No może i naprawili. Tylko, że cały czas mam poprzestawiane po poprzedniej fuzji, a chciałbym wrócić do starego układu jaki miałem kiedyś.
Najnowsza fuzja serwerów
-
- PL
- Querido
-
-
A to tak, też chciałbym na starych kontach poprzestawiać kolejność, ale obawiam się, że tylko gracze z nowszymi będą mieli poprawną, a ci co już wcześniej zmieniali serwer muszą się męczyć dalej. Wydaje mi się, że jakbyś teraz nazw nie zmienił, kolejność już zostanie taka sama na stałe. A może kiedyś będzie można sobie poprzestawiać, za ambrę oczywiście xd
-
Czy dłuższe budowy (ratusz, gubernator), które trwają, będą kontynuowane, czy przerwane?
-
Czy dłuższe budowy (ratusz, gubernator), które trwają, będą kontynuowane, czy przerwane?
Jak wrzucisz buduj wyskoczy na przeniesieniu
-
Może ktoś mi napisać jakie są ostateczne ustawienia serwerów po fuzji? W poście Ingolf są podane inne ustawienia niż w poście Art.
Przy wyborze serwera nie ma nawet żadnej informacji, tylko jego nazwa. Gracz, który nie czyta forum, nawet nie wie na co się przenosi. Powinna być jakaś informacja w grze. Nawet na forum nie są podane jednoznaczne wartości, jak pisałem wyżej.
-
Jak mniemam ...
- pl_59 Perseus Serwer 1
- pl_60 Plutos Serwer 2
- pl_61 Minotaurus Serwer 3
- pl_62 Medusa Serwer 4
czy mam dobrze rozumieć?
-
No tak, ale u Ingolf np. ustawienie serwera 1:
"Produkcja drewna, wina i marmuru będzie o 25% wyższa niż normalnie. Budynki są wznoszone o 25% szybciej niż normalnie. Statki handlowe są o 25% szybsze niż normalnie. Naukowcy tworzą o 50% więcej punktów badań. Oddziały i statki są budowane o 25% wolniej. Jednostki wojskowe kosztują dwa razy więcej."
Natomiast w poście Art ustawienie serwera 1:
- Serwery jak za "starych dobrych czasów". Żadnych bonusów. Po prostu stare wartości domyślne.
- Ma to być kompromis dla tych graczy, którzy nie chcą stracić swojej obecnej sytuacji na jak dotąd nigdy niepołączonych serwerach Alpha i Beta.
- Podczas gdy "stara" dystrybucja cudów umrze wraz z tym połączeniem i nie będzie już istnieć na serwerach docelowych, tempo gry nie zmieni się dla tych graczy, ponieważ ten serwer nie będzie miał żadnych bonusów poza wydarzeniami bonusowymi.
Które jest poprawne? Cała reszta serwerów też jest sprzeczna w tych dwóch postach.
-
Zachowujemy ciągłość informacji, aby informować o tym jak przebiegały prace dotyczące samego procesu fuzji. Możesz zapoznać się z całością tekstu, który stanowi, że pierwotna propozycja konfiguracji (umiszczona przez Ingolfa) wymagała zmian i pewnych korekt. Zostało to ogłoszone w moim poście z 1 sierpnia.
-
Serwer 1
- Serwery jak za "starych dobrych czasów". Żadnych bonusów. Po prostu stare wartości domyślne.
- Ma to być kompromis dla tych graczy, którzy nie chcą stracić swojej obecnej sytuacji na jak dotąd nigdy niepołączonych serwerach Alpha i Beta.
- Podczas gdy "stara" dystrybucja cudów umrze wraz z tym połączeniem i nie będzie już istnieć na serwerach docelowych, tempo gry nie zmieni się dla tych graczy, ponieważ ten serwer nie będzie miał żadnych bonusów poza wydarzeniami bonusowymi.
Serwer 2
- Produkcja drewna i marmuru będzie o 35% wyższa niż normalnie.
- Budynki są wznoszone o 25% szybciej niż normalnie.
- Statki handlowe są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
- Oddziały i statki są budowane o 50% wolniej niż normalnie.
- Żołnierze kosztują dwa razy więcej niż normalnie.
Serwer 3
- Produkcja drewna, kryształu i wina będzie o 25% wyższa niż normalnie.
- Budynki są budowane o 25% szybciej niż normalnie.
- Naukowcy tworzą o 25% więcej punktów badań.
Serwer 4
- Produkcja drewna i siarki będzie o 50% wyższa niż normalnie.
- Produkcja wina będzie o 20% wyższa niż normalnie.
- Budynki powstają o 10% szybciej niż normalnie.
- Oddziały i statki są budowane o 25% szybciej.
- Jednostki lądowe są o 25% tańsze w budowie.
- Jednostki lądowe poruszają się o 50% szybciej niż normalnie.
- Współczynnik konwersji kapłanów wzrósł o 40% (7 konwersji na kapłana zamiast normalnych 5).
W takim razie to są ostateczne ustawienia docelowych serwerów Art?
-
To jest ostatnia informacja jaką opublikowałem, tak. Nie są mi wiadome zmiany w wymienionych konfiguracjach.
-
Fuzja kolejny raz pokazała jak wywalone macie na swoich graczy. Termin jest znany od 2 miesięcy, czy tak trudno było zwiększyć przepustowość na przynajmniej tydzień aby ludzie spokojnie mogli się przenieść? "4" aktualnie płonie, ciekawe czy w ogóle wysp z siatkami wystarczy.
-
Jak myślisz, że 4 muli to spróbował byś zrobić cokolwiek na 2 ;p Podejrzewam że tylko 1 działa normalnie... Większość znajomych tylko przeklikała transfer i odpuściła robienie czegokolwiek na dziś bo lagi takie, że grać się absolutnie nie da...
-
Pewnie tak, na 2 i 4 poszła pewnie połowa, jak nie więcej graczy. Na chwilę obecną jest blisko 3600 kont na 4 a to pewnie jeszcze nie koniec. Ciekawe czy wysp z siarka wystarczy

Cóż.. trudno zainwestować w lepsze serwery na tydzień aby fuzja przebiegła bez żadnego problemu. Przy kolejnej nie będzie takich problemów, bo nie będzie dla kogo jej robić.
-
-
Cześć,
Czy podczas przenoszenia na nowy serwer ładunki we flotach handlowych/towarowych przepadną czy wrócą do miast wyjściowych lub docelowych?
-
Cześć,
czy wiecie jak skorzystać z opcji
"Pytanie: Jeśli mi się nie podoba w nowym świecie, czy mogę przenieść się na inny?
Odpowiedź: Tak, jeśli dostępnych jest kilka serwerów docelowych."
Dzięki

-
To raczej dotyczy wyboru światów przed transferem konta. Kiedy się przeniesiesz, to już nie ma możliwości zmiany.
-
Jakoś to można zrobić po przeniesieniu, na forum EN coś takiego znalazłem
Server Merge Additional Questions
Server Merge Additional Questions
Więc chyba można, wychodzi na to że trzeba skasować konto i wtedy pojawi się możliwość, ale pewności nie ma. Może ktoś z was coś wie.
-