Posts by Mohan_vilaga

  Sziasztok!

  Keverek Neked/Nektek egy Caffe Nérót!

  A pohár (el lesz dobva! :)) ) szélét körbe kenem barnakányával... Ja nem! Citromhéjával. (Madár-madár...) Majd a pohár szélét kristálycukorba mártom. 1/3 résznyi Galliano likőrt előmelegítve a pohárba töltök. Meggyújtom. Majd addig forgatom a poharat az égő itallal, amíg a cukor rá nem karamellizálódik a pohár szélére. Akkor beleöntök 2/3 résznyi kávét. Tejszínhab kerül rá. Azt meg megszórom kakaó porral.

  Egészségetekre! :)

  Na, ez egy olyan itóka, amiben még az a kicsi is el van rontva, ami jó benne. (A cukorba mártogatott citrom. Az égetett cukor nekem nem jön be!)


  Nálunk, a játékban, áll a bál, természetesen kalóz miatt. Meglátogatott minket egy tag, akinek egyedül több tábornokija van, mint az egész szövinknek, és hozta két társát is, igaz, nekik azért nincs annyira sok. Nagy az ünnep, mert végre valódi háború van!


  Inni valami olyasmit kérek, ami nem ébreszt fel!

  Szétverték a sereged


  Nem volt nehéz, 32-es szintű barbár falu ellen állítottam fel őket.
  Mivel a 32-es barbár falvak jutalmáért már nem érdemes lehajolni, reméltem, hogy az összevonás miatt 1-es szintű falvakat kapok. Sajnos, nem. Úgyhogy, még várok, és remélek.

  Nekem van néhány algoritmusom arra, hogy hol mit építsek/fejlesszek. Ne, ezeket egy kicsit összezavarta a városok új sorrendje. De inkább a saját táblázatomat írtam át, mert az mégis csak egyszerűbb, plusz ezt én csinálom, nem a GF! A GF meg most inkább ne foglalkozzon ezzel.


  Szerintem azért, mert az áthelyezésnél egyszerűbb volt a szigetek alapján pakolászni, mert akkor az egy szigeten lévő városokat egybe csomagolva tehette át, és nem kellett minden egyes városra lefuttatni a helykereső algoritmust. Ha bele is gondoltak abba, hogy ez összezavarhatja a játékosokat, akkor csak legyintettek erre. Úgyhogy, lehet gondolkodni azon, melyik a jobb: eszükbe se jutott, vagy eszükbe jutott, csak nem törődtek vele?

  Ahogy elnézem, az elsődleges sorrend az volt, ahogy a szigeteken megtalálta, csak aztán jön, hogy melyiket alapítottad előbb.


  Mert hogy az új szerveren új sorszámot is kaptak a városok, és a rendszer nem az eredeti alapítási sorrendben vette át, hanem szigetenként rendbe rakva.

  De úgy egyébként, a barátlistát hogy lehet rendezni?

  Sziasztok!


  Én meg annyira nem szeretem a pezsgőt. Unokaöcsém szülinapi bulija volt, ott volt egy alkoholmentes Tokaji. Mindenki találgatta, hogy milyen ízű, mindenki mást mondott.

  Pezsgőből csak alkoholmentest! És lehetőleg valami noname-t. Esküvőnkön, az anyakönyvvezetővel olyat ittunk, hogy utána mindenki szaladt: ez most tényleg alkoholmentes?

  Igen, minden beragad, elmarad, eltűnik, féligműködik, akad...egyre rosszabb. Jól látjátok.

  Ettől függetlenül esetleg összegyűjthettek párat, képekkel, olyat, ami ismétlődő hiba, lehetőleg még több játékosnál is, illusztrála, leírva, és felküldjük a GFnek, hátha nem tudnak róla..változást nem remélek, de ha összeszedtek pár hibát, egy kis leírással, egy jegyben, nem 20ban minden esetről külön - ha szántok erre időt, jöhet, ártani nem árt.

  Hm. Én már az első napon sikeresen átértem a Gammára, csak egy kicsit akadtam fenn, de az itt olvasott tanácsok átsegítettek. A mag városaimnak is találtam helyet, és beköltöztem, szövetséget is találtam, csak egy egyszemélyes szövi vezéreként, nem vártan jött velem a szövetség is, de csak ennyi gondom volt vele. Fel kellett húzni egy templomot, kicsit kalózkodom (leginkább az aranyért), az üzeneteket olvasgatom/írogatom, mást most nem is igen csinálok.
  Szóval, nálam nincs gond, mert a leg alapabb dolgokon kívül semmit nem piszkálok. Rendesen be kéne már indítani az accot, csak még nem találtam ki, hogy az hogyan is nézzen ki. Úgyhogy várok, agyalok, aztán majd lesz valahogy.

  Amíg nem mennek át, addig hogy lehetne kárpótlást adni? Konkrétabban: hova? Másrészt, amíg nem érnek át, addig az elszenvedett kár sem határozható meg, hisz folyamatosan nő.

  Persze, ha végre lezárul az ügy, akkor mehet a kárpótlás, de ez most aligha ezen kéne törniük magukat.

  Nekem is sikerült kiszabadulnom a tiltásból, a vakból, és a 11 városomból (amelyből egy csak a +1 városáthelyezésért raktam le, törlésre is raktam) a központi 8 városomat át is helyeztem. Épp időben, az egyik szigeten pont annyi szabad hely volt, mint amennyi kellett nekem.


  De úgy nézem, az adományozás miatt nem kell aggódnom. Egy fejlesztés, aztán a maradék fám már nem indít továbbit. Pedig a korábbi szerveremen a 10. legnagyobb adományozó voltam. Igaz, itt kétszer annyi ember fér a bányákba.

  Csak a múltkori összevonásról származó emlékeimalapján:


  Amikor megkezdődik a szerverösszevonás, abból minimum annyit látsz, hogy "Kedvezményes akció" boxban felkínálja neked, melyik szerverre költöznél? Amikor kiválasztod, és véglegesíted a költözést, akkor a rendszer alighanem kivág téged a játékból, mert a régi szerveren már nem lehetsz, az újba viszont még nem jelentkeztél be. Na, ekkor kerül vakba az accod, amit bármikor feloldhatsz.


  Csak két ok van, amiért érdemes sietni:

  1: ha sokat adományoztál, azokat be is kéne lapátolni a bányákba, és ez idő, amit nem is sürgethetsz, az óra pedig a lehetőség játékba kerülésétől ketyeg, illetve

  2: a jó helyek száma korlátozott, elhappolhatják előled. Bónusz, hogy ha akarsz használni templomokat, akkor a régi szerveren hiába is keresgéled a megfelelő helyeket, ezeken a régieken más csodák vannak a szigeteken. Például: kohós sziget kizárólag kénes szigeten található. Rosszabb esetben, a luxus bányák sem feltétlen ugyanazok - még ha ez kevésbé is valószínű.

  Prémium városáthelyezés: a múltkori összevonáskor úgy rémlik, megkapták. Nem látom be, hogy miért ne kaphatnák meg.


  Többszörös IP: ehhez ma már nem is kell több WIFI. Egy VPN-szolgáltató, ahol beállíthatod, épp hol legyen a kilépési pont. És akkor innentől kezdve nem két-három, hanem 20-30, esetleg 200-300 IP-címed is van, amíg a VPN-szolgáltató működik. (Én nem használok VPN-t, soha nem is próbáltam. Ellenben, több hálózatot igen, de csak azért, mert egyiket sem tudom magammal vinni a másik helyre.)

  Én úgy gondolom, megyek valamelyikre. De hogy melyikre...
  Jelenleg az Eunomián vagyok, egy szövetség vezetőjeként. Aminek én vagyok az egyetlen tagja. És ahol a 2,4 milliós összpontszámommal még viszonylag nagynak is számítok (21. vagyok, a 169-ből). Úgyhogy, nincs sok megkötésem arra, hogy melyik szerverre menjek! Nagyobb baj, hogy itt kaptunk +25%-ot a bányák termelésére, ez most úszni fog. De, mert lesz elég kultúr, vélhetően nem fog problémát okozni a bortermelés visszaesése.

  Nagyobb baj, hogyan fogok jó helyet keresni az új szerveren? És melyiket javasoljátok?

  Egy kis mézes süti, csak fel kell vágni. Sajnos, egy ilyen tábla nálunk nem tart ki két napnál tovább...

  20151222_190509-e1451212080815.jpg

  Üdvözletem!

  Rég jártam itt. A szokásos forró zöld teám helyett most kólát kérek! Jó magas habbal kiöntve szeretem.

  Nem mellesleg nekem bővel elég a 420 sulis törpe és a velük járó feladatok.......  Először is: részvétem!

  Egy ideig azt hittem, a mi településünkön lévő törpe-tárnákról beszélsz. Nálunk is három van belőle, csak az igazgatói van a középsőben. Meg van mellé óvoda is - aminek van három másik külön tárnája, szétszórva a kisvárosban. Csak nálunk, majd egy százassal több a törpe. (De én nem tehetem be oda a lábam, csak különleges alkalmakkor.)

  Karantén: az első bányaközösség, amit hazaküldtek, az én legidősebb törpémé volt, történetesen a legjobb barátnője miatt. Pont az őszi szünet előtti utolsó napon. Nem kicsit sírtak, mert már volt, és terveztek programokat az őszi szünetre, mind kútba esett. Köztük az én nagyim 100. születésnapja is. Az őszi szünet végére meg lejárt a "karantén-időszak", mehettek vissza fejteni. Épp ma kaptam el: most épp négy bányászközösség van távol tartva a tárnáktól, a 25-ből.