Posts by Opi

Ha valakinek előkerült a régi töröltnek hitt accja és esetleg szándékozik bejutni, írhat egy jegyet.

Az accok megjelenésébe, eltűnésébe vajmi kevés befolyásunk van. Ha egy acc előkerült és a tulajdonosa vissza szeretne jönni, örömmel segítünk. Nem meglévő accokat elővarázsolni, vagy megjelent szellemeket/zombikat/bábokat/bármit eltüntetni sajnos nincs lehetőségünk.

Ezt köszönöm.

Az utolsó mondat miatt felvázolom a szerver összevonás okozta problémát - és kérem javítsatok ki ha tévedek, mert ezt a tájékoztatást tudjuk kiadni (konkrétan Bétán volt a példa amit felhoztam) a szövetségeinkben. A kis kérdőjeleket ki lehetne igazítani, a nagy kérdőjelekre legyetek szívesek válaszolni is. Köszönöm szépen.

A GF (programja/programozói?) által irányított vissza hozási folyamat a szerver összevonások része (az?)

Települnek a korábban inaktív és vakációs (?) sőt törlésre tett accok is a szabad helyekre egy GF logaritmus/randomize alapján, a régi helyeik közelébe, de annak foglaltsága esetén a szerver összevonás költözési szabályához hasonlóan.

Ennek következtében akár 16-os foglaltságra töltődnek fel a (csodák miatt) favorizált helyek, de a telepítési folyamat mértéke és pontos ismerete nélkül nem meghatározható ütemben (a rendelkezésre álló "szürke" állomány mennyisége, illetve azok újból és újból "játékba rakásának" szubrutinja) akár vég nélkülivé teszi a folyamat indult be mintegy mellék hatásként fokozatosan tölti fel a cél, sőt még a kiinduló szervereket (??) is.

A leghosszabb ideig a vakációban lévő accok foglalnak majd helyet. 30 nap múlva lekerül róluk a pálmafa jelzés, majd 7 nap múlva inaktívok lesznek és újabb 30-60-X:?: nap mire eltűnnek. Ekkor szabadul fel a szigeten egy hely, melyet elfoglalhat a türelmes játékos HACSAK a GF visszahozási programja be nem helyezi oda a következő inaktív/vakációs/törlésre tett accot. Türelem és szemfülesség kell tehát mert az aktívakat folyamatosan szorítja ki a rendszer (ilyetén való elrontása).

A játékosok száma a szerveren lévő helyek számához képest korlátozott - hozzájuk képest a vissza helyezendő accok adatbázisa szinte korlátlan. Hiba/átgondolatlanság volt a költözés befejezése előtt (amiben a megszűnő szerverek vakációs - és így még potenciálisan aktív - accainak célszerverekre való áthelyezése is bele tartozik. Itt tennék egy kis kitérőt: A vakációsok temető szerverre mennek? Van olyan játékos társunk aki hosszabb vakációba ment, szépen fellépked minden hónapban nyomni a soron következő vakot, az hol találja magát ha a szervere megszűnt? És miként talál a többi társához vissza :?:Mit lát ilyenkor a lobbyjában :?:

Régi (törölt) játékosok tehát most vissza térhetnek (nyissanak jegyet és a Team segít aktivizálni az accukat), illetve ha nem játszanak, akkor az ily módon szellem accukban lévő erőforrások foszthatóságával járulnak hozzá a helyfoglalásuk és időszakos csoda rontásuk okozta hátrányok enyhítéséhez. A szerek helyi nem fognak (:?:) elfogyni, mert a GF a visszahelyezéseket úgy ütemezi, hogy egy idő után a folyamatból kikerülők száma nagyobb mint a bekerülőké (ezt most a játékosok nem így tapasztalják)

A párom törölte annó az accát egyik szerveren. Most megjelent mégis.

Azért a törlés nálam nem azt jelenti, hogy valaki aztán rajta tipródik mint inaktívon - netán szidja mint visszatérő szürke zombit.

Fura dolgokat hoz elő ez a szerver összevonás.

Mondjuk megkérdem tőle, hogy vissza tud-e lépni most így. Elfeledve mindent ami régen volt (jelszót stb) - akkor még lobby sem volt

DE

Informatikus, szóval lehet megy majd neki - ezt elősegítendő volt előbbi posztomban egy javaslat: Lorovusnak hátha van ráhatása a témára..

Aki úgy gondolja hogy járna valami bónusz a játékosoknak az összevonás után avagy legkésőbb az után hogy helyreállt minden, szerintem igaza van. Sokaknak heteken át használhatatlan volt a játék és ez nincs rendjén

"Sziasztok, van-e valakinek esetleg megbízható infója, hogy mikor tűnnek el az inaktívak? Sajnos az elején elszúrtam és még négy városom nem helyeztem megfelelő helyre, 2 márv poszi, 1 bor poszi, 1 kohó, de ezeket nagyjából egy kupacba tenném, viszont peremet leszámítva esélytelen, talán majd ha üresednek a szigetek. Most már inkább várni kell, nem?"

Szerintem napi szinten tudnék felhozni erre példákat - íme egy körüzi Bétáról Késve is tudott átjönni, szövijének sem úgy sikerült mint tervezték, nálunk (Bétán) van most ez a játékos...

Rengeteg hátrányt kellett és még kell is elkönyvelni a játékosoknak. A várt előnyök és kompenzációk így már messze nem voltak elégségesek. Másrészt igenis világos és egyértelmű, hogy a GF nagyot hibázott. Normálisan gondolkodó szolgáltató ad valami kárpótlást. Olyant is elfogadunk ám, ami nem okoz bevétel kiesést mert úgysem vennénk meg ;)

Egyébként most kialakul egy fain adatbázisotok (GÖFÖnek mondom) - ezek a temető szerverek. Ott sok régi játékos van, páran vissza térnének szerintem. Csináljatok nekik lobby-t, belépési lehetőséget, adjatok nekik valami előnyt, feltöltött láda fiát, ambrós kupont és e-mail megkeresésre hátha vissza csábulnak. "Várnak a régi barátok, adj új esélyt magadnak, ne maradj inaktív...." kezdetű promóciókkal

Komának lehetne prémium feladat - több 100 vagy akár több 1000 játékosból ha csak néhány tucat visszatér és később VESZ ambrót az mindenkinek jó.

Szerver összevonás ide-vagy oda: rezeghet ám a léc a játék gazdasági része tekintetében! Amint nem éri meg, le fogják kapcsolni a maradék 3 szervert is. HA többen játszunk, az több potenciális finanszírozója a többség ingyen játékának - tovább nyomulhatunk.

Kérdés.: War szerverek összevonási időpontja körvonalazódik már?

Célszerverenként gondoltam az átköltöztetést. Így ott mindenki egyszerre lép ki a vakból az új helyen a világok ünnepe kezdetén.

Meggondolni a dolgot a jelentkezéskor kell. Amíg nem indul a folyamat addig lehet módosítani, aztán már nem.

Aki nem jelölt semmit az megy random célszerverre. Korrekt az lenne, ha kapna mellé szerver átköltözéses kupont vagy ikont a ládájába. Sorry Ön nem jelölt meg célszervert, a játéka átkerült az egyik célszerverre - ha később menne mégis tovább, íme az eszköz hozzá amit az első játékba lépését követő 1-12 (?) hónapon belül tud aktiválni, később már nem.

Vonzom a bajt igen - ráadásul hármasával, szóval még lesznek szívások

Lottót nem, de életemben első alkalommal olyan 5 percenként számokat sorsoló szelvényt vettem. Még most sem tudom mi az és miként játsszák, Szerencsémet próbáltam vele - és dupláztam a pénzt amit feltettem (300 Ft volt :)) Kisleányomnak adtam a nyereményt. gyűjti az ötszázasokat.

Bugmentes Karácsonyt Ikariam Népe!

egyelőre legyünk túl a költözésen.. még sok account van a régi szervereken.. azután majd jönnek a hibajavítások :)

( én spec rendben átköltöztem a szövetséggel együtt, probléma nélkül.. :) )

Mázlista

Nekem ezek a hiba sorozatok és a fejlesztések, frissítések stb hiánya már a (tizenpár éves) rendszer egészének leállását vetíti elő

Egy program összeomlásának a jeleit vélem felfedezni - talán a szerver összevonás is azért ment ilyen rosszul

A rendszergazdák meg már nem a régiek - nem is tudják mit kell tenni a megelőzés miatt. A hiba kijavítása is főként próbálkozásik sorozata - úúú ezt a szubrutint átírom , jahh nem más gebac lett belőle, nahh azt majd megnézzük...

Szerintem a költözést 1-2 hetes JELENTKEZÉSI idővel kellett volna letudni. Az alatt sárga üziket toltam volna ezerrel. Amikor letelt, akkor vakáció borítson álmot a szerverre - és tarááá másnapra át vannak másolva a célszerverre az acook. Nahh jó, a GF-nek ez is lehet 2 nap lenne, de akkor is

2 nap vak - és amikor megint belépnek a játékosok, már az új helyen vannak ahol a világok ünnepe várja őket.

Aki maradt a régi szerveren azt teszik a temető szerverre oszt csá

A vakáció egy save - 2 nap alatt a rendszergazdák meg átmásolják az (acc) adatokat

Minden nap 1 (cél) szervert! Aztán ha megy akkor 2-3 db-ot

Megmarad az esély egyenlőség - lehet korrigálni ha úgy van...

We have a winner!

Megszűnt az Ika

Nekem másodikra ez jött ki - pedig Letiltott Ercsa-ra játszottam volna. Igen ötletes és humoros dolog - köszönöm a vidám pillanatokat amit okozott.

Amúgy azért írunk ide, mert ez a szerver összevonás okán és miatt történik - szerintünk...

Jahh waron még káosz van - majd lécci azt is csinálja meg valaki. Köszi.

Hajók visszatértek a küldetésekből, nem lehet tehát nyersit sem küldeni - már ha jól olvassuk a káoszt.

Asszem alszom egyet - a komák meg dolgozzanak, mert eladom a 2 ambrómat aztán nem lesz fizu jövőre!

Remélem 1 másodperces lesz 1-1 accnál amit tenni kell - akkor gyenge egy nap alatt vagy mittomén mennyi a 84.000 másodperc meg lesz a javítás.

Nagy izgalommal várjuk az e heti hibákat - biztosan olyan lesz ami még nem volt.

Úgy néz ki minden célszervert bekrepáltatta a sok frissítés.

Gyertek a warra: az ugye csak jövőre lenne összevonva és így ott még el sem kezdték a bénázásokat - szóval ott eddig nincsen más csak egy rahedli szürke

Hmm

EDDIG

Ez nagyon jó...

Melóba rendeltem be az embereimet - meg jómagamat is az élükön, mert .... nahh ezt nem részletezem

Hazaérek - menni kell a karácsonyi dolgokat intézni - amíg a család készülődik, addig ikázok kicsit

Hát

Ez

Most

Nem

jött be.

Majd gyün a koma és megírja a tutit.

Elmondja, hogy ezt meg kell majd oldanunk.

Addig is türelem.

A göfö már dolgozik a dolgon de most nem dolgoznak mert fájront volt már mára.

"Máma már nem hasad tovább"

Szerintem:

1, A sok szerver frissítéstől magának a szervernek lett kampeca :D
    2. Lehet nem kapott elég kupont a fejlesztő. Olcsó húsnak híg a leve - mi meg megisszuk <X

3. Aki már törölte magát az legalább nem idegeskedik. :/

4. Aki nem törölte magát az meg már úgy sem tudja 8o

Csodálatos, vannak még gondok a szövetségek körül (már a költözésnél is gyanús volt a szöveg)..reméljük nem maradandó. Addig próbáljon újra jelentkezni, lássátok majd mi történik. Egyelőre ilyen jellegű hibát még nem láttam kiírva, se jelentve.

Titkárival is vannak gondok - rangok terén, jogosultságok elvesztése terén...

Olyan mintha régi, rossz beállítások érkeznének vissza - volt amikor 3 Tag rangot is láttam

Meg történt apróság is - elveszett a szövi külső oldal, bagatell

Mi nem vettük le - valami viszont elrendezte szépen ehe

Már 20-an vannak - tehát él a szövetség

Béke egyezményünk alapján az SZO meg is védi őket ha azt kérik

Iota jó párunkban régi kellemes emlékeket idéz fel és ők a Császárok Iotáról :)

A szerver összevonás okán és miatt keresheted őket - sőt Béta mindenkit vár....

Most már legalább írtak VALAMIT

Ahhoz lehet igazodni

BÁR

Ez olyan mint a MÁV menetrend - arra jó, hogy tudjuk: mennyit késik a vonat.

Most ez a szerver összevonás éppen csak picivel többet mint késik mint 1 hónap - igazán bagatell.

BÁR

Mondhatnám, hogy a következő évben valósul meg - mert azzal is igazat mondanék

Hmmm lehet mégsem... ki tudja? Lehet meg sem tudják csinálni

A GF itt nem fog, maximum Lorovus, ha nagyon fontos lenne, de ő bízik annyira bennünk, hogy mi kezeljük ezeket a dolgokat amióta visszajöttünk. Mindenben segít, jobban talán, mint más comák, ő hétvégén is segített Nektek..úgyhogy ezzel nincs mit csinálni, panaszkodni lehet, de annak igazán nincs értelme, hogy miért nem olvassa egy külföldi vadidegen a gftől amit ideirunk 30 oldalon?

Neked elhisszük - de kiírhatta volna.

Én nyitok egy új időszámítást - ma van az iká(m)ban a türelem elfogyása utáni 1. nap

te. 01

De ha annyit nem érünk, hogy kicsit is törődjenek a lelkünkkel, akkor részemről ennyi volt.

Ne hagyd abba - petíciónáljál :)

Írjuk alá mind :!:

Szerintem nem látta át a rendszert az, aki most át akarta írni - és ezáltal átirányítani a szervereket.

Egyébként meg a GF korrekt - végre elismerte és ki is írta mi a gond: Szerver hiba.

Nahh ennyi - majd holnap kaptok még

ÚJ hibaüzenetet

Mi meg waron vadásszuk a szürkéket, örökös tiltottakat is fogunk hamarosan fosztani ha még kétszer megkavarják - mert pl Grizzly acc is ott van már , mely acc életfogytos amúgy). Szerintem ez nem is hiba - meglehet célpontoknak tette volna be a rendszer a célszervereken (már régen ott lenne mindenki az eredeti tervek szerint) míg a megszűnőkön visszatérők mennek úgyis a temető/szellem szerverre.

Ez az ika utolsó fellángolása - az ősök is mind visszatérnek...

A bétara költözőkkel konkrétan kicsesztek, nem kicsit, nagyon.

Vannak egyéb hibák is, mint pl a leltár, van akinek duplázódott ez-az, másoknak feleződött..ambrós funkciók ráadásul.

Ercsa!

Jer vissza...

Mottónk: GO-t a Béta szerverre! Kettőt is :)

No

DE

Várjuk majd a híreket, aki még maradt az jön:(

VAGY

Megy.

PS: Magán véleményemként még előadom, hogy eddig csak gáz volt szerver összevonás - de most már baromi nagy blama.:thumbdown:

Mindenki ezt várja - egy kis izgalmat, ismerkedést, helyezkedést, bánya húzásokat... jujjj sosem helyeztem még át várost, most meg mindet lehet - és akinek volt mobilja annak marad is későbbre.

Ki a főkalóz, ki kivel van szövetségben - izzanak a diplomata vonalak is... Mi meg Bétán már lassan elkeseredett menekülőket fogadunk be, akik túlélték a költözést, de szövijük nincsen meg. Illetve nyugtatjuk a barátainkat, aki eleve hozzánk jöttek volna: biztos a többiek is hamarosan itt lesznek

DE

Tegnap egyik elköszönt - a játéktól és tőlünk. Egyik acca átért, a többi nem - és már elment a kedve az egésztől. Egy játékos tehát aki több szerveren játszott, most abbahagyja. Nem CSAK ezért, DE ez volt az utolsó csepp a pohárban

ÉS
    Nem.

NEM a Team ellen írunk. Azért írunk ide, mert itt vagy egy topik e célra - és ezt is köszönjük, hogy éreztetni engeditek: mi minden dúl bennünk.

Ki így, ki úgy adja ezt elő,ki meg úgy... a stílus nem egyforma, persze...

Az azért lényeges, hogy vannak közöttünk SOKAN akik fizetnek e játékért - és vannak akik emiatt (kvázi tőlünk) FIZETÉST kapnak és munkát kell végezniük

Szóval ne hogy már ne fogyjon el lassan a türelem és verjük a virtuális asztalt mert más(ok) trehány munkája miatt mi hátrányba kerülünk, illetve akinek az a munkája, hogy ügyfeles koma, az tájékoztassa már az ügyfeleket napról napra ha az kell. Pár évente pár nap ez, és ha minden rendben lenne vagy menne akkor csak fényezni kellene a göföt. Most meg tessék mentegetni, minket informálni, mert ez a MINIMUM. Egymástól kérdezgetjük annyian és annyit, hogy a Team alig tudja olvasni és arra reagálni.

NEM IS AZ Ő DOLGUK LENNE, a kutya fáját már!

Nyilván ötletelünk itt , meg kínunkban már nevetünk - de ennek is lassan vége..

Ráizgultunk rákészültünk a magunk módján (mint játékosok) a szerver összevonásra - sok kíváncsiság volt bennünk, mely a játékot még hajtotta (volna) előre.

Sima liba, csak a top 50-es szabályt kellett volna kikapcsolni, meg 1-2 kisebb dolgot.

Azt sem kellett volna - lett volna írva 50 jegy és a GO-k átkísérik azokat, akiknek ilyen sok pontja van

Minap olvastuk, hogy 200 felett írtak a játékosok - egy SIMA, LETESZTELT, GF által hirdetett, szervezett, és indított (no meg előtte kifejlesztett) összevonásnál, ami pár óra alatt káosz és kudarc lett. Utóbbit majd ha vége lesz, akkor lehet igazán kiértékelni