İKARİAM IN GELECEĞİ VE BOYKOT

• İkariamı kuruluşundan beri oyunuyoruz. Burada çok emeklerimiz geçti. Ancak oyun bir yerde tıkandı. Bunun çeşitli sebebleri var. Bu sebeblerden dolayı birçok oyuncu hesaplarını terk etti. Birçok sunucu ölü durumda. Game Forge şirketi oyuna el atmıyor. Yatırım yapmıyor. Güncellemelerin oyuna ve oyunculara faydası yok.

Bu durumdan şikayetçi olan sadece biz değiliz. Birçok ülkelerdede oyuncular şikayet etmektedir. Bu şikayetler şirket tarafından dikkate alınmıyor. Brezilya da bu konuda başlık açıldı. Şirkete sorular sordular.

1. Gameforge'un Ikariam'daki birleşmelerle ilgili planları nelerdir?

2. 12 yıl sonra, Gameforge yeni evrim hedefleri, 13.

3. Gameforge Ikariam uygulama geliştirmeye yatırım yapacak mı?

4. Yeni sunucu açılışları ne zaman sona erecek ve Gameforge, karaborsasız, mucizesiz yeni sunucular gibi oyuncu geri bildirimlerini ve ihtiyaçlarını dinlemeye başlayacak mı?

5. Savaş sistemini daha çevik hale getirmek için güncellemek için bazı görünümler var mı?

6. Gameforge'un generallerin vmode'daki hesaplarda saklanması hakkındaki görüşü nedir?

7. Topluluk tarafından oylanan ve onaylanan öneriler Gameforge tarafından dikkate alınır mı?

8. Nakliye gemilerinin sayısını artırmak için herhangi bir görünüm?

9. Ikariam yıllardır belirsizlik içinde!! Gerçekleşen en büyük şey, birbiri ardına yeni sunucular açmaktır! Şirketin planı sadece bunu mu yapmak yoksa herhangi bir haber/güncelleme mi geliyor?

10. Ciddi oyun sorunları ne zaman çözülecek? Örneğin, gerçek IP'leri gizlemek için Tor veya diğer programlar gibi proxy'lerin kullanımı gibi.

Brezilya Como suda oyuncuları destekledi. Ancak bir sonuç alınamadı. Son durumda boykot kararı aldılar. Hesaplarını tatile aldılar. Tatil olayı yaygınlaşıyor. Bizlerde zaman zaman şikayet ediyoruz.

Türk oyuncuların şikayeti dikkate alınmıyor diye. Peki bizim düşüncelerimiz nedir?

Oyunun bu durumundan ne kadar memnunuz.

Daha önceden forumda zaman zaman dile getirilen şikayetleri biriktirdim. Ortaya aşağıdaki tablo çıktı.

1.Sunucu birleşmesi

2.Mobil ikariam a yatırım.

3.Yeni sunucu açılmaması

4.Karaborsanın kaldırılması

5. Savaş sisteminin hızlandırılması

6. Generallerin dondurulmuş tatil hesaplarda saklanmasının önlenmesi

7. Kargo gemilerinin hızlandırılıp çoğaltılması

8. Depo kapasitelerinin arttılması

9. 13. 14 . şehirlerin kurulabilmesi

10.Uluslar arası sunucu oluşturulması ve loby sistemine dahil edilmesi

11.Tapınak dağılımın her sunucuda adil dağılımı ve işe yaramıyan tapınakların kaldırılması

12. Şehirlerde yükseltici ve azaltıcılar için yer sıkıntısı bulunmaktadır. İlave yer verilmesi.

13. Oyuncuların ada şehir koordinatlarının tesbiti için İka word,ika-search gibi tarayıcının oyun yada forumda olması.

Bu öneriler çoğaltılabilir.

Sorum şu biz ne istiyoruz. Brezilyayı destekliyerek hesaplarımızı tatile alarak boykota katılmalımıyız?

9cj9lE.jpg

PeakyBlinders, ResTcireis and Modige like this.
  • Eskiden paralı oyuncularla parasiz oynayan oyuncular arasinda pek uçurum olmuyordu. Simdi parali oyuncular 1 ayda 1 milyon puan yapiyorlar. Buda parasiz oynayan bir cok oyuncuyu oyundan sogutuyor. Her gecen gün oyuncu kaybi giderek artiyor. Bunu dengelerlerse ikariam biraz daha heyecan kazanir.

Boykota gelince ben zaten çiftçiyim yıllardır. ^^ siz tatile alirsaniz daha güzel ciftcilik yaparim. Hatta benim ciftcilik yapmam icin özel bir server acsinlar. Kimse olmasin. onun icinde boykot edermisiniz ^^

Multicileri deşifre ediyoruzd2ajrjc.jpg

Vaes Dothrak and joe_black_2 like this.
  • Boykota gelince ben zaten çiftçiyim yıllardır. ^^ siz tatile alirsaniz daha güzel ciftcilik yaparim. Hatta benim ciftcilik yapmam icin özel bir server acsinlar. Kimse olmasin. onun icinde boykot edermisiniz ^^

Al benden de o kadar :) kişiye özel server açılması lazım girip bina basacan barbar yapacan falan :) dert yok tasa yok saldıran yok karışan yok ohhh ^^:S

KEHANET-BLOCKAED likes this.
  • Boykota gelince ben zaten çiftçiyim yıllardır. ^^ siz tatile alirsaniz daha güzel ciftcilik yaparim. Hatta benim ciftcilik yapmam icin özel bir server acsinlar. Kimse olmasin. onun icinde boykot edermisiniz ^^

Al benden de o kadar :) kişiye özel server açılması lazım girip bina basacan barbar yapacan falan :) dert yok tasa yok saldıran yok karışan yok ohhh ^^:S

Enes ten asker bas laflarını duymucan falan :)) dimi azimcim :)

Vaes Dothrak likes this.

• Oyuncular yeni server açıldığında toplaşıp binlerce lira yatırmaya devam ettiği sürece yeni serverlar açılmaya devam edecek bunu idrak etmekte fayda var.

You don't win silver you lose gold.

BiLGeMeN, FcitaS and KEHANET-BLOCKAED like this.
  • Selamlar burada kalanlara :)

3-4 Sene önce oyunu bırakmıştım. Şans eseri reklam görüp 5 günlük bir dünya açıldığını görünce tekrar başladım günler önce. O zamanlar da böyle konular açardık ayda yılda bir değişiklik olurdu. Şimdi de bir şeyler değişmiştir dedim girişteki lobby olayını görünce. O zamanlar oyunun kalbi olan foruma bakayım dedim. Forum da değişmiş bir heyecanlandım.

Ama bakıp bir şeyleri hatırlayarak devam ettikçe anladım ki hiç bir şey değişmemiş ne görsel ne yapısal hiç bir şey :) hatta forum daha kötü bir hal almış eski canlılığı kalmamış. Akşam aklımdan geçirmiştim böyle bir yazı yazmak yerime yazılmış.

Tabi ki bu yazıya da bakınca görüyorum ki yöneticiler maaşlarını ödeyen yeri ne kötüleyebilir ne de "böyle iyi yeni server açarız gelene yarabbi şükür" demelerini farketseler bile bize söyleyemez bir çok dünyadan bir çok kişinin tepkisiyle belki bir açıklama alınır o kadar.

BiLGeMeN likes this.
  • Eskiden paralı oyuncularla parasiz oynayan oyuncular arasinda pek uçurum olmuyordu. Simdi parali oyuncular 1 ayda 1 milyon puan yapiyorlar. Buda parasiz oynayan bir cok oyuncuyu oyundan sogutuyor. Her gecen gün oyuncu kaybi giderek artiyor. Bunu dengelerlerse ikariam biraz daha heyecan kazanir.

Boykota gelince ben zaten çiftçiyim yıllardır. ^^ siz tatile alirsaniz daha güzel ciftcilik yaparim. Hatta benim ciftcilik yapmam icin özel bir server acsinlar. Kimse olmasin. onun icinde boykot edermisiniz ^^

oyunun şu anki durumu ;parası olmayanlar olanları eğlendirsin :):)

:!::!::!::!:

WOLF BLACK likes this.
  • oyunun şu anki durumu ;parası olmayanlar olanları eğlendirsin :):)

Aslinda tam tersi bir durum var bu eğlendirme kisminda reis. Millet egosunu tatmin etmek için tonla para harcıyor. Birde üzerine ban yiyor. Bu tipleri görünce ben çok eğleniyorum. Yani anlayacagin oyun parasiz daha zevkli ^^

Multicileri deşifre ediyoruzd2ajrjc.jpg

joe_black_2 likes this.
  • Selam arkadaşlar;

Tabiki 2008 2012 arasi oynayanlar biliyordur oyuncu zenginliği az server ve kısa süren savaslar. Ve zevkli yillardi.

Her gelen güncelleme bize hicbirsey kalmıyor.

Oyun tamamen parasal bir boyut kazandı ki bunda bizm payımız oldukça yüksek.

Hepimiz bir şekilde oyuna para veriyoruz boykot desekte yine ne kadar uyulur sanmıyorum.

Oyun şirketinin de ikariam ile ilgili bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum .

Her oyun gibi ikariamda bitmis game fomun atil oyunu.

Surekli ticketlere ayni cevaplar veriliyor.

Oyun operatörlerinin de bu oyunda beklentisi kalmamis mecburi ac kapa kopyala yapıştır.

Sadece ego için oynayanlar

Sadece çiftçilik için oynayanlar.

Sadece muhabbet için oynayanlar.

Birde ticaretini yapanlar:)

Sen hangisi

Iyi formaliler

GOU5UC.png

BiLGeMeN likes this.
  • savaşmak için oynayan masum ben ;(

• hesaba 2-3 yıl ara verdim. sonra can sıkıntısından aklıma geldi hesabı açtım ama yine pişmanlık. etrafta 1 tane eleman yok.var olanlar tatilde. oyuncuların %99 'u çiftçi olmuş. bu gameforce şirketi ve çalışanlarının zerre aklı yok. yeni server belki para akışını bir süre sağlar ama browser oyunları bu kadar cazibesini kaybetmişken mal gibi oyunu geliştirmek adına oyuncuların isteklerine kulak tıkamak nasıl bir mallıktır. pvp oyunlarlar savaşlar 1-2 dk iken bunlar halen savaşları 15'er dakikalık periyotlara yaymaları . adalar arasındaki mesafeleri ömür uzatmaları. yani say say bitmiyor valla bunlar aptaldır yemin ediyorum. bana versinler idaresini 1 ay sadece para mara istemiyorum. 2-3 güncelleme ile dünyanın 1 numaralı oyunu yaparım. yani her serverda kalmış 3-5 oyuncu . belki heyecan olur diye yeni serverda hesap açtım. online kişi sayısını 35 gösteriyor. bu gerizekalılar tok yemiş büyük ihtimal. neyse canları cehenneme . büyük ihtimal ikariamdan vazgeçtiler ondan şu an tek dertleri yeni oyunculardan bir miktar daha para koparabilmek

BiLGeMeN likes this.
  • Server birleşmesi hatta ülkeler arası birleşme dahi olabilir. Şu an Brezilya ve Türkiye oyuncuları haricinde oyun diğer ülkelerde fazla rağbet görmüyor. Belki İngiltere'yi de dahil edebiliriz. 145 milyonluk Rusya'da ki server ve çevrimiçi oyuncu sayısına baktığımda gülünç durumdalar.

Yeni server açmakla bu işler yürümüyor. Alpha, beta, delta ve hydra serverleri haricinde çevrim içi oyuncu sayısı bayağı az. Hdyra'dan sonra açılanları bilerek belirtmiyorum, saman alevi gibi başlıyor oyuncular sonra bırakıyorlar.

Emeklerimiz var, dostluklarımız var. Şirket Alman şirketi ama yenilikçi ve disiplinli değil.

• "Büyüleyici ama kelimeler boşuna. Bu oyunun popülaritesinin zirvesinde bile oyunun geliştiricileri,oyuncuların ne istediğine ilgisiz görünüyordu. Konuştuk ve görmezden gelindik. Bu,fethedilecek taze bakir bir toprak yaratmaya devam etmemek için server açtıkları zamanlardaydı. Ama server öyle kalabalıktı ki yeni gelene şehrini inşa etmek için yer kalmamıştı. Doldurduğumuz serverların daha az ilgi çekici hale gelmesini izledik. Tüm oynama stillerinin pratikliğini kaybetmesini ve çok daha az ilgi çekici hale gelmesini izledik. Büyük ihtimalle geliştiricilerin oyunun iç ekonomisini parçaladığına inanıyor gibi göründüğü altın yağmalamanın yerini almak için korsanlık yaratıldı. Çoğumuz için büyük ölçekli GP'leri korumanın tek pratik yolu buydu. Şimdi neden ışıkları kapatıp bizi neşe içinde göndermediklerinden emin değilim. Bunun için oldukça minnettarım. Oyun aktifken henüz yapılmamış bir inşaatçı olmanın bazı stilleriyle denemeler yapıyorum. İşin aslı şu ki hüsranımızın haykırışları sadece sağır kulaklara düşüyor. Burada sessiz olmak için CoMa ve gönüllü GO'lara sahibiz ama onlar bile oyunda ne olacağı konusunda söz sahibi olan insanlar tarafından büyük ölçüde görmezden gelinir. Olsa olsa doğru insanlara mesajlarımızı söylemeye çalışırlar. Belki de dikkate alınırlar. Açık söylemek gerekirse bu oyunda gerçekten yeni ve yenilikçi olan gelişmelerin günleri tarih oldu. Çalışmayı durduran bir şeyin düzeltilmesi pek mümkün değildir. Kobaydık ve bir dizi başarısız deneyin sonucunu oynuyoruz. Eminim şimdi Ikariam'ın gelişiminden öğrenilen dersler diğer oyunlara uygulanmaktadır. Ama bunun bize herhangi bir yararı olacağından cidden şüpheliyim. Bunlar sadece aşağı yukarı son 10 yıl üzerine oyuna yaptığım mütevazı görüşlerim ve gözlemlerimdir."

Geçen "Bir Mektup" konusunu İngiltere forumuna da açayım demiştim. Gelen ilk yorum yukarıda. :/

BiLGeMeN

"Bir şey yazmadın." demiştin. Bak senin için İngiltere'nin nabzını tuttum. :D

Resim.png

BiLGeMeN likes this.
  • Hep umutlanıyoruz. Yeni forum açıldığında umutlandık. Umutlar boşa çıktı. Discord açıldı yine umutlandık. Oda boş çıktı. Şimdi Instagram ile umut saçıyorlar. Sanki birşey yapacaklarmış gibi, umutlanıyoruz. Biliyorum ki oda boş çıkacak.

9cj9lE.jpg

• Hep umutlanıyoruz. Yeni forum açıldığında umutlandık. Umutlar boşa çıktı. Discord açıldı yine umutlandık. Oda boş çıktı. Şimdi Instagram ile umut saçıyorlar. Sanki birşey yapacaklarmış gibi, umutlanıyoruz. Biliyorum ki oda boş çıkacak.

Aynı konudaki 3. yorumunda dediği gibi

"Ama en azından hemen hemen her gün Dükkan'da indirimler var." ^^

Resim.png

instagram ne için, orda reels mi paylaşacağız :D

tumblr_py83m0FbtC1x6lumfo1_400.gif

Thomas Shelby

----------------------------------------------------------------------

Lider

A K I N C I L A R[K A N]