Posts by Gro

  Ahogy láttam a közepét kezdi el felölteni a költözéskor, mindenki kap ingyen város áthelyezést, hát nem látom, hogy telnének meg a szigetek. A statisztika is inkább szürke és még így sem érte el az 5000-et van még bőven hely, persze gondolom nem 40-es bányákkal a szigetek. De gondolom akik évek óta játszanak azoknak már jócskán van fa amivel 2-3 szintet rá tud tenni egy bányára.

  Elméletileg ugyanoda próbál rakni a rendszer, ahol eredetileg is voltál.

  A szerverek felépítése azonos. Az egyedüli lényegi különbség a csodák elhelyezkedése, ami Lambda és tőle újabb szervereken másképp van (míg a régi szervereken kohó csak kénesen, demeter csak szőlőn, athéné csak kristályoson, hádész pedig csak márványos szigeten volt).

  Az hogy a többséget középtájra teszi, valószínűleg amiatt van, mert új szervernél az algoritmus ahogy rakosgatja be az új játékosokat, egy jó részüket középre teszi, és vélhetően ezen játékosok jelentős része nem költözött ki máshova a világ végére, így kevesebb hely van középen, mint ahány játékos ezeken a helyeken volt a sok szerveren együtt.

  Lehet csúszás a szerveridőnél. Lag akár a ti akár a szerver oldaláról.

  Korábban ha nem csal az emlékezetem a játék beletett pár másodpercnyi random tényezőt az útidőbe, hogy biztonságosan ne lehessen teljesen pontosan időzíteni dolgokat -- vagy mintha Ikában is lett volna ilyen :D


  Ezek az ötleteim a jelenség kapcsán.

  Nem ellenzem, de a kivitelezése miatt alapvetően nem tartanám jó ötletnek ennek a bevezetését (tekintsünk el attól, hogy ha egyáltalán nekiállnának, hány bugot kapnánk ezért cserébe) :D

  Ahogy Mohan_vilaga írta áthelyezésnél (mivel egy új acc, új városok kerültek a szerverre) új ID-et kapott minden is. A sorbarendezést alapvetően az ID-ek szerint csinálja a rendszer, hogy áthelyezésnél miért nem ezt vette alapul, inkább meg sem kérdezem...


  Egyelőre foglalkozzunk az ennél égetőbb problémákkal (kétlem, hogy ez a részlet most bárkit is érdekelne Badidol és fentebbi szinteken). Addig nyugodtan szóljatok hozzá minél többen aki egyetért, aztán majd ha kicsit lenyugszanak a kedélyek, meglátjuk, tudunk-e tenni vmit az ügy érdekében :)

  Szia!

  Kérlek nyiss egy jegyet, és írj bele minden fontos részletet, mi hogyan történt, stb., ami eszedbe jut -- ha még nem kerültek meg a hajóid (utóbbi esetben elég ide válaszolnod). Köszi! :)

  [...]


  Tanulási idő vicces volt, ha kívülről nézem.

  Matek: 0-5 között kellett kivonást végezni, 1+2=1......naezhogyjöttki?! Te sem leszel matek prof.......

  [...]

  Kicsit megkésve, de erre reagálnék... :)

  Emlékszem anno még elsős koromban egyik osztálytársam azt találta mondani matekórán, hogy 1+0=0 :D tanítónénink kicsit morcos lett és közölte, hogy ha még egyszer ezt mondja "ekkora" fekete pontot fog kapni (rajzolt a táblára egy 10cm-nél is nagyobbat) :D


  Vizsga? Ne vizsgázzunk, a végén még PTSD-t kapok (na jó, talán nem) :D -- de remélem jól ment a vizsga :)


  Zsum, remélem jól vagytok és lassan a költözés is rendben lezajlik.


  Egy kávét kérek. Meg olvasva, hogy már január 6-ig fog tartani a költözés valami erős is jöhet... meg team többi tagjának is. Asszem szükségünk lesz rá.  Edit: máskor is így szóljak hozzá! Gratula Jps, bármihez is kell gratulálnunk! :)


  Editke sajnos meglátja az ÁSZF-et, nem tetszik neki, nem fogadja el és 5 perc után lelép, mikor rájön, hogy anélkül nem megy. Az admin kedvéért előkerül, de egyébként illene megregulázni. Sajnos itt az nem segít, ha letiltjuk :)


  És pezsgőt mindenkinek, Jps-nek kettőt is :)

  Badidol kiírását tolmácsolnám. Sok szerver van (még), ugye nem csak nálunk. Ez sok időt vesz igénybe. Nem tudom mekkora / mennyi idő ez a frissítés szerverenként, de bizonyosan időt igényel.

  Kérlek titeket, legyetek türelemmel. (Tudom, ez olyan kérés, mint amikor kérem hogy nyerjem meg a lottót, de még csak lottószelvényt sem vettem) :D

  Jps_Valahogy így, igaz? :D


  30301331_d05ef3ef7734200eb5e9783d35e35f76_wm.jpg


  Amúgy bár viccesen hangzik, én nem találtam túlélésre utaló jelet Badidol posztjában. Nem a legjobb google-fordítót használni, ha az ember tud valamennyire angolul (és így bemásolni sem érdemes a fordított szöveget). Nem túl megbízható magyarra fordítani [sic!] :D

  Amúgy a túlélni to survive angolul :P

  Eleje: lásd előző postomat :)

  Illetve rész: nem tudom... eddig nem volt az? :D amúgy állítólag van akiknek működik, de egyes funkciókat eleve nem sikerült elérhetővé tenni benne, érdemi fejlesztés meg nem volt benne az elmúlt X évben.

  Megjelenő a szürkék: amennyire nekem sikerült értelmezni, a játék így oldja meg a tiltott/szellem/stb. accok eltakarítását.

  Elvben azok is költöznek (a célszerverekről is), csak a temető szerverre.


  Nyilván mivel a régi acc lezárásra és törlésre kerül, ehhez vissza kellett hozniuk, hogy ez (különösen a törlés) kivitelezhető legyen. Legalábbis jobb ötletem nincs, miért kellett a régi accoknak megjelenniük.

  Hogy miért jó ez nekünk? Passz :D  És sajnos várnunk kell. Felőlem lehet reklamálni, csak kérlek titeket ne nekünk! Elhihetitek, ha mindezekbe lett volna érdemi beleszólásunk, már többszörösen is megtettük volna :)

  Szerk.: és BALHÉ igen, tudjuk nem nekünk szánjátok az üzenetet, de itt nyilván rajtunk kívül más nem olvassa, bár az tény, hogy ki kell írnia magából az embernek a feszültséget :)

  Örülök hogy megoldódott :)


  Az összevonással kapcsolatos megbeszéléseket javasolom folytassuk a kibeszélőben. Jöhet oda a hibajelentés is ha valaki valami újat nyert meg a rencertől.

  Ezt zárom.

  Opi, azért ilyen jellegű reklamációkat nem kérünk. Nem áll lehetőségünkben továbbítani a GF-nek (valószínűleg mérsékelten érdekelné őket), amúgy mi meg tisztában vagyunk a problémával és igyekszünk segíteni.

  Ha a reklamáció kedvéért reklamálni kezd 10-20-100 játékos, azzal pedig csak kevesebb időnk jut arra, akinek esetleg tudunk is segíteni.


  A sárga üzenet félek, már késő bánat lenne, mert aki belép és rányom a költözésre, azt ha ott el is vesztettük (feltéve, hogy nem sikerül megoldania és/vagy eljutnia ide/supportra), aki meg már eleve a senkiföldjén lebeg, szintén nem látja a sárga üzit amit megkapott a letiltott régi accba.