Szerverösszevonás (Soft Merge) - KIBESZÉLŐ

• Közben egy új hír: későbbre tolódik az összevonás. Jelenlegi tervezett időpont 11.30. :D a híreket ennek megfelelően frissítem.

Szerintem ez az összevonás kb két év múlva várható :D

10+1 multit összekötni nem kell félnetek jó lesz. Ugye? Jól értelmeztem a GF álláspontját? :D

:saint:Ne barátkozz a gonosszal!:evil:

Guǎn tā xīxīrǎngrǎng yángguāndào, wǒ piān yào yītiáo dúmùqiáo zǒu dào hēi!

Kit érdekel a széles, zsúfolt út? Én a saját utamat követem a keskeny pallón, amíg véget nem ér a sötétben.

Sipka, Kyra1112 and Kiosk like this.
  • elvégre nem tudsz olyan szabálytalan dolgokat csinálni, hogy pl. egyszerre támadod két accból az ellenfelet.

Az megmarad, hogy a rendszer nem engedi majd a mozgást másik játékos felé, amennyiben ott valamilyen érdekeltségünk van? Pl. kihelyezett őrdárdás - amiről már meg is felejtkeztünk.

zsuccu2 and Lutyo like this.
  • Ha nem lenne semmiféle összevonás, az lenne a legjobb ... szerintem mindenkinek. De a 2 év múlva még talán elfogadható lenne... :D

813ceb65c996b6d5dda1f06a22b670da.jpg                                                                    

:saint: " Ballonos bombázók támadjatok ... a szőkék és a vörösek rövid távú taktikai és hosszú távú stratégiai előnyöket is élveznek." :evil:

Lutyo likes this.
  • Nos ismeri szerintem mindenki a véleményed a multi szabályokról (ha rajtad múlna, főbelövés terhe mellett menne a gondolata is - szigorúan átvitt értelemben - ) teljesen felesleges hangoztatni. Tetszettek volna forradalmat szítani akkor, amikor összevonást csináltak, ezáltal legálissá tették a multizást. (más kérdés, ha én hátam közepére kívánok egy szabályt, nem fogok beállni ellenőrnek, mert onnantól igaz a mondás: nem annak látszani, annak is kell lenni, lefordítva: nem elég annak lenni, annak is kell látszani)

Azt gondolom, hogy egyértelmű szabályok kellenek és nem olyan hogy: nem a látás és útviszonyoknak megfelelő sebesség miatt.

Ha valaki bepréselt 16 accot egy lobbyba, miért lenne az kijátszás, ha elfogadjuk a lobbyt mint közös ip-t? Azonos lobbyba mehet több szerver is nem? De ha 1 szerverről beszélünk, nem tök8 hogy 12 acc van egy szerveren a lobbyban, vagy 12db lobbyban van a 12? Törölni kell így is., meg amúgy is. Szóval ezt én másképp látom.

Lehet 1 szerver 1 acc. Legyen. De akkor tényleg felesleges még az 1 is, nem a 3. Ezt pedig tudja mindenki.

Én személy szerint támogatnám, hogy, de a kutyát sem érdekli, hogy én személy szerint mit támogatnék. :)

Na majd lesz valahogy. Egy biztos: az óra körbejár...

Sandor7912 likes this.
  • elvégre nem tudsz olyan szabálytalan dolgokat csinálni, hogy pl. egyszerre támadod két accból az ellenfelet.

Az megmarad, hogy a rendszer nem engedi majd a mozgást másik játékos felé, amennyiben ott valamilyen érdekeltségünk van? Pl. kihelyezett őrdárdás - amiről már meg is felejtkeztünk.

Ezt már nem is feltételeztem, hogy nincs meg az fjúcsör :)

• Tévedsz, legalábbis részben. Semmi bajom addig a multizással, amíg arról van szó, hogy összevonták a szervereket és így vkinek több accja lett. Vagy távozó szövitárstól átvette, hogy ne vesszen kárba. Azzal viszont elég komoly bajom van, amikor valaki az új szerveren csinál 10 accot, amiről még hirdeti is, hogy ezek a multijai haha, tolja vele a bányáit stb., közben meg még pm kérdezgeti is tőlem (mérsékelt sikerrel), hogy ezt meg azt még megengedjük-e. Azzal is elég komoly bajom van, amikor valakinek a haver (vagy más IP-ről saját maga) csinál 10-20-100 accot, amit aztán a fő acc gátlástalanul foszt.

Másfelől az előző összevonás még jóval azelőtt volt, hogy teamtag lettem. A többiek is leginkább GO vagy ex/nem-team szinten álltak, és az akkori vezetés mellett egy GO-nak vajmi kevés (leginkább semmi) beleszólása sem volt a dolgokba. Ezek a szabályok mint látjátok, amúgy is a fejünk felett dőlnek el.

Ha az azonos lobby szabályossá tenné a közös IP-t, akkor eleve 2x annyi accod lehetne szabályosan (ha minden szerveren van 1db amit pl. alphára összevonsz), mint annak, aki nem tette meg ezt. Ez már alapból egy jogtalan előny. Másfelől aki 20 accot tárol egyazon szerveren (amiből 10-et eleve ő gyártott oda), azt kíváncsi vagyok hogyan magyarázza meg, hogy mire jó neki 20 acc, ráadásul ugyanazon a szerveren ha azok között nem tarthat semmi kapcsolatot :D

Az, ha a jövőbeli accountokra vonatkozik az 1 játékos 1 acc szabály, a meglévőekben nem, semmiben nem érné negatívan a játékosok meglévő accjait. Viszont visszavetné azt, hogy a jövőbeli új szerverek is abból álljanak, mint a mostaniak, hogy van 2x100 kalózmulticsoport, 20x10 bányamulti csoport, meg pártucat olyan játékos aki próbál is nem a szabályzat adta kiskapukkal visszaélve játszani és 1 accból játszik.

Egyébként mint írtam, azon túl nem várható változás az IP-megosztásban, hogy a jövőben csak a GO tudja megcsinálni. Ergo akinek megvan az IP-megosztás, annak a játék ugyanúgy letiltja az egymás közötti, valamint a 3. fél felé irányuló akciókat, ha másik épp valamilyen kapcsolatban áll vele a másik.

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

XRAPTORW, Opi, Gerappa and 2 others like this.
  • Tiltja bármilyen szabály, hogy új accot hozzon létre?

Másik IP-ről csinál másik 100 accot? Most nézzük el a költői túlzást, nem gondolom, hogy életszerű a kettő internet előfizetés manapság.

Lehet, hogy a team feje fölött vannak döntések, de szerinted ha megkérem a szomszéd Irmát, hogy szóljon már a GF-nek, nagy a zúgás, eltudja érni őket, ha igen, meghallják a hangját? Mert ha nem, akkor ugyan kiét, ha nem a team hangokat. Kicsi az esély? Hát lehet, de talán több,mint nekünk.

Közös lobby: ha 1+10 a szabály, az lobbyban is 1+10, nem értem mi a gond ebben? (ugye nem arról van szó, hogy ez nem a team kezébe adja a kontrollt ?)

Exteamek: ezt ne is emlegessük, rengeteg, igen bicskanyitogató eset derült ki velük kapcsolatban. A bizalom bizony elszállt elég hosszú időre.

Sandor7912 likes this.
  • nem gondolom, hogy életszerű a kettő internet előfizetés manapság.

Ha ránézel a Nálatok rendelkezésre álló WiFikre, biztos, hogy látsz párat! Csak meg kell tudni, hogy kié, és engedélyt kell kérni a használatához!

Nálunk egyébként kettő van. Az egyik céges. És elérhetek egy harmadikat is. De csak egyet használok!

• Na sikeresen elolvastam az utóbbi szösszeneteket.

Ha minden igaz akkor az egy szerveren egy lobbyban lévők nem kötődnek össze automatikusan,bár erről saját tapasztalatom nincs.

De gondolom ha egy IP-ről van belépés akkor amúgy is szürkíti a játék a tiltott opciókat,igaz ettől még nem lesz szabályos a buli.

És ahogy látom van akinek sikerül önkritikát alkalmaznia,van akinek nem és csak másokban lehet hiba.

Mert végül is a GF önkritikát gyakorolt azzal,hogy megvárja az összevonással a kalóz idény végét.

Aki meg csak másokban talál hibát,de önmagában soha az gondolkozzon el hogyan teheti szebbé saját és mások életét.

Hiszen szép az élet,hull a hó !<3

Kiosk likes this.
  • nem gondolom, hogy életszerű a kettő internet előfizetés manapság.

Ha ránézel a Nálatok rendelkezésre álló WiFikre, biztos, hogy látsz párat! Csak meg kell tudni, hogy kié, és engedélyt kell kérni a használatához!

Nálunk egyébként kettő van. Az egyik céges. És elérhetek egy harmadikat is. De csak egyet használok!

Ugyan már, mit csinálsz ha az a wifi bedől, más költözik stb. Persze induljunk neki és keressünk freeWifi-t az országban. De fogadjuk el, hogy van ilyen. Ha a kivizsgáló nem talál ip kapcsolatot, akkor mi történik? Ránéz és azt mondja: Te! Lehet csalsz, ezért bann. Ha a szabályokat nézzük, akkor ezt nem tehetné meg, de ha elég a gyanú? Meg a nyilvánvaló ellenszenv? Elég ingoványos terület, ne is folytassuk.

Egyébként lenne egy jó módja a sok multi csökkentésének. kalózok leválasztása, vagy legyen medál az első háromnak nyereményként. Ez mindent megoldana.

Edited once, last by Lutyo ().

Vikivitni and Sandor7912 like this.
  • Természetesen, az lett volna a tiszta ha kiveszik a multit a bánya tunkolás is előny nem is kicsi. Teljesen mindegy mit csinálsz, a multival, ha szabályosan használod akkor is borzasztóan nagy előnyt ad. Ebbe a játékba az elején minden fába kerül, nehéz mellette adakozni de lehetséges.

Ha meg valaki farmolja, max vakba megy. Elején én sem használtam, de mivel ez a játék sajnos ebbe az irányba ment így alkalmazkodtam.

Nem őrjöngtem mint a külföldiek, hogy tartsák meg a 10+1 fiókot nyeltem egyet és elfogadtam.

Mivel, a játék ebbe az irányba ment több, a csaló mint a tisztességes játékos, így kisírták.. :)
    Felesleges lovagolni rajta ki miért utálja, ez régen is hülyeség volt most is az de hát ez van.

Részemről ugyanúgy adakozásra fogom őket használni ha meghagyták... Merthát, miért ne elég jók benne.. :)

Az már más kérdés, hogy van aki ezzel sem elégszik meg és még farmolja is de hát parasztnak is kell lenni, ez emberi természet.
    Aki pedig kalózkodásra használja... arról is lehetne ódákat zengeni felesleges. Szigorítani kell minden téren, ha már benthagyták.

Azt támogatnám felőlem kiis vehették volna. Könnycseppeket nem hullajtok miattuk kis időt kibasztam rá, de költeni nem költöttem rá. :)

A GF ilyenekben, mint megvárjuk a kalóz végét.. biztos nem gondolkozott, inkább bénáznak. :D

A 30. Keddi nap, nem Hétfő nincs köze hozzá. Gyanús, hogy még lesz kitolás, igérgetésekben nagyon profik. :)

Igaz, ez a kérdés már elhangzott, de nem rémlik érdemi válasz. Prémium városáthelyezést kap, az a játékos aki prémium helyre rakott várost?

• Ugyan már, mit csinálsz ha az a wifi bedől, más költözik stb. Persze induljunk neki és keressünk freeWifi-t az országban. De fogadjuk el, hogy van ilyen. Ha a kivizsgáló nem talál ip kapcsolatot, akkor mi történik? Ránéz és azt mondja: Te! Lehet csalsz, ezért bann. Ha a szabályokat nézzük, akkor ezt nem tehetné meg, de ha elég a gyanú? Meg a nyilvánvaló ellenszenv? Elég ingoványos terület, ne is folytassuk.

Egyébként lenne egy jó módja a sok multi csökkentésének. kalózok leválasztása, vagy legyen medál az első háromnak nyereményként. Ez mindent megoldana.

Olvasd el, mit írtam, és mire! És ha lehet, próbáld meg értelmezni is...

• Prémium városáthelyezés: a múltkori összevonáskor úgy rémlik, megkapták. Nem látom be, hogy miért ne kaphatnák meg.

Többszörös IP: ehhez ma már nem is kell több WIFI. Egy VPN-szolgáltató, ahol beállíthatod, épp hol legyen a kilépési pont. És akkor innentől kezdve nem két-három, hanem 20-30, esetleg 200-300 IP-címed is van, amíg a VPN-szolgáltató működik. (Én nem használok VPN-t, soha nem is próbáltam. Ellenben, több hálózatot igen, de csak azért, mert egyiket sem tudom magammal vinni a másik helyre.)

Edited once, last by Mohan_vilaga ().

Kiosk and Sandor7912 like this.
  • Prémium városáthelyezés: a múltkori összevonáskor úgy rémlik, megkapták. Nem látom be, hogy miért ne kaphatnák meg.

Többszörös IP: ehhez ma már nem is kell több WIFI. Egy VPN-szolgáltató, ahol beállíthatod, épp hol legyen a kilépési pont. És akkor innentől kezdve nem két-három, hanem 20-30, esetleg 200-300 IP-címed is van, amíg a VPN-szolgáltató működik. (Én nem használok VPN-t, soha nem is próbáltam. Ellenben, több hálózatot igen, de csak azért, mert egyiket sem tudom magammal vinni a másik helyre.)

Persze vagy ott vannak az IP-címet elrejtő programok, böngészők pl. a híres T-vel kezdődő, lehetne itt mazsolázni a végtelenségig. Nyilván ezeket a GO-k is ismerik és senkit nem bátorítok ilyenek használatára, van ezeknek a görbe módszereknek nem egy hátulütője is! Legjobb az egyenes út :))

„Egyszer hallottam egy viccet. Egy ember elmegy az orvoshoz, azt mondja, depressziós. Hogy az élet kemény és kegyetlen. Egyedül érzi magát a fenyegető világban. Az orvos azt mondja: ’A kezelés egyszerű. A kiváló bohóc, Pagliacci ma este épp a városban van. Menjen el a műsorára, az majd felvidítja.’ Erre az ember könnyekben tör ki: ’De doktor úr, én vagyok Pagliacci!’ Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny...”

Trockij and Sandor7912 like this.

Persze vagy ott vannak az IP-címet elrejtő programok, böngészők pl. a híres T-vel kezdődő, lehetne itt mazsolázni a végtelenségig. Nyilván ezeket a GO-k is ismerik és senkit nem bátorítok ilyenek használatára, van ezeknek a görbe módszereknek nem egy hátulütője is! Legjobb az egyenes út :))

Egyetértek önökkel, de ennek a problémának van másik oldala is... Van egy Mobilom, egy Computerem, meg egy Tabletem.

Mindhárom ugyanattól a szolgáltatótól kap internetet 3 SIM kártyáról, 3 különbözö IP címük van. Amikor otthon vagyok akkor

a Computert használom, amikor dolgozok akkor a Telefont.

Ha a Tablet visszajön a szervízböl esetleg néha azt is. Ezt azért említettem meg, mert másnak is lehet hasonló a helzyete.

A VPN pedig része a vírusirtónak. Ettöl még nem szükséges Multizásra használni. Föleg akkor ha 1 klikkre 100K vagy 250K

fa van. Legtöbbször az megy is rögtön a bányába.

Aki ambróziát használ ( nagy mennyiségben ) az nem pazarol idöt / energiát több accountra. Valószínüleg azok multiznak akik

nem , vagy csak nagyon kevés ambróziát használnak. Meg azok akik a korábbi összevonásnál rákényszerültek.

( Ez az én személyes véleményem, lehet , hogy tévedek. Nem ismerem a Multizók lelkivilágát. )

2009 ben a Travianban jött egy új szabály aki 2 accountot csinál annak a szerver azonnal, visszafordithatatlanul elinditja mindkettö

végleges törlését. Azt nem tudom ez megmaradt-e.

813ceb65c996b6d5dda1f06a22b670da.jpg                                                                    

:saint: " Ballonos bombázók támadjatok ... a szőkék és a vörösek rövid távú taktikai és hosszú távú stratégiai előnyöket is élveznek." :evil:

• Nos, ezúttal nem fogok külön-külön válaszolgatni, nem vagyok jókedvemben, és nem azért, mert nem számítottunk arra, hogy mi rendezünk mindent a gf helyett úgyis.... de akkor pár szösszenet:

ha Gro nem válaszol, nem is tudjuk, kinek szól..de azt hiszem, ha egy go, admin vagy bárki ragaszkodik ahhoz, hogy ne csaljanak a játékosok, azt el kell viselni, sajnálom. A mi forradalmainkhoz senkinek semmi köze sincs, mi tettük meg a legtöbbet, pláne a multiszabály ellen..és nem is véletlenül mentünk el..csúnya félremagyarázás volt ez, Lutyo úrtól. Ahogy már leírták előttem, hogy nem az összevonáskor született a multiszabály, illenék utánajárni, ha nem emlékszünk már, ugye? Mi sajnos sokmindenre.

S igen, bárcsak minden szerveren egy acc lenne..de persze ennyi új helyről az borzalom is.. nehéz az, hogy a becsületesek ne sérüljenek, de a sok csaló ne élvezze ki...lehetetlen, de ezért vagyunk.

Nem tudom, miért olyan fontos, hogy látszik majd a közösip megosztás...majd jelzitek és kiderül, nem mindegy? nem fogunk tiltani senkit ok nélkül, habár volt erre hivatkozás, de még mindig nem, bocs!

Az önkritikás rész érdekes volt és úgy láttam, többeket is sértett... nem kéne ebbe belemenni, kinek kellene gyakorolnia. A GFnek mindenképpen, de semmi köze hozzá a változásnak, az ambrok és pénzek és hányan hányszor szólunk, max annak van köze. Közük sincs a játékhoz, de mi igyekszünk. Viszont ha másnak szólt , fejezzük be... túl sok okoskodás volt már, és sokakat sért, már játékosokat is. Ne kelljen tényeket előszedni sehol..maradjunk meg annál, hogy mindenki tegye ami a dolga, és senki se csaljon, nem olyan bonyi ez.

Azt a hülyeséget már nyilván nem is kommentáljuk, hogy vki ránéz, nemtetszik és ban...ez más jóideje nem így megy... viszont a többi kommenthez..vpnt csak mi nem tiltjuk alapból, ha sokat sírnánk proxyval kimenne, ezt azért felfogtátok az évek alatt? S kevéske a pár ip ám egy accnak, tényleg azt hiszitek, nem vesszük észre? Így láttátok?

Próbáljatok ne csalni, tényleg olyan rohadt nehéz ez???

S ezúton kérnék mindenkit (MINDENKIT) aki nem tagja a jelenlegi magyar teamnek, hogy aképp is közöljön információkat itt is és máshol is. Nem akarom többször elmondani, hogy majd mi fogjuk megmondani, mikor mit kell írni és mi hogy történik majd ezen a maradék 3 szerveren (vagy amennyi lesz belőle végül). Senki más! S azt is próbáljuk elengedni, majd hogy néz ki a közös ip meg a bármi. Majd eljön az összevonás ideje és mindenki látja. Nem fogunk senkit aznap letiltani, nyugodjon meg. Lesz időtök elhelyezkedni és jegyet írni, és aki nem tud, annak segíteni. Addig hagyjuk már ezt.

A többire később válaszolok....jobb lesz mindenkinek. KItartás.

"...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

( Friedrich Nietzsche )

Trockij, Opi, Gerappa and 3 others like this.
  • Még mindig nem minden kérdést néztem át, sajnos haldoklik a macskám...és nem olyna aki bennvan a lobbymban és külön accot használ stb....elnézést a rossz viccért (aki nem érti, sokan a lobbyjukban tartják mircit és buksit is, nemcsak a teljes családot... )

. Nagyjából két kérdést láttam futtában - prémium városra már 2szer is válaszoltunk, jelenleg úgy néz ki, hogy átkerül premium helyre....és dolgozunk rajta, hogy megkapja a plusz áthelyezést, merthát nem biztos hogy pont arra szigetre akarná - de eddig még semmi sem biztos!

IPcímet rejtő programok miatt ne aggódjatok, megoldjuk.

A Travianos ötlet nagyon tetszik :DDD bár ez itt nem fog sosem működni, egyértelmű.

Abban is biztos vagyok, hogy nem a csalók sírták ki a multi megmaradását, hanem a pénz beszélt gf-ékkel...mint amikor egyáltalán kitalálták ezt...gondolhatjátok, hogy nem mi kértük, és azt is hányszor mondtuk, hogy ne.

A bányákról még beszélni fogunk... ez egy rossz alap volt, és rendezni fogjuk... erre ne rendezkedjen be senki költözés után. Semmilyen támogatást nem szeretnénk látni multi accok között a későbbiekben. Semmilyen kapcsolatot stb...max a kultúrban egyezünk ki :) meg a barátlistán, hogy lássátok ha a multitok kiesik a vakból...kb ennyi, minden más támogatást jó lenne kerülni az új világokban. köszi ;)

"...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

( Friedrich Nietzsche )

Trockij, Opi, Sandor7912 and 2 others like this.
  • Ugyan már, mit csinálsz ha az a wifi bedől, más költözik stb. Persze induljunk neki és keressünk freeWifi-t az országban. De fogadjuk el, hogy van ilyen. Ha a kivizsgáló nem talál ip kapcsolatot, akkor mi történik? Ránéz és azt mondja: Te! Lehet csalsz, ezért bann. Ha a szabályokat nézzük, akkor ezt nem tehetné meg, de ha elég a gyanú? Meg a nyilvánvaló ellenszenv? Elég ingoványos terület, ne is folytassuk.

Olvasd el, mit írtam, és mire! És ha lehet, próbáld meg értelmezni is...

Köszönöm az instrukciót! Ugyanezt tudom javasolni neked is......

• Abban is biztos vagyok, hogy nem a csalók sírták ki a multi megmaradását, hanem a pénz beszélt gf-ékkel...mint amikor egyáltalán kitalálták ezt...gondolhatjátok, hogy nem mi kértük, és azt is hányszor mondtuk, hogy ne.

Nyílván, nem gondoltam komolyan. Itt még olyan nem volt, hogy a játékos érdekeit nézték volna, az elmúlt időkben.

Mindig a pénz diktált, ahogy most is és a jövőben is náluk. Arany tojást tojó játék amiből próblják kipréselni a maximumot. :)

A bányákról még beszélni fogunk... ez egy rossz alap volt, és rendezni fogjuk... erre ne rendezkedjen be senki költözés után. Semmilyen támogatást nem szeretnénk látni multi accok között a későbbiekben. Semmilyen kapcsolatot stb...max a kultúrban egyezünk ki :) meg a barátlistán, hogy lássátok ha a multitok kiesik a vakból...kb ennyi, minden más támogatást jó lenne kerülni az új világokban. köszi ;)

Már, az is támogatás ha egy azonos szigeten van veled, vagy esetleg lyukakat tömsz be vele, akár a bánya tunkolás is. De hát ezek a dolgok szabályosan is belefértek és ezután is belefog. Nyílván aki több fiókkal bohóckodik és egy harmadik fél ellen irányítja őket, ne lepődjön meg a tiltáson mindennek megvan a határa ameddig ellehet menni. Lehetne még sorolhatni, napestig.

Aki használja őket tudja, a határokat és ezutan is tudni fogja aki bejelenti nagy valószínűséggel úgyis tisztességesen próbálja meg ezt a rendszert játszani.

Mégha, nem is ért vele egyet de úszik az árral, ha már a játék ebbe az irányba haladt tovább és mint te is mondtad ez nem ma kezdődött.