Nowa aktualizacja Naszej kochanej gry.

• Zapraszam ;)

Jak już wiadomo wszedł nowy patch note.

+ Można miasta ustawić

+ Można budynki przestawiać.

- wygląd rankingu porażka :)

- oczywiście miejsca do zakupów premium dopracowane.

Pytanie teraz takie kiedy w końcu ktoś się zabierze za podstawowe problemy dręczące graczy?

1. Budowanie w koszarach jednostek które wg "Pomocy" potrzebują np. 2 ludzików, a system w koszarach myśli że 3.

2. Puszczanie krążowników w stoczni, gdzie losowe liczby wychodzą

3. Skrócenie czasu walk i ciągnących się czasem latami walk.

4. Jakiekolwiek zmiany w strategii walk i urozmaicenie tegoż systemu (wzmocnienie innych jednostek do walki, żeby zaczęły być w realny sposób używane np. balista, katapulta czy inne teraźniejsze badziewie).

5. Wzmocnienie możliwość wojsk lądowych (przykład: łatwiejsze desanty na wyspę, ale nie przez miasto a tzw. plaże).

Tyle widziałem pomysłów na zagranicznych forach, pisanie do supportów GF przez wielu graczy, ale "góra" zajmuje się pierdołami w zgarnij surowce, bo to daje ambrozję a korzysta z tego realnie mniej niż 1% społeczności, bo ten co te ceny wymyślił, to musiał mu sufit na łeb spaść.

Pozdrawiam :D

• No popatrzcie, a jednak wprowadzili sortowanie miast. Myślę, że było trochę osób, którym tak jak i mnie, przeszkadzał brak tej opcji. Jestem mile zaskoczony nową aktualizacją.

• Jak napisano wcześniej zakup ambrozji jest w tej grze celem głównym, na resztę to trzeba poczekać kolejne 5 lat.

Takie postępowanie jedynie zniechęca obecnych graczy a nowi szybko odpuszczają grę o czy choćby świadczą kolejne fuzje serwerów.

Ciekawe że na górze jakoś tego nie dostrzegają :(

Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle skontrolowani.

-----------------------------------

Post został już zgłoszony.

• No popatrzcie, a jednak wprowadzili sortowanie miast. Myślę, że było trochę osób, którym tak jak i mnie, przeszkadzał brak tej opcji. Jestem mile zaskoczony nową aktualizacją.

To spieprzyli a nie wprowadzili ktoś do końca nie pomyślał… co z tego że zmienisz kolejność w Panelu głównym… jak w porcie przy załadunku jest ten sam rozstaw co był. To samo w pałacu. Brawo GF widzę że programistów…. Nie brakuje jeszcze raz brawo a wy się cieszycie z czegoś co wprowadzili i spieprzyli.

To spieprzyli a nie wprowadzili ktoś do końca nie pomyślał… co z tego że zmienisz kolejność w Panelu głównym… jak w porcie przy załadunku jest ten sam rozstaw co był. To samo w pałacu. Brawo GF widzę że programistów…. Nie brakuje jeszcze raz brawo a wy się cieszycie z czegoś co wprowadzili i spieprzyli.

To akurat prawda, ale zauważyłem to dopiero później. Wszędzie miasta powinny zmienić kolejność, a jednak tak nie jest.

• Shaka  ViciaBeta
    A jak Wam się podoba nowy system notyfikacji rankingów i surowców? Według mnie jest fatalny. O ile inne zmiany (mimo że niezbyt istotne) są w porządku, to te liczby wyglądają teraz jak jakiś notatnik. Stary był czytelny.

• Shaka  ViciaBeta
    A jak Wam się podoba nowy system notyfikacji rankingów i surowców? Według mnie jest fatalny. O ile inne zmiany (mimo że niezbyt istotne) są w porządku, to te liczby wyglądają teraz jak jakiś notatnik. Stary był czytelny.

Jak dla mnie zmiany na minus. Zarówno ranking jak i surowce są dla mnie mniej czytelne.

• Shaka
    Już jest odpowiedź operatorów na te zastrzeżenia, bo wielu graczom się nie spodobały. Mają niedługo przedstawić nową propozycję zmian w tych liczbach, ale wprowadzić dopiero po Nowym Roku.

Ale jesteście niecierpliwi .... wprowadzili, zepsuli a za pół roku może naprawią :P

Wtedy wszyscy będą się cieszyć jak dzieci że programiści jednak słuchają głosu gawiedzi.

• Shaka
    Już jest odpowiedź operatorów na te zastrzeżenia, bo wielu graczom się nie spodobały. Mają niedługo przedstawić nową propozycję zmian w tych liczbach, ale wprowadzić dopiero po Nowym Roku.

Pytanie brzmi po którym Nowym Roku. To nie jest jakaś globalna zmiana nad którą siedzi zespół 50 coderów ale trudno wymagać cudów.

Czasami żałuję że na forum nie jest dostępny kolos 8)

• Po naprawieniu błędów strona działa w zwolnionym tempie, kręci się kółeczko, albo komunikat, witryna niedostępna, mam tak od wczoraj. Wszystkie inne strony działają normalnie, w znaczeniu szybko, tylko Ikariam powoli. Nie pomogło zmiana przeglądarki, usunięcie ciasteczek, defragmentacja, ani skanowanie.

• Po naprawieniu błędów strona działa w zwolnionym tempie, kręci się kółeczko, albo komunikat, witryna niedostępna, mam tak od wczoraj. Wszystkie inne strony działają normalnie, w znaczeniu szybko, tylko Ikariam powoli. Nie pomogło zmiana przeglądarki, usunięcie ciasteczek, defragmentacja, ani skanowanie.

Mam to samo od wczoraj i to najprawdopodobniej jest wina dostawcy internetu Vectra, jeżeli również go posiadasz, dzisiaj próbowałem kilku różnych sposóbów, bo problem tylko z Ika był, aż sprawdziłem internet z Plusa i tego problemu już nie było, nic się nie wiesza.

Edited once, last by pawel2 ().