Szerverösszevonás (Soft Merge) - KIBESZÉLŐ

 • Nos... kedves egybegyűltek :D bevallom, hogy tőlem ez idegen, lehet csak a fáradtság és a munka okozza, de néhány posztot csak átfutottam, tehát kimaradhat bőven kérdés vagy reagálnivaló. -ha olyan, akkor kérdezzétek újra...DE a hangulat most nekem nem tetszik...első gondolatként: én mindig, nagyon büszke vagyok rátok, értem ezalatt a magyar szerveren fórumozókat és játékosokat. Gurat mondott hasonlót, hogy értékeli, de igen, Ti ilyenek vagytok...én 2008 óta követem a fórumot és 10éve timtagként is, de nagyonis büszke vagyok, mert rengeteg gondunk van, mindenkinek, aki itt van (nem meglepetés, mert ugye aki nem ikázik az nincs itt, nem olvassa amit írok, eccerűez)...én nagyon szeretem, ahogy kezelitek, nem tudom elégszer megköszönni, bár az évek alatt sokszor megtettem. Ti vagytok a legjobbak :)

  Ami a külföldi részeket illeti, legalább elhangzott az, hogy értelmetlen leírni ezerszer.... nem akarok belemenni se badidol se más országok dolgaiba... én azt gondolom, hogy attól nem leszünk hitelesebbek, ha leírjuk 10szer hogy biztosan dolgoznak rajta (kivéve ugye ha kérdezik, ha hibajelentés, ott elmondom, hogy igen, hiba, nem vagy egyedül ezzel, dolgoznak rajta és esetleg ha pluszt hozzá tudok tenni)...itt nem érzem szükségesnek hogy elmondjuk mit ...erre majdnem írtam egy szót, de legyen más...mond a gf és azt hogy tolmácsolja valaki, hogy azt leforditsuk és ide írjuk Nektek, hogy a gf tud róla, javítja hamar. Ad1: talán még nem is fontos nekik...tudnak róla, hogyne, annyian mondtuk el nekik, de ennyi...ad2: nem tudjuk mit csinálnak épp, senki sem (sajnos félek, néha ők sem), attól hogy bélának elmondják, hogy irja ki minden országnak, attól még nem ....ad3: tökmindegy, ettől nem lesz jobb Nektek. Annyit azt hiszem már tudhattok, hogy mi mindent közlünk..millió módon felfelé. Persze, ha új hiba, azt írjátok meg, küldjétek, ez természetes. De most az inaktívak meg efélék voltak a témák, erre mit mondjunk még? párnaponta kitesznek párezer újat? és közben szellemek meg még nem mind? meg törlésen lévő accountok nem törlődnek? de van olyan aktív acc ami kétnaponta inaktív? Tele minden célszerver és a GF azt se tudja hol rontotta el? Igen, minket is zavar, és pontosan tudjuk mennyire gond ez Nektek, csak a hülye nem tudja (arra most ne térjünk rá, a GF vajon akkor miért nem érti) Lehet ezzel bohóckodni, kire írjunk, meg kit sajnáljunk....és szerintem örülni annak, hogy War szerveren még nem omlott össze, csak tele lesz....nem lehet erre jót írni, csak kerülgetni az egészet...Viszont mivel annyiszor szóba került akár badi akár a külföldi fórum, irjátok meg, ha igénylitek, hogy párnaponta ideírjuk, hogy minden rendben, a gf dolgozik rajta. Mert én azt az elvet vallottam eddig, hogy csak az információkat osszuk meg, a talán meg a majd meg amúgy nyugit, nem akartam. De ha azt mondjátok, hogy igény van rá, akkor megoldjuk.


  Trockij válaszaival kapcsolatban, illetve Grohoz csatlakozva: én azt gondoltam, hogy jeleztem korábban is, de akkor talán jobb ha máshogy is kiírom...nem értem, miért állt bele bárki, segítő gondolatokat írt ide. Nem tagja a magyar ikariam teamnek, tehát felesleges őt hibáztatni ikás hibákért :) (minket is, de az jólesik néha a játékosoknak...igen, mi kevertük össze a városokat, és igen, remek felvetés volt, hogy lépjünk be egyes accountokba, hiszen csak 13 éve mondjuk el, hogy sosem lépünk be senki accountjába, és sosem kérünk jelszót, nem fenyegetünk senki nevében és nem pofára tiltunk)...viszont teamtag ebben a lebujban, magyarul a gfnél, tehát remek rálátása van, sőt segit, hogy máshol hogy működik... de ikán játékos, tehát minden őt ért sértés a fórumszabályzat alapján tiltandó, és mivel még segíteni is akar, én fogom megtorolni, akinek ez ennyire nem érthető. Köszi.

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Trockij válaszaival kapcsolatban, illetve Grohoz csatlakozva: én azt gondoltam, hogy jeleztem korábban is, de akkor talán jobb ha máshogy is kiírom...nem értem, miért állt bele bárki, segítő gondolatokat írt ide. Nem tagja a magyar ikariam teamnek, tehát felesleges őt hibáztatni ikás hibákért :) (minket is, de az jólesik néha a játékosoknak...igen, mi kevertük össze a városokat, és igen, remek felvetés volt, hogy lépjünk be egyes accountokba, hiszen csak 13 éve mondjuk el, hogy sosem lépünk be senki accountjába, és sosem kérünk jelszót, nem fenyegetünk senki nevében és nem pofára tiltunk)...viszont egyrészt teamtag ebben a lebujban, magyarul a gfnél, tehát remek rálátása van, sőt segit, hogy máshol hogy működik... de ikán játékos, tehát minden őt ért sértés a fórumszabályzat alapján tiltandó, és mivel még segíteni is akar, én fogok megtorolni, akinek ez ennyire nem érthető. Köszi.

  Nem az volt a célom, hogy bele álljak ezúttal én kérek elnézést, csak mert így értelmezte. Erre van egy bölcs mondás, kinek nem ingere nem veszi magára!

  Ezen felül sajnálom Trockij, ha ezzel megsértettelek nem ez volt a célom. Azért sem reagáltam rá mert én egyáltalán nem személyeskedésnek véltem a válaszom, de kitudja meglehet én hibáztam így elismerem. Néha szeretek piszkálódni.. :)

  Kicsit túltengnek az érzelmek, indulatok az elmúlt hónapok kapcsán így mindenki kicsit érzelgősebb, érthető.


  Másik téma nekem egyre gyanúsabb, hogy a javítás nagyon elfog húzódni tudván, hogy több mint 1 évig készültek az összevonásra tehát.. 1 évig írogatták a kis mutyi teszt programjaikat amiből rengeteg hiba kijött... Így eléggé levágós, hogy a jelenlegi helyzetet sok idő lesz mire kijavítják ami eléggé gázos a helyezkedések miatt, főleg a bor használat miatt.. Páran már elis szaladtak vakba, mert nem látják a végét.. Na de mindegy... Remélem nem nekem lesz igazam!!

 • vikR, én általánosságban írtam, mert nem első ilyen helyzet volt, gondoltam letisztázom, hogy nehogy valaki elkezdje szidni mint teamtagot...ezt a privilégiumot ebben a fórumrészben mi kérjük :DDD

  Egyébként bár igazad lenne, szerintem senki hozzá nem nyúlt, nemhogy tesztelte volna, még a tesztszerverre is csak rátolták, még abból sem tanultak, azt meg senki nem mondta el eszerint a programozónak, hogy az egy picit máshogy működik.... úgyhogy szerintem ez egy kapkodás eredménye, meg főleg a bele...hogy mondjuk ezt szépen? érdektelenségé.

  Ne legyen igazunk. Amúgy most ez nekik tökjó, csak Ti hiszitek, hogy itt hibák vannak :P

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Köszönjük Sipka!

  A párom informatikus, programokat, vírus írtókat, kezel és írt is már. Azt kérdezi itt mellettem mennyit fizet bébidoll főnöksége? Mert rendszergazda is volt pár helyen, tucatnyi szerverrel 1-1 rendszerben.


  Ehh stornó. Csak annyit akartam mondani: meg lehetne oldani mindent - csak nem akarásnak nyögés helye.

  Ambró stoppot kellene csinálni addig is. Azt érzékelni lehet majd: hol a lé??


  Helyszín:

  Albert-Nestler-Straße

  76131 KarlsruheSzereplők:

  Hans dezinformatikus

  Jürgen rendszertelen gazda


  Te Hans, szerinted ezek milyen szubrutinok itt a programban?

  Jürgen! Honnan tudnám? Vasz iszt lósz? Krokodil grósz...

  DE mit mondjunk most mi lesz?

  Türelem.. de most már lassan menni kellene reggelizni. Ha délig nem érünk vissza akkor egyben elmehetnénk ebédelni is. • Ja pár hete még azt olvastam itt, hogy én költöztem rossz helyre :D Most eljött a következő város alapítás ideje, hát 16 mindenhol. Kb 15 szigetre vannak helyek, de gondolom hamarosan ott se lesz. De biztos túl lassan termeltem, ez is megint az én hibám :D De a lényeg, hogy nyugalom és békesség legyen és persze áldás... Biztos vennem kéne olyan 17. helyet foglaló izét.

 • Opi, áthúzott mondatodra csak halkan válaszolok: de sajnos én is voltam már pár cégnél ez-az :D, 25éve foglalkozik a cégem informatikával is (pár apróság mellett) :) és 10-13 éve szeretnék segíteni a fejlesztésben..dehát ugyeh..... (Amúgy eleget fizetne annak, aki szereti is ezt a játékot, bármilyen sóher módon, de annál jobb, mint ugyanennyi időt azzal tölteni, hogy tehetetlenül válaszolsz azoknak, akikkel egyetértesz, arra, amit Te is felvetsz és olyan rendszerben, amitől Téged is a hideg ráz, és egy kezdő informatikus is tudna valamit kezdeni vele, s amivel nem, azt is legalább lelkiismeretesen tenné)
  S én köszönöm.

  ééés igen, sehol nincs hely rendesen a szervereken, mindenki ideges, okkal, kinlódik, költözne, kolonizálna, létezne...de erre sincs semmi, és majd hirtelen történik valami, amit véntagjaimban is érzek, hogy nem fog jólesni nekünk :D


  Kitartás Néktek barátaim (és akik utálnak, azoknak is). Ha már idáig eljutottunk, mostmár féllábon is....csak maradjon lábunk :)

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Egy kis áldozatot kellene mindenkinek hozni szerintem

  1 vagy 2 várost mindenki bontson le. Akkor lesz hely. Szövi társaknak lehet írni mikor bontod és kolonízálhat is.


  Lehet olyan is, hogy marad 1 főváros és minden más bontva lesz. Úgyis mindjárt lesz megint szerver összevonás, nem lesz akkor a pont különbség a legújabb szerverrel. Tényleg, mikor lesz már új szerver nyitás? Elképesztő trehányság, regiznék vagy 10 accot még, de hely nincs a régieken és kérek egy új szervert nahh


  Mi war a van szerverrel? Ehh már keverek mint GF rendszergazda a szerver összevonáskor: Szóval m van a war szerverrel? Gondolom semmi infó - türelem.


  Egy olyant azért kérdeznék, mert tényleg segítség lenne: Van valami tapasztalat, a metódus ismerete, egy betöltésre várakozó adatbázis nagysága, bármi... amiből tudható a válasz arra, hogy mennyi idő alatt, netán 2 óránként frissítéskor, vagy mikor sokasodnak meg a zombi accok?

  Megmondom miről van szó. Elbontanám egy városomat. Tennék oda egy másikat. GF-nek mondom, ambrós áthelyezés lenne - ha nem sikerül kártérítési igényem lenne, nyitok előtte meglehet jegyet. Szóval enyém a város, elbontom, átrongyolok a másik városomba és tenném át az üres helyre ambrósan. MÁR HA AKKOR MÉG ÜRES LESZ:

  Mikor érdemes? Mondjuk minden páros óra 5-10 perce az amikor a zombi szaporodnak, akkor van majd 2 órám. Vagy már ott toporog 10 zombi és alig várják, hogy legyen üres hely,sőt ők már oda feliratkoztak, bontom a várost és máris ott lesz egy 10 éve véglegesen tiltott acc polisza.


  Sipka! Köszi. Nagyon is megértelek - azt viszont nem, hogy egy teljesen átlagos, sőt középszerű rendszergazda/informatikus/programozó is elég lenne és miért nincs akkor még mindig meg egy szerver összevonás. ami meg hiba keletkezett azt miért nem csinálják már meg? Nem lehet olyan nagy feladat - 2 hónapja szenvednek vele mégis.

  Ehh elkeserítő és bosszantó : már nem is tudom melyik.. Pedig én kiegyensúlyozott ember vagyok: ugyanannyi idegösszeomlásom van mint dührohamon

 • Gondolom, Opi, mit sem segít, hogy megköszönöm a mosolyos percet, amíg olvashattalak, ránk fér...s persze bármennyire is szomorú a helyzet - de magyarként azért ezt az érzést ismernünk kell, ennél sírva vigadósabb esetek is vannak. Azt tanácsolom, hogy légy nagyon gyors, amikor átrongyolsz :D (egyébként szerintem némiképp tartják a fél6 körüli időt (szimpla tipp és némi tapasztalat, hogy a frissítéshez kötik...de abszolút kívülről, mintegy laikusként, mert a jó isten se tudja sztem az egyéb okokat, ahogy már írtam), tehát reményteli hogy napközben még megmarad, ha más nem veszi észre :D Adatbázisról inkább ne beszéljünk, amikor párbyteos részeket kellett törölni azzal a kifogással, mert amúgy is kéne, meg nincshely...mint amikor átjöttünk a régi, még használható fórumról. Nem is megyek jobban bele a dologba, mert belefutottunk már pár vitába etéren (annyit mondhatok, nem mi voltunk emellett a nevetséges fórummotor és a törlések mellett sem sajnos :D )

  Persze azért ne bontsátok le az összes városotok, idővel eltűnnek a zombik is, másnem egy új hiba miatt, sose lehet tudni =)


  Van szerverrel kapcsolatban pedig fenntartom a véleményem, hogy jobb, ha wárunk, wártok, mert amennyi baj volt a többin,és köztudottan annál csak több van ott, és bár biztosan az angol kollégák is épp ilyen szeretettel és túlzás nélkül is precizitással kezelik majd a hibákat, javítják vagy teszik fel a megfelelő helyekre, és biztosan badidol is épp olyan jó kapcsolatot ápol a csapatával, mint a magyar CoMa, és nagyon megértő a játékosok gondjaival szemben, így ott is lesz megoldás mindenre, amire lehet (külön gond, hogy nem látnak majd vissza a magyar szerverre, tehát mindenképpen CoMa kell hozzá - senkit sem szeretnék megsérteni, de azt gondolom ennyi harc és idő után ennyit megengedhetek a mondatom lezárásához magamnak: good luck., barátaim )


  A kiegyensúlyozottságod érthető...s nemcsak Tiéd - én se írhattam volna jobban le....

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • S bocsánat, kiengedtem egy régebbi posztot, akinél az jelenne meg frissként, január elejéről, az tudja miért van. Valamiért még kijelzésben sem volt jelen, köszönjük a motornak (mintha nem lenne elég ez a linkre nemkiengedős csudaplugin), viszont úgy éreztem korrektnek, hogy bár nincs már jelentősége a válasznak, de kitegyem...akit megzavart, attól ezúton kérek elnézést. Aki nem látta, az ne foglalkozzon vele.

  Ja, és kitartás... és szuperek vagytok (néhány kivételtől eltekintve, természetesen, de azt úgyis látjátok).

  Köszönöm, hogy vagytok nekünk még fórumon is, hogy segítitek egymást, a szövetségetek és minden kommunikációs csatornát használtok. Ti vagytok a legjobbak ;)


  _________

  megjegyzés: nem duplaposzt miatt írtam ezt külön, hanem hogy ez legyen a frissebb, így értse akit visszadob esetleg a csodamotor. Engedélyt kértem a BA-tól rá, ne aggódjatok értem :D (aki pedig nem érti a viccet, vagy új még, annak mondom, nyugi, nem tiltunk duplaposztért nem BAt se, pláne mióta új a fórumunk, és kb kettőt pislogsz és már nem találod meg editkét :D )

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Egyébként bár igazad lenne, szerintem senki hozzá nem nyúlt, nemhogy tesztelte volna, még a tesztszerverre is csak rátolták, még abból sem tanultak, azt meg senki nem mondta el eszerint a programozónak, hogy az egy picit máshogy működik.... úgyhogy szerintem ez egy kapkodás eredménye, meg főleg a bele...hogy mondjuk ezt szépen? érdektelenségé.

  Ne legyen igazunk. Amúgy most ez nekik tökjó, csak Ti hiszitek, hogy itt hibák vannak :P

  Biztos, hogy a trehány munka miatt jöttek a bugok. Meg a bele... igen, sajna rámszólt Gro káromkodni nem szabad, pedig jól esett... szal igen az érdektelenségé...

  Én csak azt jegyeztem meg, hogy Badidol meg valamelyik asszem Draxo szépítgette még egy régebbi forumos bejegyzésben, hogy már 1 éve készülnek az összevonásra.

  Illetve az angol csatornán, az összevonásos topicba hibák jelzésére valami ilyesmi választ adtak.... "Többek között ezért nem akartuk egyesíteni a szervereket, mert bonyolult a programnyelv és ha átírunk valamit az mással is kapcsolatban áll így rengeteg bug keletkezik"

  Nem részletesen idéztem, visszakeresni nincs kedvem csak fejből ami megmaradt, mert ezen jót kacagtam... Rögtön a másra mutogatás, mer hát ők nem hibásak semmiben sem ez a játékosok miatt lett ilyen amilyen...:D

  Így ezekre visszaemlékezve ha ez idáig nem sikerült orvosolniuk a problémát, sajnos erősen gyanús, hogy ez így sok idő lesz még..


  A szellemekről annyit, nekem annyi tapasztalatom van róluk, hogy amelyikre rátámadsz lefosztod az többé nem tűnik el. Ellentétben azokkal, akikhez nem látogat senkisem, azok hol elűnnek hol vakba jelennek meg utána pedig inaktívnak majd megint eltűnnek és esetlegesen jön helyette egy másik.

  Lehet csak véletlen egybeesés, de amelyiket fosztottam az biza itt maradt inaktívként és nem ugrándozott össsze vissza a szerverek között.

 • Opi - ha csak annyi, míg átlépsz a másikba, akkor azt még talán be lehet vállalni. Nincs fél6, meg fél12 ahogy én látom. Volt, hogy délelőtt bontottam mobilt, és egy óra múlva már csücsült a szellem a mobilom helyén. Gondolom attól függ, hogy mennyi szellem döngeti a kaput, hogy be akar jönni. De ez utóbbi csak tipp...


  vikR - nekem volt olyan szellemem, akit fosztottam, és eltűnt. Sajnáltam is, mert volt még nála vagy 2 milla nyersi... ;) Gondoltam legalább lesz hely... Hát a hely is odalett (jött másik szellem üres raktárakkal) meg a nyersi is. IJ.
  Azok az acc-ok jelennek meg szürke után vakosnak, akik a szerveren voltak, és leszürkültek. A szellemeknél (akik más szerverekről költöznek) még nem láttam, hogy vakra váltanának... Max olyat, aki visszajött, és úgy vakolt.
  De ebben a káoszban már csoda lenne, ha valaki megtalálná a logikát... :D

  c5f3adf8907a18e5061ff377eca460f6.jpg

  >

 • vikR - nekem volt olyan szellemem, akit fosztottam, és eltűnt. Sajnáltam is, mert volt még nála vagy 2 milla nyersi... ;) Gondoltam legalább lesz hely... Hát a hely is odalett (jött másik szellem üres raktárakkal) meg a nyersi is. IJ.

  Azok az acc-ok jelennek meg szürke után vakosnak, akik a szerveren voltak, és leszürkültek. A szellemeknél (akik más szerverekről költöznek) még nem láttam, hogy vakra váltanának... Max olyat, aki visszajött, és úgy vakolt.
  De ebben a káoszban már csoda lenne, ha valaki megtalálná a logikát... :D

  Akkor az első elméletemet kuka mert nekem eddig viszont így volt. Akiket lefosztottam azok azóta is itt tengődnek....legnagyobb sajnálatomra már üresen.

  A szerver közti ugrándozást úgy értem, hogy nem ő költözik hanem a játék dobálja össze vissza őket, gondolom hol bedobja a temetőbe hol ki a temetőből egyszercsak egy másik szerverre aztán vissza ide és stbstb...

  Körülöttem akadt jó pár, akik megjelentek inaktívként utána vakba lettek, aztán eltűntek később megjelentek megint inaktívként vagy vakba, de olyan is volt aki tiltottként jelent meg. Ez pár órás leforgás alatt végbe ment, az hogy változtatta az állapotát.

  Na és erre gondoltam, hogy ugrándoznak a szerverek között. Mert ha innen eltűnik, akkkor máshol biztosan megjelenik.

  Ezek mind lehalt öreg fiókok lakosuk se lehet sok, maguktól teleportálgatnak és bosszantanak minket...

  Ebben a káoszban való igaz esélytelen megtalálni a logikát, mert az nincs... Csak leírtam a tapasztalatom hátha segít valamit..^^

 • megjegyzés: nem duplaposzt miatt írtam ezt külön, hanem hogy ez legyen a frissebb, így értse akit visszadob esetleg a csodamotor. Engedélyt kértem a BA-tól rá, ne aggódjatok értem :D (aki pedig nem érti a viccet, vagy új még, annak mondom, nyugi, nem tiltunk duplaposztért nem BAt se, pláne mióta új a fórumunk, és kb kettőt pislogsz és már nem találod meg editkét :D )


  A duplaposzt mintha már évekkel ezelőtt engedélyezett lett volna. Vagy tévedek? :)

 • Sziasztok!

  Emlékszem még a régi időkre mikor lefagytak a számítógépek beépült valami amit nem szerettünk volna,mi mezei felhasználók akkor visszaállítottuk a rendszert egy olyan időpontra amikor még minden heppi volt.

  És láss csodát működött .Na jó volt kivétel amikor újra kellett rakni mindent,de ritkán.

  Miért nem állítják vissza a káosz előtti időt?

  Plusz költség,biztos vagyok benne,de amikor belépünk elfogadunk mindent,amivel ezer meg ezer dolgot vállalunk,mert szerződünk egymással. A GF és a játékos.

  Nem csak nekünk vannak kötelességeink,lehet úgy tűnik de ez nem így van.

  Jogunk van a teljes játékélményhez.

  A GF megteheti, hogy lehúzza a rolót,de addig mint szolgáltató vannak kötelezettségei.

  Mint pl. JOGUNK VAN A TELJES JÁTÉKÉLMÉNYHEZ.

  Van ez alól kivétel mondjuk 72 óra .

  Az már letelt.

  gnPmyu1.png

  Soha nem mondd, hogy soha!

 • Úúú de fura. Kyrával egyetértek.


  Én elvárnám viszont, hogy tegyék teljessé a játékélményt úgy, ahogyan eredetileg ők tervezték megvalósítani.

  Mert arról tájékoztattak minket, és az volt a szerződéses ajánlatuk - azt fogadtuk el újra és újra a belépésünkkel.

  Késtek vele... még megértettük. Megint halasztották - khmm benyeltük, mert a teszt szerverről érkeztek a káosz hírek. gondoltam amiatt is várni kell, kijavítják a hibákat.

  A várakozásért kis figyelmességet mindenkinek illet volna betenni a Leltár ládájába - némi karácsonyi ikás ajándékkal is. Boldog napokat szaporán (mert azért kell a lé is) - minden nap más akcióval, mondván most ünnepi hét van a SHOP-ban is. Lett volna bevétel is, mindenki örül, hogy kicsit csúszott meg pár kis hiba jelezve lett, team rendezte a pár ker hajó elveszést, megnézte az ika és a valós idő közötti csúszást, lobbi gondokban általános tanácsokkal de egyénileg is fogva a kezünket elvezetett minket a fogadó világokba.


  Aztán kiderült, teszt nem is volt káosz - az lett a káosz amit el kellett viselnünk. A nagyobb baj, hogy azóta is türelemmel kellene viselnünk egy ismeretlen időpontig. Most mintha már ez lenne az alapjáték : csak éppen nem lehet kolonizálni (előre jeleztük, ahogyan szaporodnak ezek a zombik, úgy hamar betelik a szerver...) Sokan játszottunk már régen is, teszem fel Alphán. Sok acc volt, aztán fogytak de jötte újak mindig, bár azokból is fogytak... 2x betelne a szerver legalább, annyi acc játszott már ott, akár évekig. Nem folytatom, ez most komoly gond: hagyjuk a mobilozást, a kalóz mobilt, bár szó nélkül azért ne menjünk el ezek mellett sem - viszont 3-400 k pontos társainkat hiába segítjük nyersivel, NEM találok helyet neki, ahová kolonízálhatna


  Ez már bőven a kártérítés kategória! Nekem van ambróért - azt meg ugye pénzért vettem - vásárolt város áthelyezésem, Dolgoztam érte mondjuk egy fél napot szombaton, megvettem a túlóra pénzemen az ambrót, vettem belőle 2 város áthelyezést is. Mint őslakos nem kaptam meg másként e lehetőséget. A pénzem eltették, adtak egy lehetőséget érte, hogy éljek egy prémium dologgal - nos, én meg nem tudok, mert a 10 éve örökre tiltott accok is bent vannak már játékban és meg sem lehet mozdulni.


  :!:Én most hivatalosan is megszólítanám a magyar COMA-t:!:

  Kérem tájékoztasson minket arról - e Fórumon - hogyan tudunk eljuttatni kártérítési igényeket a GF-hez. De most nem viccelek, nyittatok én jegyeket is pár tucatot (100 fó feletti minden szövetség mindhárom szerveren ahol vagyok) mert minden naposak már a körüzikben a panaszok, nekem is van több accom már csak az lesz 5 jegy azt garantálom és egyből a COMA felé kérem tenni.

  A Team és különösen a COMA a játékosokért van. Akkor kérem elérhetővé tenni, hogy mi a menete az egyéni kártérítések beadásának, akár az ambróra befizetett pénz vissza igénylésig bezárólag. Türelmet kértetek, türelmesen végig mennék most már ezen az úton is - kérdezem tehát a kománkat: miként tehetik ezt meg a játékosok:?:


  Aztán minden héten/ hónapban ezt megismételnénk:/ , addig amíg nem sikerül a felénk vállalt kötelezettségeket teljesíteni - amiért FIZETTÜNK is előre.

  Abban is biztos vagyok, már nem vesznek úgy ambrót mint a szerver összeborítások előtt. Most abból a kevesebből is vissza kéne adni, meg rászánni kártérítésre, általános kárpótlásra is - mert ígérem, hogy legközelebb már nem ambróban kérem, nem a ládába betéve érkezhetne a kárpótlás és köszönet a türelmünkért, hanem EURÓBAN lehet csengetni mindezt.X(

 • Hol, hol, hol?

  Vannak ott zombik és szellemek?

  Gyorsan beregizek 10 accot és had váljanak azzá,

  Aztán már lehet is össze vonni az az előtti szerverrel - végül is az már öreg, lehet vagy másfél hónapos is, ha nem több.


  Waron már minden ok - hetekben mérjük már az időt, úgy nem tűnik annyira soknak a várakozás

  Újabb egy hét telt el, végül is így leírva nem is olyan sok. Mondjuk egy tünde életében egy szempillantás csak.


  Hétvégén új záradék kerül a végrendeletembe, a még meg sem született unokáim egyikére hagyom az éppen a halálomkor az ika accaimat a belépési adatokkal a tulajdonomban lévő laptopokkal együtt azzal, hogy türelmesen rákérdez minden héten az összevonásra.

 • Senki ne bontson le azért várost, hogy másnak jusson hely. Amíg nem rendezik a helyzetet, félő, hogy az is csak a zombik martaléka lenne.


  A szerver visszaállítás jó ötlet lenne, DE itt ugye mostmár heteket felölelő intervallumról van szó, másfelől mikor véget ért az összevonás, akkor már a zombi accok is dögivel ott voltak a játékban. (arról nem beszélve, hogy azóta is hetek teltek el)

  Így a visszaállítás nem opció (tegyük fel, hogy valaki tudott is haladni a játékával az elmúlt X hétben); összevonás vége előtti kezdődátum esetén pedig van akinek ezzel egész egyszerűen törölnénk az accját :(


  Új szerver? Én egyelőre nem láttam ilyen hírt; de ne emlegessük, nehogy bevonzzuk :)


  Valamennyi kártérítés pedig most lesz majd a napokban. Előbb olvastam róla a kiírást, mindjárt hírekbe is kiírom.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

  //John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//