ;)

Kiosk likes this.