Posts by Sipka

  Nem tudom, velünk sosem volt anyagiakban korrekt :DDD Amúgy sztem kapkodnak, hátha találnak a belső köreikben valakit aki legalább kicsit ért ehhez... nem nagyon látták át, micsinálnak, most meg - úgy tesznek, mintha. De nem tudom, annyit tudunk, mint itt bárki. Ezt a borzalmat látjuk, ami nagyjából teamtől felfelé nem izgat senkit..csak itt lenn, ilyen a világ :) Itt tisztelet a mi Cománknak, és még pár gf-tagnak, akik esetleg aggódnak egy picit, hogy a játékosoknak rossz....de ennyi. Most próbálják javítani a hibákat, ahogy törlik folyamatosan az inaktivokat, törölteket stb...de valóban mintha lebegnénk csak.. addig jó, amíg hirtelen nem történik valami nagyon rossz..úgyhogy lebegünk, várunk..kitartás :)
  Csokismálnás akármid, amit kvnak nevezel kiküldettem, egészségünkre - én még a (tegnapi) ebédnél tartok, legalábbis mindjárt megfőzöm munka közben, úgyhogy állok még egy kört a kövi betérőnek =)

  még egy sört addig elkérek magamnak a munkához

  Őszintén szólva ez a szerencsétlen fórum sosem nézett ki jól, de most megint bekaphatott vmi bacit, ha arra gondolsz lédi, hogy már a szélességét is elfelejtette és néha a színeit...hát drága sz.......nak ne nézd a fogát.

  Viszont ennél sokkal fontosabb, hogy számos meghívásról maradtam le az utóbbi hetekben :D Na majd mindet egyesével behajtom, most csak egy sörre meg egy kis házira ugrottam be. A csokit azt rátok hagyom, én nem élek cukorral, a részem a Tiétek :)

  No addig is kitartást a játékhoz (és hibáihoz) meg szép tavaszt (jöhetne már)...leülök a sarokba egy picit, a következő betérő természetesen a vendégem, rendelje meg a pultnál és csüccs, kikészítettem az üres széket =)

  Olvassa, amint lesz, nem kell tagelni hozzá, mindig olvassa, ezt már jópárszor leírtuk és leírta. De ettől nem tudom kinek lesz jobb, úgyértem milyen új infot adhat át, amit nem közöltünk és nem olvastatok. De reagálni fog, ha ettől jobb.

  Én csak azért írok, hogy már működik a merülés és a delfin...de óvatosan használjátok, sose lehet tudni.


  Ha vmit kihagytam, majd írok még és kitartás!

  Igen, Tritont ezért kapcsolták ki, emellett továbbra se nyomjatok se merülésre, se Poszeidónra (a merülés ráadásul hozzáadja az időt, nem kivonja, nehéz lehetett megkülönböztetni, olyan hasonló jelek...). Na majd jövőhéten kiderül.

  Tegnap bezárt egy kis időre a nemzetközi szerver is, mert betelt, de újra lehet regelni rá. hurrá!

  A bugkihasználás tiltott! :)

  És a kihasználós bug? :))

  Egye fene, ezt használhatod :P


  Kyra írására nem tudom mit írjak...mi mind tudjuk, hogy lenne korrekt...de ez köszönőviszonyban sincs a GF gondolataival. Mi is csak miattatok jöttünk vissza, tehát ebben sincs semmi húha... addig harcolunk, amíg lehet, a többit nem értem. Bizony baj, most kikapcsolták a tritont legalább, mindenhol leírtuk a merülés és Poseidon gondot,, és láttátok is folyamatosan - nem tudunk ennél többet mi sem. A GF meg....dolgozik a hibáján....reméljük, nem új hibákra cseréli.


  Ja igen, mégis tudunk hozzátenni, pörgessetek, addig se idegeskedtek :D pardon =)

  inkább ne, kopi, félek kevés mindőtök fantáziája, node ne kísértsük :D


  Közben jelezte a GF, hogy tudnak a hajógyorsításos hibákról (ezt mi is jeleztük, nem újdonság), gyorsan kikapcsolták a tritont (hogy legalább pénzt ne veszítsenek) , kompenzálásról szó sem esett, és kedd környékére remélik vmi javítás sikerül - addig továbbra is azt tanácsolom, ne merüljetek, ne delfinezzetek...vagy csak úgy, ha megnézitek és visszavonjátok, ha mégtöbb, mint eredetileg lenne.

  Sziasztok, vissza fogok mindent olvasni a napokban, bár biztosan volt már válasz mindenre, de azért gyorsan leírom:

  - a merülésen javítottak, a poseidon használhatatlan, és a triton is több szerveren. Sőt, ami a merülést illeti, még több idő is lett, mint lehetne, de a hajókat is viszi magával, mintha inkább hozzáadná...kerüljétek.. biztosan dolgoznak rajta, de a hétvégén már sok minden nem lehet, hacsak nincs időzített hibájuk :D

  - az inaktívokat és törlésre rakottakat elkezdték törölni, sajnos programból, nem kézzel, sztem ez okozott mégtöbb hibát, nemcsak az új szerver....mert most ez volt nekik a legfontosabb, hogy amiket éveken át kértetek és amiért lehülyéztek szinte Titeket, most, amikor még azt sem tudták megoldani, hogy használható legyen a játék...most kellett....

  - azt mindenkinek írjátok meg a szövetségben, hol tudja magyarra visszaállítani, ez sztem felháborító... lásd előző pont.

  - warról nincs még semmi és nem is lesz, amíg mindent elrontanak, demajd meglátjuk, milyen jól kezelik a gondokat angolországban....ja igen

  - új szerveren nem nagyon lehetett ambrot venni, egyéb hibák is adódnak, de azt már mi nem tudjuk követni

  - valamit még akartam, de elfeledtem..sebaj, majd jövök még.


  Kitartást kívánok mindőtöknek...továbbra is (szuperek vagytok, legalábbis a többség :D).

  A zombikat BERAKÓ szubrutint kellene előbb leállítani - hogy a töröltek helyébe ne érkezzenek már újak

  Egyébként meg ugye ezek mentek volna a temető szerverbe igaz? Na, ott el sem fértek volna! Szépen túlcsordulva a maradék 3 élő szerverre kerülnek - ezt szívjuk most mi.

  Nem, nem azok, nem jön vissza senki, nem telt be.


  Többieknek igen, már törölgetik, törölgetik... nincs mit írnunk erről, mert szerintünk ez nem haladás. hanem vicc...amikor sikerül ezt az egyszerű és nevetséges hibát majd kijavítaniuk és már csak szállingóznak a zombik, akkor fogjuk kiírni... nem játszunk ilyen játékokat, hogy jajdeügyesek vagyunk, csak elértük. Igen, sokan sokszor jeleztük, de ez nem egy olyan, hogy ne tűnne fel, ez csak a saját hülyeségük, szóval szívesen, de már fogynak :D


  Másik poszthoz: nem, dehogy kerültek egyesével törlésre, pont ez a baj, ennyi idő alatt manuálisan is meg lehetne csinálni, sőt még segítenénk is, de nem, a gf szent és majd javítja amit és amikor akar...legalább már alakul, vigyázzatok nagyon az accountjaitokra, bármi furcsaság van, jelezzétek, fotozzátok le -itt említem meg a hajók útját is, ha ilyen van, jöhet a fotó, bizonyíték, leírás és jegy...jó, nem lesz gyorsabb tőle, de talán legközelebb....


  Mindenkinek kitartást és jó játékot kívánok

  Csak a végéhez: a tiltottjaink nem ugranak elő (kivéve a régiek, de az olyan, mint a szellem), csak van pár széria aki most lesz a 30+ban és látványosabb a vakációnál. Ez legalább normálisan működik, kb semmi más nem. A kártérítést látjátok, hogy gondolta a gf :( és amúgy csoda , hogy hibának látják azt, hogy tele vannak a szerverek "zombikkal", ahogy hívjátok, legalább elismerték és így van remény, hogy eltüntetik - azt engedjük is el, hogy a hibájukból vannak még ott és jópár dolgot engedjünk el persze....hiszen kaptatok jutalmat már kétszer...végülis a világot ünnepével három.
  Gro a sima tiltásra illetve vakációra utalt, ahol 30 nap vak, 1 hét aktív, majd utána max 30 nap inaktív (ezért is jelölte a 60+osnak a temetőbe jutókat a gf szerintem ... talán betippelték kb, mit tudják ők már, hát nem ez a dolguk ;) )
  Ja és kitartás =) <3 szuperek vagytok


  ja még az adatokhoz: szellemek voltak eddig is, ezért nem tudtatok olyan néven regelni stb...a legtöbb régi acc szellem, ez igen, befért az adatbázisba....nyilván lehet ambro vagy más okán is nem akartak mannheimbe menni vele.....a fórumon nem, valóban nem fért el még 200 hozzászólás nálunk , mert egységesíteni kell, és nyilván volt olyan ország, ahol húdesokvolt, Ti is látjátok, hogy sok helyen a spam is pörög és volt sok elérhető plusz.... és leginkább mert fel kell mutatni a kisfőnöknek, hogy csinált valamit, amíg kinlódnak a játékosok. És most én kérek elnézést.

  S bocsánat, kiengedtem egy régebbi posztot, akinél az jelenne meg frissként, január elejéről, az tudja miért van. Valamiért még kijelzésben sem volt jelen, köszönjük a motornak (mintha nem lenne elég ez a linkre nemkiengedős csudaplugin), viszont úgy éreztem korrektnek, hogy bár nincs már jelentősége a válasznak, de kitegyem...akit megzavart, attól ezúton kérek elnézést. Aki nem látta, az ne foglalkozzon vele.

  Ja, és kitartás... és szuperek vagytok (néhány kivételtől eltekintve, természetesen, de azt úgyis látjátok).

  Köszönöm, hogy vagytok nekünk még fórumon is, hogy segítitek egymást, a szövetségetek és minden kommunikációs csatornát használtok. Ti vagytok a legjobbak ;)


  _________

  megjegyzés: nem duplaposzt miatt írtam ezt külön, hanem hogy ez legyen a frissebb, így értse akit visszadob esetleg a csodamotor. Engedélyt kértem a BA-tól rá, ne aggódjatok értem :D (aki pedig nem érti a viccet, vagy új még, annak mondom, nyugi, nem tiltunk duplaposztért nem BAt se, pláne mióta új a fórumunk, és kb kettőt pislogsz és már nem találod meg editkét :D )

  Gondolom, Opi, mit sem segít, hogy megköszönöm a mosolyos percet, amíg olvashattalak, ránk fér...s persze bármennyire is szomorú a helyzet - de magyarként azért ezt az érzést ismernünk kell, ennél sírva vigadósabb esetek is vannak. Azt tanácsolom, hogy légy nagyon gyors, amikor átrongyolsz :D (egyébként szerintem némiképp tartják a fél6 körüli időt (szimpla tipp és némi tapasztalat, hogy a frissítéshez kötik...de abszolút kívülről, mintegy laikusként, mert a jó isten se tudja sztem az egyéb okokat, ahogy már írtam), tehát reményteli hogy napközben még megmarad, ha más nem veszi észre :D Adatbázisról inkább ne beszéljünk, amikor párbyteos részeket kellett törölni azzal a kifogással, mert amúgy is kéne, meg nincshely...mint amikor átjöttünk a régi, még használható fórumról. Nem is megyek jobban bele a dologba, mert belefutottunk már pár vitába etéren (annyit mondhatok, nem mi voltunk emellett a nevetséges fórummotor és a törlések mellett sem sajnos :D )

  Persze azért ne bontsátok le az összes városotok, idővel eltűnnek a zombik is, másnem egy új hiba miatt, sose lehet tudni =)


  Van szerverrel kapcsolatban pedig fenntartom a véleményem, hogy jobb, ha wárunk, wártok, mert amennyi baj volt a többin,és köztudottan annál csak több van ott, és bár biztosan az angol kollégák is épp ilyen szeretettel és túlzás nélkül is precizitással kezelik majd a hibákat, javítják vagy teszik fel a megfelelő helyekre, és biztosan badidol is épp olyan jó kapcsolatot ápol a csapatával, mint a magyar CoMa, és nagyon megértő a játékosok gondjaival szemben, így ott is lesz megoldás mindenre, amire lehet (külön gond, hogy nem látnak majd vissza a magyar szerverre, tehát mindenképpen CoMa kell hozzá - senkit sem szeretnék megsérteni, de azt gondolom ennyi harc és idő után ennyit megengedhetek a mondatom lezárásához magamnak: good luck., barátaim )


  A kiegyensúlyozottságod érthető...s nemcsak Tiéd - én se írhattam volna jobban le....

  Opi, áthúzott mondatodra csak halkan válaszolok: de sajnos én is voltam már pár cégnél ez-az :D, 25éve foglalkozik a cégem informatikával is (pár apróság mellett) :) és 10-13 éve szeretnék segíteni a fejlesztésben..dehát ugyeh..... (Amúgy eleget fizetne annak, aki szereti is ezt a játékot, bármilyen sóher módon, de annál jobb, mint ugyanennyi időt azzal tölteni, hogy tehetetlenül válaszolsz azoknak, akikkel egyetértesz, arra, amit Te is felvetsz és olyan rendszerben, amitől Téged is a hideg ráz, és egy kezdő informatikus is tudna valamit kezdeni vele, s amivel nem, azt is legalább lelkiismeretesen tenné)
  S én köszönöm.

  ééés igen, sehol nincs hely rendesen a szervereken, mindenki ideges, okkal, kinlódik, költözne, kolonizálna, létezne...de erre sincs semmi, és majd hirtelen történik valami, amit véntagjaimban is érzek, hogy nem fog jólesni nekünk :D


  Kitartás Néktek barátaim (és akik utálnak, azoknak is). Ha már idáig eljutottunk, mostmár féllábon is....csak maradjon lábunk :)

  vikR, én általánosságban írtam, mert nem első ilyen helyzet volt, gondoltam letisztázom, hogy nehogy valaki elkezdje szidni mint teamtagot...ezt a privilégiumot ebben a fórumrészben mi kérjük :DDD

  Egyébként bár igazad lenne, szerintem senki hozzá nem nyúlt, nemhogy tesztelte volna, még a tesztszerverre is csak rátolták, még abból sem tanultak, azt meg senki nem mondta el eszerint a programozónak, hogy az egy picit máshogy működik.... úgyhogy szerintem ez egy kapkodás eredménye, meg főleg a bele...hogy mondjuk ezt szépen? érdektelenségé.

  Ne legyen igazunk. Amúgy most ez nekik tökjó, csak Ti hiszitek, hogy itt hibák vannak :P

  Nos... kedves egybegyűltek :D bevallom, hogy tőlem ez idegen, lehet csak a fáradtság és a munka okozza, de néhány posztot csak átfutottam, tehát kimaradhat bőven kérdés vagy reagálnivaló. -ha olyan, akkor kérdezzétek újra...DE a hangulat most nekem nem tetszik...első gondolatként: én mindig, nagyon büszke vagyok rátok, értem ezalatt a magyar szerveren fórumozókat és játékosokat. Gurat mondott hasonlót, hogy értékeli, de igen, Ti ilyenek vagytok...én 2008 óta követem a fórumot és 10éve timtagként is, de nagyonis büszke vagyok, mert rengeteg gondunk van, mindenkinek, aki itt van (nem meglepetés, mert ugye aki nem ikázik az nincs itt, nem olvassa amit írok, eccerűez)...én nagyon szeretem, ahogy kezelitek, nem tudom elégszer megköszönni, bár az évek alatt sokszor megtettem. Ti vagytok a legjobbak :)

  Ami a külföldi részeket illeti, legalább elhangzott az, hogy értelmetlen leírni ezerszer.... nem akarok belemenni se badidol se más országok dolgaiba... én azt gondolom, hogy attól nem leszünk hitelesebbek, ha leírjuk 10szer hogy biztosan dolgoznak rajta (kivéve ugye ha kérdezik, ha hibajelentés, ott elmondom, hogy igen, hiba, nem vagy egyedül ezzel, dolgoznak rajta és esetleg ha pluszt hozzá tudok tenni)...itt nem érzem szükségesnek hogy elmondjuk mit ...erre majdnem írtam egy szót, de legyen más...mond a gf és azt hogy tolmácsolja valaki, hogy azt leforditsuk és ide írjuk Nektek, hogy a gf tud róla, javítja hamar. Ad1: talán még nem is fontos nekik...tudnak róla, hogyne, annyian mondtuk el nekik, de ennyi...ad2: nem tudjuk mit csinálnak épp, senki sem (sajnos félek, néha ők sem), attól hogy bélának elmondják, hogy irja ki minden országnak, attól még nem ....ad3: tökmindegy, ettől nem lesz jobb Nektek. Annyit azt hiszem már tudhattok, hogy mi mindent közlünk..millió módon felfelé. Persze, ha új hiba, azt írjátok meg, küldjétek, ez természetes. De most az inaktívak meg efélék voltak a témák, erre mit mondjunk még? párnaponta kitesznek párezer újat? és közben szellemek meg még nem mind? meg törlésen lévő accountok nem törlődnek? de van olyan aktív acc ami kétnaponta inaktív? Tele minden célszerver és a GF azt se tudja hol rontotta el? Igen, minket is zavar, és pontosan tudjuk mennyire gond ez Nektek, csak a hülye nem tudja (arra most ne térjünk rá, a GF vajon akkor miért nem érti) Lehet ezzel bohóckodni, kire írjunk, meg kit sajnáljunk....és szerintem örülni annak, hogy War szerveren még nem omlott össze, csak tele lesz....nem lehet erre jót írni, csak kerülgetni az egészet...Viszont mivel annyiszor szóba került akár badi akár a külföldi fórum, irjátok meg, ha igénylitek, hogy párnaponta ideírjuk, hogy minden rendben, a gf dolgozik rajta. Mert én azt az elvet vallottam eddig, hogy csak az információkat osszuk meg, a talán meg a majd meg amúgy nyugit, nem akartam. De ha azt mondjátok, hogy igény van rá, akkor megoldjuk.


  Trockij válaszaival kapcsolatban, illetve Grohoz csatlakozva: én azt gondoltam, hogy jeleztem korábban is, de akkor talán jobb ha máshogy is kiírom...nem értem, miért állt bele bárki, segítő gondolatokat írt ide. Nem tagja a magyar ikariam teamnek, tehát felesleges őt hibáztatni ikás hibákért :) (minket is, de az jólesik néha a játékosoknak...igen, mi kevertük össze a városokat, és igen, remek felvetés volt, hogy lépjünk be egyes accountokba, hiszen csak 13 éve mondjuk el, hogy sosem lépünk be senki accountjába, és sosem kérünk jelszót, nem fenyegetünk senki nevében és nem pofára tiltunk)...viszont teamtag ebben a lebujban, magyarul a gfnél, tehát remek rálátása van, sőt segit, hogy máshol hogy működik... de ikán játékos, tehát minden őt ért sértés a fórumszabályzat alapján tiltandó, és mivel még segíteni is akar, én fogom megtorolni, akinek ez ennyire nem érthető. Köszi.

  Ez valószínűleg automatikus, az összevonás után második akció is városáthelyezés volt. Persze egyébként, tényleg vicces ilyen szituációba. :)

  A reklamálásra visszakanyarodva ugyan a fórum is közösségi platform, de a fejlesztők a magyar fórummal nem foglalkoznak itt amit reklamálsz csak a Team tudja továbbítani egyszer. Én speciel arra gondoltam, hogy el csendesedett mindenki Facebook, Discord, külföldi fórumokon egyre kevesebben szólnak, hogy basszanak már valamit a szellemekkel mintha a többséget nem is zavarná... Én arra gondoltam, hogy ott kevés a reklamálás minden más eddigi szült hibákhoz képest amit viszonylag ehhez képest gyorsabban kiis javítottak, amint többen felemelték a hangjukat...

  Igen, "automatikus": jelezték hogy mindentől függetlenek a kedvezmények. (Ettől még szégyen és gyalázat a 20% stb.)
  A fejlesztők semmilyen fórummal nem foglalkoznak, úgyhogy lehet discordon, jegyben vagy ezer fórumon is panaszkodni, mindegyiket mi látjuk és mi továbbítjuk....mármint ami újdonság és ha ezren mondják, hogy baj van, de mi már tegnap jeleztük hogy ez nagy gond, akkor ugyanott leszünk - szerintem erre utaltak előttem....bármennyire megértem a hibajelentéseket, régen is volt erre példa, hogy nem tűnt fel azoknak, akiknek kéne....most is úgy kell összeveszni az illetékesekkel, hogy ez gond, kérlek alássan...neked nem? de a játékosoknak igen, tehát újra és újra. Úgyhogy jelenleg édes mindegy ki hol reklamál, maximum idegesíti azokat, akik nem szokták ezt, és még később javítják...de reméljük odáig senki se jut....Mi pedig még toleráljuk ezt, mert tudjuk, hogy gond (akkor is, ha ezredszer mondjátok el, semmibaj :) vagy legalábbis az első párezernél :D szerintem erre utaltak a többiek :) )...

  Nos, mindenkinek jó reggelt és örömteli játékot. Átfutom mégegyszer amiket írtatok majd munka után, nehogy kihagyjak valamit, de addig igyekszem általánosságban (én is) reagálni : igen, egyre több inaktív kerül elő, nemis csak tiltottak... sztem a gf nem is érti mi ezzel a baj, már nem is erőltetjük. A törlésre tettek hamarosan eltűnnek, a frissek ...mondanám, hogy egy hét múlva, de nem vennék mérget semmire... nem is sejtik, hogy mi a helyzet, mellesleg sokan meg pont azért kínlódnak, hogy megszerezzék az accountjaikat. Bevallom ez egy picit jobban zavar, hogyha elveszti valaki az accountját, mint az inaktívok, de igen, megértjük, hogy tele van velük a szerver, és újak és újra. Gro admintársam is jelezte, hogy nekünk se fáklyásmenet ezekkel az accokkal dolgozni, de megértjük, hogy mennyire idegesít Titeket. S az se baj, ha kiírjátok magatokból, hiszen jól mondjátok, erre van a kibeszélő. Írjátok nyugodtan. Nyilván nincs értelme 30 jegyet nyitni a témában, és a magyar játékosok sokkal intelligensebbek is ennél, el kell mondjam. Panaszkodjatok nyugodtan, figyelünk Rátok is, a helyzetre is, és amint vmit tehetünk vagy vkinél elérhetjük, hogy tegyen, megtesszük.
  Addig csak...azt mondhatjuk hogy ...kitartás és sajnáljuk és tojni rá,játsszatok. Meg azt, hogy büszkék vagyunk rátok!

  Nekem meg épp ez (bár szerintem ő mindig überjó, és sokat tanít is...)
  /bár bevallom az előző zenék is...ja és egyébként ikán tiltottuk ezeket a szövegeket, Trockij....de amíg csak én látom, nem gond - sajnos az itt eltöltött éveim alatt már nem titok sokak számára, hogy én vagyok mai napig a legelnézőbb sértés terén, játékban és fórumon is...jelenleg ez nem okoz gondot, át tudjuk beszélni, de most itt se voltam,nem láttam semmit :D