Posts by Sipka

  én ugyan nem élek cukorral, de szeretettel ajánlom mindenkinek a neten rendelést, minden van és olcsóbb is...nomeg házhoz hozza a helyes (vagy épp nem annyira) futár. s nem feltétlen szívesen BArátkozok (de, persze de), lelkünkben mindig GArázdák maradunk, de lehet :) a többi 'zegzhirdetésre' nem is reagálok :D
  A lényeg, hogy Gronk gazdagodjon rendesen, abból nekünk is futja esetleg :D
  S továbbra is öröm itt, a sert elkérem, és a sarokban mindig van egy üres szék mellettem barátoknak vagy akik esetleg odaülnének beszélgetni..s egy kört mindenkinek kérek szépen a kontómra. Meg nekem vmi kis finom házigyümölcsöt a serhez.

  Nos, jó reggelt mindenkinek...elnézést kérek a hosszú elmaradásért, és nagyon sajnálom, hogy lemaradtam gro kimoderálásáról :( bár hallottam hírét ;)
  Node viccet félretéve, mindenkinek boldog új évet, szuperek vagytok, akik még kitartotok ika mellett, játszotok itt, és nagyon szeretünk Titeket. S ne hagyjátok, hogy bárki kedvetek szegje, itt meg pláne pár okostojás...Ti már 10+éve ismertek minket is, a játékot is...ugyan, ki is árthatna bármit. Ti vagytok a hősök ;) mindenkinek mindent fizetek, amit kér :)
  én egy pálesszel és egy serrel a sarkomban leszek...ahogy mindig :)
  Ja ...és BA kinyilatkoztatás: nem tiltunk már azért, ha vki nem rendel, de illik a kocsmában rendelni, különben nem kapsz inni máskor, ilyen egyszerű :D
  BA2: remélem mostmár az én nevem is újra lopkodják gyalázkodni, nemcsak groét...ugyanakkora akármik vagyunk ...kezdem magam rosszul érezni enélkül... köszike

  Kedves Játékosok!


  Szeptember 22-én, 10 és 15 óra között megérkezik minden szerverre az új verzió javított változata, a 8.8.2-es.
  Jelenleg a 8.8.0 javított változata, a 8.8.1 él az új szervereken illetve az egy angol és egy német szerveren: Holnap azonban mindenhová ennek frissített változata érkezik, némi módosítással, a játékosok visszajelzésének megfelelően:
  - a leghosszabb építési idő 20 nap

  - kevesebb időt vesz igénybe az alábbi épületek elkészítése:

  Városháza

  Akadémia

  Raktárépület

  Palota

  Helytartó

  Kereskedelmi Kikötő

  Kereskedő Poszt

  Erdészház

  Üvegfúvó

  Alkimista Torony

  Bortermelő

  Kőműves

  Nyersanyag Depó

  - új accountáthelyező tárgyakat találhattok a boltban - a 21 városnak megfelelően, vásárolható akár 21 városáthelezéssel is mostmár


  Későbbi verziókban foglalkoznak a kereskedelmi hajók és egyebek gondolatával és figyelemmel kísérik az 'eseményeket'.


  Természetesen minden változás jogát fenntartjuk, sok örömet kívánunk az új lehetőségekhez, kitartást az esetleges gondokhoz.


  Üdvözlettel:

  Ikariam.hu Team

  2022. augusztus 10-én éjfélig Speciális Boldog Órát tart a GF. Az 1 évnél régebbi szervereken 80%-os ambrózia-vásárlási bónusz, míg a fiatalabbakon 30%-os bónusz él.


  Örömteli játékot kívánunk:

  ikariam.hu team

  Remélem megfelelt a válasz a megfelelő fórumon - mindenesetre a szerverösszevonáshoz nem sok köze van. Az elmaradásokért elnézést kérünk, a jelentéseket pedig továbbra is a megfelelő formában kell megtenni (nem jegyben, nem 3.-4. személyként és már bocsánat, de a hisztit sem igényeljük). Majd ha több jelentés érkezik, nemcsak a szövegelés róla, akkor úgy is járunk el. Nem húzunk semmit sehova. Köszönjük.

  Nem tudom, velünk sosem volt anyagiakban korrekt :DDD Amúgy sztem kapkodnak, hátha találnak a belső köreikben valakit aki legalább kicsit ért ehhez... nem nagyon látták át, micsinálnak, most meg - úgy tesznek, mintha. De nem tudom, annyit tudunk, mint itt bárki. Ezt a borzalmat látjuk, ami nagyjából teamtől felfelé nem izgat senkit..csak itt lenn, ilyen a világ :) Itt tisztelet a mi Cománknak, és még pár gf-tagnak, akik esetleg aggódnak egy picit, hogy a játékosoknak rossz....de ennyi. Most próbálják javítani a hibákat, ahogy törlik folyamatosan az inaktivokat, törölteket stb...de valóban mintha lebegnénk csak.. addig jó, amíg hirtelen nem történik valami nagyon rossz..úgyhogy lebegünk, várunk..kitartás :)
  Csokismálnás akármid, amit kvnak nevezel kiküldettem, egészségünkre - én még a (tegnapi) ebédnél tartok, legalábbis mindjárt megfőzöm munka közben, úgyhogy állok még egy kört a kövi betérőnek =)

  még egy sört addig elkérek magamnak a munkához

  Őszintén szólva ez a szerencsétlen fórum sosem nézett ki jól, de most megint bekaphatott vmi bacit, ha arra gondolsz lédi, hogy már a szélességét is elfelejtette és néha a színeit...hát drága sz.......nak ne nézd a fogát.

  Viszont ennél sokkal fontosabb, hogy számos meghívásról maradtam le az utóbbi hetekben :D Na majd mindet egyesével behajtom, most csak egy sörre meg egy kis házira ugrottam be. A csokit azt rátok hagyom, én nem élek cukorral, a részem a Tiétek :)

  No addig is kitartást a játékhoz (és hibáihoz) meg szép tavaszt (jöhetne már)...leülök a sarokba egy picit, a következő betérő természetesen a vendégem, rendelje meg a pultnál és csüccs, kikészítettem az üres széket =)

  Olvassa, amint lesz, nem kell tagelni hozzá, mindig olvassa, ezt már jópárszor leírtuk és leírta. De ettől nem tudom kinek lesz jobb, úgyértem milyen új infot adhat át, amit nem közöltünk és nem olvastatok. De reagálni fog, ha ettől jobb.

  Én csak azért írok, hogy már működik a merülés és a delfin...de óvatosan használjátok, sose lehet tudni.


  Ha vmit kihagytam, majd írok még és kitartás!

  Igen, Tritont ezért kapcsolták ki, emellett továbbra se nyomjatok se merülésre, se Poszeidónra (a merülés ráadásul hozzáadja az időt, nem kivonja, nehéz lehetett megkülönböztetni, olyan hasonló jelek...). Na majd jövőhéten kiderül.

  Tegnap bezárt egy kis időre a nemzetközi szerver is, mert betelt, de újra lehet regelni rá. hurrá!

  A bugkihasználás tiltott! :)

  És a kihasználós bug? :))

  Egye fene, ezt használhatod :P


  Kyra írására nem tudom mit írjak...mi mind tudjuk, hogy lenne korrekt...de ez köszönőviszonyban sincs a GF gondolataival. Mi is csak miattatok jöttünk vissza, tehát ebben sincs semmi húha... addig harcolunk, amíg lehet, a többit nem értem. Bizony baj, most kikapcsolták a tritont legalább, mindenhol leírtuk a merülés és Poseidon gondot,, és láttátok is folyamatosan - nem tudunk ennél többet mi sem. A GF meg....dolgozik a hibáján....reméljük, nem új hibákra cseréli.


  Ja igen, mégis tudunk hozzátenni, pörgessetek, addig se idegeskedtek :D pardon =)

  inkább ne, kopi, félek kevés mindőtök fantáziája, node ne kísértsük :D


  Közben jelezte a GF, hogy tudnak a hajógyorsításos hibákról (ezt mi is jeleztük, nem újdonság), gyorsan kikapcsolták a tritont (hogy legalább pénzt ne veszítsenek) , kompenzálásról szó sem esett, és kedd környékére remélik vmi javítás sikerül - addig továbbra is azt tanácsolom, ne merüljetek, ne delfinezzetek...vagy csak úgy, ha megnézitek és visszavonjátok, ha mégtöbb, mint eredetileg lenne.

  Sziasztok, vissza fogok mindent olvasni a napokban, bár biztosan volt már válasz mindenre, de azért gyorsan leírom:

  - a merülésen javítottak, a poseidon használhatatlan, és a triton is több szerveren. Sőt, ami a merülést illeti, még több idő is lett, mint lehetne, de a hajókat is viszi magával, mintha inkább hozzáadná...kerüljétek.. biztosan dolgoznak rajta, de a hétvégén már sok minden nem lehet, hacsak nincs időzített hibájuk :D

  - az inaktívokat és törlésre rakottakat elkezdték törölni, sajnos programból, nem kézzel, sztem ez okozott mégtöbb hibát, nemcsak az új szerver....mert most ez volt nekik a legfontosabb, hogy amiket éveken át kértetek és amiért lehülyéztek szinte Titeket, most, amikor még azt sem tudták megoldani, hogy használható legyen a játék...most kellett....

  - azt mindenkinek írjátok meg a szövetségben, hol tudja magyarra visszaállítani, ez sztem felháborító... lásd előző pont.

  - warról nincs még semmi és nem is lesz, amíg mindent elrontanak, demajd meglátjuk, milyen jól kezelik a gondokat angolországban....ja igen

  - új szerveren nem nagyon lehetett ambrot venni, egyéb hibák is adódnak, de azt már mi nem tudjuk követni

  - valamit még akartam, de elfeledtem..sebaj, majd jövök még.


  Kitartást kívánok mindőtöknek...továbbra is (szuperek vagytok, legalábbis a többség :D).

  A zombikat BERAKÓ szubrutint kellene előbb leállítani - hogy a töröltek helyébe ne érkezzenek már újak

  Egyébként meg ugye ezek mentek volna a temető szerverbe igaz? Na, ott el sem fértek volna! Szépen túlcsordulva a maradék 3 élő szerverre kerülnek - ezt szívjuk most mi.

  Nem, nem azok, nem jön vissza senki, nem telt be.


  Többieknek igen, már törölgetik, törölgetik... nincs mit írnunk erről, mert szerintünk ez nem haladás. hanem vicc...amikor sikerül ezt az egyszerű és nevetséges hibát majd kijavítaniuk és már csak szállingóznak a zombik, akkor fogjuk kiírni... nem játszunk ilyen játékokat, hogy jajdeügyesek vagyunk, csak elértük. Igen, sokan sokszor jeleztük, de ez nem egy olyan, hogy ne tűnne fel, ez csak a saját hülyeségük, szóval szívesen, de már fogynak :D


  Másik poszthoz: nem, dehogy kerültek egyesével törlésre, pont ez a baj, ennyi idő alatt manuálisan is meg lehetne csinálni, sőt még segítenénk is, de nem, a gf szent és majd javítja amit és amikor akar...legalább már alakul, vigyázzatok nagyon az accountjaitokra, bármi furcsaság van, jelezzétek, fotozzátok le -itt említem meg a hajók útját is, ha ilyen van, jöhet a fotó, bizonyíték, leírás és jegy...jó, nem lesz gyorsabb tőle, de talán legközelebb....


  Mindenkinek kitartást és jó játékot kívánok

  Csak a végéhez: a tiltottjaink nem ugranak elő (kivéve a régiek, de az olyan, mint a szellem), csak van pár széria aki most lesz a 30+ban és látványosabb a vakációnál. Ez legalább normálisan működik, kb semmi más nem. A kártérítést látjátok, hogy gondolta a gf :( és amúgy csoda , hogy hibának látják azt, hogy tele vannak a szerverek "zombikkal", ahogy hívjátok, legalább elismerték és így van remény, hogy eltüntetik - azt engedjük is el, hogy a hibájukból vannak még ott és jópár dolgot engedjünk el persze....hiszen kaptatok jutalmat már kétszer...végülis a világot ünnepével három.
  Gro a sima tiltásra illetve vakációra utalt, ahol 30 nap vak, 1 hét aktív, majd utána max 30 nap inaktív (ezért is jelölte a 60+osnak a temetőbe jutókat a gf szerintem ... talán betippelték kb, mit tudják ők már, hát nem ez a dolguk ;) )
  Ja és kitartás =) <3 szuperek vagytok


  ja még az adatokhoz: szellemek voltak eddig is, ezért nem tudtatok olyan néven regelni stb...a legtöbb régi acc szellem, ez igen, befért az adatbázisba....nyilván lehet ambro vagy más okán is nem akartak mannheimbe menni vele.....a fórumon nem, valóban nem fért el még 200 hozzászólás nálunk , mert egységesíteni kell, és nyilván volt olyan ország, ahol húdesokvolt, Ti is látjátok, hogy sok helyen a spam is pörög és volt sok elérhető plusz.... és leginkább mert fel kell mutatni a kisfőnöknek, hogy csinált valamit, amíg kinlódnak a játékosok. És most én kérek elnézést.

  S bocsánat, kiengedtem egy régebbi posztot, akinél az jelenne meg frissként, január elejéről, az tudja miért van. Valamiért még kijelzésben sem volt jelen, köszönjük a motornak (mintha nem lenne elég ez a linkre nemkiengedős csudaplugin), viszont úgy éreztem korrektnek, hogy bár nincs már jelentősége a válasznak, de kitegyem...akit megzavart, attól ezúton kérek elnézést. Aki nem látta, az ne foglalkozzon vele.

  Ja, és kitartás... és szuperek vagytok (néhány kivételtől eltekintve, természetesen, de azt úgyis látjátok).

  Köszönöm, hogy vagytok nekünk még fórumon is, hogy segítitek egymást, a szövetségetek és minden kommunikációs csatornát használtok. Ti vagytok a legjobbak ;)


  _________

  megjegyzés: nem duplaposzt miatt írtam ezt külön, hanem hogy ez legyen a frissebb, így értse akit visszadob esetleg a csodamotor. Engedélyt kértem a BA-tól rá, ne aggódjatok értem :D (aki pedig nem érti a viccet, vagy új még, annak mondom, nyugi, nem tiltunk duplaposztért nem BAt se, pláne mióta új a fórumunk, és kb kettőt pislogsz és már nem találod meg editkét :D )

  Gondolom, Opi, mit sem segít, hogy megköszönöm a mosolyos percet, amíg olvashattalak, ránk fér...s persze bármennyire is szomorú a helyzet - de magyarként azért ezt az érzést ismernünk kell, ennél sírva vigadósabb esetek is vannak. Azt tanácsolom, hogy légy nagyon gyors, amikor átrongyolsz :D (egyébként szerintem némiképp tartják a fél6 körüli időt (szimpla tipp és némi tapasztalat, hogy a frissítéshez kötik...de abszolút kívülről, mintegy laikusként, mert a jó isten se tudja sztem az egyéb okokat, ahogy már írtam), tehát reményteli hogy napközben még megmarad, ha más nem veszi észre :D Adatbázisról inkább ne beszéljünk, amikor párbyteos részeket kellett törölni azzal a kifogással, mert amúgy is kéne, meg nincshely...mint amikor átjöttünk a régi, még használható fórumról. Nem is megyek jobban bele a dologba, mert belefutottunk már pár vitába etéren (annyit mondhatok, nem mi voltunk emellett a nevetséges fórummotor és a törlések mellett sem sajnos :D )

  Persze azért ne bontsátok le az összes városotok, idővel eltűnnek a zombik is, másnem egy új hiba miatt, sose lehet tudni =)


  Van szerverrel kapcsolatban pedig fenntartom a véleményem, hogy jobb, ha wárunk, wártok, mert amennyi baj volt a többin,és köztudottan annál csak több van ott, és bár biztosan az angol kollégák is épp ilyen szeretettel és túlzás nélkül is precizitással kezelik majd a hibákat, javítják vagy teszik fel a megfelelő helyekre, és biztosan badidol is épp olyan jó kapcsolatot ápol a csapatával, mint a magyar CoMa, és nagyon megértő a játékosok gondjaival szemben, így ott is lesz megoldás mindenre, amire lehet (külön gond, hogy nem látnak majd vissza a magyar szerverre, tehát mindenképpen CoMa kell hozzá - senkit sem szeretnék megsérteni, de azt gondolom ennyi harc és idő után ennyit megengedhetek a mondatom lezárásához magamnak: good luck., barátaim )


  A kiegyensúlyozottságod érthető...s nemcsak Tiéd - én se írhattam volna jobban le....