Posts by Bandyta88
-
-
Czy wam też się podoba wgrana aktualizacja 13.0. Piękny ten warsztat tylko co trzeba zrobić aby to podnieść wyżej.
-
No popatrzcie, a jednak wprowadzili sortowanie miast. Myślę, że było trochę osób, którym tak jak i mnie, przeszkadzał brak tej opcji. Jestem mile zaskoczony nową aktualizacją.
To spieprzyli a nie wprowadzili ktoś do końca nie pomyślał… co z tego że zmienisz kolejność w Panelu głównym… jak w porcie przy załadunku jest ten sam rozstaw co był. To samo w pałacu. Brawo GF widzę że programistów…. Nie brakuje jeszcze raz brawo a wy się cieszycie z czegoś co wprowadzili i spieprzyli.
-
Czy dłuższe budowy (ratusz, gubernator), które trwają, będą kontynuowane, czy przerwane?
Jak wrzucisz buduj wyskoczy na przeniesieniu
-
Cześć,
To moja pierwsza fuzja, więc mam pytania:
1. Jak dokładnie wygląda proces przenoszenia konta?
2. Po przeniesieniu konta będą dostępne darmowe relokacje miast?
3. Po przeniesieniu konta będzie dostępne drewno wydane do tej pory na kopalnie czy ono przepada?
Szanowny Veldon
Odpowiem na twoje wątpliwości:
- Wchodzisz na konto wybierasz serwer i tam wbijasz - chyba że GF serwery wywali jak ostatnio a to pewnie wywali więc trzeba mocne pigułki zarzyć
- W koszyku będziesz miał np. jak masz 10 miast to będziesz miał 10 darmowych przenosin itd.
- Drewno jak i inne wpłaty na cuda będą w kuferku - wpłaty na tartak nie przepadają jak i na cuda.
Odnośnie pk 1, nie widzę żadnych opcji do wyboru, nadal mam dostępny tylko serwer na którym gram.
ps. czy u Was też nie ma opcji do przeniesienia? Miałą być możliwa dziś od 10:00
Bo dziś są serwery Hiszpański oraz Włoski czasem ręce opadają. Od dziś zaczęła się fuzja każdy kraj ma swoją datę fuzi.
Dzięki za info. Z tego co kojarzę to miało się zacząć jednocześnie dla wszystkich
Wiadomo kiedy PL?
Wiadomo jest na forum
-
Cześć,
3. Po przeniesieniu konta będzie dostępne drewno wydane do tej pory na kopalnie czy ono przepada?
Szanowny Veldon
- Wchodzisz na konto wybierasz serwer i tam wbijasz - chyba że GF serwery wywali jak ostatnio a to pewnie wywali więc trzeba mocne pigułki zarzyć
- W koszyku będziesz miał np. jak masz 10 miast to będziesz miał 10 darmowych przenosin itd.
- Drewno jak i inne wpłaty na cuda będą w kuferku - wpłaty na tartak nie przepadają jak i na cuda.
Odnośnie pk 1, nie widzę żadnych opcji do wyboru, nadal mam dostępny tylko serwer na którym gram.
ps. czy u Was też nie ma opcji do przeniesienia? Miałą być możliwa dziś od 10:00
Bo dziś są serwery Hiszpański oraz Włoski czasem ręce opadają. Od dziś zaczęła się fuzja każdy kraj ma swoją datę fuzi.
-
Cześć, mam pytanie co do "
Serwer 2
- Produkcja drewna i marmuru będzie o 35% wyższa niż normalnie.
- Budynki są wznoszone o 25% szybciej niż normalnie.
- Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
- Oddziały i statki są budowane o 50% wolniej niż normalnie.
- Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie."
Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie - chodzi tu o koszt PRODUKCJI wojsk w drewnie i siarce czy o koszt utrzymania wojsk w złocie?
Wszystko x 2
-
Zapraszamy na discord tam jest wszystko napisane
-
eStorm nazwy miast prawdopodobnie znowu będą ułożone Alfabetycznie, więc przed samym łączeniem warto pozmieniać nazwy miast tak jak chcecie się, żeby były tylko pierwsze litery alfabetu dać na poczatek
Po poprzedniej fuzji poprzestawiało miasta, ale nie w kolejności alfabetycznej. U mnie są inaczej i nie znam reguły.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć wg jakich kryteriów będą teraz poprzestawiane miasta po kolejnej fuzji? Chętnie bym je sobie naprawił po swojemu tak jak kiedyś miałem.
Jest też inne proste rozwiązanie - wprowadzić sortowanie miast w opcjach.
No to jest poważny problem skoro do dziś nie zrobili to go nie naprawią.
-
Nie wiem czy wiecie cokolwiek o swojej grze ale Ikariam ma zaimplementowane ograniczenia odnośnie badań. W pewnym momencie osiągasz wszystko na maxa i ten bonus z kryształu jak i naukowców można wywalić do śmieci.
Kilka osób poruszało ten temat na Discordzie. Z resztą nie trzeba daleko sięgać:
- Alpha - 57 graczy posiada max badań
- Gamma - 94 graczy posiada max badań
Również uważam, że ustawienia dla serwera nr 3 zostały zrobione od niechcenia tzw. zapchaj dziura.
Ci u góry mają różne pomysły ale cóż nic z tym nie zrobimy Sadystka
-
Cześć,
Szanowny Veldon
-
Wydarzenie: Zasadzka na Otchłań
Wzburzone morze i gwałtowne sztormy wyłoniły z atramentowych głębin zdradzieckie stworzenia... Połącz siły z innymi władcami na swoim serwerze, aby pokonać te przerażające potwory morskie na pełnym morzu! Zbieraj cenne nagrody za swoje wysiłki – trzech najlepszych graczy na każdym serwerze otrzyma jeszcze więcej łupów!
13.08.2024 9:00 CEST - 15.08.2024 14:00 CESTNie długo się przekonasz 😁
-
Czyli teraz bedzie nowa czy stara dystrybucja cudów na tych 4 serwerach ktore maja powstac?
Nowe rozmieszczenia cudów
-
układ wysp z surowcem wszędzie taki sam a nigdzie niema takiego samego z układem cudów jest podobnie a nie tak samo , irytuje mnie discord wyklucza osoby używającego bez tel
propozycje nowego układu definiują wszystkich na serwer nr 4 , a mógłby byc serwer bez czarnego i cudów ciekawe ilu tam by było chetnych?
Sprawdziłem 4 serwery do tyłu układ wysp z cudami jest taki sam plus Ares
-
Jest ktoś w stanie wyjaśnić mi, co znaczy "stara dystrybucja cudów"? Chodzi o jakieś specyficzne wzorki na mapie wysp, czy o to że np. Ares czy Hefajstos zawsze były na siarce?
Tzn że tam gdzie był Hefajstos może być delfin...na obecnych nowych serwerach tak nie jest
-
- Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
Płyną szybciej o 25% nie czepiaj się.
Czy nowe Wyspy będą miały cuda według nowego układu świata czyli Aresa Persefona?
-
Drodzy Gracze,
nowym okresem fuzji będzie 04.09.2024 - 01.10.2024.
Zaktualizujemy tabelę z okresami specyficznymi dla społeczności w poście startowym.
Nowe ustawienia serwera zostaną zaprezentowane na Discordzie i tam będzie zbieranych więcej opinii.
Na kanale „ankiety i pytania” można wziąć udział w różnych trwających ankietach, abyśmy mogli uzyskać lepsze wrażenia do dalszych ocen.
Zapraszamy również do bezpośredniego udziału w dyskusjach.
Wasz zespół Ikariam
To jak zabawa w kotka i myszkę....
Ktoś może powiedzieć gdzie są te pytania i ankiety?
Chętnie zajrzę na discord.
-
Tak samo jak z partyzanta został zaatakowany tak samo odpowiedział , że nie chce tego ciągnąć
Pozdrawiam
To niech idzie na urlop. Ty łapa Grill na ciebie leci weź się ograni i idź na urlop.
-
po tej zbieraninie od lapy można sie wszystkiego spodziewac
łapa wziął samych najlepszych graczy Alpha stworzył nie ustraszony sojusz
-
Został aktywowany cud Thizao o Grande[BRAS] 'Kolos' . (29.06.2024 20:52:48)
this is probably a mistake too....another
It's a mistake that you appeared in this world.to chyba też pomyłka...
inny
To błąd, że pojawiłeś się na tym świecie.