Posts by Lejoshatev

Arkadaşlar, bu yurtdışında ban sebebi değildi. Son zamanlarda Türk adminlerin aldığı bir inisiyatifti, badidol'un kendisi bile diyor aşağıda.

Hareketi tasvip etmeseler de oyun kurallarını ihlal etmediği için bir ban sebebi değildir.

Ben de memnun değilim durumdan ama oyun kurallarına aykırı bir şey değil.

Yardım bölümünün değil, bizzat oyun içerisinde istihbarat merkezinde bulunan "şeyi" söylemekteyim.

"Araştırma durumunu gözetle"nin karşısında bahsettiğin şekilde "En son hangi keşiflerin yapıldığını öğrenirsiniz" gibi bir ibare bulunmuyor.

Ortada bir anlam kargaşası yok aslında. Akademi aracılığıyla yapılanlar "araştırma". Mucit atölyesi tarafından yapılanlara "keşif, buluş, icat, yükseltme" tabirlerini oyuncular aklına yatan şekilde kullanıyor sadece.

Keşifleri Gözetle'yi diyoruz. Akademi'nin yaptığı araştırmayı söylemiyor. "Araştırma durumunu gözetle" seçeneği ile Akademi durumunu öğreniyorsunuz.

Öğrenecek çok şeyiniz var, ah bir de inadımız olmasa, şu kadar iddialı olmasak...

Neyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz?

1) Geliştirilmiş birimle geliştirilmemiş birimin bıraktığı hasar veya dayanıklılığı aynı olmaz tabi ki.

2) Onlarca milyon gp hesapları sahipleri bu birimleri elden çıkaramazsa dahi, kendi elemanlarına dağıtıp terhis edip yeni geliştirmeleri bizden 5 ay önce tamamlar ve bizim ancak 5 ay sonra ulaşabileceğimiz depolarını yapabilirler. Ve yine kendi elemanları ile seviye seviye ayrı gp depoları oluşturabilirler. Gp hesabı olayı biraz zahmetli ve sürekli güncellenmesi gereken bir olaya dönüşecek. Öte yandan gp depo işi bitmeyecek.

3) Birşeyler yapmaya çalışıyor ama şirketin yapmaya çalıştığı bu değişikliklerin özünde ne var merak ettim doğrusu. Oyunu domine edenlerin gücünü kırmak mı arttırmak mı?

1) Kimse aksini iddia etmiyor

2) Zaten yukarıdaki yorumları okusaydınız bununla ilgili de söylemim vardı.

Anlamamakta ısrar edilen şey Bilgemen'in karaborsa / mucit denklemini çözemeyip inatla kendi bildiğini savunması ve deneme teklifime cevap dahi vermiyor olması :D

Mucit atölyesi çok eski bir uygulama, şuanda ikariamda mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok. o yüzden karaborsalarda satılan tüm birlikler mucitli. nasıl mucitli, 3 seviye zırh mucitli. Bu birlikler yeni versiyona göre mucitlenmez ise 3 seviye zırh ta kalır. Sen hesabına mucit atölyesi kurdun elindeki birlikleri son seviyeye mucitledin. Ben mucitlemedim. Eşit miyiz hayır. karaborsadan aldığım birlikte mucitsiz. eşitmiyiz hayır. Yada hesabım ı üst seviyeye mucitledim. karaborsadan 7 seviye mucitli birlik aldım. sen 50 seviye mucitlisin. Eşit miyiz? Her halükarda eski askerlerin tamamı mucitlenmesi lazım Hesaplarında. Depolarda bu zor. Dersimize yarın devam ederiz. Ben yaşlı adamım. Uyumam lazım. İyi geceler.

Neyin inadı anlam veremiyorum ne demek mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok? Bulalım mucit atölyesi kurmamış borsa araştırması yapmış birini, 100 tane mızrakçı bassın, satsın sana (mucitli hesabına). Sonra gel bana saldır ben de 100 mızrakçı (mucitli) ile karşılık vereyim. Bakalım eşit mi kesiliyoruz. Senin mantığınla benim fark atmam gerekiyor. Gel deneyelim.

Deneyelim diyorum cevap vermeyip inat ediyorsunuz, nato kafa nato mermer vallahi. Herkes oyunu çok biliyor.

Mucit atölyesi çok eski bir uygulama, şuanda ikariamda mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok. o yüzden karaborsalarda satılan tüm birlikler mucitli. nasıl mucitli, 3 seviye zırh mucitli. Bu birlikler yeni versiyona göre mucitlenmez ise 3 seviye zırh ta kalır. Sen hesabına mucit atölyesi kurdun elindeki birlikleri son seviyeye mucitledin. Ben mucitlemedim. Eşit miyiz hayır. karaborsadan aldığım birlikte mucitsiz. eşitmiyiz hayır. Yada hesabım ı üst seviyeye mucitledim. karaborsadan 7 seviye mucitli birlik aldım. sen 50 seviye mucitlisin. Eşit miyiz? Her halükarda eski askerlerin tamamı mucitlenmesi lazım Hesaplarında. Depolarda bu zor. Dersimize yarın devam ederiz. Ben yaşlı adamım. Uyumam lazım. İyi geceler.

Neyin inadı anlam veremiyorum ne demek mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok? Bulalım mucit atölyesi kurmamış borsa araştırması yapmış birini, 100 tane mızrakçı bassın, satsın sana (mucitli hesabına). Sonra gel bana saldır ben de 100 mızrakçı (mucitli) ile karşılık vereyim. Bakalım eşit mi kesiliyoruz. Senin mantığınla benim fark atmam gerekiyor. Gel deneyelim.

Bir ay sonra gp depoları döküldüğü zaman , bunu unutma buradan el sallıyacam.

Hocam Zelus serverında mucitsiz general satar mısın bana? Veya yeni hesap aç ben kendi hesabımdan sana full mucitli asker satayım bir de savaşalım bakalım.

Yeni güncelleme ile gelecek bir şey ise ayrı mevzu fakat güncelleme notlarında böyle bir ibare yok.

Ben asker basıp satıyorum. Ancak mucit yükseltme yapmadım. Bastığım askeri karaborsaya koydum. Satın alan kişi bu askeri savaşa sokarsa ne olur? mucitsiz savaşır. Yine ben yeni oyuncuyum hesabımda mucit atölyesi yok. Ancak karaborsadan aldığım asker en üst seviye mucitli. savaşa soktuğumda mucitli olur. Burada önemli olan satın aldığın birliğin mucitli olup olmaması.

Tekrar ediyorum, Ikariam 101 dersinden kalmışsınız. 2025 yılında kimse gp deposunda mucit fullemiyor.

Ellerindeki mucitsiz yanı 3 seviye zırhlı asker. 50 seviye zırhlı asker karşısında çöp. Ya 50 seviye ye çıkarması lazım. Örneğin üzerinde 117,31M GP yüklü hesap , bir birlik 4 saat sürüyor. şimdi bu hesap sadece bir seviye için 48 yükleme yapması lazım 48x4 saat ( buradaki 48 elindeki karacı birliği ve denizci birliğinin çeşidi) sadece 1 seviye zırh için açık kalacak. Benim birliğim az yükseltmeleri 50 seviye bile yaparım , kaynağım olduğu sürece. Ama bu hesabın yapması zor. Sonuçta GP yi salması lazım.

Anlamlandıramıyorum halen. Gp deposunun elindeki örneklendirdiğin 117.31m gp mucitsiz olsun. Ben 50 seviye mucit yaptıktan sonra 117.31m gpdeki mucitten bana ne? Ben o gp deposundan gp aldığımda mucitsiz gelmiyor ki bana.

Bende ondan bahsediyorum. Yeni düzende GP yüklü hesap olmayacak, GP leri salacaklar. Zırhlı hesaplar gündemde tabi zırhlı hesap ta maliyetli olacak. Kolay değil. Kristal ve yüklü altın gerekli. Bireysel değil , İttifaklar revaçta olacak. az birlik, yüksek zırh, fazla GP beslemeye gerek yok.

Haa, teferruata girip terhisle kristale çevirme amacıyla gplerin salınacağından bahsediyorsan ayrı. Yapan çıkar illaki lakin çok büyük eksik olmayacaktır.

Bende ondan bahsediyorum. Yeni düzende GP yüklü hesap olmayacak, GP leri salacaklar. Zırhlı hesaplar gündemde tabi zırhlı hesap ta maliyetli olacak. Kolay değil. Kristal ve yüklü altın gerekli. Bireysel değil , İttifaklar revaçta olacak. az birlik, yüksek zırh, fazla GP beslemeye gerek yok.

Niye gp yüklü hesap olmasın hala anlamadım. Deponun mucitini yapmak zorunda değilsin ki. Mucitiniz fullse mucitsiz depodan gp aldığınızda mucitsiz mi geliyor sanki gp?

şunu yaşamamak için.

Bunu yaşamamak için 84 ve katlarını atmak daha mantıklı zaten, 216 çok anlamlı bir miktar değil sanki. Cephe küçültme işi yapılsa dahi küsurata girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

84 katlarını attığımda bu durumu yaşıyorum, kara deniz gibi değil, tüfekçi istikrarını bir türlü dengeleyemedim, 10 tur şu kadar 20 tur şu kadar tüfek işinizi görür diyemiyorum çünkü tüfeklerin cephane düşüş oranları farklı durumlarda farklılık gösterebiliyor. ben çözemedim, çözseydim de burada anlatmazdım :D şuanlık benim çözümüm bu. daha kolay etkili çözümler vardır bir şey diyemem. oyunumu geliştirme aşamasındayım. daha iyisini deneyimlersem düzeltirim.

Bunu yaşadığın savaşta, cephede küçülme olmuş olabilir mi? Normal şartlar altında böyle olması pek mümkün değil çünkü. Sürekli yaşadığın ve güncel yaşadığın bir durumsa raundları kontrol edebilirsin.

-Tüfek Aksiyonu

saldırı tarafındaysanız tüfeklerinizi akıllıca kullanmanız gerekli, hiçbir zaman ana cephe ile direkt olarak yollamayın. ana cepheyi yolladıktan hemen sonra yollayın. genelde 216'lı şekilde aksiyon yapılır.

216?

Hello,

The answer to both questions is no.