Posts by Lorovus

  Kedves játékosok!


  Amint már talán észrevettétek, a Gameforge Authenticator App már nem érhető el a különböző alkalmazásboltokban. Ez azt jelenti, hogy új telepítésekre már nincs lehetőség. Ha az alkalmazás már telepítve van az okostelefonodra, továbbra is használhatod azt a megszokott módon. Ne feledd azonban, hogy ha mégis az eltávolítás mellett döntesz, akkor azt már nem fogod tudni újra letölteni.


  Ha kétlépcsős azonosítást szeretnél használni fiókod védelmére, akkor a következő megbízható alkalmazások segítségével teheted ezt meg:

  • Microsoft Authenticator
  • Google Authenticator
  • LastPass Authenticator
  • 2FAS
  • Protectimus Smart
  • Duo

  Emellett olyan funkciókat is érdemes fontolóra venni, mint a felhőalapú biztonsági mentés és az eszközszinkronizálás, hogy biztonsági másolatot készíthess az adataidról, különösen akkor, ha új okostelefont szeretnél használni.


  Ha további kérdéseid vannak, készítettünk neked egy GYIK-et: Link


  Viszlát a játékban!


  A Gameforge Csapat

  Mivel ezek a hozzászólások nem az összevonásról szóló témába valók voltak, kivettem őket egy külön témába.


  Kérlek titeket, ha olyan hozzászólást írnátok egy témához aminek nem az a témája amiről a téma szól, inkább új témaként írjátok meg azt! Ez szerintem logikus, de megértem ha nem mindíg és mindenkinek tűnik annak, attól függően hogy éppen miért akarnak írni.


  Attól, mert egy téma jelenleg aktív, nem azt jelenti hogy csak oda lehet írni vagy hogy csak ott fogsz kapni választ a kérdéseidre. Ha a témák arról szólnak amiről beszélnek benne, az minden olvasó számára segítség lehet és minden olyan hozzászólás ami nem az adott témáról szól, az sajnos nem segítség.


  Köszönjük! :)

  Üdv néktek!


  Minden a legnagyobb rendben van, ugye? :P


  Elismerésem nektek, és egyben sajnálom hogy az összevonás ennyi hibával és érthetetlen fordulattal járt! Szerintem a többség rájött hogy ez bizony egy elhamarkodott lépés volt a Gameforge-tól. Az összevonás, annak technikai működése és hogy mely szerverek szűnnek meg, hova lehet költözni és bónuszként hogy minden ikariam szerver, minden ország összevonása egyszerre történik. Csak remélni merem hogy tanulnak a hibáikból.


  Természetesen végig figyeltem a visszajelzéseiteket itt is és a csapat visszajelzéseit is és azoknak megfelelően továbbítottam a javaslatokat a Gameforge-nak. Hogy abból mi valósult meg és mi nem, az már más kérdés. Sajnos vannak hiányosságok amiket el kell fogadnunk. A hibák pedig mindenkit meglepetésként értek és a sietős ütemezés miatt nagy volt a fejetlenség és túl sokáig tartott a javítás is. Kicsiny csapatunk szerintem elég jól helytállt és válaszolt a panaszokra, segítségkérésekre. Mivel a hibák váratlanul jöttek, azonnal mi sem tudtuk a választ mindenre, de előbb-utóbb lecsurogtak az info-csöppek és így megvoltak a válaszok is.


  Annak ellenére hogy ritkán írok a fórumra, napi szinten olvasom a hozzászólásokat. A tájékoztatás amit a csapat kap a Gameforge-tól egyenértékű azzal amit én kapok, és ezért teljes mértékben megbízom abban hogy megfelelően tudnak válaszolni a kérdésekre és visszajelzésekre. Illetve ha van valami ami kérdéses maradna, egyeztetni tudnak velem és a Gameforge-dzsal hogy meglegyen a keresett válasz. Ugyanakkor az igényt arra hogy én is írjak néha valamit, megértem, de elhihetitek hogy a legtöbb amit írhatok az csak a lelkesítő és bíztató szavak, amellett hogy a csapat többi tagja válaszol a kérdésekre, hiszen ők nagyon jól és hamarabb választ adnak a problémákra.


  Aki úgy gondolja hogy járna valami bónusz a játékosoknak az összevonás után avagy legkésőbb az után hogy helyreállt minden, szerintem igaza van. Sokaknak heteken át használhatatlan volt a játék és ez nincs rendjén. Én is és a csapat is kérni fogjuk a "kompenzálást" ezekért a kellemetlenségekért. Hogy mit kapunk, ha egyáltalán kapunk valamit azon kívül amiről eddig tudunk, azt nem tudom és a döntés nem az enyém.


  Mindenesetre reméljük hogy az összevonás mostmár lezajlik újabb váratlan hibák nélkül és mindenki megtalálja a helyét a célszervereken!


  Békés és kellemes ünnepeket kívánok nektek!

  Kedves Játékosok!  Terveztünk indítani egy bónusz eventet, ami december 24 és 26 között futott volna a célszervereken, az új szerveren és a háborús szerveren (Alpha, Beta, Gamma, Pan és Ares), de sajnos ez az event egy váratlan szerverhibát okozott és emiatt vissza lett vonva. Sajnáljuk, ha ez kellemetlenséget okozott!


  Annyit viszont sikerült megoldani hogy mindenki kapjon 3 napnyi premium státuszt.  Kellemes Ünnepeket kíván az Ikariam Csapata

  Kedves játékosok!  A holnapi napon (december 16.) délelőtt 10:00 körülre terveztünk egy frissítést ami az alábbi hibákat hivatott kijavítani.

  1. Lehetséges átköltözni temető szerverről aktív szerverre úgy is hogy top 50-be kerüljön a játékos. Ez a frissítés után nem lesz lehetséges.
  2. Szétszéledt kereskedőhajók nem tértek vissza. Ez a frissítés után helyreáll, azaz a jelenleg szétszéledt hajók vissza fognak térni.
  3. Flotta és csapat manőverekben volt késés ami pár másodperctől pár percig is tarthatott. Ez is javítva lesz.

  Mivel a javított funkcióknak is időbe telik "megjavulniuk" amiatt ahogy azok működnek (periodikusan futó folyamatok) legalább déltuán 3-ig is tarthat amíg minden aktív szerver frissítve lesz.


  Az 1-es hibáról még annyit: ezeket a játékosokat egyenként fogjuk visszairányítani a temető szerverre, miután a frissítés bekerült a játékba.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  A tegnapi napon csöpögött még némi információ:


  1. Háborús szerver összevonás

  Mivel a háborús szerverek speciálisak és eddig több problémába is belefutottunk az összevonás során, átgondoltuk a történteket és úgy döntöttünk hogy elhalasztjuk a háborús szerverek összevonását az ünnepek utánra. Rájöttünk hogy vannak még dolgok amiket meg kell oldanunk mielőtt elindítanánk az összevonást ezeknek a szervereknek, például hogy elég hely legyen a célszerveren. Nomeg jobb ha nem csinálunk annál nagyobb bajt az ünnepek idejére mint amit eddig csináltunk. További információ a háborús szerverek összevonásáról január elején várható.


  2. Temető szerverből új szerverekre költöző játékosok, akik top 50-be kerülnek

  Valóban, nekünk is feltűnt hogy ez megtörtént és nem, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Próbáljuk kideríteni hogy hol a hiba és ezek a játékosok vissza lesznek irányítva a temető szerverre. Sajnáljuk ha ez kellemetlenséget okozott!


  3. Eltűnt kereskedőhajók

  Erről a hibáról is tudunk és már dolgozunk rajta. Sajnos még nincs rá javításunk.


  4. Késés a flotta és csapat manőverekben

  Erről a hibáról is tudunk és próbáljuk kideríteni hogy miért történik. Amint van javításunk rá, szólunk róla.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Az összevonási folyamat újra működőképes minden közösségben, tehát azok akik még nem költöztek át, mostmár megtehetik. Az eddig elkészült frissítésekkel a fenti hibák mostmár nem kéne hogy előjöjjenek.


  Továbbá az összevonási időszakot lezáró dátumok is változtak.

  Annak érdekében hogy elkerüljük a "sok dolog történik egyszerre" problémát, a lezárási dátumokat szétszedtük az alábbiak szerint.

  • 03.01.2022 08:00 -> AE, BG, BR
  • 04.01.2022 08:00 -> CZ, DE, EN
  • 05.01.2022 08:00 -> ES, FR, GR
  • 06.01.2022 08:00 -> HU, IL, IT, PL, RO
  • 07.01.2022 08:00 -> RU, TR, US

  Azok a közösségek amik nincsenek a listán, olyan közösségek amik megszűnnek, mert össze lesznek vonva más közösségekkel.


  A háborús szerverek összevonását illetően, legalább holnapig még szemmel tartjuk az eseményeket, hogy minden rendben folyik-e. Ha újabb problémák nem jelentkeznek, akkor meghatározunk dátumokat a háborús szervereknek.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Egy kicsit számoltunk és megosztunk veletek információt a háttérfolyamatról.

  Körül-belül 84000 játékos fiókot kell kijavítani a frissítéssel. Minden egyes fiók javítása nagyjából 2 másodpercig tart, tehát ez a frissítés megközelítőleg 46.7 órát vesz igénybe.


  Ezen folyamat közben nem látjuk értelmét folytatni az összevonást, mert minden elindított költözés ennek a folyamatnak a végére kerülne és nem történne meg azonnal. Ezért jelenleg a következő a helyzet.

  • ha még nem érhető el a játékos fiókod a lobbyban, akkor 46.7 órán belül meg kell hogy jelenjen előbb-utóbb
  • sajnos nem tudjuk megmondani pontosan hogy mikor lesz elérhető a játékos fiókod a fent jelzett időn belül
  • ha a játékos fiókod ezután sem jelenik meg a lobbyban, akkor azt kérjük jelezd a supporton
  • a tegnap felsorolt problémák meg kell hogy oldódjanak a fent jelzett időszak után

  Amíg ez a folyamat nem ér véget, az összevonást nem folytatjuk. Ez azt is jelenti hogy átköltözésnél továbbra is "szerverhiba" visszajelzést mutat a játék.


  Valamint a háborús szerverek összevonása is várat magára amíg ezek a problémák nem oldódnak meg.


  Köszönjük türelemeteket és megértéseteket!  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Van egy új verzió készülőben ami reményeink szerint kijavít pár nagyobb hibát.

  Ezek a következők.


  • kéretlen 7 napos vakáció az átköltözés után amit nem lehet kikapcsolni
  • átköltözés nem lehetséges verzió különbség miatt
  • játékos fiókok nincsenek linkelve átköltözés után a lobby-hoz
  • átköltözés nem lehetséges "egyező szövetség név" miatt

  Tudjuk hogy vannak más problémák is, de ezek azok amiket mihamarabb szerettünk volna orvosolni. Sajnos ez tovább tartott mint gondoltuk.


  Az új verzió terv szerint holnap délelőtt 10 körül lesz bevezetve. Figyelni fogunk hogy az aktív szerverek jól működnek-e a frissítés után. Ez azt is jelenti, hogy a frissítés után az összevonás folytatódik.

  Amint biztosak vagyunk benne hogy a javítások jók és a fenti problémák megoldódtak, meglátjuk hogy a háborús szerverek összevonását mikor indítsuk.

  Köszönjük türelemeteket és megértéseteket!  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Sajnos még mindig a hibajavításon dolgozunk és a megoldás még várat magára.


  Közben a support rendszeren beküldött problémákkal egyenként is foglalkozunk.


  Van számotokra egy kis információ a világok ünnepéről. A 18 napos időszak az összevonás végétől indul. Jelenleg az összevonás vége december 16. 12:00. A jelenlegi helyzet miatt ez a dátum várhatóan változni fog. Amint megtudjuk hogy mi az új dátum, azt közöljük velete.

  Továbbá szeretnénk egy aprósággal javítani a rossz hangulatot amik a hibák okoztak számotokra. A megértésetekért és türelmetekért, hálánk jeléül a mai napon hozzáadunk mindenki leltárához egy tárgyat ami 10 napig tartó prémium accountnak felel meg. Mint minden tárggyal ami a leltárban van, ezt is akkor tudod aktiválni, amikor jónak látod.

  Tudjuk hogy ez jelenleg nem ér sokat azoknak akik nem tudnak belépni. Ezen jelenleg is dolgozunk.


  Mégegyszer köszönjük a türelmeteket és sajnáljuk hogy az összevonással kapott hibák kellemetlenséget okoztak.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  A mai napon délután 3 körül egy rövid karbantartás során egy olyan frissítés került be a játékba ami kikapcsolta az összevonást annak érdekében hogy meggátoljuk további problémás esetek létrejöttét. Úgy gondoljuk hogy ez szükséges lépés, mivel még most is dolgozunk azon, hogy kijavítsuk az eddig előfordult hibákat.

  A frissítés után ha megpróbáltok átköltözni másik szerverre az összevonás keretében, akkor a játék csak annyit fog jelezni hogy "szerverhiba" és az átköltözés nem történik meg. Ez azt is jelenti hogy premium funkcióval átköltözés egyik szerverről a másikra sem lehetséges jelenleg.


  Az eddig tapasztalt hibák kijavításán továbbra is dolgozunk és értesíteni fogunk titeket a további lépésekről.


  Az eddig okozott kellemetlenségért elnézéseteket kérjük.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Mint azt ahogy már néhányan láthattátok, az eddigi problémákra egyelőre nincs javításunk.

  Az utóbbi napokban három teszt verzió is volt, melyek reményeink szerint javították volna a lobby-hoz csatolás hiányát, de sajnos egyik sem oldotta meg ezt a hibát.


  Amit ez jelent számotokra:

  • az átköltöztetett játékos fiók sajnos nem fog megjelenni a lobby-ban
   • ha ezzel a problémával találkozol, kattints a fent megjelenő kék sávra és kövesd az utasításokat
   • ha az e-mail még egy óra múlva sem érkezik meg: sajnáljuk, erre jelenleg nincs megoldásunk
  • ha minden rendben megy, az átköltöztetett játékos fiókot látni fogod és azt vakáció módban találod majd
   • a kéretlen vakációt minden órában xx:05-kor automatikusan megszűnteti a játék


  Reméljük hogy hétfőn jobb híreket hozhatunk nektek.


  A kellemetlenségért elnézéseteket és türelmeteket kérjük! Köszönjük!  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Sajnos a kötelező vakáció problémára még mindíg nincs végleges megoldásunk.

  Viszont beállítottunk egy szkriptet, mely minden órában ~xx:05-kor kivesz minden átköltözött játékost ebből a vakációból.

  Ez azt jelenti hogy a kéretlen, kötelező vakációk minden órában egyszer le lesznek véve. Amint van jobb hírünk is, azt megosztjuk veletek.


  Köszönjük türelmeteket és megértéseteket!  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  A Görög pantheon áldásával talán megtaláltuk a kötelező vakáció módot okozó hibát.

  Körül-belül 20 perc múlva lefuttatunk egy frissítést ami remélhetőleg megszűnteti a vakációt azokon akik az összevonás során eddig átköltöztek cél-szerverekre.


  Az hogy meggátoljuk a további előfordulását ennek a hibának, még további javítást igényel.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!


  Mint arról már talán néhányan értesültetek, a háborús szerverek összevonása sajnos el lett halasztva, az eddig felmerült problémák kijavításáig.

  A további fejleményekről tájékoztatunk titeket, amint lesz amiről tájékoztathatunk titeket.


  A kellemetlenségért elnézéseteket és megértéseteket kérjük!  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Köszönjük a visszajelzéseiteket és kérjük hogy legyetek türelemmel amíg a felmerült váratlan technikai problémákat megvizsgáljuk és kezeljük! Köszönjük megértéseteket!


  Kérünk titeket hogy ne ijedjetek meg, nem lett letiltva a játékos fiókotok. A költözés előtti, régi játékos fiók igen, de az már használaton kívül van a költözés miatt. Kövessétek a kék jelzésben megjelenő útmutatást hogy hozzáférhessetek az átköltöztetett játékos fiókhoz!


  A jelenleg ki-nem-kapcsolható vakáció problémájának megoldásán már dolgozunk.  Ikariam Csapat

  Kedves játékosok!  Váratlan technikai problémák miatt az összevonás azoknak a közösségeknek akik a BG (Bulgária) közösségbe lesznek összevonva, illetve minden háborús (war) szervereknek 14:00-kor kezdődik, nem 12:00-kor. Ez a többi közösség normál szervereire nem vonatkozik. Ez csak a BG, RS, SI, SK, YU közösségek szervereire és a háborús szerverekre vonatkozik.  Ikariam Csapat

  Kedves Játékosok!


  A Magyar Ikariam csapata bővült az utóbbi pár hétben több régi és néhány új taggal. Nekik köszönhetően a kéréseitek és panaszaitok több figyelmet kaphatnak a továbbiakban.


  A jelenlegi csapatot és feladataikat itt olvashatjátok.

  Kedves Játékosok!  Június 9-én (szerdán) új szerver nyílik: Lips. A szerver az alábbi bónuszokkal fog futni.

  • 33%-kal gyorsabb kereskedő hajók
  • 50%-kal nagyobb kristály termelés
  • 50%-kal nagyobb bor termelés


  Mindenkinek sikeres kezdést kívánunk!  Ikariam Csapat