Posts by eski_kral
-
-
Aynı adada 18 şehir yazısını bile gördüm ama iki tane vali hiç görmemiştim çok ilginç görsel bir bug olmuş olabilir
-
bu yukarıdakilerde bir biri ile kavga ediyor.
Adamlar 150 milyon puan bastı

sen onu dedin sen bunu yaptın bi gidin şuradan
-
Kişisel husumetinizi tartismalarinizi farklı bir başlıkta yazın burası bug konusu konu ciddi...
------------
Sayın yöneticim Pannacota,
Oyunda yabancı yöneticilerde de belirdiği gibi bir bug oluşmuş. Bazı hesapların kısa zamanda inanılmaz puan artırdığı, bazı hesapların ise maden dolu oldukları tarafınıza bildirilmiştir.
Bir cezayı bırakın, açılan ticketlere bile cevap yazılmamıştır. Sayın yöneticim, maden yapılan buglar ceza almıyor. Bizler haksız rekabet karşısında ne yapalım?
-
Ortak karar alalım Bir daha birleşme olsun diye yazanı yagmalayalım

-
uluslararası bölümünde açtım her ülke yöneticisi baksın ilgilenilsin çözülsün
-
Raporlandi yazıyor açtığım konuda inşallah konuda çözüm bulunur.
-
Arkadaşlar en fazla bağış yapan hesapların bağışlarını kaybolduğuna dair bazı oyunculardan şikayetler geliyor bu durumu dile getirmek boynumuzun borcu Sayın yöneticim aşağıda belirtmiş olduğumuz şekilde yapılan bir hata sonucu daha fazla bağış hakkı olan arkadaşların bağış haklarını silinmiş durumda eski bağış puanlarına bakılarak tekrar değerlendirme Talep ediyoruz.
Yaşanılan bağış toplam puanı kayıplarının sebebi teknik olarak şöyle açıklanabilir.
Yazılımcı toplam rakamı akarmak için
unsigned int denen bir veri tipi kullanmış.
unsigned int veri tipinin desteklediği en yüksek sayı 4,294,967,295 budur
daha yüksek sayı bu veritipine yazılamaz.
Yazılımcının kullanması gereken veri tipi
long long (64-bit) veri tipi olmalıydı.
bu veri tipi nin desteklediği sayı çok daha büyüktür.
9,223,372,036,854,775,807
oluşan hata ikariam yazılım ekibinin hatasıdır.
-
The reason for the loss in the total donation points can be technically explained as follows:
The programmer used a data type called unsigned int to calculate the total amount.
The highest number supported by the unsigned int data type is 4,294,967,295.
Higher numbers cannot be written to this data type.
The data type the programmer should have used was
the long long (64-bit) data type.
This data type supports a much larger number.
9,223,372,036,854,775,807
The error that occurred is the fault of the Ikariam software team.
-
Display More
Server birleşimde bağışlar envantere eksik yansıyor.
Maksimum. 4.29G kadar kaynak oluyor envanterde. Bunun üzerinde yüksek bağış puanı yapanların hepsinin kaynakları boşa gitmiş oluyor.
O kadar yüksek bağış da anca ambrosia kullanılarak yapılır. Oyuna harcanan paralara yazık oldu.
Parayla oynayan oyuncuların hakkı yenilmiş durumda ama kaybeden bu sefer gameforge olur, bundan sonra kimse o kadar ambrosia alıp da adalara yüksek bağışa girişmez, çünkü 2 yıla yine server birleşimi olur o paralar da boşa gitmesin ister oyuncular.
Sonuç olarak ada kaynaklarına toplamda 4.290.000.000 üzeri bağış artık yapmamak gerekiyor. Bu rakamın üstü birleşmelerde siliniyor çünkü.
bizim üyemiz bu durumdan şikayetçi 8t bağışı olan 16 yıllık oyununu resmen hiç ettiler
-
TOR ve ELIT'li arkadaşlar kendi sayfalarınızda raporlarınızı paylaşabilir ve aranızda tartışabilirsiniz. Bu sayfa DEMIR ADALAR ittifakına aittir. Raporlarımızı gölgelemeyin lütfen. İyi oyunlar.
Bizden ben yazdım neyse kolay gelsin
-
Boş kalacaksa ben asayım birkaç rapor. Maksat yeşillensin burası.
Serhat bu tavırlar bana çok tanıdık geldi

Araya bir çöl resmi filan eksik
-
şu sondaki şehirin gözleri komik olmuş hiç aklıma gelmezdi

-
Korsan ilk çıktığında Alpha dünyasında RELAX lideriydim.
Yaşca büyük olan üyemiz Zeki abiye ittifak içinden biri baskın atmış korsan puanını almıştı. Kimse ne olduğunu tam bilmiyor. Zeki abi kimse benden zorla birşey alamaz diye kavga ediyor. İttifaktaki korsanı bilen bunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyordu.
Sonunda anladı ikna oldu kardeşi kardeşe kırdıracak bunlar dedi. Bizde uzun süre korsan yapmamıştık. Çok saçma bir dönemdi

-
Her hesabın tek oyunculu olmadığı düşünürsek Türkiye'de İkariam oynayan aktif oyuncu sayısının en iyi ihtimalle 3-5 bin kişi olduğunu düşünüyorum
Ortalama tüm ikariam TR oyuncu 500 kişiyi geçmez
Ayrıca ambrosia fiyatına 10 katı zam gelmesi lazım çok ucuz

-
Display More
Eyy Bursalı Şevket,
Eyy gayet yüce, Deli baş vekili muhterem Duçe
Duydum ki, yekenleri edip de fora
Gelecekmiş orduların yeşil Keto'ya
Buyursunlar.. Bizim için savaş düğündür,
Din Arab'ın, hukuk sizin Harp Delta'nın,
Açlar nasıl bir istekle koşarsa aşa
Delta eri de öyle gider kanlı savaşa.
Hem karadan, hem denizden ordular indir!
Çarpışalım, en doğru söz süngülerindir!
Kalem, fırça, mermer nedir ? Birer oyuncak
Şaheserler süngülerle yazılır ancak!!!
Hüseyin Nihal Atsız telif atsa kazanır

-
server multi dolmuş , nereye baksam ada kapatan hesaplar var. hepsini tek tek şikayet ediyorum . Bütün cambazlar cyclops da anlaşılan
Arkadaş ikariam'a dün kaydolmuş sanırım
-
TR Cyclops
Bu sunucu savaş sunucusu gibi mi oluyor bilgisi olan var mı ?
savaş sunucusu değil fakat sülfür bonusu olduğu için asker basımı daha kolay. Bu birleşmede bazıları dayak yiyeceğini anladığı için kaçtı cyclopdan dolayısıyla savaşlı bir server olmaz gibi duruyor. İstersen atlasada geçebilirsin mermer bonuslu.
Peki hocam istersek sonradan sunucu değişikliği yapabiliyor muyuz ?
bununla olur
-
öhö öhö boş derken

-
Luck Sayın yöneticim,
Değişen forum kurallarıyla ilgili olarak bazı konularda netlik rica ediyoruz. Özellikle hangi durumlarda yaptırım uygulanacağı konusunda oyuncuların daha açık şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Bildiğiniz üzere, Oyuncular Arası İletişim bölümünde savaş raporlarımızı paylaşmaktayız. Ancak mevcut kurallar çerçevesinde bu paylaşımların kaldırılması gerektiği ifade ediliyor. Bu durumda bizlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda yönlendirme yapılmasını rica ediyoruz.
Ayrıca, ittifaklar veya oyuncular için yalnızca savaş raporlarının paylaşılacağı ayrı bir bölüm oluşturulması daha sağlıklı olmaz mı? Geçmişte bu şekilde bir uygulama bulunmaktaydı ve daha düzenli bir yapı sağlanıyordu. Mevcut durumda savaş raporlarının iletişim bölümünde paylaşılması, istenmeyen tartışmalara yol açabilmektedir.
Hem tartışmaların önüne geçmek hem de forum düzenini korumak adına bu konuda bir çözüm önerisi sunulmasını rica ederiz.