Posts by RadicalGR

    Καλησπέρα θα λάβετε σε μορφή αντικειμένου στα Υπάρχοντά σας τις δωρεές που είχε ο λογ/μος σας στον κόσμο που βρισκόταν, ακόμη κι από νησιά που δεν έχετε αποικία για να ''φαίνονται'' οι δωρεές.

    Θα ενημερωθείτε σχετικά με νέα επίσημη ανακοίνωση για τα δεδομένα της συγχώνευσης.

    Πριν, αλλά γράφει οτι συμπεριλαμβάνεται η 9-2-2024


    Για αυτό η απορία. Σαν να λέμε μικρότερο ή ισο της 9-2-2024


    Γιατί δεν το γράφανε απλά.. πριν τις 8-2-2024:?:


    Θα το εξακριβώσω και θα επιστρέψω με την σωστή πληροφορία όσο το δυνατόν συντομότερα, συγγνώμη για την όποια αναστάτωση!


    Edit: Θα αναδιατυπώσω όταν διασταυρώσω την πληροφορία.

    Δεν είπα ότι υπάρχει ειρωνεία στο λόγο σας, πιο πολύ το είπα για να μην εκλάβετε τις απαντήσεις μου σαν ειρωνικές διότι δυστυχώς είμαι επικριτικός, αλλά με κάθε καλή διάθεση θα ξαναπω!


    Είναι προσωπική άποψη κι όχι γραμμή της εταιρείας, αλλά θα πω ότι ο διδακτικός ρόλος του παιχνιδιού έχει να κάνει και με το χαρακτήρα του εκάστοτε παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι στρατηγικής δεν χρειάζεται να έχει διδακτικό χαρακτήρα της ελληνικής γλώσσα ή της εκάστοτε, απλά να ακολουθεί τους κανόνες σύνταξης, την ορθογραφία και το γενικότερο νόημα της γλώσσας. Όποιος χρειάζεται ευνάσματα και ερεθίσματα να ασχοληθεί με το συντακτικό, την ορθογραφία κι ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την επιστήμη της γλώσσας θα ήταν νομίζω πιο εύστοχο να ασχοληθεί με παιχνίδια που το υποστηρίζουν (π.χ. γνώσεων).


    Το ότι προσπαθούμε και ζητάμε την βοήθειά σας στο να βρούμε λάθη στην μετάφραση δεν σημαίνει αυτόματα ότι χρειάζεται να αλλάξουν λέξεις και κείμενα που σε ελεύθερη μετάφραση στέκουν. Δεν είναι το αντικείμενό μου αλλά θεωρώ ότι η γνώση της ελληνικής μου υπερτερεί του μέσου όρου και ειλικρινά δεν έχω ακούσει κανέναν σχεδόν να αποκαλεί το πριονιστήριο στην νέα ελληνική πριστήριο. Ναι, δεν διαφωνώ στα συγγράματα και την διδακτέα ύλη του αντικειμένου σας (δασολογία) αναφέρονται σε ορολογίες της επιστήμης που κρατάει χρόνια, ωστόσο δεν θα άρεσε στην πλειοψηφία ένα παιχνίδι που θα μοιάζει ξένο με λέξεις και ορολογίες που ξενίζουν, απλά για να είναι πιστό στην όχι τόσο νέα ελληνική μιας και το πριστήριο προκύπτει από το ρήμα πρίω στα αρχαία ελληνικά που στα νέα ελληνικά είναι πριονίζω και την κατάληξη -τήριο.


    Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πληθώρα λέξεων που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την αρχαία ετυμολογία τους και η λίστα δεν θα είχε τελειωμό.


    Εάν επιμένετε ότι θέλετε την αρχαία ελληνική ετυμολογία και η εταιρεία συμφωνεί προφανώς δεν είμαι κανένας να το εμποδίσει, απλά νομίζω ότι θα μπορούσατε να συνεχίσετε την πολύ καλή δουλειά σας να διορθωθούν όντως λέξεις και κείμενα με λάθη ουσιαστικά που πολλές φορές καταλήγουν να παραπληροφορούν/δημιοργούν σύγχυση.




    Προσωπικά δεν έχω καμία επιρροή στην μετάφραση, απλά εκφέρω άποψη και για να μαι ειλικρινής το πριστήριο με ξενίζει μιας και σαν όχι δασολόγος πάντα το ήξερα,το έλεγα, το λέω και θα το λεω πριονιστήριο, εφόσον δεν είναι λάθος ούτε καν ετυμολογικά.

    "Το πριστήριο ονομάζεται επίσης και πριονιστήριο, για προφανείς λόγους." (η ίδια πηγή που χρησιμοποιήσατε αρχικά, Wikipedia)


    Όπως επίσης

    Quote

    Ετυμολογία

    πριονιστήριο < πριονίζω + -τήριο


    πριονιστήριο ουδέτερο

    μηχάνημα, κτήριο, εργαστήριο ή επιχείρηση που κόβει κορμούς δέντρων για κατασκευή ξυλείας σε εμπορεύσιμη μορφή (σανίδες, καδρόνια, τάβλες ή ακόμα και κομμάτια κατάλληλα για τζάκι, σόμπες κλπ)

    Πηγή Wiktionary


    Και μιας και είστε και δασολόγος, κάτι από την πλατφόρμα της σχολής

    Quote

    Με τον όρο πριστή (πριονιστή) ξυλεία εννοούμε τα πρισματικά ξυλοτεμάχια


    Πηγή


    Απ' ότι καταλαβαίνω η χρήση της στην νέα ελληνική γλώσσα είναι πριονιστήριο κι αυτή έχει καθιερωθεί είτε το δει κανείς από άρθρα, αγγελίες μηχανημάτων, καθημερινό λόγο ή λεξικά. Εάν συνεχίζω να κάνω λάθος, διορθώστε με.



    Quote


    το παιχνίδι ως μέσο ψυχαγωνίας θα πρέπει να δίνει ερεθισμάτα για να βελτιώνεσαι.. είτε αυτο σημαίνει να μαθαίνεις κάποια πράγματα που δεν γνωρίζεις ( πχ εγώ δεν το γνώριζα αυτό για το πρηστήριο.. ή για τον θειώνα.. ή για το θειωρυχείο... ) ή να επεκτήνεις τις γνώσεις σου σε άλλους τομείς

    Δεν διαφωνώ καθόλου, ωστόσο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και να δώσει ερεθίσματα κανείς να ασχοληθεί με την ετυμολογία των λέξεων, όσο κι αν με εύνασμα τις ονομασίες κάποιοι ψάχνονται παραπάνω και ενδιαφέρονται για την προέλευση των λέξεων. Παρ' όλα αυτά παραμένει ένα παιχνίδι στρατηγικής κι όχι παιχνίδι γνώσεων.


    Τα παραπάνω τα λέω με κάθε καλή διάθεση και ουδεμία ειρωνία, απλώς πρέπει να υπάρξουν κάποια όρια στις διορθώσεις γιατί δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να έχουμε 20 νήματα την ημέρα για διορθώσεις σε κείμενα και λέξεις που βγάζουν νόημα αλλά είναι σε ελεύθερη κι όχι πιστή μετάφραση.


    Ένα παράδειγμα, θα θεωρούσα πιο ''σημαντική'' μία διόρθωση στο κτίριο ''Αλάνα'' που δεν ξέρω κατά πόσο κανείς στον καθημερινό λόγο συνδέει την αλάνα με έναν χώρο που αποθηκεύει υλικά, παρά με έναν υπαίθριο χώρο για δραστηριότητες.


    Τέλος, εάν εξαντλήσουμε τα κείμενα και τις λέξεις που χρήζουν διόρθωσης θα μπορούσαμε να επεκταθούμε και σε άλλες διορθώσεις αλλά νομίζω ότι είναι θέμα αξιοποίησης πόρων και χρόνου από την εταιρεία και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα.


    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και ειλικρινά τα λέω με κάθε καλή διάθεση και δεν έχω σκοπό να ακυρώσω καμία σας προσπάθεια!

    Καλησπέρα σας, απλά να υπενθυμίσω το εξής:

    Quote

    Προσοχή!! ΔΕΝ αφορά λάθη σε ελεύθερη μετάφραση (πχ θα μπορούσε να λέγεται έτσι) αλλά αντικειμενική λάθος ερμηνεία/ορθογραφία λέξεων ώστε να επηρεάζεται κρίσιμα το νόημα μιας έκφρασης.

    Συγχωρέστε με και πραγματικά εκτιμώ πολύ τον χρόνο και την ενασχόλησή σας στο να γίνει η ελληνική έκδοση καλύτερη, αλλά οι διορθώσεις αυτές αποσκοπούν στο να είναι το παιχνίδι όσο πιο πιστό στην ετυμολογία γίνεται, κάτι που δεν είναι ο στόχος της εταιρείας. Καλώς ή κακώς σε ελεύθερη μετάφραση ή/και νόημα οι τωρινές ονομασίες είναι αυτές που κατά κόρον χρησιμοποιούνται στον καθημερινό λόγο.


    Αμφιβάλλω εάν κανείς το αποκαλεί πριστήριο ή το μάρμαρο σαν υλικό κοίτασμα μαρμάρου.

    Καταλαβαίνω ότι ετυμολογικά ή από οποιαδήποτε άποψη αυτό θα ήταν το σωστό, ωστόσο ψάχνουμε για λάθη που αλλοιώνουν το νόημα ή είναι ορθογραφικά λάθος.

    Καλησπέρα σας,


    το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου η εταιρεία θα ενημερωθεί από αύριο, Δευτέρα.

    Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωσή σας και ζητάμε την υπομονή σας.


    Με εκτίμηση,

    Καλησπέρα σας,


    πατήσατε παραλαβή πακέτου σίγουρα στην ειδοποίηση που σας εμφανίστηκε;


    Ωστόσο, μπορείτε να πατήσετε στο ''Στοιχεία Παίκτη'' στην μπάρα επιλογών επάνω και στην καρτέλα ''Επιτεύγματα'' θα σας εμφανίζει πιθανά πακέτα που έχετε κερδίσει και δεν έχετε παραλάβει και μπορείτε να τα αποκτήσετε συγκεντρωτικά.


    Δοκιμάστε αυτό κι εάν το πρόβλημα επιμένει, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το Σύστημα υποστήριξης, καθώς πρόκειται για πρόβλημα που αφορά συγκεκριμένο λογαριασμό.

    Καλησπέρα σας, όπως έχει επίσημα ανακοινωθεί το βαρβαρικό χωριό έχει αποκατασταθεί και μπορεί πλέον να λεηλατηθεί.

    Η ανακωχή που υπάρχει τώρα είναι αυτή που εφάρμοσε σε όλους τους παίκτες η εταιρεία για αποφυγή ανεπιθύμητων επιθέσεων και για να ξεκινήσουν πάλι όλοι επί ίσοις όροις.

    Όποιος αποφασίσει να επιτεθεί αυτόματα λήγει η ανακωχή και ξεκινάει η κανονική διαδικασία και συμπεριφορά του βαρβαρικού χωριού.

    Δείτε αναλυτικά εδώ.

    αν μου απαντήσεις με 100% σιγουριά ότι δεν θα χάσω το premium που μου δίνει για 7 μέρες +τα υλικά θα ανέβω χωρίς βαρβαρικό

    Δεν το γνωρίζω το είπα και σε προηγούμενο ποστ, την εποχή που έπαιζα εγώ δεν θυμάμαι να είχαμε τον οδηγό αυτό, καλύτερα να απευθυνθείτε στην υποστήριξη για να σας απαντήσουμε επίσημα.

    Δεν θα ήθελα να σας δώσω μία απάντηση πρόχειρα εδώ και να μην είναι 100% σίγουρη όπως θα περιμένατε.

    ότι υπομονή και να έχεις θα εξαντληθεί κάποια στιγμή να πω την αλήθεια ως χρόνια παίκτης ξενέρωσα τώρα που έγινε αυτό και πες οκ μπήκα στον νέο κόσμο αν αναβαθμίσω λίγο την πόλη μου με παλάτι και τα σχετικά θα χάσω το bonus που δίνει όταν κάνεις παλάτι

    Δεν το λέω σαν δικαιολογία αλλά πιο πολύ για να μην απογοητεύεστε ότι θα μείνετε πίσω , το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι , ειδικά αφού μιλάμε για τον καινούριο κόσμο!

    Επομένως δείτε το ψύχραιμα και μην ανησυχείτε ότι θα μείνετε πίσω, λογικά και οι υπόλοιποι εστιάζουν σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.


    Δεν διαφωνώ, αλλά το βαρβαρικό έχει απενεργοποιηθεί για όλους, επομένως 2 νέοι παίκτες που ξεκίνησαν σχετικά κοντά χρονικά το παιχνίδι η ''ψαλίδα'' δε θα μεγαλώσει γιατί κανείς από τους 2 δεν μπορεί να ασχοληθεί με το βαρβαρικό. Θα χρειαστεί όντως παραπάνω χρόνος για να φτάσουν τους στόχους τους, αλλά η μεταξύ τους διαφορά παραμένει στάσιμη όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι.


    Επίσης εάν θυμάμαι καλά το βαρβαρικό σου κάνει επίθεση και σου παίρνει ποσοστό επί της παραγωγής, σαν την διαφθορά αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό.

    Πέραν του ότι οι επιθέσεις θα ακυρώνονται από την εταιρεία πλέον οπότε δεν θα υπάρχει αυτό, το event ακριβώς εκεί εξισορροπεί. Κανείς δεν είπε ότι θα εξισορροπήσει την πιθανή χασούρα από την αδυναμία επίθεσης στο βαρβαρικό χωριό, αλλά την πρακτική χασούρα από τους παίκτες που δεχόντουσαν επίθεση και χάνανε ποσοστό της παραγωγής. Ειδάλλως θα δίνανε ατόφια υλικά αντίστοιχα του βαρβαρικού χωριού. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.



    Συμφωνώ μαζί σας και το έχουμε προτείνει στην εταιρεία να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τέτοιους λογαριασμούς που απλά υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον ιδιοκτήτη τους. Ωστόσο, η πρότασή μας δεν έχει παραπάνω ισχύ από την δική σας, είναι σαν να μεταφέρουμε μία δική σας. Εθελοντική ομάδα είμαστε, ούτε marketίστες ούτε τίποτα. Ναι, μπορεί να φτάσει πιο γρήγορα στα μάτια τους αλλά δεν σημαίνει ότι θα την δουν και με καλύτερο μάτι.

    Αλλαγές χρειάζονται αρκετές και συμφωνώ οι ρυθμοί είναι πεσμένοι αλλά με υπομονή όλα γίνονται. Παιχνίδι είναι, ας το δούμε πιο χαλαρά και θα γίνει αυτόματα πιο απολαυστικό, δεν θα δημιουργούνται και εκνευρισμοί έτσι. Το λέω εκ πείρας, έχω υπάρξει φανατισμένος και ανυπόμονος με το παιχνίδι και καλώς ή κακώς το ικάριαμ είναι παιχνίδι της υπομονής, από όποια άποψη κι αν το δει κανείς.


    Δεν θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά αλλά τον Γιώργο, όπως αυτοσυστήθηκε, δεν τον ξέρω να μαι ειλικρινής αλλά δεν είναι αυτή η ουσία, δεν χρειάζομαι υποστήριξη για να αναδιατυπώνω καθημερινά τις ανακοινώσεις της εταιρείας ούτε εξέφρασα προσωπική άποψη σε κάτι θεωρώ.


    Προσωπική άποψη θα ταν να μπούμε σε μία διαμάχη ότι το φόρουμ και η πλατφόρμα αυτή δεν βελτιώνεται με επιχειρήματα του τύπου ''μας κοροϊδεύουν'' ''όλα είναι ένα κόλπο'' ''να τα βράσουμε τα event'' ''τα ακούω βερεσέ'' κλπ. Δεν ξέρω ποιος, σε τι και πότε προόδευεσε ή έλαβε τις απαντήσεις αυτές σαν εποικοδομητικές για να κάνει κάτι καλύτερα.


    Εάν έχετε κάποια πρόταση για το πως μπορεί να επανορθώσει η εταιρεία γι' αυτό το γεγονός είστε ελεύθερος να το προτείνετε, βλέπετε το νήμα παραμένει ανοικτό παρ' όλο που έχασε προ πολλού το ρόλο του.


    Ζητήσατε αποζημίωση, δόθηκε 4ημερο event με παραπάνω παραγωγή υλικών, που χωρίς να τα υπολογίσω θεωρώ (διαψεύστε με) επιστρέφονται τα υλικά που χάθηκαν μέσω των επιθέσεων των βαρβάρων. Απ' ότι δηλώσατε δεν σας αρκεί, τι άλλο θα θέλατε για να πειστείτε ότι η εταιρεία πραγματικά έδρασε για να σας αποζημιώσει για την ταλαιπωρία, τα νεύρα ο,τιδήποτε σας προκάλεσε;

    Αυτό θα ήταν κάτι το εποικοδομητικό ή έστω μία γνώμη για το πως θα έπρεπε να το διαχειριστεί εώς τώρα ή από εδώ και πέρα. Το να κατακρίνουμε το πως το διαχειρίστηκε και να μένουμε εκεί δεν είναι εποικοδομητική κριτική στο χωριό μου το λένε κράξιμο και με το κράξιμο ποτέ κανένας δεν ξεκίνησε διάλογο , πόσο μάλλον εποικοδομητικό.


    Αυτά πιστεύω και αποτελούν προσωπική άποψη. Όσο για το ότι η Δ.Ο. δουλεύει και ανταμοίβεται, το θεωρώ αστείο αν μου επιτρέπετε, δεδομένου ότι αν έβγαινα να πω τα κάλαντα εν μέσω καλοκαιριού σε ερημική παραλία με κοχύλι αντί για τρίγωνο θα έβγαζα περισσότερα. Δυστυχώς μόνο η παρέα μας αποζημιώνει για την ώρα που διαθέτουμε.


    Εν αναμονή οποιασδήποτε ανακοίνωσης για την κατάσταση λοιπόν.

    είναι προτιμότερο να πεις ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε μια βλάβη και ακόμα καλύτερα άμα ξέρετε ποτε θα επιδιορθωθεί παρα να μας γραφής κατεβατά να βγάζεις την εταιρία αγια και ότι όλα είναι φυσιολογικά έλεος το ότι προσπαθείς να κανεις το μαύρο να φαίνεται άσπρο με τρελαίνει αν είσαι παίχτης 10 χρονια όπως λες να σκέφτεσαι σαν παίχτης και όχι σαν υποστήριξη όταν γραφής


    Η εταιρεία προσπαθεί να το φτιάξει κάποιες μέρες τώρα και έχουμε πει δεν γνωρίζουμε το πότε θα επιδιορθωθεί, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για κάποιους συμπαίκτες μας, δεν νομίζω πως ξεκίνησα τα κατεβατά και πρόλαβα τα παράπονά σας πριν τα γράψετε, σε δικά σας παράπονα και ερωτήσεις απαντώ.

    Δεν προσπαθώ το άσπρο να το κάνω μαύρο, τα γεγονότα αναφέρω. Κάποιοι ζήτησαν αποζημίωση κι ανέφερα ότι θα έχουμε 96 ώρες που θα υπάρχει ενεργό ενισχυτικό παραγωγής κάθε ύλης, προφανώς για όσους 2-3 μέρες τώρα έχαναν υλικά από τις επιθέσεις των βαρβάρων.


    Δεν επινόησα κάτι ούτε έφερα επιχειρήματα στην κουβέντα, δεν υποστηρίζω προσωπική άποψη, απλά αναδιατυπώνω 2-3 μέρες τώρα την ανακοίνωση της εταιρείας αλλά για κάποιους δεν αρκεί δυστυχώς.


    Το ότι ανέφερα ότι το ποστ σας που λέγατε ότι όλο αυτό είναι ένα μαρκετίστικο τέχνασμα για να μαζέψει κέρδη η εταιρεία με το άνοιγμα του νέου κόσμου, όταν το bug αναφέρθηκε από παίκτες κι όχι εσωτερικά από την εταιρεία, δεν σημαίνει ότι βγάζω την εταιρεία αγία. Εάν αναφέρεστε σε αυτό.

    εγώ αυτά τα ακούω σαν φτηνές δικαιολογίες


    Δεν έχετε καταλάβει ίσως ότι έχω απλά υποστηρικτικό ρόλο στην κοινότητα και τίποτα παραπάνω, καλώς ή κακώς ό,τι ισχύει για εσάς ισχύει και για εμένα. Το βαρβαρικό χωριό είναι απενεργοποιημένο και για μένα, επομένως βρίσκομαι κι εγώ στην θέση σας και εν πάση περιπτώσει νομίζω αναλύσαμε εκτενώς την κατάσταση, δεν είναι στα χέρια μας αλλά στης εταιρείας να το επιλύσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ενεργοποιηθεί όσο το exploit δεν έχει επιδιορθωθεί.

    έχω αναγκαστεί να βάλω 150 ευρώ σε αμαβροσια γιατί βγάλανε το βαρβαρικό και χωρίς το βαρβαρικό δεν προχωράς αν δεν τα χώσις άρα ότι έγραψες για μένα είναι παντελώς αδιάφορα και ναι μπράβο στην εταιρία θα πάρο 30-40 % παραπάνω υλικά πω πω δεν ξέρω τι να τα πρωτοκάνω ρε σι σύνερθε μας κοροϊδεύεις ότι γραφής είναι τουλάχιστον προσβλητικό προς την κοινότητα

    Το ότι αποφασίσατε για κάτι που ισχύει για ΟΛΟΥΣ εσείς να χρησιμοποιήσετε χρήματα για να έχετε ένα 'προβάδισμα' δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο. Εννοείται δικαίωμά σας αλλά έχει ανακοινωθεί ήδη ότι τα υλικά που χάνανε οι παίκτες από τις επιθέσεις των βαρβάρων θα επιστραφούν αν όχι όλα σε ένα ποσοστό μέσω του 4ημερου event με ενισχυμένη παραγωγή όλων των υλικών κι επίσης οι επιθέσεις των βαρβάρων θα ακυρώνονται από σήμερα καθημερινά από την εταιρεία, άρα το μόνο που απομένει είναι οτι δεν θα μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να λεηλατεί το βαρβαρικό χωριό μέχρι να διορθωθεί. Δεν βλέπω πως αυτό παρακωλύει την ανάπτυξή σας έναντι των υπολοίπων, εφόσον ισχύει για όλους.

    από την μέρα που μπήκα στον server dem πρόλαβα να κάνω το tutorial που σου δίνει διάφορα bonus άμα το "απενεργοποιήσω" θα είναι σαν αν μου λέει η εταιρία ναι σου δίνουμε free πράγματα αλλά για να παίξεις πρέπει να παρατήσεις τον οδηγό οπότε έχω μείνει σε μια συγκεκριμένη αποστολή και δεν μπορώ να έχω ανάπτυξη οπότε με απλά λόγια οπίσω καινούργιος μπαίνει δεν θα μπορεί να έχει ανάπτυξη

    Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε χωρίς να ακολουθείτε τον οδηγό για την ώρα; Πάνε χρόνια απ' όταν ξεκίνησα το παιχνίδι οπότε συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι εάν οι υποδείξεις του οδηγού είναι αναγκαστικές ή απλά υποδειγματικές. Θα μπορούσατε ίσως να συνεχίσετε την πρόοδο του οδηγού αφού διορθωθεί.



    Όπως και να χει κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος με καμία απόφαση, είτε έμεναν τα βαρβαρικά χωριά ελεύθερα προς λεηλασία και ξαφνικά κάποιος θα σας έβγαζε άμυνα/θα σας λεηλατούσε με στρατό που θα χει πολλαπλασιάσει παράνομα κι εσείς λογικά θα κάνατε παράπονα για exploit/bug abuse είτε τώρα που απενεργοποιήθηκε για όλους.


    Κι εγώ παίζω το παιχνίδι σχεδόν 10ετία αλλά πραγματικά η απενεργοποίηση του βαρβαρικού χωριού είναι το μικρότερό μου πρόβλημα για να μαι ειλικρινής, δεν περίμενα ποτέ ότι θα προκαλέσει τόση ανησυχία.

    Νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία δεδομένων των γεγονότων όταν συμπαίκτες μας έχουν βρει μέσω κατασκοπείας παίκτες με 7 εκατομμύρια σπαρτιάτες που τους πολλαπλασίαζαν μέσω του βαρβαρικού χωριού κι αυτό δεν το λέει η εταιρεία αλλά μία γρήγορη ματιά στο γενικό κανάλι του ikariam στο discord βλέπεις παίκτες να τα αναφέρουν, νομίζω κάπως έτσι βρέθηκε και το bug μέσω παικτών που το ανέφεραν. Δεν υπάρχει κάποιο check/alert ότι η τάδε λειτουργία έχει bug για να χτυπήσει στην εταιρεία και να το βγάλει από το μυαλό της για marketing.


    Επίσης όπως ανακοινώθηκε για 4 μέρες αν θυμάμαι καλά θα υπάρχει αυξημένη παραγωγή όλων των υλικών , που αποζημιώνει τους συμπαίκτες μας που είχαν θέμα με τις επιθέσεις των βαρβάρων κι επίσης καθημερινά από την εταιρεία θα επιστρέφονται πίσω οι επιθέσεις των βαρβάρων από τις πόλεις σας μέχρι να επέλθει η οριστική λύση του προβλήματος.




    Δεν νομίζω πως έριξε κανείς το φταίξιμο για την ύπαρξη του exploit στους παίκτες, ούτε απο εμάς ούτε από την εταιρεία την ίδια.

    Επίσης δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε κανείς ότι μπορεί να υπάρξουν αποζημιώσεις προς τους παίκτες, εξάλλου η εταιρεία και στο παρελθόν έχει ανταμείψει με events τύπου +35% παραγωγή υλικών κλπ. χωρίς κάποιον ιδιαιίτερο λόγο.


    Εμείς σαν ελληνική ΔΟ κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να μεταφέρουμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινότητας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθεί μία μόνιμη λύση.


    Θα χρειαστεί λίγη υπομονή κι από μεριάς σας και θα πρότεινα να περιμένουμε την επίλυση και την διαχείριση της κατάστασης από μεριάς της εταιρείας, πριν προβούμε σε εικασίες που δημιουργούν σύγχυση και εκνευρισμό.


    Πιστεύουμε κι ελπίζουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις ανησυχίες, την ταλαιπωρία και τον χρόνο σας!

    Καλή συνέχεια σε όλους σας, δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο επί του θέματος νομίζω, απλά θα ανακυκλώνουμε την κουβέντα και δεν θα αποφέρει τίποτα ουσιαστικό στο ζήτημα.



    Δεν συμφωνώ απόλυτα, διότι εάν κάποιος έχει ποσειδώνα επίπεδο 1-4 που δεν είναι από τα ευκολότερα σε μαθηματικά να υπολογιστούν οι χρόνοι, σε αντίθεση με τον ποσειδώνα επίπεδο 5 που μειώνει τον χρόνο ακριβώς στο μισό, στην περίπτωση που προβεί σε δεύτερη ενέργεια όπως αναφέρετε θα πρέπει από πριν να έχει υπολογίσει μόνος του την πραγματική απόσταση μιας και το παιχνίδι θα του δείχνει τον χρόνο που θα απαιτηθεί χωρίς το θαύμα, ασχέτως που το θαύμα του θα ναι ακόμη σε ισχύ και καλώς ή κακώς η άμεση φόρτωση απαιτεί αμβροσία, εάν ο χρόνος που θα ισχύσει εντέλει δεν τον καλύπτει απλά θα έχει σπαταλήσει χρήματα.


    Επίσης εάν εγώ στο ίδιο λιμάνι στείλω 5 διαφορετικές αποστολές υλικών και η κάθε μια έχει χρόνο φόρτωσης 4 λεπτά και το θαύμα είναι ενεργό για 12 λεπτά, σημαίνει ότι οι 3 πρώτες θα πρέπει να δείχνουν το χρόνο με το θαύμα και οι υπόλοιπες 2 το χρόνο χωρίς το θαύμα με τη λογική σας, προγραμματιστικά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν ελαφρύ για ένα παιχνίδι περιηγητή να γίνονται τόσοι πολλοί έλεγχοι ταυτόχρονα, ότι δηλαδή οι 3 πρώτες αποστολές θα φύγουν με το θαύμα και η 4η στη σειρά θα γίνει την τάδε ώρα που θα ισχύουν άλλα δεδομένα.

    Απ' ότι καταλαβαίνω υπολογίζει απλά τον χρόνο που θα χρειαζόταν εκείνη την στιγμή να ξεκινήσει η αποστολή και αγνοεί αν το λιμάνι έχει άλλες 3 αποστολές να φορτώσει πρώτα και μετά θα ξεκινήσει η αποστολή που δρομολογούμε, εάν το θαύμα εκπνέει κλπ. Δίνει μία τιμή που ισχύει εκείνη την στιγμή και λογικά όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει η αποστολή ξαναελέγχει τι ισχύει και εκπληρώνεται με τα πραγματικά δεδομένα.

    Το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να γίνει ακόμη πιο εξτριμ λέγοντας ότι μιλάμε για κύματα στρατού από το δίπλα νησί επομένως κάποιος αποφασίζει το 3ο κύμα να το φορτώσει αμέσως με αμβροσία ώστε και το 4ο να φύγει εντός του χρόνου το θαύματος και να αφήσει μόνο το 5ο εκτός θαύματος.


    Βέβαια ακούω και τον αντίλογο ότι εντέλει θα του δείχνει πλασματικό χρόνο εάν δεν έχει σκοπό να επισπεύσει την διαδικασία, όπως συμβαίνει τώρα, αλλά μία ή άλλη παράπονα μπορούν να υποστηριχτούν. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να δείχνει τον χρόνο που ισχύει εκείνη την στιγμή και να λέει ότι υπάρχει το τάδε ενισχυτικό ταχύτητας πλοίων ενεργό οπότε γλιτώνετε 3 ώρες και 23 λεπτά για τα επόμενα 10 λεπτά π.χ. και να φαίνεται και ο χρόνος χωρίς το θαύμα που είναι ο default που λέμε και ο παίκτης να κρίνει ποιο θα ισχύσει εντέλει.


    Κάπως έτσι π.χ.

    Χρόνος φόρτωσης: 16m / Διάρκεια ταξιδιού: 15m -> 7m 30s (Ενεργό θαύμα Ποσειδώνα για ακόμη 14m 30s)


    Επομένως ο παίκτης γνωρίζει ότι θέλει 16 λεπτά να φορτώσει το εμπόρευμα, ο χρόνος εάν φορτωθεί τώρα είναι 7μιση λεπτά αλλά δεν θα το προλάβει γιατί το θαύμα τελειώνει πριν τον απαιτούμενο χρόνο φόρτωσης οπότε θα χρειαστεί 15 λεπτά.