Posts by Bandyta88

Czy GF już nic nie potrafi zrobić dobrze chce sprzedać ambrozję a ona jest w euro a nie w złotówkach. GF ogarnicie się.

No popatrzcie, a jednak wprowadzili sortowanie miast. Myślę, że było trochę osób, którym tak jak i mnie, przeszkadzał brak tej opcji. Jestem mile zaskoczony nową aktualizacją.

To spieprzyli a nie wprowadzili ktoś do końca nie pomyślał… co z tego że zmienisz kolejność w Panelu głównym… jak w porcie przy załadunku jest ten sam rozstaw co był. To samo w pałacu. Brawo GF widzę że programistów…. Nie brakuje jeszcze raz brawo a wy się cieszycie z czegoś co wprowadzili i spieprzyli.

Wiadomo jest na forum

Bo dziś są serwery Hiszpański oraz Włoski czasem ręce opadają. Od dziś zaczęła się fuzja każdy kraj ma swoją datę fuzi.

Cześć, mam pytanie co do "

Serwer 2

• Produkcja drewna i marmuru będzie o 35% wyższa niż normalnie.
    • Budynki są wznoszone o 25% szybciej niż normalnie.
    • Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
    • Oddziały i statki są budowane o 50% wolniej niż normalnie.
    • Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie."

Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie - chodzi tu o koszt PRODUKCJI wojsk w drewnie i siarce czy o koszt utrzymania wojsk w złocie?

Wszystko x 2

No to jest poważny problem skoro do dziś nie zrobili to go nie naprawią.

Nie wiem czy wiecie cokolwiek o swojej grze ale Ikariam ma zaimplementowane ograniczenia odnośnie badań. W pewnym momencie osiągasz wszystko na maxa i ten bonus z kryształu jak i naukowców można wywalić do śmieci.

Kilka osób poruszało ten temat na Discordzie. Z resztą nie trzeba daleko sięgać:

• Alpha - 57 graczy posiada max badań
    • Gamma - 94 graczy posiada max badań

Również uważam, że ustawienia dla serwera nr 3 zostały zrobione od niechcenia tzw. zapchaj dziura.

Ci u góry mają różne pomysły ale cóż nic z tym nie zrobimy Sadystka

Szanowny Veldon

Odpowiem na twoje wątpliwości:

1. Wchodzisz na konto wybierasz serwer i tam wbijasz - chyba że GF serwery wywali jak ostatnio a to pewnie wywali więc trzeba mocne pigułki zarzyć
    2. W koszyku będziesz miał np. jak masz 10 miast to będziesz miał 10 darmowych przenosin itd.
    3. Drewno jak i inne wpłaty na cuda będą w kuferku - wpłaty na tartak nie przepadają jak i na cuda.

Veldon Haver

Wydarzenie: Zasadzka na Otchłań

Wzburzone morze i gwałtowne sztormy wyłoniły z atramentowych głębin zdradzieckie stworzenia... Połącz siły z innymi władcami na swoim serwerze, aby pokonać te przerażające potwory morskie na pełnym morzu! Zbieraj cenne nagrody za swoje wysiłki – trzech najlepszych graczy na każdym serwerze otrzyma jeszcze więcej łupów!

13.08.2024 9:00 CEST - 15.08.2024 14:00 CEST

Nie długo się przekonasz 😁

układ wysp z surowcem wszędzie taki sam a nigdzie niema takiego samego z układem cudów jest podobnie a nie tak samo , irytuje mnie discord wyklucza osoby używającego bez tel

propozycje nowego układu definiują wszystkich na serwer nr 4 , a mógłby byc serwer bez czarnego i cudów ciekawe ilu tam by było chetnych?

Sprawdziłem 4 serwery do tyłu układ wysp z cudami jest taki sam plus Ares

Jest ktoś w stanie wyjaśnić mi, co znaczy "stara dystrybucja cudów"? Chodzi o jakieś specyficzne wzorki na mapie wysp, czy o to że np. Ares czy Hefajstos zawsze były na siarce?

Tzn że tam gdzie był Hefajstos może być delfin...na obecnych nowych serwerach tak nie jest

• Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.

Płyną szybciej o 25% nie czepiaj się.

Czy nowe Wyspy będą miały cuda według nowego układu świata czyli Aresa Persefona?

Drodzy Gracze,

nowym okresem fuzji będzie 04.09.2024 - 01.10.2024.

Zaktualizujemy tabelę z okresami specyficznymi dla społeczności w poście startowym.

Nowe ustawienia serwera zostaną zaprezentowane na Discordzie i tam będzie zbieranych więcej opinii.

Na kanale „ankiety i pytania” można wziąć udział w różnych trwających ankietach, abyśmy mogli uzyskać lepsze wrażenia do dalszych ocen.

Zapraszamy również do bezpośredniego udziału w dyskusjach.

Wasz zespół Ikariam

To jak zabawa w kotka i myszkę....

Ktoś może powiedzieć gdzie są te pytania i ankiety?

Chętnie zajrzę na discord.