Posts by Havas Jon

  Nem tudom melyik nem GF játékkal játszol még, ahol én eddig játszottam, ott az előre bejelentett frissítés miatt, ami miatt 1 óráig nem lehetett belépni (ezt is tudta előre mindenki), meg lettünk szórva prémium fizetőeszközzel. Nem mondom, hogy sokkal, de ambróban nézve kb 50.


  Én teljes mértékben zökkenőmentes és gyors összevonást szeretnék. Mert ha reálisan belegondolunk, nem most kezdték el ezt kidolgozni. Tesztszerveren is lement, előtte hónapokig, évekig készültek rá.

  Tehát, normális cégnél, normális körülmények között, ennek kisebb hibákkal a kiírt időpontokban meg kellett volna valósulnia.

  De se az időpontban, se gigászi hiba nélkül nem valósult meg.

  És war szerverekre már időpnt sincs...


  De nem is ez a legidegesítőbb. Miért mondják azt, hogy kapunk január elején infót, ha nem kapunk?

  Meg. Normális ccégnél normális az, hogy atomkatasztrófa van a cégnél, majd elmegy mindenki 2 hétre pihenni az ünnepek miatt, majd megtoldják még 1 héttel, mert a németeknél jan 1 után van még 1 ünnepnap? És addig az atomkatasztrófa jóvanaz]úgy állapotban lebeg?


  Valóban nem leszünk a beszélgetéstől előrébb. De tudtommal hátrébb sem.

  Plusz nem tudom mivel jobb, ha a Szerverösszevonás Kibeszélőben mondjuk az időjárásról beszélgetnénk ahelyett, hogy a szerverösszevonást beszélnénk ki? :D

  Esetleg milyen más témát érzel itt relevánsabbnak?

  Trockij


  Kérlek olvasd el figyelmesebben amit írtam:

  NEM GF játékoknál. Engem nem érdekel, hogy a GF a többi játékában lévő játékosokat is semmibe veszi :D

  Én azt mondom, hogy máshol ilyen bakik után tömve lennének a játékosok raktárai, vagy a leltár prémium cuccokkal, esetleg ambróval.


  És az még szomorúbb, hogy az Ogame összevonása 1 évig tartott. Ez engem miért is vígasztalna? Miért is lenne ez okés?


  Ne haragudj meg, de engem nem a Team érdekel, és a hozzászólásokat sem nekik, vagy ellenük szánom. Ha magukra veszik, azzal nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. Leírtam, hogy nem tőlük várom a megoldást. Azt is tudom, hogy továbbítva van minden is.

  Attól még nem lehet róla beszélni? Szidni a GF et? Úgy érzed, hogy abszolúte nincs igazam?

  Tehát, van egy szolgáltató, aminek fizetnek és nem nyújt szolgáltatást. Vagy amit nyújt, azt sza..ul.

  Igaz, tud róla...de változás nincs. Nem órákról, vagy napokról beszélünk. Hetekről és hónapokról!!


  Jaaaa....a szolgáltatást igénybe vevők meg csak ne panaszkodjanak. Mert azt meg hiába??

  Türelem:D


  Értem én, hogy a Team nem tehet semmit. De nem azért van ez a nyavalyás fórum, hogyha gondunk, bajunk van akk ide írjuk? Nem panaszkodhatunk? Attól függetlenül, hogy tudnak/tudtok a problémákról azok még vannak és idegesítenek. Egy olyan helyen, ahova elvileg szórakozni jár az ember...


  Tehát ölbe tett kézzel nézzük, hogy a GF semmibe vegyen minket? Oké.


  A war szerók összevonását mióta húzzák? Január elejére ígérték hogy mondanak valamit. 13.a van, semmi infó....

  De nem baj, mert türelem az van.

  Meg minden is van.

  Valahol máshol biztos, csak nem itt:D:D

  Én azért halkan megjegyezném, hogy bármilyen más, nem GF játéknál ilyen sorozatos balf...oskodás után annyibkárpótlást adnának, hogy nem tudnád hirtelen hova tenni. Ehhez képest ez a 10 nap prém fiók, kuka :D

  Volt, akinek napokig elérhettetlen volt a játék, máshol ha egy 2 órát elérhetetlen, kapsz annyi kárpótlást, mint itt egy városáthelyezés. Minimum!

  Itt semmi, legfeljebb napokkal, vagy hetekkel később egy bocsánatkérés szerűség.

  Lényegében majdhogybem az jön le, hogy nekünk kéne hálásnak lennünk, hogy egyáltalán bármilyen szinten is foglalkoznak a játékkal:D

  Ahelyett, hogy ők hálálkodnának azért, hogy van még aki játszik...és költ!


  De hát, míg máshol heti 2 event van, addig itt az az event, hogy akciósan veheted meg a városárhelyezést, amire azért van szükséged, mert ők el....baltázták:D

  Jó, mi?

  Ha már kijött a szabályok értelmezéséhez egy kis segítség, akkor lenne pár gyors kérdésem :).


  - Harmadik játékos azonos idejű / felváltva való támadása (pl. Multi1 leveri a flottát, majd Multi2 szárazföldi sereggel bemegy a szabály megszegése)


  Ez most akkor azt jelenti, hogyha Multi1 kivonul teljes mértékben Juliskától, akkor azt követően, kvázi rögtön nem lehet támadni Juliskát Multi2 vel?

  Értem én, hogy miért van ez a szabály...csak így sem egyszerű élvezni a játékot, ha közös IP címen vagy egy másik, élő és különálló személlyel. Ugyanis ha a fentebb vázolt verzió van, akkor a közös akciók 100%ban kivannak lőve, még ha egyszerre egy helyen nincsenek is.


  Másik kérdés: van egy olyan részlet is, hogyha látjátok, hogy csak nyersanyagfosztás miatt van fenntartva egy acc, akkor az tiltva lesz.

  Itt most csak a multi lesz tiltva, vagy az is aki rendszeresen fosztja?

  Mert ha a fosztó is, akkor akadhatnak olyan helyzetek ahol teljesen ártatlanul tiltanak valakit. Nekem is rengeteg "farmom" van, akiktől jól tudok nyersit fosztani, de nem tudnék róla, hogy bárkinek a multija lenne. Vagy ha igen, az nem miattam tartja azt a multit.

  Illetve lehet, hogy én csináltam egy multit, de abba nem lépkedek be túl gyakran. Termelni viszont termelek vele, mert szeretném fejlesztgetni néhanapján. Viszont vannak szemfüles egyedek, akik kapcsolnak, hogy sok nyersi, 0 védelem, és fosztják is. Nap mint nap. Ilyenkor az én olvasatomban senki sem "bűnös", de ezek szerint tiltva lesz?


  Harmadik:

  A pushing részleg egy ideje ugyanaz. Pedig azóta megjelent a pushingnak legalább 1 újabb formája, ami jó lenne ha tiltva lenne:

  Mégpedig a tároló acc.

  Jó, mondjuk ez épp a multi szabályba is ütközik.

  Miért? Általában tároló accnak kisebb, gyenge gazdaságú accokat szoktak alkalmazni, ami ugye seregeket/flottákat vesz át megőrzésre. Multi szabály megszegése, mivel a tulajdonos előnyre tesz szert azáltal, hogy nem a fő accounttal kell a fenntartás költségeit elviselnie.

  Pushing szabály szegése, mivel akkora mértékű haderőt kényszerítenek rá egy gyengébb gazdaságra, amit nyilvánvalóan nem bír fenntartani. Majd valószínűleg a maximum árhoz közeli értéken vásárol egységeket és a minimum árhoz közeli értéken ad el. Persze nem egyik napról a másikra történik ez, akár hónapok is eltelhetnek a két tranzakció közt. De ennek pushingnak kellene lennie.

  Meg multi szabály kihágásnak.

  Azért durva az, hogy ennyire nem kűzdenek a játékosaikért a fejlesztők. Szabadon hagyják a hétvégéjüket és még hétfőn sem törik magukat, holott napról napra akár több száz(világszinten lehet ezres nagyságrendben is) játékos dönt úgy, hogy végleg befejezi.


  Am ha tippelnem kéne, a war összevonás a héten sem fog elindulni, a jelenlegi káosz meg kB 2-3 hét/hónap mire nagyjából rendeződik.


  Na ne legyen igazam.


  Én már mondjuk csak azért nem töröltem az accja imát, mert nagyon izgat mi sülhet ki a warok összevonásából (ha lesz egyáltalán valami abból), egyébként már rég elfelejtettem volna ezt az egykor szebb napokat látott játékot :).

  Hát igen, nagyon sok mindenért lehetett volna/lehetne háborogni a gf nél. Csak szerintem már késő...mindkét oldal elengette már ezt a játékot. Itt-ott némi izgalom, de ennyi.


  Lorot is gondolom ezért nem izgatja a dolog.

  Hmm...

  Most zavarban vagyok, lehet ezzel én vagyok így egyedül, de nekem sikerült belépnem az e-mailes megerősítés után. És persze nincs vak


  Semmi extrát nem csináltam, így ne kérdezzétek mi a recept. Max annyi, hogy épp telón(nem app, sima böngésző) (nem tablet, teló) intéztem ezt az egészet.

  Már ha számít ez bármit is.

  Az ambró egy legális előny. Kész, mivel ez egy ingyenes játék, így ezt el kell tűrni.

  A multiból viszont semmilyen körülmények közt nem származhat előnyöd. Ezért lehet szabálytalannak minősíteni a bányahúzást és a helyfoglalást is. Persze ezek amolyan "szürkezónás" kihágások amiket kezelni Team szintjén szinte lehetetlen, azonban ettől függetlenül az tény, hogy ezek előnyszerzésnek minősülnek.


  Na mindegy, szerintem ez egy meddő vita. Él a multi még és vannak jóval nagyobb kihágások is ezeknél, amiket sajnos nem lehet megfogni... Szóval én részemről ezt a kérdést lezártam.

  - mert 9-en törölni akartak és megkérték erre, ezt is lehetővé teszik a szabályok

  Igen? Szabályos accot átadni? Nem tudtam... Szerintem nem.


  Hmmm...helyfoglalók. Nézzük meg alaposan a dolgokat. Helyfoglalók accounttal előnyhöz jut a fő acc, ezáltal pedig szabályt szeg! Miért is? Mert olyan szigetekre tudja a városait helyezni, ahová normál esetben nem tudná, mert már más valaki befoglalta. Mert mit tudom én, hamarabb lépett be a játékba, gyorsabb a gépe...stb. Magyarán előnyt élvez azzal a játékossal szemben, aki nem multizik. A multi szabály meg pont arról szól, hogy ne lehessen senkinek semmilyen előnye a multiból. Tehát szabálytalan. Az én olvasatomban legalábbis mindenképpen.

  Hali!


  Sok gondolat kavarog bennem. Először is egy (számomra legalábbis mindenképpen) kellemetlen szituációt szeretnék tisztázni. Sajnos közbejött nem kevés minden, és mire oda jutottam, hogy rendezem a dolgaimat, már sok idő eltelt...így úgy láttam a legjobbnak ha nem bolygatom a dolgokat. (Aki érti érti, aki meg nem az hagyja figyelmen kívül)


  Másodszor: a legjobban várt momentum a szerverösszevonás volt számomra. Évek óta ezt várom. És végre eljött :).

  Igaz, időm éppen annyi, hogy olvasgassam a fórumot, de aki a kicsit nem becsüli...

  Nagy csalódás, hogy a multit végül engedik.

  A 15 accos ikázónak pedig....

  Ez most komoly? :D

  Coolock, valódi probléma lenne ez? Várj, tudod mit, valóban probléma.

  Van 3 célszerver. 15 accot könnyedén szét lehetne dobni úgy, hogy minden szerveren legfeljebb 11 acc legyen. De nem, ugyanis a tulajnak nem szimpi 2 szerver, csak 1.

  Nah jó, mi lenne még a megoldás? Töröljön akkor 4 accot. Jah, de hát ez is probléma? Hiszen akkor nem tudná helyet foglalni a fő accjainak?

  Jaj de kár, úgy sajnálom. De tényleg...

  De ha már itt tartunk, azért felhívnám a figyelmét, hogy a helyfoglalás lényegében jogosulatlan előnyszerzés a fő acc javára, amit a szabályzat egyértelműen tilt. Tehát akkor most azon megy a hiszti, hogy a GO-k nem hajlandóak elnézni a folyamatos szabályszegéseket 2 hétig? Ugyanis a 15 acc/szerver és a helyfoglalás is szabályszegés bizonyos olvasatban. Szóval gonosz Team...értem.

  Most jut eszembe, nekem lenne vagy 100 multim. Nincs kedvem törölni, meg csak 1 szerverre van kedvem vinni őket, utána meg fosztogatnám meg tápolnám magam velük. De csak 2 hétig, utána törlöm. Na, légyszi, ennyit igazán lehessen már. Mert ha nem, akkor mindet törlöm és abbahagyom a játékot XD.

  Na az ilyen mentalitású játékosokra tudom azt mondani, hogy nem kár érte, nem vesztett sokat az ika közössége. Már ha tényleg töröl és nem csak hirtelen behisztizett.


  Az összevonása tényleg nagyon vártam. Végre lehetőség nyílt volna harcok rá, stratégiák kiépítésére, új/régi emberek megismerésére, a kereskedelem fellendülésére. Ugyanis ez a játék alapvetően rém egyszerű és rövid időn belül unalmassá válik, ha nincs a játékosok közt semmi interakció.

  Persze ez csak az én játékfelfogásom, akinek a statisztika nézegetése jön be, hogy épp hányadik helyezett, az persze örült a régi helyzetnek, hiszen könnyen el lehetett érni jó helyezést és még is tartani azt.

  Persze látható, hogy hány embert tud megmozgatni ez a fajta játékstílus...


  Én biztos támogatnám, hogy töröljék teljes mértékben a multizást. Inkább törölnék több millás accokat, csak ne legyen multi.

  De van...és lesz is sajnos. Na majd meglátjuk mi sül ki az összevonásból, de én ezek után nem tudok pozitívan hozzáállni.

  Hmm...mintha ma kezdtem volna el játszani. De azért köszi a kioktatást :)


  Igen, rengeteg minden kihozható a játékból legálisan. De vannak határok. Mint ahogy a sakk nagymesterek sem tudnak versenyezni az MI kel.


  Uhm, ugyan kérlek. Hisz te magad állítottad Viki, hogy a szerver békéért kénytelen vagy feloszlatatni szöviket.


  Én már beadtam a jelentkezésemet GO-nak. Hogy fel vesznek-e vagy sem az már más kérdés. De tényleg unom, hogy azt kell nézni minden egyes szerveren, hogy egyre kevesebb a valódi játékos, az account szám viszont nem csökken (de nem is nő), mert egyre többen és egyre kevésbé legálisan élnak a multi lehetőségével.

  Szomorú, hogy ide jutott ez a játék. Éveken át játszottam ezzel, lényegében e mellett, vagy ezzel együtt nőttem fel, de mára már halványan sem emlékeztet a régi ikára.

  No, ez szép számfejtés, de a 600+ az egy költői túlzás volt :). Már csak azért is, mert nem egy szerver van ahol összesen sincs már ennyi account. A minden szerveren pedig arra értettem nyilván, ahol játszol...természetesen nem vagy jelen minden szerveren.


  A 40s-en vitatkoznék. Már nem azért, mintha manuálisan nem ennyi lenne rányomni egy kalózküldire (biztos ennyi idő, én nem foglalkoztam azzal, hogy lemérjem...bár nem is igazán kalózkodom, így jóformán tárgytalan a dolog), de vannak bizonyos programok, amik ezt erősen megrövidítik azáltal, hogy nem te nyomsz rá a küldire :D.


  De akkor leszek konkrétabb, hozzuk fel az itteni war szervert. Konkrétan azért üldözték el onnan játékosokat, vagy legalábbis megpróbáltad, mert a harcos mentalitásukkal fel kérték bolygatni az általad megálmodott világbékét. A WAR szerveren...

  Nyilván egyik napról a másikra termel bármelyik gazdaság több 100 ezer TP-t és emellett annyira pluszban pörög az arany, hogy pár nap alatt egy 100 milla arany befolyik. Értem én a kalózátengedést, csak nem érdekel.

  A harcok sokkal inkább mozgatnak, de lassan normális játékkal nem lehet érvényesülni bárhogy próbálkozik az ember.

  Hmm...hogy besértődött mindenki. Holott nem arról volt szó(legalábbis részemről), hogy ellenezném egy Team felépülését(sőt). Hindával és Ercsával sincs semmi bajom, de még Groval sem, egyes egyedül az lenne a leendő Team részéről a tökönszúrás mintapéldája, ha Vikivitni re építene bármit is :D


  Gro! Amint és ha olyan helyzetben leszel/vagy nézz rá az összes szerverre ahol játszom/játszottam. Sok helyen még multim sem volt, de ahol volt ott is max 1. Se közvetett se közvetlen bizonyíték nincs ennek az ellenkezőjére, ugyanis tényleg így van. Ellenben Vikivitni re minimum több száz, ha nem is közvetlen, de közvetett bizonyíték mindenképp van. Így hát teljes mértékig érthetetlen minek véditek be őt ennyire.


  Ercsa reakcióját meg nem értem, bár gondolom egyedüli GO ként er{sen leterhelt, emiatt feszült és támadás a vesz olyan dolgokat, amik alapvetően nem azok.


  Ohhh...miért nem jelentkezek GO-nak? Remek kérdés, végülis....

  Hmmm...bár én magam nem éltem ezzel a lehetőséggel, sajnos ismerek pár olyan programot, amik használatával nem is kell belépni a multikba...

  Magyarán nem vesz el időt a fő acctól.


  Részben igazad van, részben nem. Van, aki megunja és újrakezdi. De! Nem mindenki jut el oda, hogy érdemesnek tartsa az újrakezdést, holott már megunta az ottani szerverét. Valamint az újrakezdők sem mindig minden új szerveren vannak ( van ilyen játékos is persze), hanem mit tudom én,megjelenik x szerver, y játekos pedig épp úgy gondolja, hogy milyen jó,menjünk. Z játékos viszont még élvezi a szerverét, fontolgatja az újrakezdést, de x szervert még kihagyja. Aztán indul w szerver, z játékos már megunta a szerverét, újrakezdené, y játékos viszont még élvezi x szervert, igy kihagyná w szerverindulást.

  Amit mondani akarok az az, hogy az aktív játékosok nagyon szét vannak szórva a szerverek közt, és úgy hiszem a jelentős részüknek lenne motivációja újrakezdeni, ha lenne egy aktív, pörgős szerver. Igen, maga a játék nem pörög fel attól, hogy sokan játsszunk egy szerveren, de a harcok, beszélgetések, szövetségek....lesz egy hangulat ami kompenzálja a monoton játékmenetet...sztem.


  Azzal is tisztaban vagyok hogy az itteni írásommal nem sok embert érek el. Ezért is kérvenyeznék sárga üzit, ami ugyebár minden account az összes magyar szerveren megkap.

  Persze akkor ennek semmi értelme, ha erre nincs igény. De én azt mondanám elég nagy hiba lenne kihagyni egy lehetőséget. Megadni egy esélyt arra, hogy egy kicsit felpörgessük az életet.

  rettenet


  Pont azért,mert lassú, nem feltétlen köt oda a képernyőhöz,ha játszani akarsz, ezért mindig lesznek olyanok akik az ilyen típusú játékokkal akarnak játszani. Vagy csak ilyenekre van idejük...


  vikR


  Igaz amit írsz,csak valahogy kevés szállal kapcsolódik az eredeti temához :D

  Én nem is akarok megváltoztatni dolgokat. Nem programozó vagy tulajdonos vagyok, csak játékos.

  És mint játekos szeretnék a játékkal játszani. Megy egyedül is a játék, csak kevésbé izgalmas, mint másokkal játszani. Az pedig a legizgalmasabb, ha minél többen játszhatunk egymással vagy egymás ellen.

  Én csak annyit próbálnék elérni, hogy amennyi játékos csak tud egy szerveren játsszon. Nyílván az lenne a legideálisabb, ha összevonák a szervereket, vagy ingyen lehetne költöztetni az accokat, de az egyik ha megvalósul akkor is még jó pár év jobb esetben is, a másik meg nem fog megvalósulni.


  Ezért kérek mindenkit, gondolja át:

  Nem ér meg annyit az, hogy egy új szerveren előröl kell kezdened mindent, azért hogy egy izgalmas szerver jöhessen létre?

  Ugyanis a játék alapjai régóta változatlanok. Hiaba okolják sokan a kalózt, mikor bevezették még viszonylag többen játszottunk és ez igy maradt egy darabig, annak ellenére hogy akkor, a nagyobb nyeremények miatt sokkal nagyobb hatása volt a kalóznak a játékra mint most. Magyarán a sok hiba ellenére az itt a legfőbb gond, hogy nincs játékos. Nincs aki ellen és nincs akivel játsszunk. Ez pedig motiváció csökkenést eredményez a játékkedvre....és ez a folyamat önmagát gerjeszti.

  Én hiszek abban, hogyha egy elég aktív szerver jönne létre, akkor a sok hiba és elcseszett fejlesztés ellenére is egy izgalmas szerver lenne.


  Baj az hogy nincs végjáték, de hát 2-3 évig eltudnánk egymást szorakoztatni végjáték nélkül is szerintem :)