Posts by Gro

Ladym kitartást. Remélem gyorsan elfogyasztod a tekercskupacot.

Hát a tényekkel nincs bajom, sőt. A "Tények" c. műsorral annál inkább, a legfőbb bajom, hogy abban tényekkel a műsor címe után többé nem találkozunk. Az mondjuk valóban tény, hogy túl sok tény nincs benne :D

Donna az erdei melóhoz kitartást :)

Nálunk melóhelyemen éppen felújítás zajlik. Emiatt sokat vagyunk szabin, mert az egyetlen használható helyiségben ketten férünk el értelmesen a négyből, úgyhogy megbeszéltek szerint a többiek haza vannak küldve :) mondjuk szeptembertől nem fogunk mi sem unatkozni. Meg azért teliholdkor, hétfőn (és mint tudjuk minden rossz nap hétfő) és hétfői teliholdkor, az összes kuncsaftnak eszébe jutunk :D

Kávét kérek.

Kitartást Ladym! Nekem eddig a csúcs a TV2 "Tények" volt, bár név nélkül szerepeltem benne. A részletek titok, annyit árulok el, hogy szokás szerint a műsor címe sem volt igaz :D

Az a dinnye jól lesz, jól jön ebben a kánikulában nagyon. Egy jeges maracuja smoothiet kérek. Meg egy kávét csak a rend kedvéért :)

Sziasztok!
    Nahát, valaki életet lehelt a fórumba. Akkor talán kihúzza még 1-2 hónapig a kocsma csőd nélkül :D

Jó dolog az a Discord. Miután az ember rájön hogyan működik, még némelyik öreg ismerősöm is mondta, hogy mostmár hogy érti, tényleg jól kezelhető. Mondjuk belépni a legnehezebb, nekem sosem volt bajom vele, de tudom, hogy sokan vért izzadnak :)

Egy kávét kérek, aztán kiültem a partra egy napernyő alá.

Az állásfoglalásszerűről annyit, hogy aki nem próbál csalni, azt szinte bizonyosan nem fogjuk elkapni semmivel sem. Aki csalni próbál, azt vagy elkapjuk, vagy nem :)

A szabályok egységesítve lettek amikor a fórumokat összevonták. Az, hogy ki hogyan értelmezi ezeket, egy másik kérdés. Az általam évekkel ezelőtt írt szösszenet lényege az lenne, hogy a magyar team milyen álláspontot próbál(t) tartani a szabályok betartása kapcsán. Ez a szabályosan játszóknak segítség kellene, hogy legyen. Aki a zavarosban halászik, annak nem feltétlenül segítség, de ez részben szándékos, részben pedig azóta ha maguk a szabályok nem is, sokminden egyéb változott. (pl. amikor ezt a szösszenetet írtuk, akkor más csalási formák voltak a "divatosabbak", nem emlékszem pl. olyanra, hogy a csalók pénz fizetve csaltak volna)

Szikl...izé Rette... izé Hahaha, erős kétségeim vannak, hogy Lorovus, vagy Trockij bármiben is "benne van". Láttál ezt is, azt is, szerintem eléggé képben vagy azzal mi és hogyan működik az Ikariam világában. -- mindenesetre az ilyen állítások mindenféle megalapozottság nélkül az én szememben súrolják a rágalmazás fogalmát. szerk.: ezt én értelmeztem félre (ennyit az admin szövegértési képességeiről) :) úgyhogy ezt az állításomat visszavontam, elnézést a félreértésért :)

Személy szerint aki csal azt örömmel tiltanám ki bármikor továbbra is -- ennek a bizonyítása viszont sokszor a "sok sikert hozzá" kategória. Amihez idő, energia, és adott esetben (bal)szerencse is szükségeltetik. Ezen luxus pedig sajnos sokszor nem adatik meg :( -- de ezzel pont neked nem hiszem, hogy bármi újdonságot elárultam volna volt.

Hogy a Gameforgenak van-e belsős embere ezeknél a discordon szerveződő csalóknál, és ha igen, akkor a jelenléte milyen célt szolgál, ezt nem tudom, őszintén szólva nem is érdekel. Mindenesetre csalás és csalás között is vannak szintek, aki látványosan és/vagy pofátlanul és/vagy bénán csinálja előbb-utóbb elkapjuk. Aki ügyesen, ott lehetséges, hogy ha 0-24 ezzel foglalkoznánk többen is maximum magunknak tudnánk megállapítani, csalik-e az illető; viszont talán nem árulok el meglepetést, hogy nem minden csalót (csalást) tudunk elkapni, és nem azért mert nem tenném meg ezt örömmel, hanem azért mert a "Gro (és/vagy a Játékosok) szerint csalsz." nem túl erős érv egy tiltásnál, ha azt nem tudom objektívan alátámasztani. Továbbra sem :)

Kávét kérek. Meg Gyógykombót. Sokat :D

Nehéz belőni, mi az amire rá tudjuk bizonyítani, hogy szándékos szabályszegés, és jogosan tiltani tudunk érte.

Ha ugyanaz több különböző accból támad, érdemes jelezni nekünk és lehetőségeinkhez képest ellenőrizzük, mi is történt, és amit tett, az értelmezhető-e szabályszegésnek. Nyilván nem szerencsés, ha valaki ugyanazt támadja több accból, de alapvetően ez akkor válik bizonyosan szabálytalanná, ha egyidőben ugyanazt a célpontot támadják illetve ha egyik multi a másikkal kapcsolatba kerül.

Ígérni semmit sem tudunk, mivel a mi időnk is erősen limitált és sokszor teljesen mást látunk, mint ami a játékos szerint történik, de jelezni attól még lehet (célszerű jegyben) és legrosszabb (vagy legjobb, kinek mi) esetben nem fog történni semmi.

Egy kávét kérek.

Ha több szigeten is használod ugyanazt a csodát, akkor a hűlési ideje csökken.

A csökkenés 100%-os hit esetén a 1/X, ahol X a városok száma.

Pl. ha három kohós városod van, akkor a hűlési idő 7/3 = 2,33 nap lesz. Elegendő számú várossal így is elérhető, hogy egy csodát folyamatosan aktívan tudj tartani, de azért sajnos nem olyan egyszerű, hogy 2 városban aktiválod és kész is :)

Kedves Játékosok!

A mai napon új szervert kapunk ami a Kerberos (s49) névre fog hallgatni.

A szerveren a következő speciális beállítások lesznek érvényesek:

• 35%-kal gyorsabb kereskedőhajók
    • +35% nyersanyagtermelés (minden nyersanyag)

Jó játékot mindenkinek! :)

Üdv.: Ikariam.hu Csapat

Kedves Játékosok!

A napokban többen jeleztétek, hogy üzenetet kaptatok, amiben az üzenetíró accountot szeretne vásárolni.
    Aki ilyen üzenetet kapott, ne adjon meg semmilyen adatot az accountja, személyes és/vagy banki adatai védelmében.

Amellett, hogy ez vélhetően kísérlet az adataitok ellopására (akár az accountok, akár személyes, akár banki adataitokról van szó); mindettől függetlenül az account kereskedelem egyébként sem megengedett.

Figyeljetek az adatbiztonságra, ne dőljetek be internetes csalóknak, ne adjátok ki a személyes adataitokat senkinek!

Üdvözlettel:
    Ikariam.hu Team

Nyilván a védő védekezhet, kitérhet, stb.

De ha két accounttal támadok egy másik játékost, még ha egymástól eltérő időben is az igazságtalan azzal szemben, aki egy accounttal próbál játszani és végeredményében nem különbözik túl sokban attól, mintha egyidőben támadnám az illetőt két multival. Elvégre egy játékos 2x akkora sereget tud leverni, 2x annyi nyersit tud elvinni két accból, mint egyből, és a védő sem küldheti be védeni a multiját (ha van) a másik accjába.

Nyilvánvalóan itt nem arról van szó, hogy ha egy accból megtámadok valakit, más accomból soha többé nem támadhatom meg. De azért ha egyik accból támadok és mikor visszaért indulok is a másikkal, az azért nem szép dolog. Ha ebből rendszer van és úgy látjuk, hogy valaki így próbál visszaélni a multijával, akkor fenntartjuk a jogot, hogy ezt multi szabály megszegéseként kezeljük.

Aki jóhiszeműen játszik és összekötötte az accjait nincs félnivalója, ha felmerül szabályszegés, mérlegeljük, hogy az mennyire tűnik szándékosnak, szervezettnek és akkor csapunk le ha azt észleljük, hogy az illető szándékosan visszaél azzal, hogy több accja van. Nyilván figyelni kell nektek is, mivel ha azt látjuk, hogy valaki mindig tandemben támad mást a multijával, nem fogjuk kérdezni, hogy amúgy ez szándékos-e; de akinél nem látunk ilyet (meg persze egyéb szabálytalan multizást) azt nem áll szándékunkban tiltani.

Kávét kérek.

meddig lehet adakozni a bányába a meglévö anyagbol ??

ami alul van ?

Abból kiindulva, hogy az összevonás előtt még a legutóbbi költözéskori luxus nyersanyag adomány is a leltárban volt, szerintem nincs időkorlát.

Bármeddig. A világok ünnepe végéig pedig 12 óránként be lehet hajítani a bányába. Utána is, csak tovább fog épülni a bánya :)

Üdv a krétások közt Gro! Megoldok 2 dolgot ma, erre ír az egyik, hív a másik (16 és 18 órakor, 15:30-ig van a munkaidőm), hogy erre meg arra nézzek már rá....

Ooookkééé. Holnap. Ma felejtsetek el. X/

Kérek egy limonádét.

Hát rögtön nem működött normálisan a rendszer. Úgyhogy azért küldjük be EESZT-be (ha sikerül), meg még egy onlány felületen (ha sikerül) és az óvoda/iskola sem látja mertcsak, úgyhogy azért adjuk ki az igazolást papíron is :D

Persze ha meg igazolásonként 2.000 Ft-ról kiküldenénk a számlát a minisztériumnak, mert amúgy ennyi az ilyesmi hatósági ára, ha nem indokolt, és dógozhatunk itt feleslegesen, akkor jól megbüntetnének minket :D

Egy gyógykombót kérek.

A régi accountokat "account áthelyezés" okán azonnal tiltja a rendszer, ahogy rányomtok az áthelyezésre (hasonlóan a temetőszerverhez).

1-2 percen belül az új szerverre átrakott accountnak meg kellene jelennie a Lobbyban. Akinél ez mégsem történik meg, jelezze nekünk.

Hát sajna akik a költözésért felelnek, valószínűleg szintén hétköznap dolgoznak elsősorban. Meg gondolom olyankor tudnak nagyobb eséllyel keríteni valakit ha tűzoltásra lenne szükség :)

Németeknél azért komolyabban veszik a munkaidő betartását (már hogy azon túl nem dolgoztathatnak csak úgy), mint Magyarországon :)

Ladym a krétával mi is küzdhetünk :) nekünk is oda kell elvben tölteni az igazolást, bár elvben az EESZT megoldja, ha odáig sikerül eljuttatnunk.

Egy kávét kérek, aztán rohanok aludni.

Hupsz... a 09.27 elírás. Valószínűleg amikor átírtam 08.27-ről, nem tűnt fel, hogy csak a hónapot írtam át, a napot nem. Javítom.

A 09.04-10.01. időszak a teljes összevonásosdira vonatkozik. Más közösségekben más időpontban kezdődik az összevonás, ahol legutoljára, ott 10.01-én ér véget.

Sziasztok! :)

Ladym, hát, megvannak az adminságnak az árnyoldalai is :D a szabimentességhez mindenesetre kitartást :(

Jps ha nem akarsz egy szerveren két accot, még ami lehetőség van, hogy így vagy úgy temetőbe jutattod valamelyiket (régi, már inkább az új szerverről) és átrakod egy külfi szerverre.

A hydrát meg üssétek csak, pusztuljon a víziszörny :D

Nekem jó napom van, sikeresen teljesítettem egy vizsgát, úgyhogy eggyel több dologról lesz hamarosan papírom :)

A hőségriadóra tekintettel kérek is egy jegeskávét.

Az itt szóban forgó 10% a képzési időkre vonatkozik. Ez újonnan bevezetett extra a prémium accot használóknak.

A nyersanyagtermelés kapcsán nem történt változás prémium szempontból :)

Edit: a többi százalék általánosságban a százalékokra vonatkozott, mert ahol sebesség van, ott nagyon nem mindegy, hogy az időt csökkentjük 10%-kal, vagy a sebességet növeljük 10%-kal. Előbbinél 100% effektíve 0-ra csökkenti az időt, utóbbinál 100% is még csak 50% időbeli csökkenést jelent.

És akkor ott vannak a kamatos kamatok. Ha van két 10%, nem mindegy 10+10=20% vagy 2x 10%-ot számolunk, ami lefelé ~19%, felfelé ~21% és mindkét módszerre van példa a játékban.

Általában emiatt ha nem nyilvánvaló, hogyan kezeljük az adott százalékot, akkor úgy írom le, hogy lehetőleg mindegyik variációt kihozhassuk belőle igaznak :)

Kedves Játékosok!

A háborgó tenger és vad viharok kíséretében félelmetes ellenséges érkeznek a vizek mélyéről. Fogjatok össze a szerver többi Uralkodójával, hogy együtt legyőzzétek hét tenger szörnyű szörnyeit! Szerezzetek be értékes jutalmakat a harcok során - a három legsikeresebb harcos pedig még több zsákmányban részesül!

Az event időtartama: 2024.08.13. (kedd) 9:00 - 2024.08.15. (csütörtök) 14:00 -- az idő közép-európai = magyar időzóna szerint értendő.

A mélység szörnyei

Nyissátok meg a világ térképét, ahol találkozhattok a szörnyek ikonjával. A szörny ikonjára kattintva tudtok részt venni az eventben és harcba küldeni seregetek a szörny ellen.

Egyedül nem lesz esélyetek. Ahhoz hogy győzzetek a szörny ellen, össze kell fognotok a szerver többi játékosával. Ha le is győztétek a szörnyet, rövidesen egy új fog helyette érkezni, figyeljetek hát!

A szörny különböző egységgel szemben erősebb, illetve gyengébb lesz. Hogy melyik egységek hatékonyak? Ez véletlenszerűen dől el minden fordulóban. A csatajelentésekből tudtok következtetni, melyik egységekkel tudjátok sikeresen felvenni a harcot.

Új eventfelület

Az event kezdetén egy új információs sáv fog megjelenni a játékfelület felső részén középen részén. A sáv mutatni fogja az event állását, illetve épp melyik szörnnyel folyik a harc. Ezen a felületen keresztül is harcba tudtok indulni a szörny ellen.

Jutalmak

A szörnyek legyőzői számos jutalomban részesülnek érdemeikért. A legjobb harcosok új plecsniket és címeket, továbbá értékes nyersanyagokat szerezhetnek.

Eredmények

Az event során a következő eredményeket (plecsniket), valamint velük járó címeket érhettek el, amelyeket az eredmények között egy új, Események (Event) kategória alatt találtok:

1.) Vegyél részt a Mélytengeri Rajtaütésben 50 alkalommal -- új cím: Veterán Argonauta

2.) Vegyél részt a Mélytengeri Rajtaütésben 150 alkalommal -- új cím: Felsőbbrendő Argonauta

3.) Vegyél részt a Mélytengeri Rajtaütésben 50 alkalommal -- új cím: Kiváló Argonauta

4.) Kerülj be a 10 legjobb játékos közé

5.) Kerülj be az 5 legjobb játékos közé

6.) Érd el az 1. helyet -- új cím: Elérhetetlen!

Nyersanyag jutalmak

A teljesítményed alapján nyersanyaggal (Fa, Márvány, Bor, Kristály, Kén, Arany) jutalomban részesülsz. Nyersanyag mennyiségű attól függ, mennyi sebzést okoztál a szörnyeknek.

Extra jutalom a Top3-nak

A három legjobban teljesítő játékos további jutalomcsomagban fog részesülni.

Ezenkívül az 1. helyezettek egy különleges egyedi város ikont fognak kapni jutalmul, ami a Városházán keresztül lesz (de)aktiválható. Az ikon (és a vele járó dicsőség) minden játékos számára látható lesz.

Jó szórakozást :)

Üdvözlettel: Ikariam.hu Csapat

A 10% csak ambrós accountokra (illetve is aki aktiválja az Ikariam PLUS-t) fog vonatkozni, amennyire én értem.

Hogy a százalékok hogyan fognak viszonyulni egymáshoz, sajnos nem tudom megmondani. Attól függ, hogyan vannak kódolva, amit sajnos nem tudok.

Két lehetőség van, hogy a százalékok összeadódnak, vagy pedig kamatos kamatként számolja a rencer. Utóbbira is látok esélyt, hogy aki prémiumot használ, egységesen részesüljön a hatásból.

Sajnos a leírásokban nem mindig egyértelmű, hogy a különböző százalékokat hogyan kellene számolni, ezért - hogy lehetőleg téves infót ne közöljek - nem is próbálom konkretizálni. Kivéve persze, ha nyilvánvaló és/vagy pontosan tudni lehet, hogy hogyan is számoljuk ki az eredményt.

Kedves Játékosok!

A holnapi napon 2024.08.07. (szerdán) új verzió érkezik, várhatóan ~10:00 óra tájékán (közép-európai = magyar idő szerint).

Az új verzió fő eseménye a Mélytengeri Rajtaütés* (Abyssal Ambush) nevű event bevezetése lesz. Az event részleteiről a közeli jövőben kaptok részletes tájékoztatót, amivel egyidőben meghirdetjük az első ilyen eseményt.

Alább olvashatjátok a 11.0.0 verzió changelogját:

• Új event: Abyssal Ambush / Mélytengeri Rajtaütés
      • Új PvE** esemény lesz bevezetve a játékba. Az event során a szerver összes játékosa részt vehet a gonosz elleni harcban.
    • Premium account:
      • Az isteni áldás 2500 helyett maximum 5000 lesz prémium accountok számára
      • Szárazföldi egységek és hadihajók képzési ideje 10%-kal rövidebb lesz
    • Egyéb változások:
      • Az Istenek Kerekében tárgycsomagok is elérhetők lesznek
      • Új tárgyak kerülnek bevezetésre a játékban
    • Hibajavítások:
      • Számos kisebb hibajavítás

További jó játékot! :)

Ikariam.hu Csapat

Megjegyzés:

*A szövegben szereplő "Mélytengeri Rajtaütés" elnevezés szabadfordítás, a játékba kerülő végleges név ettől eltérő lehet.

**PvE: Player vs Environment - PvE típusú játékban a játékosok nem egymással hanem a környezettel / játékbeli (gép által irányított) ellenséggel küzdenek meg.