acele birkaç soru

  • 1- aynı ada üzerindeki 4 şehri yağmalamak istiyorum fakat bu şehirler bana uzaklar. ada üzerindeki 1 şehri işgal etsem askerlerimi o şehirden kaydırarak yağma yapabilirmiyim?

    2- şehirlerin herbirinde 2şer şahmerdan gemisi var. eğer 1.adımı uygulayabiliyorsam 4 şehrinde limanını ablukaya almalımıyım?

    3- bu 2 şahmerdan gemisini geçebilmem için basmam gereken minumum gemi sayısı ve türü nedir?

    4- 28 seviye suru yıkmak için topçu basmalıyım. peki adedi ortalama kaç olmalı? birde mancınık yollasam bu mancınıklar suru yıkmada yardımcı olurmu?

    5- suru 17 seviye olan bir şehri yağmalamak için topçu yeterli gelirmi? yoksa ayrıca mancınıkta mı basmalıyım?

    6- saldıracağım şehirlerde asker yok ama hoplitlerim surlarda çok kesiliyorlar. bunun önüne nasıl geçebilirim? (hekim sayısı bu olayda önemli ise hekim asker oranı ne kadar olmalı?

    7- surları erimeden çabuk geçmek için saflara hangi askerleri basmalıyım?


    cevaplarsanız sevinirim.

  • 1.soru evet

    2.işgal ettiğin şehrin limanı boş ise aynı adadaki yağma atacagın şehirlerin limanını almana gerek yok.

    ancak işgal ettigin şehrin limanını al derim sonra sıkıntı çıkabilir başkası alırsa.

    3. 2 şahmerdanı 2 şahmerdan keser. 3 bas kafan rahat olsun ( mucit yok ve örs dahil değil ). 1 buhar basarsan daha temiz olur. ya da 2 okçu

    4. mancınık yollama anlamlı bi katkısı olmaz , örs yok mucit yok ise 18 yollamalısın tek turda yıkar. 12 yollarsa 2. tura sarkabilir.

    5. yeterlidir 6 adet topcu bile ilk turda yıkar.

    6. hekim her savaş için max 30 tane yeterlidir. üstü gerekiyor diyenlere itibar etme. askerinde mucit yoksa mucit yap. örs varsa örs bas kesilmezler.

    7. ön safı doldurmadan asla kılıç atma. bu belediye garnizon limitiyle alakalı . min 90 max 350 hoplit demek. suru erken yıkmak bir etken. bunun için 6 - 30 topçu gerek örs lazım ve mucit gerek. 30 da hekim.

    mucit atölyesi buluş araştırınca açılır ve orada kristal+altın harcayarak orduna güç katarsın

    örs ise hephaistos anıtı olan adalara şehir kurarak elde edersin. tapınak dikerek bunları aktifleştirirsin.

  • anladım hocam çok teşekkürler. ancak ilk sorumla ilgili birkaç sorum daha var.


    sizce bu şekilde yapmak mantıklımı daha kısa zamanda daha fazla mal alabilmek için.

    birde askerler yağmadan sonra işgal şehrinemi dönerler yoksa kendi şehrimemi?



    cevaplarınız için sağolun

  • 1-) Evet ama işgal ettiğin şehirden başka bir şehre yağma yaparken, yağma yaptığın miktarın %10'unu işgal ettiğin şehre bırakıyorsun. Mesela x şehrini işgal ettin, y şehrine saldırıyorsun. Y şehrinden 100k mal aldın, 90k senin şehrine ulaşır, 10k malı x şehri kazanır.


    2-) İlk soruyu uygularsan ablukaya almasan da olur ama takviye yardım gelmemesi, gelirse de bilgin dahilinde olması açısından limanları alman senin için en doğrusu olacaktır.


    3-) Bu soruya diğer yardımcı olan arkadaş "2 şahmerdan keser, 3 bas kafan rahat olsun veya 1 buhar ya da 2 okçu bas" demiş. 2 şahmerdana 2 şahmerdan basarsan kazanma şansın var elbette fakat 2 raunda uzatmak vakit kaybı. Araştırmaların ve mucitlerin önemli ama 3 buharlı bas, rakipten takviye gelmeyeceğine eminsen gözün kapalı git limanlara.


    4-) Topçu araştırması yaptıysan mancınık basmana gerek yok bu saatten sonra. Zaten bir şehre yağma yapmadan önce aşağıda savaş alanı ekranı gözüküyor. Muhtemelen tek raundda safta savaşabilecek en fazla 36 topçu gönderebiliyor olacaksın. Ayrıca topçuların da belli bir cephanesi olduğu için ve bu cephaneler 4-5 raund bitmediği için 36dan fazla topçu göndermen pek mantıklı olmaz. Asker yoksa geçerli tabii bu söylediğim. 28 seviye sura 36 topçu gönderirsin ön safta kaybın olur ama büyük olasılıkla tek raundda kazanırsın.


    5-) Bu soruya da dördüncü cevabımda yanıt bulabilirsin. Ama sur seviyesi daha düşük olduğu için 30 göndersen de yeter. Yine 5-10 hoplit kaybedersin ama tek raundda kazanacaksın savaşı. (Yağmaladığın şehirde asker olmadığını varsayıyorum. 1 mızrakçı olsa dahi ikinci raunda uzar savaş)


    6-) Asker yoksa sur seviyesi yüksektir, dördüncü sorunun cevabında bahsettiğim savaş alanı konusunda ilgili şehri kontrol et. Max kaç topçu sığıyor savaş alanında onu öğren ve ona göre topçu gönder. Hekim büyük savaşlarda HP'si yüksek olan askerlerin çizilen canlarını yenilemeye yarıyor. Hoplitler direkt olarak kesildiği için hoplitlerinin daha az ölmesine katkı sağlamayacaktır. Farzı misal bir şehre 10 hoplit yolladın, adamda da 10 mızrakçı var. Bu askerler karşılıklı savaşırken sen mızrakçılara tek atıyorsun fakat mızrakçılar senin hoplitlerinin canını azaltıyor sadece, öldüremiyorlar. Hekimin işlevi burada devreye giriyor. Hoplitlerinin canı yenileniyor. Hoplit vs buhar devi savaşlarında da bu geçerli. Hoplitler direkt olarak buhar devlerinin tamamını öldüremiyor, bir kısmını öldürüyor, bir kısmının canını azaltıyor. Hekimler bu azalan canları doldurmakla görevli. Bir savaşta da max 30-40 hekim yeterli olacaktır fazlasına pek gerek yok.


    7-) Dördüncü soruna verdiğim yanıtta bahsettiğim savaş alanını kontrol edip, ön safa tamamen hoplit veya buhar devi doldurduğuna emin ol, sur seviyeleri yüksekse illa ki kayıp vereceksin bundan kaçış yok ama kaybı azaltmak için bu dediğimi yapman elzemdir.

    You don't win silver you lose gold.


  • anladım hocam. zaten işgal ettiğim şehride yağmalayacağım için problem yok. ikinci iletideki sorularımıda cevaplarmısınız?

  • Askerler işgal şehrine, yağmaladığın mallar senin şehrine dönerler, yani asıl şehrin ile yağma attığın şehir arasındaki mesafe ne kadar uzaksa o kadar uzun sürer yağmaladığın malların gelmesi.


    Saldıracağın şehir inaktif ise kendi şehrinden önce gemi gönderip kesip daha sonra da yağma yapmak daha mantıklı olur

  • Yorumu şimdi gördüm, gerekli cevabı MoNTeNeGRo nickli arkadaşımız vermiş zaten.

    You don't win silver you lose gold.