Szerverösszevonás (Soft Merge) - KIBESZÉLŐ

 • Külföldi fórumon, sokszor feltették ezeket a kérdéseket az ottani Coma Badidol mindig ugyanazt a választ adta rá.

  Nincs lejárati idejük, akkor használod el amikor szeretnéd. A világok ünnepe után is megmaradnak.

  Előző szerver összevonásnál, nem maradtak meg. Legjobb tudomásom szerint ugyan nem éltem meg azt az időszakot, de akkor még leltár sem volt. :)

 • Sziasztok


  Tudom hogy az összevonás volt az elsődleges, de ez már talán megvan, bár nekem is jöttek elő lobbyba olyan accok, amibe belépni sem tudok és nem is akarok (csinálni kéne ezzel valamit?), de sokszor volt téma a lobbyból kirakás lehetősége. Ebben lesz-e változás? Oké, hogy a lobbyban történő létezés önmagában nem összekötés, hiszen tudjuk. Viszont tényleg ahogy anno felvetésre került, van olyan helyzet, amikor bevitelre került egy acc, akár tévedésből, akár nem (több lehetőség nincs ugyebár) de fizikálisan is az adott acc másé, mint a többié. Ez szerintem is életszerű. Szóval ezekkel mit lehet kezdeni?

  Nem tudom mennyire érthető a kérdésem, de ez érdekel.

 • Külföldi fórumon, sokszor feltették ezeket a kérdéseket az ottani Coma Badidol mindig ugyanazt a választ adta rá.

  Nincs lejárati idejük, akkor használod el amikor szeretnéd. A világok ünnepe után is megmaradnak.

  Előző szerver összevonásnál, nem maradtak meg. Legjobb tudomásom szerint ugyan nem éltem meg azt az időszakot, de akkor még leltár sem volt. :)


  Köszönöm! :)

 • sokszor volt téma a lobbyból kirakás lehetősége.

  A GÖFÖ nem támogatja az acc átadást - a lobbyból való acc kirakás (megunt, tévedésből ott lévő) pedig ennek az alapja lenne

  Szerintem...

  Szóval nem támogatott a lobbyból való kirakás sem - szerver összevonás ide vagy oda

  Ez is csak szerintem :/


  MÁS

  Most már TÉNYLEG túl sok a szürke, zombi, szellem acc! Ahogy nézem (a statban) már az accok fele :thumbdown:

  Valaki leállíthatná már - felőlem lehet babydollban is csak üljön már gép elé és stoppolja le ezt a subrutint :whistling:

  Nagy részük már full inaktív - úgy értem se nyersi se termelő ember, semmi...

  Tiltottak is érkeznek vissza - örökös tiltásra tettek is (új fogalom akkor rájuk: kivégzettek :) )

  Spec én támadás miatt néztem meg pár szigetet - és több sziget csoport távra is 16-os mind.

  Költöző új társaink meg keresik a jó csodás helyeket már a szerver szélén - de telnek a helyek ott is


  MÁS2

  War szerveren

  HA

  ÉS

  AMIKOR

  lesz (?) összevonás - már úgy értem valamikor idén - akkor szeretnének kérni a játékosok egy sárga üzit erről

  ÉS

  Legyen sávszélesség is majd az átköltözésre - ne fagyjon le az az egy darab szerver amire megy több mint 2 tucat náció...

  /ez a negatív jóslatom: belefagyunk a költözésbe annyian indulunk majd neki egyszerre- de be ne váljon :cursing:/
  Nem . nem jó ha szakaszosan megy át a nép - mire az uccsó szerverek is átjelentkezhetnek ÓRIÁSI lesz a hátrányuk az napokkal előbb érkezőkkel szemben. Esetleg az egyetlen war szerón lehetne előtte takarítani is - visszahozott zombi accok jó részét kéretik törölni, mert kell a hely az élő játékosoknak

 • A szerverre mindenféle tevékenységem nélkül bepattant, "ezer éve" törlődött 12. "játékom" inaktív. Semmi közöm nincs hozzá, hogy előkerült. Nem tudom, helyileg hol van. Nem léptem be. Tehát nincs IP kapcsolat sem. Nincs lobby-ban. Azt sem tudom már, miként kellene bevonni. Kell-e hozzá e-mail cím. Ha igen, ahhoz már hozzá sem férek. Nem nyúlok hozzá. Remélem, nem lesz belőle gondom!


  A 11 használt játékom keresztbe-kasul össze van kötve.

  Nyilván nem fogunk bántani senkit, ha azt látjuk, olyan account vagy accountok kerültek a nevére, amelyek inaktívak, nem játszik velük, a rendszer sunyiskodta elő nekik, de nem lép be vele, vagy törlésen van, csak még nem törlődött. Nem kell aggódni, szabályos játékért nem bántunk senkit akkor se, ha a rendszer szórakozik velünk. Azért annak vannak jelei, ha valaki nem tisztességesen játszik. :)

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Ha két accom két különböző azonosítóhoz lett hozzárendelve, meg lehet még oldani, hogy egy darabhoz tartozzon, hogy mindkettőt lehessen használni?


  köszi

 • Nyilván nem fogunk bántani senkit, ha azt látjuk, olyan account vagy accountok kerültek a nevére, amelyek inaktívak, nem játszik velük, a rendszer sunyiskodta elő nekik, de nem lép be vele, vagy törlésen van, csak még nem törlődött. Nem kell aggódni, szabályos játékért nem bántunk senkit akkor se, ha a rendszer szórakozik velünk. Azért annak vannak jelei, ha valaki nem tisztességesen játszik. :)


  Ha nem nézek rá a Statisztikára, akkor nem is tudok róla! :) Nagyjából hasonlóak a játékosneveim, így megláttam. De ha teljesen eltérő neveket használnék, más lenne a helyzet.


  Érdekes szitu is adódhat! Valaki simán foszthatja a saját rég elfelejtett - fejben neve sincs meg - inaktívként előkerült játékát.

  Igaz, mivel nem lépett be, IP egyezés sem lehet.

 • Ha két accom két különböző azonosítóhoz lett hozzárendelve, meg lehet még oldani, hogy egy darabhoz tartozzon, hogy mindkettőt lehessen használni?


  köszi

  Csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan a tied mindkettő. A bújtatott accountátadást nem szeretjük. :)

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • A GÖFÖ nem támogatja az acc átadást - a lobbyból való acc kirakás (megunt, tévedésből ott lévő) pedig ennek az alapja lenne

  Szerintem...

  Szóval nem támogatott a lobbyból való kirakás sem - szerver összevonás ide vagy oda

  Ez is csak szerintem

  Köszönöm Opi

  Igyekeztem végig követni a fórumot, kivéve 3 hetet, ami a rohadék vírus miatt kimaradt. De azért megvárom, amíg Team tag is elmondja az álláspontot, illetve, hogy tudnak-e (vagy volt-e) jelezni az illetékes urak/hölgyek felé.

  Tudom, hogy nincs átadás hivatalosan. Itt jön a DE. Érdemes lenne átgondolni, egy ilyen szuper összevonás után, hogy megnézni, azok akik elunták a sok accot, - van ilyen is - de törölni nem akarnak, átadnák, de nem tudják a lobbyból, illetve az amit én is írtam, meg mások is esetek.

  Szóval én azt kérném, hogy jelezzék a helyzetet. Láthatóan sikeresen megoldották a településeket, most pihentek, jöhet a következő nagy falat, a káoszos lobbyk rendbetétele.

 • Ha nem nézek rá a Statisztikára, akkor nem is tudok róla! :) Nagyjából hasonlóak a játékosneveim, így megláttam. De ha teljesen eltérő neveket használnék, más lenne a helyzet.


  Érdekes szitu is adódhat! Valaki simán foszthatja a saját rég elfelejtett - fejben neve sincs meg - inaktívként előkerült játékát.

  Igaz, mivel nem lépett be, IP egyezés sem lehet.

  Hu most,h így belegondolok nekem is van rég elfelejtett acc :)

  De Kopi a kérdést meg is válaszoltad! Ha nem lépsz be akkor nincs gond!

  Ha két accom két különböző azonosítóhoz lett hozzárendelve, meg lehet még oldani, hogy egy darabhoz tartozzon, hogy mindkettőt lehessen használni?


  köszi

  Azt nehéz lesz,h 1 lobbyban legyen, de ettől függetlenül tudod használni mind a kettőt.

  Nekem is van olyan accountom ami másik lobbyban van pedig azonos minden ,de másik böngészőn használom.


  Dy3y8Ko.png

  A lehetetlen csak a fejedben létezik...


  Sig & Ava by Lara

 • Hu most,h így belegondolok nekem is van rég elfelejtett acc :)

  De Kopi a kérdést meg is válaszoltad! Ha nem lépsz be akkor nincs gond!


  Zsuccu, persze, hogy "megválaszoltam", miután előtt Illetékesek is leírták! :)


  Az is érdekes helyzetet teremthetne - biztos, hogy nincs ilyen, de... :) -, ha egy Teamtag azért rakta törlésre a játékát, mert az adott szerver a felügyelete alá kerül majd. Erre a GF visszadobja a rég nem használt játékát. A név azonos. A Team tag nem lépett be már ki tudja, mióta, hiszen törölte. Nem is tud arról, hogy a játéka megjelent a szerverén. Valaki viszont felfigyel rá. Attól kezdve miként mossa le magáról a Team, hogy nem játszanak ott, ahol felügyelnek? :)) A GO, SGO szintnél feljebb lévő Team tagok egykori játékai is megjelenhettek a szervereken (ha minden igaz, játszottam együtt egykoron a Rho szerveren Team taggal). :)

  És ez nem csak Magyarországon fordulhat elő.

 • Sziasztok! BUÉK itt is.

  szűk két nap múlva letelik a világok ünnepe

  konkrét választ kaphatnánk,hogy csak ezek szűnnek meg vagy a költözés is?


  • 1000 elégedettség minden városban.
  • +2% sebesség a kereskedőhajóknak
  • A bányák fejlesztési ideje maximum 12 óra.

  gnPmyu1.png

  Soha nem mondd, hogy soha!

 • Nem feltétlenül a teamben használt nevükön szerepelnek a teamtagok (egykori) játékos accjai. Nyilván a lényeg itt az, folytat-e aktív játékot vele a kérdéses teamtag. Ilyen szempontból szerencsére irreleváns, hogy inaktív / szellem formában megjelenik-e egy (ex)teamtag parkolópályán álló játéka. Ha igen, akkor nyugodtan el lehet követni egy "Haha, lefosztottam az admint!" :D


  Hozzánk nem érkezett be ilyen jellegű panasz szerencsére :)


  Opi az acc átadáson sajnos nem várható, hogy érdemben változtatnának. Ha szabad kezet kapnának a játékosok a lobbyból ki-be rakosgatásra az visszaélésekhez vezethetne. Alapvetően amikor a magyar team még külön engedte is az acc átadást, sem volt már kifejezetten támogatott ez a lehetőség a GF által. Azóta nekünk nincs is közvetlenül ilyen lehetőségünk, a GF pedig nem akar ilyennel foglalkozni.

  Higgyétek el, ennél marginálisabb (kisebb energiabefektetéssel és rizikóval járó) dolgok esetében is lazán falakba ütköztünk.


  Kyra1112 mit értesz költözés alatt? A világok ünnepe lejárati ideje várhatóan az összevonási időszak véget érte is egyben. Ezután a régi szerverek elvben megszűnésre kerülnek, elérhetetlenné válnak, az ott lévő accok pedig a véletlenszerűen a célszerverek valamelyikére, vagy az Asphodel temetőbe kerülnek (nagyon remélem hogy a 6000-es inaktívcsoportok az Asphodelre mennek) :D

  Ezután mivel nincs honnan költözni, nem lesz további költözés (kivéve az ambrós funkciót). Az ingyenes városáthelyezések, beadatlan fa legfrissebb infóim szerint ezután is elérhető lesz. Reméljük ez a gyakorlatban is így van/lesz.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Nem feltétlenül a teamben használt nevükön szerepelnek a teamtagok (egykori) játékos accjai. Nyilván a lényeg itt az, folytat-e aktív játékot vele a kérdéses teamtag. Ilyen szempontból szerencsére irreleváns, hogy inaktív / szellem formában megjelenik-e egy (ex)teamtag parkolópályán álló játéka. Ha igen, akkor nyugodtan el lehet követni egy "Haha, lefosztottam az admint!" :D


  Hozzánk nem érkezett be ilyen jellegű panasz szerencsére :)


  Talán érezhető, hogy nem teljesen komolyan írtam! :) És inkább csak egy elméleti fejtegetés volt...

 • Én a temető szerverre szeretnék költözni - akár ambróval is :/

  Az szép csendes... lehet fejlődni, én lehetnék a szerver ura - mondjuk Nekromanta szövetségben. :evil:

  Aztán mikor 49.5 millió pontom lenne 19.9 milliárd arannyal vissza költöznék megint úgy 1 millió TP-vel és jihhhááá :D  Nahh jó csak vicceltem...


  Várunk a várra

  Mármint a war szerver költöztetésére - gondolom pénteken lesz, hogy a bébidol türelmet kérhessen hétfőig

  Minket meg üssön meg a guta ;(

 • Ha két accom két különböző azonosítóhoz lett hozzárendelve, meg lehet még oldani, hogy egy darabhoz tartozzon, hogy mindkettőt lehessen használni?


  köszi

  Csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan a tied mindkettő. A bújtatott accountátadást nem szeretjük. :)


  Tehát nem probléma, ha nem egy lobbyhoz tartozik, lényeg, hogy IP megosztás legyen közöttük? A mindenkinek kiküldött üzenetben, hogy 'legyenek egymással összekötve" csupán annyit jelent, hogy minden acc minden másikkal legyen IP megosztásban?

 • A lényeg az IP megosztás. Az tökmindegy, azonos lobbyban vannak-e az accok (nyilván, amennyiben valaki családtaggal együtt játszik, ott ez acc megosztásnak is minősülne).


  Egy embernek (beleértve lobbyt, azonos IP címet) 11 accountja lehet.

  Hogy ez különböző lobbyk között hogy oszlik meg, lényegtelen. Viszont minden accot össze kell kötni mindegyikkel, ami azonos lobbyban és/vagy azonos IP címmel játszik.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • 2022: Boldoguljon mindenki ahogy tud...

  Az első összevonáskor kaptam két "bónusz" accountot spanyol szervereken.

  Hetekbe került mire vissza tudtam adni jogos tulajdonosának.

  Na most megint megjelent az orosz lobbymban mindkettő+ email is jött róla.

  Ez egy vicc így.