Posts by Luck

Bugün, bir milletin kaderini değiştiren o büyük sözün yankılandığı gün…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz!

Bu özel günde, birlik, özgürlük ve bağımsızlık ruhunu hep birlikte yaşatalım.

Yaşasın Cumhuriyet!

Arkadaşlar ip paylasimi yaparak adada yer kapatmak kurallara aykırı değil mi veya kurallar mi değişti bilgisi olan var mı veya yer kapatmak ban sebebi ise oyun operatörü ne iş yapıyor

Konu çözüldüyse çözüldü şeklinde dönüş sağlayın.

Bilmeyen birinin sadece savaş raporlarından anlaması çok zor çünkü bunu okumak için bilmek lazım. Gergin Gorunuslu Adam dostumun dediği gibi bir rehber bilen bir üstad tarafından ErGeNeKoN hazırlanırsa yeni başlayanlar için mükemmel olur. Yabancı topluluklarda paldır küldür anlatılıyor. Yasak olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda birçok ingilizce kaynağın yanında hatta savaş sisteminin mantığını deşifre etmeye çalışan ingilizce kaynaklar dahi var bu forumda. Bu konuda değerli forum adminimizde Luck destek verirse güzel bir kaynak hazırlanabilir ve topluluğumuza katkı sağlayacağı. Bu fikrin destekçisiyim. Yeni başlayanlara oyunu anlatmak kolay oluyor ama askeri hususlar biraz zor olabiliyor, birçok kişiye anlatmaya çalışan biri olarak söylüyorum. İhtiyaç var kesinlikle.

ErGeNeKoN belki baştan herşeyi tümüyle ele almaktansa eski forum arşivinin yöneticilere açılması veya doğrudan cevaba kapalı şekilde erişime ve incelemeye açılması fikri daha pratik. Yeniden bir kütüphane oluşturmaktansa eski kütüphaneyi o bilgi birikimini kaybetmeden kullanmak uygulanabilir.

Sayın Luck bu konuya öncülük eder, topluluğumuzun talebini iletip birazda ısrarcı bir tutumla bunu şirketten almayı başarabilirseniz, birçok kişinin yapamayacağı ama unutulmayacak bir katkı sağlamış olacaksınız. Eğer bu arşivin filtrelenmesi gerektiğini düşünürseniz, bunu hiçbir beklentim olmadan ben zaman ayırarak hazırlayıp size sunabilirim yada farklı bir konu açıp hepsini oraya da koyabilirsiniz. Yeter ki kendi dilimizde birikmiş bilgiyi geri kullanabilelim.

Konu ile ilgili bir Wiki'miz bulunmuyor. Ancak forum içerisinde bu şekilde bir düzenleme yapabiliriz. Önemli olan İkariam Wiki için ne kadar katkı olacağı ile ilgili. Eski forum üzerinden bir veri çekmemiz mümkün değil. O yüzden sil baştan yapılması gerekiyor.

Merhaba İkariam Ailesi,

2024 senesini acısıyla, tatlısıyla geride bıraktığımız bu saatlerde, geleceğimizi oluşturacak her yeni günün daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesini diliyoruz. Ailelerimiz, sevdiklerimizle ve bu güzel topluluğumuzla birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar dileriz.

Yeni yılınız kutlu olsun.

Sevgiyle,

İkariam Türkiye Takımınız.

Sevgili oyuncular,

Lütfen unutmayın: Bugün, 12 Aralık saat 11:00 CET'de bir düzeltme bakımı gerçekleştireceğiz.

Her zamanki gibi, tüm sunucuların güncellenmesi, test edilmesi vs. yaklaşık 4-5 saat sürecektir; bu nedenle lütfen bu zaman dilimi içinde kesintiler yaşanabileceğini unutmayın.

Değişiklik günlüğü

• Farklı sekmelerde açık olan kasabaları etkileyen bina konumları taşınırken meydana gelen bir sorun düzeltildi.

Bu durumun neden olabileceği rahatsızlıklardan dolayı özür dileriz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ikariam Ekibiniz

gryffindor

Her kanaldan her yoldan ayrı ayrı Euro/TL sorununu yazdık, Bazı hesaplarda TL görünüyor bazı hesaplarda EURO görünüyor diye ayrı ayrı belirttik. Hiçbiriniz umursamadınız bile. Bu durumda bir bug var bakın ilgilenin dedik. 1 gram umursamayan adminlerimiz burda badidola 1-2 yorum atınca maşallah hemen gelivermişler :D

Tamam şuan bunun Türk oyuncular için en büyük problem olduğunu sayemde öğrenmiş oldun, hadi bakalım yap bişeyler ve bizlere göster?

Her kanal, her yol... Forum ticketlerinize 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren baktığımda 1 tane bile Euro/TL bildirimi göremiyorum ? Badidol'u etiketlemeniz başlı başına yanlışken bizim burada vermiş olduğumuz yanıtlardan okları bize çevirmeye çalışıyorsun.

Madem siz bu dediğinizi yaptınız neden sizden üst yönetimden bu durum ile ilgili bir çözüm önerisi, telafi veya yeni sürüm ile ilgili bir paylaşım vs gelmedi?

Ya siz bunu yapmadınız ya bir sizi üstleriniz ciddiye almıyor. Başka bir ihtimal var mı ?

Bu konuda da aynı şekilde vermiş olduğum yanıta karşılık bambaşka bir açıklama yapıyorsunuz. Soruların karşılığı bu değil maalesef.

Sizlerden bir fayda olmadığı için bir medet olarak ona etiket atma çabasına girdik '' Haklı olarak ''

Bende ingilizce bilmiyorum o halde neden Türkçe oynadığım bir oyunun yabancı yöneticisine ingilizce konuşmak zorundayım?

Bana translate yap yazmış :D Bunu yazana kadar kendisi yapabilir? Türkçe yazdıklarımı kendi istediği dile çevirip okuyabilir

Size zaten defalarca bildirim gönderdik ve bu sorun 1 yıla yakındır çözülmüyor o yüzden size bir şeyler anlatmaya çalışarak vakit kaybetmek istemiyoruz acaba bu yüzden olabilir mi?

Bizleri elbette eleştirebilir veya şikayetçi olabilirsiniz, bunun için ise direkt olarak Lider veya CoMa'ya bildirebilirsiniz. Sizinle ekstra olarak durumu izah etme veya açıklama çabasına girmeyeceğim çünkü kendi bildiğinizle devam etmeyi seviyorsunuz.

Fırça yediğim filan yok yalnızca başka topluluktaki CoMa'yı taciz edercesine rahatsız etmeniz hoş değil. Kendisi size nazik şekilde konuştuğumuz dili anlamadığı için translate üzerinden yazmanızı rica etmiş oldu.

Çözmek istiyorsanız Badidol CoMa'nın bulunduğu forumda konu açabilir kendisini etiketleyebilirsiniz. Bol şans.

Konuyu daha fazla da soru cevap'a çevirip kimsenin bu konuşmaları okuyup vaktini almaya gerek yoktur.

Keyifli forumlar.

Luck modum bize ticket yoluyla şirketin yolunu gösteriyorsunuz da eyvallah ta türk serverini yöneticilik yapanlar ne iş yapıyor acaba çok merak ettim herşeyi oyuncudan bekliyorsunuz şirkete yönlendiriyor sunuz bırakın ozaman yöneticiliği bizler bire bir şirketle muhattap olalım haksizmiyim yöneticilik ban atmak oyuncuyu kisitlatma haklarına emeğine kalem çekmek değil nasıl Avrupa ülkelerinde bir adalet sistemi varsa Türkiye'de Ayni adalet yok adaletsizliği ikariama bile sıçramış işlenmiş Euro sorununu bir gün coma çıkıp açıklanmamış bir sorunla ilgili oyuncuyu dinlememiş siz haklisiniz dedemis coma nin gorevi bu toplumun sorunu dinlemek yardımcı olmak sorunu çözmek ama sağolsun comamiz zanediyor ikarim inun bizde marabalariyiz üst perdeden oyunculara bakıyor bir gün çıkıp sorunları dinlesin bu iş en son babalar duyar işine döndü bir duyiru varsa en son Türk serverinda zoraki bir şekilde bizler duyuyoruz Allah'tan bütün forum aynı yarı yamalak başka ülke forumunda anlıyoruz oyunda bir hata varsa da farklı ülkelerin oyuncuların baskısıyla hal oliyor bizler basipleniyoruz hangi birini yazalım anlamadım ki

Bizim yetki alanımız içinde olan durumları elbette bizler yapmaya çalışmaktayız, ancak ödeme sorunlarıyla ilgili bizler ilgilenmiyoruz. Teknik sorunlarda ( programsal ) bizler ilgilenmiyoruz. Bizler bu konuda yardımcı olamıyoruz diye adalet yok, ilgilenilmiyor, ne işe yarıyorsunuz demeniz doğru bir yaklaşım değildir.

Alman sunucunda yaşananlar Alman yetkililerini bağlar. Sizi Panna arkadaşı,kankası gibi olmayan ithamlarınızdan mı banladım sanıyorsunuz ? Bu kadar basit bir şey için kimseye ceza vermedim vermemde, şunu da söylemeliyim arkadaş kanka durumu varsa kanıtlarsınız kanıtlayamıyorsanız da kankası arkadaşı şunu yaptırdı bunu yaptırdı demeniz onur kırıcıdır. Size uygulanan ceza içeriğini burada söyleyeyim bana da Panna arkadaşı, kankası, lider yanlısı vs söylemleri/ithamlarında bulunmazsınız.

Ceza içeriği: Aşağıdaki içerikte tarafınıza uygulanan ceza nedeni yalnızca ' çakallar ' söyleminizden ötürüdür. Diğer söyledikleriniz umurumda bile değildi. Umarım sizin için yeterli olur.

çakallar panna ablalarına gidiyor bu aralar. belki parayla belki de eski bir dostluğun hatırası ile. bana, "seni patlatmaya geliyorum" diyen eleman banlanmıyor, panna bunda banlanacak bir şey yok diyor, posemi multileri ile düşüren elemana savaşmak karakter ister dediğim için ban yiyorum.

dedikleri kadar varmış. bu panna birilerinin kankası.

edit, yanlış anlaşılmasın, seni patlatıcam diye beni tehdit eden arkadaşı patlattım :D

Aylarca burda euro/TL sorunu yazdık.

Sorun bizde olan bir şey değil şirkete bildirim oluştur diye Discord kanalında da yazım ? Burada etiketleyip sormuş muydun ? Sorduysan görmemiş olabilirim PM atmış mıydın ?

Veya oyun ile ilgili bir sürü hata paylaştık

Oyun ile ilgili teknik destek alamayacağınızı belirttim bir önceki üst yazımda. Bildirim oluşturdunuz ve oyun yöneticinizden şirkete bildirimler yapılmıştır yanıtı aldınız mı ? Aldıysanız zaten yapacağımızı yapmış olmuş oluyoruz. Başka ne yapabiliriz ?

Tek bir cevap bile yazmayan Türk yöneticileri hemen badidolu savunmaya geçmiş

Badidol'u burada savunmadım. Oyuncu inatla etiket atıp yanıt alma çabasına girmiş olup Badidol'un ise konuştuğunuz dili bilmiyorum yanıtına rağmen halen etiket ile rahatsız ediliyor. Bize bildirim göndermeniz gerekirken başka yöneticiyi inatla etiketleniyor. Savunmayalım mı ? Ne yapalım cevap vermek zorundasın mı diyeceğiz ?

Bir şeyi de biliyormuş gibi yapma lütfen.

Merhaba,

Oyun, forum gibi platformların işleyişleri birbirinden farklı olduğu gibi her ülkenin yöneticileri de farklıdır. Evet, global foruma geçiş sağlamış olabiliriz ancak halen bunun farkında olmayan veya bunu suistimal edecek şekilde davranan kullanıcılarımız olabilmektedir.

Oyun ile desteği hiçbir zaman forum üzerinden alamazsınız bunun için destek sistemi mevcut, öneri ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Bizler ise farklı bir ülkenin yöneticisi ile iletişime geçip ne olacak bu durum deme gibi bir durum yapamayız keza aynı şekilde diğer yöneticiler de bizlerle bu durum ile ilgili konuşmaz.

Diğer bir husus Türkiye yönetiminden bir yöneticiyi etiketleyip ekstra olarak neden bir başka ülkenin CoMasını etiketlersiniz ? Sorunlarınıza anında çözüm, yanıt almak için mi ? Cevap vereyim: Oyun için hiçbir zaman alamayacaksınız.

Oyuncular forum üzerinde goygoy, güncelleme, teknik hata, yardımlaşma vb durumları daima konuşabilir ve bunda bir engel yoktur ancak lütfen bazı şeyleri tadında ve yerinde bırakalım.

Saygılarımla.

Asılan raporlarınız hakkında

Savaş raporlarınızı asarken bizlerin onayına düşmektedir. Onaya düşen mesajınız olursa görselinizi link aracılığı ile foruma eklediğiniz için sorun yaşamaktasınız. Resminizi farklı, ismini bile bilmediğiniz web sitelerine yüklemek yerine mesajınızı yazdığınız alanın altında " Attachments " bölümü bulunmaktadır. Oradan upload edip savaş raporlarınızı gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.

Savaş raporlarınızı asarken bizlerin onayına düşmektedir. Onaya düşen mesajınız olursa görselinizi link aracılığı ile foruma eklediğiniz için sorun yaşamaktasınız. Resminizi farklı, ismini bile bilmediğiniz web sitelerine yüklemek yerine mesajınızı yazdığınız alanın altında " Attachments " bölümü bulunmaktadır. Oradan upload edip savaş raporlarınızı gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.

Asılan raporlarınız hakkında