Tek Server

• İyi oyunlar arkadaşlar. Sürekli oyun eleştirisi yapmaktan ve kısır tartışmalardan biraz uzaklaşarak farklı bir gündem üzerine sohbet etmek istiyorum.

Eğer İkariam TR tek server olsaydı ilk 20 ittifak sıralaması hazırladığım görseldeki gibi olacaktı.

Sizce tek server olsaydı bizi nasıl bir oyun bekliyor olurdu? Tek serverda neler yaşanırdı?

Dipnot: Sıralamaya Keto'dan 7, Cyclops'tan 6, Atlas'tan 5, Styx'den 2 ittifak girebildi

Bizimler harp edenler genelde kaybederler!

T H E O T H E R S | o T h

M A C K A L İ

Edited once, last by MACKALI ().

• Resimdeki hiç kimsenin (aynı ittifak içinde bile) bir yan hesabı yoksa resimde 3619 kişi var.

Bir serverda toplam 5351 ada var.

Premium şehir sahasını sayarsak 90967 şehir kuracak yer var.

Yani ilk kim 26. şehrini (25. kolonisini de diyebiliriz) kurar, kazanan odur. Ödül olarak sunucuya onun ismi verilsin (Helios Kulesi gibi). :D

Resim.png

• ssf humana gelen vurur giden vurur, funda yan hesaplarıyla ebedi tatile gider, ittifakta kalan üç beş kişide ayrılır

kan dayanamaz dağılır

dvrk dengenin yan ittifakı

thor serveri domine eder

• 17. Yerler dahil 18.194 hesap 5 şehirli

Bütün sunucuyu doldurabiliyorsun yani ^^

UeQdEaZF_o.gif

• kan denge ssf ittifakin bazi oyunculari thorda oynuyor. Bana kalirsa su an en savasci ittifak deli gibi duruyor.

• Bak oda güzel hikayeymiş.

O çok sevdiğin ittifağın üç günde as kadrosunu tatile gönderdiler Forum sayfası açık raporlara bakabilirsin bence :)

Kendi aralarında olmaması gereken sebeplerden bölündüler yetmedi banlandılar yetmedi yavaş yavaş savaşçıları oyunu bıraktı yetmedi yönetimden ayrılanlar oldu yetmedi hala kapı gibi duruyor orada ittifak sen gelmişsin dvrk denge zart zurt savaş devam ederken server degistirmediler en azından...

Bu oyun strateji oyunu güçsüz olan kaybedecek anlamına gelmez kimin nerede ne yapacağını zaman gösterir buglu gplerle multilerle türlü türlü botlarla bir yere kadar dinsizin hakkından imansız gelir dersem delinin hakkını yemiş olurum ama denmesi gereken de bu galiba :)

Thor için söylediğine de kısmen katılıyorum bozuk saat bile günde iki sefer doğruyu gosterirmiş kimsenin hakkı bende kalmaz tekrar konuşursan içinde doğru söz varsa ikinci doğrunu da hakkın gereği teslim ederim

• Kronos zamanında delilere karşı savaşmıştık hatta birçok ittifakla savaştım bana göre deli ittifağı daha iyi savaşan ittifak nomercy sözün eri bir insan keşke aynı serverda olsakta yine savaşsak

• deli ittifakı ve denge ittifakı üyelerinin yüksek mucitli oyuncu sayısı diğer ittifaklara göre yüksek bunu zaten savaşı takip edenler iyi biliyor. büyük ve kısmen uzun bir savaş süreci yaşandı,

gp sıralamalarına baktığımızda şuan denge itttıfakının altınlı gp depoları mevcut. bu tarz altınlı gp depolar elt de mevcut, bu ittifaklar için basım derdini savaş anında bir müddet yok eder.

uzun süreli savaşlarda toplu basımlarda tor deli denge daha ön plana çıkıyor.

ketoda denge atlasda tor şuan rakipsiz. ama cylops da çok ağa var , en ufak bir kıvılcımda büyük gürültü kopar.

subjektif bir değerlendirme olarak buraya bırakayım yorumumu.

Cesaretiyle yaşamayan esaretiyle ölür.Güç, sayıda değil; uyumdadır.Zafer, sert olanın değil; birlik olanın.

• Şahsi fikrim, Mucitler göz önüne alındığında DENGE ve DELİ ittifaklarına yaklaşan ittifak yok gibi görünüyor. Son ban olaylarından sonra DELİ'ye bu durum eksi yazar. Daha aktif ittifaklar var fakat savaş meydanlarında göremiyoruz HARP ve ELT gibi. Paslanmadınız mı arkadaşlar ?

Keto'da ve Atlas'ta savaş çıkması muhtemel değil fakat Cyclops'ta güçler denk savaş olabilir.

Sıralama yapacak olursak;

1- Denge Deli

2- Harp Elit

3- Tor

Tam sıralama yapabilecek varsa paylaşalım konu yerde kalmasın...:)

• seni mutlu edecekse 2 mızrak göndereyim. Sur etrafında piknik yapıp dönsünler :)

UeQdEaZF_o.gif

• Bak oda güzel hikayeymiş.

O çok sevdiğin ittifağın üç günde as kadrosunu tatile gönderdiler Forum sayfası açık raporlara bakabilirsin bence :)

Kendi aralarında olmaması gereken sebeplerden bölündüler yetmedi banlandılar yetmedi yavaş yavaş savaşçıları oyunu bıraktı yetmedi yönetimden ayrılanlar oldu yetmedi hala kapı gibi duruyor orada ittifak sen gelmişsin dvrk denge zart zurt savaş devam ederken server degistirmediler en azından...

Bu oyun strateji oyunu güçsüz olan kaybedecek anlamına gelmez kimin nerede ne yapacağını zaman gösterir buglu gplerle multilerle türlü türlü botlarla bir yere kadar dinsizin hakkından imansız gelir dersem delinin hakkını yemiş olurum ama denmesi gereken de bu galiba :)

Thor için söylediğine de kısmen katılıyorum bozuk saat bile günde iki sefer doğruyu gosterirmiş kimsenin hakkı bende kalmaz tekrar konuşursan içinde doğru söz varsa ikinci doğrunu da hakkın gereği teslim ederim

benim en sevdiğim ittifak neymis, tanımadan bos konusuyosun

bişey anlatıyosan ya açık açık yaz yada konuşma

ben fikrimi yazdım

ssf ve kan tarla olur

denge deli birbirini yer

tor serveri domine eder

delta kimseden yemez

• Yer tutma multilerinden hiç kimse oyun oynayamazdı.

Herkes fikir belirtmiş bende serzenişte bulunup geçmişim ;(

Fikrim şu ki depo hesaplarının bir önemi kalmadı artık o yüzden gp üzerinden güç tayin edilmesi bana doğru gelmiyor. İttifakın savaşçı sayısına göre değişir ama özellikle deli denge savaşında gördüğümüz kadarıyla hazırda en baba max 30m gp olsa yeter ki o da hazırlıksız yakalanma durumları için geçerli. İttifak savaş düzenine girene kadar idare etsin. Mesela pusu etkinliği gelince depoları eritip kaynağın dibine vurdular. Çok akıllıca bir strateji. Mucitleri zaten yüksekti şimdi uçurmuşlardır.

O yüzden tr serverlarında en güçlü ittifak deli şuan

Mucit, aktif savaşçı sayısı, ekonomi, basım gücü üstünden değerlendirirsem

Sıralamam

Deli(en yüksek mucitler ve mucitli hesap sayısının fazlalığı bu arkadaşlarda, basım hesapları olarakta zirvede duruyorlar)>

elit(harp ile aralarında gittim geldim, iki taraftada oyunu içselleştirmiş çok sağlam oyuncular var, total sayıyı düşünmeyip aktif oyuncuları ve savaşçıları bakımından birbirlerine yakınlar, harpte ekonomi vs basım daha iyi gibi dursada elitin savaş zamanı organizasyonu ve aktifliği harpin bi tık önüne koymamı sağladı)>

harp(aktif ve iyi oyuncuları var)>

denge(ekonomileri belki deliden bile iyidir, mucitte bir ara birincilerdi fakat aktif oyuncu sayısı az organize çok oyunculu ittifaklara karşı dirençleri düşüşük)>

kdtk-thor(uyuyan dev, bırakın uyusunlar)>

tor(kan ittifakının daha gelişmiş bir versiyonu teknikleri iyi ama geliştirmeleri lazım üst sıradaki ittifaklarla baş edemezler)>

Delta(eski delta kalmadı ama külü yeter)>

Woo(organize küçük savaşçı bir ekibi var ve bu ekibi besleyebilecek bir ittifakaları)>

Joker( birkaç iyi oyun uyuncusu var woo başabaş bile gidebilirler)>

ssf(kandan bi tık iyi jokerden kötü)>

kan(hala 2008de yaşıyorlar)

• Bu arada şunu söyleyeyim deli haricinde, 2. sıradan tor'a kadar olan ittifaklar birbirleriyle 1v1 atsa öyle ağım şahım bir fark olacağını düşünmem ya da çok kısa sürede bir tarafın diğer tarafı ezeceği bir savaş olmaz. İllaki bi taraf galip gelecektir ama dediğim gibi savaşlar hemen bitmez güçsüz tarafta hakkını verir. Bunu şöyle düşünün mesela bunlar şampiyonlar ligi olsun, tor da atletico madrid olsun, ne kadar atletico da olsan gidip bodo/glimte yenilebiliyosun değil mi, nasıl ki artık futbolda bir takımın oyuncu kalitesi daha yüksek, daha pahalı, daha favori daha daha... olsa da gidip küçük takımlara yenilebiliyor ya da çok büyük farkla yenemiyor küçük takımda çıkıp oyununu oynuyır bu da öyle bir şey.

• Tor ittifakını savaşçı güçlü filan yazanları görünce tepkim video ile aynı beni güldürdünüz gerçekten

Yap sende bi sıralama görelim üstad senden iyi bilen yoktur ikariamı ha yapamam diyosan öyle eski düşmana laf çakayım kaçayım olmaz :)

• delta bizden yedi ama :)

4 ay yedirdik. eskiler bilir, kendileri çok çok daha iyi bilir :))

• Hakan beni özlemiş diye yorumladım yazdığını :) eski konulara gidip bizim boyumuz daha uzun sizinki daha uzun tartışması yapmayacağım 1.5 sene devam etmiş bir savaş var ortada sunucu birleşmesine kadar da kesilmemiş.

2kt04sa.png