Posts by Gro

Opinak gratula, Ladymnek hajrĂĄ :)

SzĂ©keket pedig valĂłban ne akarjunk dobĂĄlni. De az italt se öntögessĂŒk, mĂ©rgezzĂŒk vagy pancsoljuk fel, Ă©rtĂ©kesebb annĂĄl, hogy pocsĂ©kba vesszen :)

Én ma segĂ­tettem a kollegĂĄknak mikulĂĄscsomagot pakolni. Eredetit Ă©s virgĂĄcsmenteset, Ă©s semmikĂ©ppen nem az autĂłra valĂłt :D

Gro kicsit le van merĂŒlve. Egy kĂĄvĂ©, meg valami biotöltƑ jĂł lesz :)

Kedves Jåtékosok!

ElƑrelĂĄthatĂłan 2023.11.29. (szerda) 10:00 Ă©s 11:00 között Ășjabb szerver karbantartĂĄs lesz (közĂ©p-eurĂłpai = magyar idƑ szerint). Ebben az idƑszakban a jĂĄtĂ©k ĂĄtmenetileg elĂ©rhetetlennĂ© vĂĄlhat.

Üdv.: Ikariam.hu Team

Én mĂ©g az elsƑnĂ©l (vagy ha a rĂĄĂ©pĂ­tett kĂ©pzettsĂ©g annak szĂĄmĂ­t, a mĂĄsodiknĂĄl). Mondjuk most szeretnĂ©m kicsit szĂŒnetelni a tanulĂĄst, kĂ©pzĂ©st.

A hĂ©ten sikeresen tĂșl voltam a vizsgĂĄmon Ă©n is, Ășgyhogy egy Ășjabb cafranggal bƑvĂŒlt a papĂ­r alapĂș kĂ©pzettsĂ©gem :)

Ennek örömĂ©re most pakolok, hogy Ășj helyre költözzek, aztĂĄn jövƑre talĂĄn lesz is mĂĄr idƑm unatkozni :D

Opi hajrĂĄ a jövƑ heti vizsgĂĄdhoz :)

Egy gyĂłgykombĂłt kĂ©rek, Ă©s mindenki a vendĂ©gem egy kör pezsgƑre, vagy egyĂ©b hasonlĂłra :)

Több részletet én sem tudok, mint amit kiírtam :)

Tuti, hogy nem a 25-ös jövƑk utĂĄn lesz elĂ©rhetƑ. Az kizĂĄrnĂĄ a rĂ©gi jĂĄtĂ©kosok igen nagy rĂ©szĂ©t is.

Nekem nem volt egyĂ©rtelmƱ a szövegbƑl, hogy konkrĂ©t kutatĂĄs(ok), esetleg egy 5. kutatĂĄsi terĂŒlet is elĂ©rhetƑ lesz-e. Vagy a "kutatĂĄsok" alatt a felsorolt Ă©pĂŒletszinteket Ă©rtik-e. Egy Ășj kutatĂĄst mindenesetre szerintem legalĂĄbb fog jelenteni, ez valahol elöl/közĂ©ptĂĄjon lesz elĂ©rhetƑ szerintem, de ez csak spekulĂĄciĂł rĂ©szemrƑl.

A harag lehetsĂ©ges, hogy csak ĂŒres szöveg Ă©s a bĂłnusz hiĂĄnyĂĄt takarja :)

ValószínƱleg konkrét szåmokat csak a bevezetéskor fogunk megtudni.

Kedves Jåtékosok!

2023.11.23.-ĂĄn, azaz csĂŒtörtökön megĂ©rkeznek OlĂŒmposz Istenei az Ikariam vilĂĄgĂĄba :)

A Ășj verziĂłt vĂĄrhatĂłan 2023.11.23. (csĂŒtörtök) 10:00-14:00 között (közĂ©p-eurĂłpai = magyar idƑ szerint) vezetik be a jĂĄtĂ©kba. A frissĂ­tĂ©s pontos szerverszintƱ ideje elƑre nem meghatĂĄrozhatĂł, a fenti idƑszakban vĂĄrhatĂł Ă©rkezĂ©se Ă©s ebben az idƑben elƑfordulhat, hogy a jĂĄtĂ©k ĂĄtmenetileg elĂ©rhetetlennĂ© vĂĄlik.

*** OLÜMPOSZ ISTENEI ***

Az istenek OlĂŒmposz hegyĂ©re jĂłsĂĄggal tekintenek le az Ikariam vilĂĄgaira. BecsĂŒljĂ©tek meg isteneiteket Ă©s segĂ­tsĂ©gĂŒkkel bƑvĂ­tsĂ©tek tovĂĄbb a birodalmatokat Ă©s vĂĄljatok az Ƒsi vilĂĄg mindehatĂł csĂĄszĂĄrĂĄvĂĄ[sic!] :)

*** Új Ă©pĂŒlet: OlĂŒmposz SzentĂ©lye ***

A szentĂ©lyben tudjĂĄtok tisztelni az Ășjonnan Ă©rkezƑ isteneket, hogy elnyerjĂ©tek kegyeiket. A vĂĄrosod ĂĄltal vĂĄlasztott isten hatĂĄrozza meg, milyen ĂĄldĂĄsban rĂ©szesĂ­ti a vĂĄrost - legalĂĄbbis amĂ­g a kĂ©rdĂ©ses isten elĂ©gedett a teljesĂ­tmĂ©nyeddel.

Hat azaz 6db istensĂ©g lesz elĂ©rhetƑ, mindegyik egy meghatĂĄrozott nyersanyag / arany termelĂ©sĂ©t növeli meg ĂĄldĂĄsa gyanĂĄnt:

• Pan/PĂĄn: fa (Ă©pĂ­tƑanyag)
    • Dionysos/DionĂŒszosz: bor
    • Tyche/TĂŒkhĂ©: mĂĄrvĂĄny
    • Plutus/PlĂștosz: arany
    • Theia: kristĂĄly
    • Hephaestus/HĂ©phaisztosz: kĂ©n

*** Új kutatás: Mitológia. ***

Kutasd ki a mitolĂłgiai Ășj kutatĂĄsi terĂŒletet, hogy lĂ©pĂ©srƑl lĂ©pĂ©sre tedd elĂ©rhetƑvĂ© az isteneket. Minden korĂĄbbi kutatĂĄs szĂŒksĂ©ges az Ășjak elĂ©rĂ©sĂ©hez.

• Az istenek szĂ©khelye (The Seat of Gods) - VĂĄroshĂĄza 5. szint szĂŒksĂ©ges: lehetƑvĂ© teszi a szentĂ©ly megĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t
    • Az erdƑ ura (Lord of the Forest) - SzentĂ©ly 1. szint szĂŒksĂ©ges: Pan elĂ©rhetƑ lesz
    • Buli van! (jobb nem jutott eszembe :D ; Party Time!) - SzentĂ©ly 2. szint: Dionysos
    • Egy szerencsĂ©s vĂ©letlen (A Lucky Coincidence) - SzentĂ©ly 4. szint: Tyche
    • A mĂ©lysĂ©g vagyona (Riches from the Depths) - SzentĂ©ly 6. szint: Plutus
    • Az istennƑ ragyogĂĄsa (The Goddes's Splendour) - SzentĂ©ly 8. szint: Theia
    • LĂĄvĂĄban kovĂĄcsolva (Forged in Lava) - SzentĂ©ly 10. szint: Hephaestus

*** MegĂșjult napi feladatok ***

A napi feladatok mĂĄr az elƑzƑ verziĂłfrissĂ­tĂ©ssel megĂșjultak. NĂ©gy kategĂłriĂĄba oszthatĂłak. Minden nap 8 db napi feladat lesz elĂ©rhetƑ (minden kategĂłriĂĄbĂłl kettƑ, azaz 2), az Ășj napi feladatok mindig reggel 8:00-tĂłl (szerveridƑ szerint) Ă©rkeznek.

Nehézségi fokozatok:

PasszĂ­v: 50 becsĂŒlet (angolul favour = szĂ­vessĂ©g, stb.)

KönnyƱ: 75 becsĂŒlet

NehĂ©z: 100 becsĂŒlet

BĂłnusz: +50 becsĂŒlet minden 2 napi feladat utĂĄn, +100 bĂłnusz minden feladat teljesĂ­tĂ©sekor

Összesen 2.500 becsĂŒlet lesz összegyƱjthetƑ. Nem nullĂĄzĂłdik a nap vĂ©gĂ©n.

Ne feledjĂ©tek hogy a napi feladatok sosem lesznek "kĂ©szek", mindig Ă©rkezni fognak Ășjabb napi feladatok majdan az Ășjabb verziĂłkkal.

BĂ­zzunk benne, hogy az OlĂŒmposz Istenei szeretettel fognak rĂĄnk mosolyogni :)

Jó jåtékot, élvezzétek ki az istenek åldåsåt! :)

Üdvözlettel:

Ikariam.hu Team

Megj.:SzokĂĄs szerint az itt szereplƑ magyar elnevezĂ©sek szabadfordĂ­tĂĄsban kĂ©szĂŒltek, nem hivatalosak. A vĂ©gleges magyar elnevezĂ©sek ettƑl eltĂ©rƑek lesznek/lehetnek :)

A fƑvĂĄrosban igen. 10-es helytartĂł kell, bĂĄr a palota egyenĂ©rtĂ©kƱ vele, de valamiĂ©rt Ășgy lĂĄttĂĄk jĂłnak, hogy a dokk Ă©pĂ­tĂ©sĂ©hez helytartĂł kell, a palota pedig nem helytartĂł, Ă­gy a fƑvĂĄrosban csak 35-ös vĂĄroshĂĄza mellett Ă©pĂ­thetƑ.

Nem jåtékhiba, valamiért szåndékosan van így.

Mivel ez ållítólag egy kocsma, egy kåvét kérnék.

Kedves Jåtékosok!

Tekintettel arra, hogy megĂ©rkezett az Ƒsz Ă©s vele egyĂŒtt sok helyre az ocsmĂĄny idƑjĂĄrĂĄs, a Gameforge irodĂĄjĂĄba a rossz idƑ elƱzƑjekĂ©nt egy Ășj ajĂĄndĂ©kkal prĂłbĂĄlnak kedveskedni nekĂŒnk :)

Az event vĂĄrhatĂłan 2023.11.10. (pĂ©ntek) 16:30 Ă©s 2023.11.12. (vasĂĄrnap) 23:59 között fog tartani Ă©s a következƑ bĂłnuszok lesznek Ă©rvĂ©nyesek:

• +25% termelĂ©s bĂłnusz minden nyersanyagra
    • 10%-kal gyorsabb kereskedelmi hajĂłk (ez csak a normĂĄl ker.hajĂłkra vonatkozik, a teherhajĂłkat nem Ă©rinti)
    • 10%-kal gyorsabb Ă©pĂ­tkezĂ©s

JĂł szĂłrakozĂĄst! :)

social_22f5a5f1a5137d91727a62e50d21c979.jpg

Kedves Jåtékosok!

KĂ©szĂŒljetek föl a rövidesen Ă©rkezƑ istensĂ©gek haragjĂĄra Ă©s szeretetĂ©re! Az Ikariamot rövidesen utolĂ©ri a deus ex machina avagy az isteni beavatkozĂĄs.

Rövidesen egy "OlĂŒmposz Istenei" fedƑnĂ©ven futĂł ĂșjdonsĂĄg Ă©rkezik a jĂĄtĂ©kba, ami tovĂĄbb alakĂ­thatja a jĂĄtĂ©kon belĂŒli stratĂ©giĂĄt.

KezdƑ lĂ©pĂ©skĂ©nt a "MitolĂłgia" kikutĂĄsa lesz szĂŒksĂ©ges, hogy elĂ©rhetƑvĂ© vĂĄljanak Ășj istenek, mint DionĂŒszosz, PĂĄn vagy HĂ©phaisztosz Ă©s mĂ©g tovĂĄbbiak. MindegyikĂŒk kĂŒlönbözƑ bĂłnuszokkal fogja erƑsĂ­teni vĂĄrosaitokat.

Azonban az Istenek kegyeinek ĂĄra van: ha nem adjĂĄtok meg nekik a kellƑ tiszteletet Ă©s ĂĄldozatokat, bƑkezƱsĂ©gĂŒk Ă©s jĂłindulatuk hamar elapad.

A dicsƑsĂ©ges "OlĂŒmposz SzentĂ©lye" megĂ©pĂ­tĂ©sĂ©vel lesz lehetƑsĂ©getek ezen istensĂ©gek tiszteletĂ©re. TeljesĂ­tsĂ©tek a napi feladatokat, hogy jobban a kegyeikbe fĂ©rkƑzzetek. MinĂ©l többet tesztek az istenek javĂĄra, annĂĄl bƑsĂ©gesebb jutalomra szĂĄmĂ­thattok.

TovĂĄbbi rĂ©szletekrƑl, a bevezetĂ©s dĂĄtumĂĄrĂłl Ă©s az et ceterĂĄrĂłl kĂ©sƑbb kapunk tĂĄjĂ©koztatĂĄst. FigyeljĂ©tek a mennyei hĂ­reket! :)

Jó jåtékot!

Üdvözlettel:

Ikariam.hu Team

Megj.: A fenti kiĂ­rĂĄsban szereplƑ nevek az Ă©n szabadfordĂ­tĂĄsom termĂ©kei, a majdan Ă©rkezƑ verziĂłban lehetsĂ©ges, hogy mĂĄsmilyen elnevezĂ©sekkel fogunk talĂĄlkozni :)

Zsum, ahogy a mondĂĄs tartja: JĂł Gro is holtig tanul :)

De egyelƑre ez lesz az utolsĂł (remĂ©ljĂŒk) kötelezƑ vizsga mielƑtt minden cafrangom meglesz amit per pillanat szeretnĂ©k megszerezni :D

EgyĂ©bkĂ©nt pedig hazaköltözök, Ășgyhogy rövidebb-hosszabb idƑre a nagyvĂĄrosbĂłl elfele egy kevĂ©sbĂ© nagy vĂĄrosba, aztĂĄn majd meglĂĄtjuk, rövidebb vagy hosszabb idƑ lesz-e :)

Egy kĂĄvĂ©t kĂ©rek, lehetƑleg pĂłkok, vĂĄmpĂ­rok, zombik meg hasonlĂłk nĂ©lkĂŒl :)

Gro most épp tanul, aztån költözik és melózik :)

EgyĂ©bkĂ©nt szĂ­vesen utaznĂ©k bĂĄrmerre, de per pillanat orszĂĄgon belĂŒl is leginkĂĄbb csak akkor ha muszĂĄj :)

de a NapfĂ©ny vĂĄrosĂĄt mĂĄr tĂ©nyleg jĂł lenne meglĂĄtogatni, rĂ©g talĂĄlkoztam Ă©lƑben az ottani rokonokkal :(

Ladym Pesten szerintem tuti hogy a hĂĄrombĂłl egyfĂ©le elƑbb-utĂłbb lesz, ha ĂĄllandĂł nincs is :)

Egy kåvét kérek :)

A kĂĄvĂ©t köszönöm. A medve ĂĄllĂ­tĂłlag medvetalp formĂĄjĂĄban a legjobb, de a sonkĂĄja sem megvetendƑ ha lehet hinni Karl May-nak. De örĂŒlök, hogy ha mĂĄr nektek nem sikerĂŒlt medvĂ©t vadĂĄszni, legalĂĄbb a medve sem vadĂĄszott rĂĄtok Ladym :)

Szeged pedig nagyon szép våros, valamikor el kéne mår utaznom oda nekem is :)

KĂ©rem is a kĂĄvĂ©mat a fakanĂĄllal egyĂŒtt, mellĂ© jöhet egy gyĂłgykombĂł is :)

Sziasztok! :)

Gro Ă©l mĂ©g, többĂ©-kevĂ©sbĂ© jĂłl is van, igyekszem szörfdeszkĂĄval meglovagolni a COVID legĂșjabb hullĂĄmĂĄt (igen ilyen is van, csak mĂĄr nem divat rĂłla beszĂ©lni) Ă©s nem a hullĂĄmok alatt vĂ©gezni :D Mindenesetre ha el is kaptam volna valamikor a vĂ­rust szerencsĂ©re megĂșsztam enyhe tĂŒnetekkel.

Mindenesetre szedjétek a gyógykombót, a D-vitamint, meg minden zöldet :)

A tortĂĄt sajna mĂĄr megettem, ezĂșttal hozzatok ti :P

És hogy vagytok? RĂ©g jĂĄrt erre a kocsma törzsközönsĂ©ge, korcsmĂĄros is csak be-benĂ©zett mostansĂĄg.

Egy kĂĄvĂ©t Ă©s egy gyĂłgykombĂłt kĂ©rnĂ©k, aztĂĄn leĂŒlök a kandallĂł elĂ© (remĂ©lem ez a por nem gyĂșlĂ©kony), sajna ide a 30 fokbĂłl nem jutott, pedig klĂ­makatasztrĂłfa ide vagy oda, hiĂĄnyzik a jĂł idƑ :)

Kedves Jåtékosok!

A jĂĄtĂ©kban karbantartĂĄst terveznek, vĂĄrhatĂłan 2023.10.23. (hĂ©tfƑ) 5:00 Ă©s 9:00 között. Ezen idƑszakban a jĂĄtĂ©k ĂĄtmenetileg elĂ©rhetetlennĂ© vĂĄlhat, kilĂ©ptethet titeket, stb.

Tovåbbi jó jåtékot! :)

Kedves Jåtékosok!

Hamarosan a Gameforge Ășj szerverrel fog megjutalmazni minket, ami a Thanatos (s42) nĂ©vre fog hallgatni. A szerver vĂĄrhatĂł indulĂĄsa: 2023.09.22. (pĂ©ntek).

Az Ășj szerver tervek szerint a következƑ speciĂĄlis tulajdonsĂĄgokkal fog rendelkezni:

• az egysĂ©gek kĂ©pzĂ©se 50%-kal gyorsabb
    • hadihajĂłk Ă©pĂ­tĂ©se 50%-kal gyorsabb
    • fa (Ă©pĂ­tƑanyag) termelĂ©s +50%-kal több
    • mĂĄrvĂĄny termelĂ©s +50%-kal több
    • bortermelĂ©s -50%-kal kevesebb!
    • kĂ©ntermelĂ©s -50%-kal kevesebb!

Aki jĂĄtszani szĂĄndĂ©kozik az Ășj szerveren, annak sok sikert kĂ­vĂĄnunk! :)

Üdvözlettel: ikariam.hu Team

Kedves Jåtékosok!

Trockij a tovåbbiakban Skiron szerveren is segíti a team munkåjåt. Megbízåsåhoz sok sikert és kitartåst kívånunk :)

Üdvözlettel:

ikariam.hu Csapat

Kedves Jåtékosok!

Mindenki legnagyobb örömĂ©re Ășj szerver Ă©rkezik Skiron (s41) nĂ©ven 2023.07.07. (pĂ©ntek) napon.

Az Ășj szerver az alĂĄbbi speciĂĄlis tulajdonsĂĄgokkal fog rendelkezni:

• Minden szĂĄrazföldi egysĂ©g kĂ©pzĂ©si költsĂ©ge feleannyiba kerĂŒl
    • SzĂĄrazföldi egysĂ©gek kĂ©pzĂ©si ideje 25%-kal gyorsabb
    • A kutatĂĄsok 75%-kal több kutatĂłpontba kerĂŒlnek
    • ÉpĂ­tƑanyag (fa) termelĂ©se 35%-kal több
    • MĂĄrvĂĄny termelĂ©se 35%-kal több
    • A kereskedelmi hajĂłk 50%-kal gyorsabbak

Jó jåtékot kívånunk!

Üdvözlettel:

ikariam.hu Csapat.

Szia Ludas Matyi !

0,01 pont jĂĄr egy nyersanyagĂ©rt, (+1 pont az Ă©pĂŒletszintĂ©rt ha jĂłl emlĂ©kszem). A pontszĂĄmnĂĄl az eredeti ĂĄr szĂĄmĂ­t -- amit a sĂșgĂłban lĂĄtsz, abban a rendszer mĂĄr levonta a kutatĂĄsokbĂłl szĂĄrmazĂł kedvezmĂ©nyt. (de az Ă©pĂŒletek - ĂĄcsmester stb. - utĂĄn jĂĄrĂł kedvezmĂ©nyt nem)