Najnowsza fuzja serwerów

• Jeżeli chcecie w Polsce złączyć wszystkie serwery i stworzyć z tego 4 nowe, z czterema różnymi ustawieniami, to w jaki sposób macie zamiar to zrobić?

W Polsce mamy 3 stare serwery - Alpha, Gamma oraz Epsilon oraz nie wiem już jaką ilość tych młodszych, bo oprócz Ofreusza to nie kojarzę żadnego, bo one to się tworzą szybciej niż rosną grzyby po deszczu aby tylko od ludzi wyciągnąć jak najwięcej ambrozji. Jak mają funkcjonować serwery, gdzie na jednym z nich spotkają się gracze ze średnim RO na poziomie 40-50 mln a będą i tacy co mają 100 mln czy nawet 200 mln, z tymi, z nowych serwerów, gdzie pomimo dodatków na rozwój i kij wie co tam jeszcze to średnia będzie pewnie ~ 10 mln RO.

Opcja ustawień nr 1 oraz nr 2 mnie w ogóle nie interesuje, bo to dla bobów budowniczych, i mam nadzieję, że wszystkie ludzkie boty do budowania tam pójdą aby nie przeszkadzać tym, którzy jeszcze chcą przepalać RG na tej upadłej grze a nie tylko mieć jak największe RO z podnoszenia budynków w górę. Interesuje mnie co będzie z opcjami nr 3 oraz nr 4. Czy macie zamiar zrobić coś z systemem walk, czy do dodaniu bonusów do produkcji RG to olejecie. Na start taki serwer może odżyć, z racji, że sojusze będą chciały pokazać swoją siłę ale z czasem znowu się to ludziom znudzi, jeśli wartki będą trwały miesiącami a skarbonki z RG zamiast pustoszeć to będą rosnąć, w górę przy 25 czy 50 % szybszemu szkoleniu.

Znając życie ta fuzja będzie jak każda poprzednia, chwila zaczerpania większej ilości tlenu a po chwili znów serwery będą zdychać.

Art  Ingolf

• "Prawie 200 rund gry w 17 regionach językowych zostanie połączonych "

"Statki handlowe będą budowane o 25% szybciej niż normalnie."

Ktos moze mi przetlumaczyc powyzsze na Polski?

• Niestety nie posiadamy dodatkowych informacji na temat procesu fuzji. Z pewnością, będzie on przeprowadzany etapami, aby nie przeciążyć całego systemu oraz pozostałych serwerów.

Co do mieszania graczy z różnymi RO, tego nie da się niestety uniknąć.

• eStorm nazwy miast prawdopodobnie znowu będą ułożone Alfabetycznie, więc przed samym łączeniem warto pozmieniać nazwy miast tak jak chcecie się, żeby były tylko pierwsze litery alfabetu dać na poczatek

• Dzieki wielkie, nie wiedzialem ze tak to dziala!

To teraz bede mogl w ten sposob tez naprawic konta po starym transferze ktorym miasta wymieszalo :-) :-) :-)

eStorm nazwy miast prawdopodobnie znowu będą ułożone Alfabetycznie, więc przed samym łączeniem warto pozmieniać nazwy miast tak jak chcecie się, żeby były tylko pierwsze litery alfabetu dać na poczatek

• Drodzy Gracze,

nowym okresem fuzji będzie 04.09.2024 - 01.10.2024.

Zaktualizujemy tabelę z okresami specyficznymi dla społeczności w poście startowym.

Nowe ustawienia serwera zostaną zaprezentowane na Discordzie i tam będzie zbieranych więcej opinii.

Na kanale „ankiety i pytania” można wziąć udział w różnych trwających ankietach, abyśmy mogli uzyskać lepsze wrażenia do dalszych ocen.

Zapraszamy również do bezpośredniego udziału w dyskusjach.

Wasz zespół Ikariam

To jak zabawa w kotka i myszkę....

Ktoś może powiedzieć gdzie są te pytania i ankiety?

Chętnie zajrzę na discord.

• Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.

Płyną szybciej o 25% nie czepiaj się.

Czy nowe Wyspy będą miały cuda według nowego układu świata czyli Aresa Persefona?

• układ wysp z surowcem wszędzie taki sam a nigdzie niema takiego samego z układem cudów jest podobnie a nie tak samo , irytuje mnie discord wyklucza osoby używającego bez tel

propozycje nowego układu definiują wszystkich na serwer nr 4 , a mógłby byc serwer bez czarnego i cudów ciekawe ilu tam by było chetnych?

Stop czarnemu rynkowi zabił przyjemność grania

• Jest ktoś w stanie wyjaśnić mi, co znaczy "stara dystrybucja cudów"? Chodzi o jakieś specyficzne wzorki na mapie wysp, czy o to że np. Ares czy Hefajstos zawsze były na siarce?

• Jest ktoś w stanie wyjaśnić mi, co znaczy "stara dystrybucja cudów"? Chodzi o jakieś specyficzne wzorki na mapie wysp, czy o to że np. Ares czy Hefajstos zawsze były na siarce?

Tzn że tam gdzie był Hefajstos może być delfin...na obecnych nowych serwerach tak nie jest

• układ wysp z surowcem wszędzie taki sam a nigdzie niema takiego samego z układem cudów jest podobnie a nie tak samo , irytuje mnie discord wyklucza osoby używającego bez tel

propozycje nowego układu definiują wszystkich na serwer nr 4 , a mógłby byc serwer bez czarnego i cudów ciekawe ilu tam by było chetnych?

Sprawdziłem 4 serwery do tyłu układ wysp z cudami jest taki sam plus Ares

O tak!!!!! Jeden serwer bez czarnego rynku to byloby to.

Zaraz by sie okazalo ze wszyscy chca tam isc! :-)

Czy nie mozba by bylo zrobic jednego swiata bez czarnego rynku??

Moze jakas petycja w tej sprawie czy tez glosowanie?

Stara dystrybucja miala hefka jedynei na siarce, nowa dystrybucja moze miec hefka na kazdym surowcu.