Posts by LanQiren

  A szerverre mindenféle tevékenységem nélkül bepattant, "ezer éve" törlődött 12. "játékom" inaktív. Semmi közöm nincs hozzá, hogy előkerült. Nem tudom, helyileg hol van. Nem léptem be. Tehát nincs IP kapcsolat sem. Nincs lobby-ban. Azt sem tudom már, miként kellene bevonni. Kell-e hozzá e-mail cím. Ha igen, ahhoz már hozzá sem férek. Nem nyúlok hozzá. Remélem, nem lesz belőle gondom!


  A 11 használt játékom keresztbe-kasul össze van kötve.

  Nyilván nem fogunk bántani senkit, ha azt látjuk, olyan account vagy accountok kerültek a nevére, amelyek inaktívak, nem játszik velük, a rendszer sunyiskodta elő nekik, de nem lép be vele, vagy törlésen van, csak még nem törlődött. Nem kell aggódni, szabályos játékért nem bántunk senkit akkor se, ha a rendszer szórakozik velünk. Azért annak vannak jelei, ha valaki nem tisztességesen játszik. :)

  Azért az előkerült accok beüzemelésénél vegyük figyelembe, hogy a 10+1 szabály él. Nem, senkire nem fogunk 12-13 acc esetén torokharapással ráugrani, de lesz a türelmi időnek vége, addig rendezzük. Tudom, hogy van akinek felháborító, de ha nem vagyunk egységesek, joggal pattoghat, aki betartja ezt a szabályt.

  És igen, mindenképpen kötelező a játékban az accokat összekötni.


  Az 50-100-500 accos (a családom, a rokonságom, a tolószékes nénikém és ezek gyermekei) brigádok számára nincs türelmi idő. Ez néhányan már tapasztalták. Tedd törlésre, ami nem fér a 10+1 keretbe, mert ha most nem választasz, akkor nem lesz miből.


  Boldog új évet kívánunk!

  Hát én felsős törpékhez és óriástörpékhez szoktam, de múltkor beküldtek helyettesíteni az elsőbe. Nekiláttak csivitelni, én a nagyokhoz szokott "Csönd, lecsüccs, dolgoz!" -felkiáltással a padhoz szegeztem őket. Később benézett az egyik tanítónéni, hogy mitől van ilyen csönd az elsőben. Csórókra a frászt hoztam, pedig azt hittem, vicces voltam. Meg se mertek mukkanni. Működött a némító varázs. A nagyoknál már nem működik sajna.


  Kérek egy forralt bort!

  Az applikációt nem lehet használni, akinek még működik, az se sokáig és nem is hasznos...

  Nálam működik és nagyon is hasznos. Kalózküldetések indítása, üzenetek olvasása és nyersanyag szállítás ide-oda, jól jön az unalmas irodában töltött percek alatt. :-)


  Tudod vagy csak gondolod, hogy már nem sokáig lehet használni?

  Az applikációt évek óta nem fejlesztik. Ahogy haladunk előre az informatika fejlődése terén, úgy válik majd egyre használhatatlanabbá. Aki még tudja használni, használja ki, de lélekben készüljön fel, hogy ez el fog múlni.

  Szép Napot Kívánok!


  LanQiren, estleg tudnánk beszélni priviben? Ikától független privát témában? Előre is köszi!

  Tudnánk, írj rám nyugodtan itt vagy Discordon. :)

  A törpéket még én se, de tartok tőle, hogy lassan megkavarodok, egy része mindig online, másik része bent van, én meg belezavarodok, hogy kinek mikor hogy tartok órát.


  Havazott, de elolvadt. Most meg éppen nagyon hideg van, de már száraz minden.


  Kérek egy forró mézes melange-ot fahéjjal!

  A bétara költözőkkel konkrétan kicsesztek, nem kicsit, nagyon.

  Vannak egyéb hibák is, mint pl a leltár, van akinek duplázódott ez-az, másoknak feleződött..ambrós funkciók ráadásul.  PS: Magán véleményemként még előadom, hogy eddig csak gáz volt szerver összevonás - de most már baromi nagy blama.:thumbdown:

  Hát ezzel nem tudok vitatkozni... Ezeket a leltárhibákat azért írjátok meg! Lehetőleg sci fi nélkül, csak úgy érthetően. Kinek mi veszett el vagy feleződött?

  Eljutott. Ezt az egyet garantálom. Mondjuk nem tudom, mi hasznunk lenne effajta összeesküvésből, de lehet, hogy a gyíkemberek így akarják elfoglalni a Béta szervert, aztán ott szórják a chemtrailt. Vagy csak három covid oltással engednek be, hogy nanochipet rakjanak a játékosokba. Szabadon választott.

  Ha lenne hír, már közöltük volna, nincs zugpiac, ahol pénzért áruljuk az információt.

  De szívesen olvasok sci fiket, írjatok még.

  (Mesterem, néha olvasol privát üzit is?)


  Igen, egyszer feleltem is, aztán netszakadás miatt nem ment el. Pedig küldtem olvasnivalót. Na majd elküldöm mindjárt újra. Kicsit elhavazódtam mostanában, és szétszórt vagyok.

  Annyira, hogy az imént megcsináltam a kínai házimat. Volt négy hanganyag után megoldandó teszt feladat és négy írásos. Megoldottam, és megnéztem a javítókulcsot. 20 percig ültem magamba roskadva, hogy egy feladat se lett jó, mire rájöttem, hogy rossz javítókulcsot nézek. A helyessel mindjárt kiderült, hogy hibátlan a házi.

  Igen, osztálykám kitesz magáért. Nálunk hagyomány, hogy minden évben rendez a 8. osztály adventi vásárt, és a bevételt a ballagásukra költik. Idén sajnos a covid miatt nem volt lehetséges, szóval áttértek webáruházra. Sokad dolgoznak. Van egy talicskájuk, ráírták az oldalára, hogy GLS, és falun belül házhoz is szállítanak. Az adventi műsort meg videóra vettük, "forgatásokat" rendeztek különböző szögből, hogy össze lehessen vágni. WW segíti őket.

  Amúgy most éppen alig van valami, de készül az újabb eresztés. :)


  Kérek egy forralt bort, megy a havazáshoz!

  Én lelkesen magyaráztam egyik csibikémnek, hogy miért nem való gyerek kezébe a ragasztópisztoly, közben fogtam a ragasztópisztolyt, úgyhogy rögtön szemléltettem is. Sikeresen végigfolyattam a kezemen az olvadt műanyagot, hogy napokig bepólyálva jártam. Még nem gyógyult meg, de már alakul.


  Kérek egy forró mézes melange-ot!

  Szinte "látom", mi történik majd hétfőn a GF munkaértekezletén!


  Megisszák a kávét. Megbeszélik, hogy kinek kit sikerült elkapnia a hétvégén. Majd valaki véletlenül felveti, hogy az Ikariam problémáit jó lenne megoldani. Erre többen is az órájukra néznek. Ó, már nagyon elszaladt az idő. Mindjárt vége a munkaidőnek!

  És elégedetten elkezdenek szedelőzködni.

  Ismerős, valami hasonló megy nálunk is....Na nem hiába a német precizitás világhírű.

  :D:D:D

  Hajaj! Sajnos vizualizáltam. És félek, van benne igazság.

  Fel kellett volna készíteni minket is, titeket is, de leginkább maguknak kellett volna felkészülniük, és nem beleugrani, míg nem biztosak abban, hogy minden klappol. Ez sajnos nem az első eset, hogy mindent szétvernek egy mozdulattal, mint elefánt a porcelánboltban. A lobby bevezetésekor ugyanilyen ügyesek voltak, így lélekben készültünk, hogy most sem lesz jobb a helyzet. Akkor fel is adtuk végül. Most felülmúlták önmagukat. Vagy inkább alul.

  A jegyekről annyit, hogy mi kapjuk meg. Ha egy hibát sokszor kapunk meg, nem lendít előre, ha egyszer láttuk, már intézkedtünk, továbbítottuk, a többi jegynél annyit tudunk írni, türelem, és közben tudjuk, hogy nekünk sincs, a játékosnak mitől lenne.


  Ami az adomány vonalat illeti, adományozni szeretek, adományt kapni nem. Van 140 rászoruló gyerekem, és nekik sem szeretek pénzt elfogadni. A pénz problémás, olyan tisztán nem lehet kezelni, hogy ne érjen vád, gyanakvás. Szóval Sipka intézi a teherautót, gyűjti az adományokat, küldi a cuccokat, WeiWuxian a pandémia alatt videókat készít róluk ingyen, Gro meg ingyen rendel online, ha betegek vagyunk. Én meg szortírozok, osztom a cuccokat, szóval az enyém a legjobb munka, én látom a lelkes vigyorokat. Amellett, hogy mind dolgozunk, élni kell valamiből. Ez egy mániákus összeszokott csapat, nem vagyunk normálisak a való életben sem, így itt sem. De igen, mi is puffogunk, mikor napi 200 jegy van előttünk, és egyenként ellenőrizzük, próbáljuk megfejteni a hiba okát. Ebből olyan 120 valós probléma. 80 felett úgy állok, hogy szívem szerint azt írnám: A megoldás: minden elektronikus eszközödet dobd ki az ablakon, nem megy ez neked. De most is egymás kezéből kapjuk ki a jegyeket, szóval jól vagyunk.


  Szóval nem, a Gameforge elküldhetne minket kicsit wellnesselni, bár nem fog, de nem, pénzadományokra nincs szükség.


  A lobby megoldása hónapokig tartott. Remélem, ezt hamarabb rendezik.

  Azt azért remélem, hogy a költöző szövetségek vezetői nyitnak jegyeket és reklamálnak azok nevében akiknek accai ott pusztultak a senki földjén - akik kibuktak a 20 éves tiltáson, a 7 napos vakáción, a lobbyban nem látható accon, a nem érkező e-mailokat várván pedig feladták a játékot. Mert fórumot kevesen olvasnak, sárga üziket kéne folyamatosan nyomni a játékban lévőknek - ha mással nem, akkor egy linkkel ami ide vezet, vagy mittomén.

  Nem én dolgozok ingyen ennek a göfönek - oldják meg az informálást is, ha már ezt elqrták

  Persze, nyissatok felesleges jegyeket minél többet. Azok, akiknek segíteni próbálunk, így garantáltan sokkal lassabban jutnak segítséghez. Vagy, ha megunjuk, akkor nem is fognak. Legegyszerűbb abba rúgni, aki még próbál segíteni. Legfeljebb tanul belőle, és többet nem próbál.

  Szép péntek estét mindenkinek!

  Úgy olvasom, hogy részben sikerült orvosolni a tegnapi zürzavar okát. :thumbup:
  Ez milyen hatással lehet a war szerverre? - Várjuk a csodát a hétvégén, vagy egyenlőre full esélytelen, hogy miket is elkezdenek összevonni?

  Nem szeretnéd a war szerverre is azt ami itt van jelenleg. Sokan várnak még itt is arra, hogy a problémájuk orvosolva legyen. Jelenleg sajnos nincs minden hiba javítva, de dolgoznak rajta. Szóval türelem, ne akarjuk, hogy waron idő előtt létrehozzanak egy újabb káoszt.

  Remek, sőt nagyszerű!


  Úgy látom, a hosszú előkészítés ellenére sem sikerült megoldaniuk a GF programozóinak a kérdést.

  Mondanám, hogy türelem, de nekem sincs. Szóval kérek mindenkit, hogy a gondokat jelezze jegyben! Kigyűjtöm, megyek reklamálni.

  Üdvözlöm , ez a jegy írás most komoly ? Csak mert dél óta egy globális probléma áll fent mindenkinél hogy nem tud kilépni az ideiglenes Vakáció módból . Lehetünk szerintem több százan vagy ezren vagy nem is tudom ... Idáig az volt hogy észlelték a hibát és próbálják kijavítani :) Itt ülünk tűkön , várjuk az eredményt hátha sikerül nekik :)

  Én is. :) És nem, jegyet az írjon, akinek extra problémája van. Az alapra, hogy majd egyszer beengedik a vakból, csak azt tudom most írni én is, hogy türelem, reméljük, egyszer beengednek minket a vakból. Ettől függetlenül, h valaki keresni szeretne minket jegyben, próbálunk segíteni. Most főként mi is továbbítani tudjuk a gondunkat. De ha több típusú gondot látunk és továbbítunk, talán azoknak is segít, akik most megoldáson dolgoznak.


  Remek, sőt nagyszerű!


  Úgy látom, a hosszú előkészítés ellenére sem sikerült megoldaniuk a GF programozóinak a kérdést.

  Mondanám, hogy türelem, de nekem sincs. Szóval kérek mindenkit, hogy a gondokat jelezze jegyben! Kigyűjtöm, megyek reklamálni.


  Látom amit írtam átment, ha ilyen felületesen fogsz a munkádhoz hozzáállni akkor tényleg minden oké lesz :D De akkor megint fussunk neki. Szóval van 10 account és egy másik 10-es account. Azaz 2 különböző személy. Leveheted a zoknid és számolgathatsz 20-ra fog kijönni. Mondjuk elsős unokahúgom el tud eddig számolni, de nem gond. Ezek után megnézném, ahogy összesíted majd a nyersanyagok mennyiségét sajnos át kellene majd nézni mondjuk nem csak a 100-as számkört, hanem esetleg el kéne menni 100e-ig. Ha az egyik 10-esből szépen módjával elkezdik nyomni a másik 10-est, ami ugye sok mindent jelenthet pl 1:1-be cserél nagymennyiségű márványt fára vagy fosztja a másik 10-es accountokat stb. Oda vissza egymás között, nem olyan nagyon nehéz megszervezni ezt 2 embernek. Akkor ahhoz, hogy ezeket kiszűrd gondolom mindkét 10-es pakkot meg kéne nézni nem?, ami már 20. Sehol nem írtam, hogy 20 account egy IP alatt stb, annyi amenyire látom nem is lehet. Mondjuk IP is annyi lehet mint a szemét. De ha ennyire felületesen fogod a dolgokat kezelni, mint ahogy a hozzászólásokat olvasod, nem sok jövőt jósolok ennek. De majd Sipkától kérj segítséget neki nem gond számolni és olvasni is tud szerintem.

  Látom, nem értetted, amit írtam. Eszemben sincs számolgatni 20 acc esetén. Mert alapban sért szabályokat a 20 acc. Ha pedig azt látom, hogy 10-10 acc csak arra jött létre, hogy tápoljon kettőt, az szabálykijátszás függetlenül attól, hogy nagyságrendileg 100 ezres vagy milliós a nyersanyagáramlás. És igazad van, IP annyi lehet, mint a szemét. Éppen ezért nem ez a fő jele a csalásnak.

  De mindig mosolyra késztet, mikor okosan leírja a játékos, hogy hogyan is lehet csalni. Köszönjük a tippeket, de nem új számunkra a téma.  De nézzük csak a gyakorlatot. Valakinek van 10 accja és egy másik valakinek is 10 accja és még ismerik is egymást. IP megosztás bejelentve. És szépen össze tudnak beszélni és egyik egyiket tolja a másik a másikat. Szépen lassan. Nem arról beszélünk, amikor valaki fogja a 10 accból átküldi folyamatosan minden nap a nyersanyagot ész nélkül. Nos jogosulatlan előny, hát pontosan az. Amikor a városok és költségek áttekintését megnyitod, akkor még 1 account dolgait sem egyszerű nyomon követni. Persze nyilván majd a GO SGO akárminek is hívják most majd 20 accountot képes lesz, és persze veszi is a fáradtságot és a számológépet, ugyan hagyjuk már. Ennyire jól nem fizetnek :D

  Miért, fizetnek valamennyit? Nem mondod? Kinek?


  Egyébként milyen érdekeseket írsz. Városok és költségek áttekintése? Ahhaaa....

  Hát az a rossz hírem, hogy ha 10+1 acc engedélyezett, de azt látjuk, hogy van 20, számológép nélkül búcsút mondunk annak a 20-nak. Ha ebben általános iskolai tanulmányaink nem segítettek volna kellően, majd lehúzzuk a zoknit, és meg lesz a 20 ujj.

  Na most ez érdekes, az újított verzió leírásában ez található, idézem:

  Ha már van egy azonosítód az előnyben részesített szerveren, az nem használható. A már meglévő azonosítódat a célszerveren „Törlés”-re kell állítanod, mielőtt oda költözhetnél. A költözés után a régi azonosító tiltva és törölve lesz.

  Ha több azonosítód is van egy szerveren az összevonás után, egy kivételével törölnöd kell valamennyit, vagy vedd fel a kapcsolatot a támogatással.


  E szerint egy szerveren csak egy acc lehet mégis???

  Jelenleg nincs olyan információ, hogy bármit törölni kellene. Illetve 11 account felett igen, szerverenként tudomásunk szerint ennyi engedélyezett. Ha lesz módosítás, kiírjuk. Ez akár óráról órára is változhat, így picit bennem is megállt az ütő, mikor megláttam ezt a postot. De jelenleg nem ez a helyzet. Ha új információnk van, kiírjuk, amint tudjuk.