Czyli teraz bedzie nowa czy stara dystrybucja cudów na tych 4 serwerach ktore maja powstac?
Nowe rozmieszczenia cudów
Czyli teraz bedzie nowa czy stara dystrybucja cudów na tych 4 serwerach ktore maja powstac?
Nowe rozmieszczenia cudów
Wytłumaczy mi ktoś kto wpadł na pomysł ustawień nr 3? Przecież te serwery będą puste ![]()
![]()
"Serwer 3
Produkcja drewna, kryształu i wina będzie o 25% wyższa niż normalnie.
Budynki są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
Naukowcy tworzą o 25% więcej punktów badań."
Nie wiem czy wiecie cokolwiek o swojej grze ale Ikariam ma zaimplementowane ograniczenia odnośnie badań. W pewnym momencie osiągasz wszystko na maxa i ten bonus z kryształu jak i naukowców można wywalić do śmieci.
Nie wiem czy wiecie cokolwiek o swojej grze ale Ikariam ma zaimplementowane ograniczenia odnośnie badań. W pewnym momencie osiągasz wszystko na maxa i ten bonus z kryształu jak i naukowców można wywalić do śmieci.
Kilka osób poruszało ten temat na Discordzie. Z resztą nie trzeba daleko sięgać:
Również uważam, że ustawienia dla serwera nr 3 zostały zrobione od niechcenia tzw. zapchaj dziura.
Epsilon - 90 graczy posiada max badania + kilku nie mają tych nowych. W zasadzie dla blisko 300 graczy opcja numer 3 jest bezużyteczna i to pokazuje w jaki sposób są traktowani gracze "macie i utkać mordy".
Ustawienie nr 1 - niech po prostu mają to co jest teraz i tyle
Ustawienie nr 2 - boby budownicze będą mogły zostać jeszcze lepszymi bobami budowniczymi
Ustawienie nr 3 - bez komentarza, bo szkoda słów
Ustawienie nr 4 - macie jeszcze więcej RG, bo jakby RG na serwerach było za mało i na mrożonkach zamiast 20 mln będzie teraz po 30 baniek.
Nie wiem czy to takie trudne jest do zrozumienia ale dla "wojowników" nie jest problemem brak posiadania RG a brak możliwości jego utraty a poszliśmy w drugą stronę, że będzie go jeszcze więcej. Lepiej nie wspominać ile miliardów RG jest na tureckim czarnym rynku ![]()
![]()
![]()
Czy to takie trudne do pojęcia, że ludzi nie rajcują pół roczne tasiemce, które prędzej skończy bug albo błąd w podmianie "zestawu" niż brak RG. Ludziom się nie chce kupować RG, wysyłać "zestawu", klikać "hefa" i tak w zasadzie w nieskończoność.
P.S w międzyczasie gratulacje za wprowadzenie kolejnej bezużytecznej aktualizacji aby wydać ambrozję na obniżenie kosztów eksperymentów o 30k kryształu.
BRAWO GF JESTEŚCIE WSPANIALI
Display MoreCześć,
To moja pierwsza fuzja, więc mam pytania:
1. Jak dokładnie wygląda proces przenoszenia konta?
2. Po przeniesieniu konta będą dostępne darmowe relokacje miast?
3. Po przeniesieniu konta będzie dostępne drewno wydane do tej pory na kopalnie czy ono przepada?
Szanowny Veldon
Odpowiem na twoje wątpliwości:
Kilka osób poruszało ten temat na Discordzie. Z resztą nie trzeba daleko sięgać:
- Alpha - 57 graczy posiada max badań
- Gamma - 94 graczy posiada max badań
Również uważam, że ustawienia dla serwera nr 3 zostały zrobione od niechcenia tzw. zapchaj dziura.
Ci u góry mają różne pomysły ale cóż nic z tym nie zrobimy Sadystka
Jeśli tak bardzo przerasta was event, w którym jedyne co było trzeba zrobić to kliknąć jednostkę i ją wysłać a nie potraficie wysłać nagród od 2 tyg to jak będzie wyglądać ta piękna fuzja? Zatrudnicie tanią siłę roboczą aby każdemu graczowi ustawiała miasto po mieście na nowym serwerze?
Można sobie zrobić 2 lata przerwy i to wam wystarczy aby naprawić wszystkie bugi, które wyjdą po fuzji? Pytanie tylko czy będzie do czego wracać czy ikariam po prostu się nie "spali".
- Alpha - 57 graczy posiada max badań
- Gamma - 94 graczy posiada max badań
Sadystka piszesz o graczach którzy mają max badań. Moje pytanie jaki jest maksymalny do osiągnięcia poziom badań dla każdej technologii?
Do tej pory myślałem że 10 lvl to maks, właśnie go odpaliłem i mogę iść dalej ![]()
piszesz o graczach którzy mają max badań. Moje pytanie jaki jest maksymalny do osiągnięcia poziom badań dla każdej technologii? Do tej pory myślałem że 10 lvl to maks, właśnie go odpaliłem i mogę iść dalej
Maksymalny poziom wszystkich czterech przyszłości to 25.
eStorm nazwy miast prawdopodobnie znowu będą ułożone Alfabetycznie, więc przed samym łączeniem warto pozmieniać nazwy miast tak jak chcecie się, żeby były tylko pierwsze litery alfabetu dać na poczatek
Po poprzedniej fuzji poprzestawiało miasta, ale nie w kolejności alfabetycznej. U mnie są inaczej i nie znam reguły.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć wg jakich kryteriów będą teraz poprzestawiane miasta po kolejnej fuzji? Chętnie bym je sobie naprawił po swojemu tak jak kiedyś miałem.
Jest też inne proste rozwiązanie - wprowadzić sortowanie miast w opcjach.
Display MoreeStorm nazwy miast prawdopodobnie znowu będą ułożone Alfabetycznie, więc przed samym łączeniem warto pozmieniać nazwy miast tak jak chcecie się, żeby były tylko pierwsze litery alfabetu dać na poczatek
Po poprzedniej fuzji poprzestawiało miasta, ale nie w kolejności alfabetycznej. U mnie są inaczej i nie znam reguły.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć wg jakich kryteriów będą teraz poprzestawiane miasta po kolejnej fuzji? Chętnie bym je sobie naprawił po swojemu tak jak kiedyś miałem.
Jest też inne proste rozwiązanie - wprowadzić sortowanie miast w opcjach.
No to jest poważny problem skoro do dziś nie zrobili to go nie naprawią.
Cześć, mam pytanie co do "
Serwer 2
Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie - chodzi tu o koszt PRODUKCJI wojsk w drewnie i siarce czy o koszt utrzymania wojsk w złocie?
Cześć, mam pytanie co do "
Serwer 2
- Produkcja drewna i marmuru będzie o 35% wyższa niż normalnie.
- Budynki są wznoszone o 25% szybciej niż normalnie.
- Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
- Oddziały i statki są budowane o 50% wolniej niż normalnie.
- Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie."
Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie - chodzi tu o koszt PRODUKCJI wojsk w drewnie i siarce czy o koszt utrzymania wojsk w złocie?
Wszystko x 2
Display MoreDisplay MoreCześć,
3. Po przeniesieniu konta będzie dostępne drewno wydane do tej pory na kopalnie czy ono przepada?
Szanowny Veldon
- Wchodzisz na konto wybierasz serwer i tam wbijasz - chyba że GF serwery wywali jak ostatnio a to pewnie wywali więc trzeba mocne pigułki zarzyć
- W koszyku będziesz miał np. jak masz 10 miast to będziesz miał 10 darmowych przenosin itd.
- Drewno jak i inne wpłaty na cuda będą w kuferku - wpłaty na tartak nie przepadają jak i na cuda.
Odnośnie pk 1, nie widzę żadnych opcji do wyboru, nadal mam dostępny tylko serwer na którym gram.
ps. czy u Was też nie ma opcji do przeniesienia? Miałą być możliwa dziś od 10:00
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreCześć,
Szanowny Veldon
- Wchodzisz na konto wybierasz serwer i tam wbijasz - chyba że GF serwery wywali jak ostatnio a to pewnie wywali więc trzeba mocne pigułki zarzyć
- W koszyku będziesz miał np. jak masz 10 miast to będziesz miał 10 darmowych przenosin itd.
- Drewno jak i inne wpłaty na cuda będą w kuferku - wpłaty na tartak nie przepadają jak i na cuda.
Odnośnie pk 1, nie widzę żadnych opcji do wyboru, nadal mam dostępny tylko serwer na którym gram.
ps. czy u Was też nie ma opcji do przeniesienia? Miałą być możliwa dziś od 10:00
Bo dziś są serwery Hiszpański oraz Włoski czasem ręce opadają. Od dziś zaczęła się fuzja każdy kraj ma swoją datę fuzi.
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreCześć,
Szanowny Veldon
Bo dziś są serwery Hiszpański oraz Włoski czasem ręce opadają. Od dziś zaczęła się fuzja każdy kraj ma swoją datę fuzi.
Dzięki za info. Z tego co kojarzę to miało się zacząć jednocześnie dla wszystkich ![]()
Wiadomo kiedy PL?
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreCześć,
Szanowny Veldon
Dzięki za info. Z tego co kojarzę to miało się zacząć jednocześnie dla wszystkich
Wiadomo kiedy PL?
Wiadomo jest na forum
Macie jakieś rady jak zrobić tak, żeby po fuzji posortowało miasta w wybranej przez siebie kolejności?
Macie jakieś rady jak zrobić tak, żeby po fuzji posortowało miasta w wybranej przez siebie kolejności?
Jakiś czas temu to naprawili, przy wrzucaniu kont z cmentarza miasta są w takiej samej kolejności jak wcześniej. Podejrzewam, że w trakcie fuzji będzie to działać tak samo.