Szkoda, że Ikariam wygląda jak wygląda - tasiemce do usranej śmierci. Kolejny gracz postanowił przez to zakończyć grę.
Posts by Querido
-
-
Cóż... widocznie tyle mi pozostało z tej gry. Razem z Afghanem i garstką innych osób pochodzimy z serwera, na którym najwięcej się działo na polskim Ikariam. Mając takie porównanie to serwery po fuzji można spokojnie nazwać trupami.
Całe szczęście, że nie musimy się dogadywać z odwiecznymi wrogami aby czuć się bezpiecznie, tak jak co poniektórzy
-
Gratki dla obydwu stron, że komuś chce się jeszcze marnować czas na tą grę.
Afghan chyba zaspał aby wykonać rotację. Przynajmniej wyjdzie mu to na plus, bo się uwolnił od tasiemca a raporty na starych serwerach to już znaczą tyle co nic jak każdy ma miliardy złota i dziesiątki mln RG
-
Najważniejsze, że podczas aktualizacji dodali kolejny budynek dla bobów budowniczych oraz dali im możliwość podnoszenia budyneczków w nieskończoność.
Przy okazji zamiast wprowadzić coś aby szybciej RG znikało (którego jest na serwerach w miliardach i nikt tego nie przepali) to dodali ulepszenia, że tracisz jeszcze mniej jednostek, logiczne w uj
-
Szkoda, że druga strona typowo tylko u siebie i nawet nosa z nory nie wynurzy pomimo tego, że w mieście 250k lądu.
Uznałem, że szkoda marnować czas na Ikariam i cały dobytek zmieni otoczenie.
Polskie serwery zostały zabite przez układy.
-
No faktycznie super, poszło do żyda 1 konto z jego kilkuset, brawo. Wielka decyzja co za odwaga.
To nie meduza a wy zdychacie, bawmy się
To nie my podzieliliśmy ten serwer na "jasną" i "ciemną stronę mocy" jak to kiedyś ktoś określił. Fajnie się pewnie bawisz strugając stateczki bez limitu, których nigdy i tak nie użyjesz
-
-
Kolega raczej nie będzie się chciał pochwalić z tego wspaniałego raportu, w którym to wysłał muła podszywającego się pode mnie aby tylko nalotów nie dostawać. Przy okazji chyba zapomniał, że po wysłaniu 50k białych trzeba przynajmniej raz na tydzień zalogować aby statki same nie uciekły.
Dzięki za wspólny, wspaniały raport
Bitwa morska w pobliżu -1B-hhh
(12.05.2025 17:38:10)
Qυe z miasta Heliocentrism, WinPo, Zuppa inglese
vs
sobі z miasta -1B-hhh, SIARA CZARNY, Que[N_N] z miasta Heliocentrism, Khazeel
---------------------------------------------------------------------------------------------
Okręt z Taranem.................23989(-51004) - Okręt z Taranem......................0(-6606)
Taran Parowy.........................0(-3000) - Taran Parowy.......................6429(-471)
............................................. - Śmigacz z Napędem Kołowym............1681(-0)
Statek Pomocniczy......................30(-0) - Statek Pomocniczy.....................180(-0)
............................................. - Okręt z Moździerzem...................0(-414)
............................................. - Krążownik Rakietowy....................0(-30)
............................................. - .............................................
............................................. - .............................................
---------------------------------------------------------------------------------------------
Generałowie.......................-327,020,00 - Generałowie........................-54,447,60
Punkty ofensywy....................136,119,00 - Punkty obrony......................817,550,00
Obrażenia.......................16,351,000,00 - Obrażenia........................2,722,380,00
Podział obrażeń...........................85% - Podział obrażeń...........................15%
Zwycięzcy: sobі, Que[N_N]
Przegrani: Qυe
-
Czyli lotka i utrata 500 drewna to jest to samo co skok z miastem wyładowanym lądem i flotą na 2-3 dni?
Każdy wie, że stoisz tam tylko po to aby podkupić RG, bo sami nigdy nie rozpoczniecie walk. Udało się to może 2-3 razy na łączną sumę może 2-3 mln RG, gdzie w międzyczasie przeleciało ponad 200 mln czy to w centrum czy na skraju mapy. Nikt tego nawet nie odczuł.
Wybacz ale nie cenie Ciebie aż tak bardzo aby specjalnie się uruchamiać aby robić Ci "plecy", bo ktoś z Tobą walczy. Naładowaleś się RG na mojej wyspie to trzeba to RG wyzerować. Czy w tym momencie z kimś walczysz czy nie to już raczej Twój problem. Nie poleciałem Ci nagle na Twoje miasta oddalone ode mnie, bo mam je w czapce.
Ewidentnie chciałeś sobie nabić kamyczka to możemy nabijać aż wbijesz top 2 na złocie i RG kolegów i koleżanek z GRILL, żaden problem. Powinieneś się cieszyć z tego powodu, bo zawsze agresor jest na straconej pozycji.
-
Tak samo jak Ty masz wywalone na rakiety, tak samo mam na to, że walczysz ze swoim mułem. Fuzja ukazała nam piękne kwiatki.
Najpierw jeden sojusz robi ogromny zaciąg aby walczyć z dużo mniejszym sojuszem a teraz muły walczą z mułami aby port się palił non stop. Czegoś takiego to przez 10 lat na poprzednich serwerach nie widziałem, więc widać, że można jeszcze gracza zaskoczyć.
Ikariam jest trupem i czy sobie strzelisz kolosa czy wbijesz za ten kamień top 2 to lotto. Będziesz miał co wnukom opowieść.
Co do Afghana to chyba zapomniałeś jak, którejś nocy jak się przewracałem z boku na bok to zachciało Ci się plądrować. Odebrałem na 6:12 co moje, uwaliłem Ciebie na blokadzie a druga walkę pociągniemy do zimy 2027. Do wakacji wyjdzie z produkcji tyle wojska, że będzie można 20 min dziennie przeznaczyć na Ikariam a Ty będziesz pływał codziennie z zakupami w tę i z powrotem.
Udanej majówki
-
Chyba zabolało, że znikło ponad 5k rakiet w 2 dni i lepiej aby muł walczył z mułem niż zerkać na konto i myśleć czy naloty nie lecą
-
Doceniam sojusz Grill za inwencję twórczą. Nie dość, że "walczą" mułem to jeszcze drugim mułem próbują się podszyć tylko po to aby im przypadkiem nie przepadł port w mieście, gdzie trwa bitwa lądowa.
Teraz się nie dziwię, że od czasów fuzji nie byli aktywni jak przerasta ich kilka bitew
Jak skończy się ta walka to wrzucicie ją na PCH.
https://i.gyazo.com/67df9391ef43e004a9337c170ac4eced.png
Bitwa morska w pobliżu -1B-hhh
(30.04.2025 13:32:05)
Qυe z miasta Heliocentrism
vs
Que[N_N] z miasta Heliocentrism, sobі z miasta -1B-hhh
Okręt z Taranem....................6876(-124) - Okręt z Taranem.....................7128(-24)
Taran Parowy.........................3000(-0) - Taran Parowy.........................6900(-0)
............................................. - Śmigacz z Napędem Kołowym............1681(-0)
Statek Pomocniczy......................30(-0) - Statek Pomocniczy.....................170(-0)
Generałowie...........................-620,00 - Generałowie...........................-120,00
Punkty ofensywy........................300,00 - Punkty obrony........................1,550,00
Obrażenia...........................31,000,00 - Obrażenia............................6,000,00
Podział obrażeń...........................83% - Podział obrażeń...........................17%
--------------------------------------------------------------------------------------------- -
Ktoś za późno wszedł na mulciaka. Gratki
-
Między innymi właśnie takie umowy uśmierciły tę grę. Większość umawia się między sobą, nie wiem w jakim celu. Czyżby ktoś się bał porażki?
Wychodzi na to, że na 2 sojusze jest 90 % serwera i co Wam to da? Kolejne walki Unia vs N-I, gdzie po stronie N-I jest po cichu 5 sojuszy i trzyma po 1-2 walki? Nikt inny nie potrafi walczyć pomiędzy sobą? Nagle zbierze się 5 sojuszy - HZ, GRILL, -A-, dra, siar i polecą na DT czy też Unię? Raczej nie sądzę. -
-
"Ksysiu, mogę przejąć jedną walkę od Ciebie aby dokuczyć tej wrednej unii i kaczką?" - tak wygląda zapytanie sojuszy co ciągną mu walki aby wplątać się w tej bajzel? To dla takich sojuszu jak siar, dra, ch i kto tam wie kto jesscze siedzi, jedyna możliwość aby zobaczyć tag C4U1 w raporcie, bo w innym wypadku to sami się za żadne skarby nie odważą zaatakować.
Widocznie niektórzy nie rozróżniają beki od lamentu.
Tak dla przypomnienia, Krzysiek przy 12 walkach miał na sobie 10 mln RG. Jeśli ktokolwiek sądzi, że nas obchodzi ile taki zwykły bobek, co nie ma pojęcia o walce oprócz tego, że wsadzi zestaw na 4 doby czy milion lądu i będzie u siebie siedział, będzie miał RO to gratuluję tych ambitnych przemyśleń.
-
Dla mnie możesz być w nieskończoność dymany jak zresztą ta cała zgraja, która siedzi u Krzysia w obronie i nabija mu kamień
Żal poślady ściska o ten kamień?
Jak spadnę na top7 to chyba lina pójdzie w ruch, tak bardzo żal ściska.
Niech i Krzysio wbije 500 mln RO. Czy coś mu to da? No chyba nie. Dla większego RO nie miał nawet kryjówek w miastach, bo dają za mało punktów.
Ładne wyruchał kilka sojuszy, które po cichu trzymają mu walki czy też sprzedają RG. Wszystkie boby budownicze poszły na serwer nr 2 a ten wyjątkowo oszukał system.
-
-
-