Evet arkadaşlar,
Askerde size lüks hissettiren özel hissettiren şeyler nelerdi ?
Evet arkadaşlar,
Askerde size lüks hissettiren özel hissettiren şeyler nelerdi ?
fakirlerin gitmek zorunda olduğu hiçbir lüks olmayan ve hiçbir şeyin lüks olarak hissedilemediği bir yer. orada kaldığın süre boyunca esir olduğunu düşün lüks kavramını sözlüğünden çıkart. orası hiçbir boka vakıf olmayan heryerde rütbe üstünlüğünü kullanarak ego kasan evrimini tamamlayamamış içgüdüleriyle yaşayan bir oluşum. tuvalet bekleyen adam bile kendisini özel hissediyor. .:)
k.ırak sınırında, hudutta yaptım askerliğimi, hafif makinalı nişancısı idim, d300 karayolunda mayın aramaya çıktığım her an benim için lüks idi. tabi askeri ekipmanlar da ayrı olay. cuma günleri özellikle
lojmanda, aile kantini çavuşu idim. yine lojmanlarda kalıyordum, tursilden alkole kadar siparişi verip kdv'siz satışını yapıyorduk. lojman içinde karşımda pideci, biraz yukarıda dağ gazinosu denilen restoran vardı. devrelerim sayesinde güzel yemekler yiyip, rahatça takılıyordum. 64 kg gidip 86 kg gelmiştim. gizli gizli alkol içer, odama götürürdüm. pek askerlik yapmadım gibi, sivilde yaptığım işe paralellik gösteriyor diye, birde kayseriliyim diye kantini vermişlerdi. en güzelide 3-5 er dışında herkes sivil idi. o bölükte, taburda, alayda terör estiren komutanların davranışları 180 derece değişikti. belkide havacı olmak belkide lojman. iyi ki gitmişim, bedelli yapmamışım. hala görüştüğüm komutanlar, arkadaşlar. yanlış anlaşılmasın bedelliye karşı değilim anıları bol bol biriktirmişim anlamında dedim.
Askerlikte lüks diye bir şey yoktur bence sadece öyle zannetme vardır, Niye derseniz özgürlüğünüz kısıtlanıyor bu birinci sebep ikinci sebep ise ast üst ilişkileri kadar saçma sapan ilişkiler falan da işin içine girdikten sonra geriye kalan şeyler lüks olsa bile tadı tuzu olmuyor. Özgürlük dendi mi her şey biter zannımca