Nie działają badania "Zmniejszenie zapotrzebowania na materiały budowlane Budynki"

• Tak jak w temacie próbowałem sobie to przeliczać np. koszt w drewnie pałacu na 6 lvl wynosi 136898 drewna, mam badanie 14% i warsztat cieśli 34% w sumie 48% redukcji. Koszt budowy pałacu wynosi 82755 a powinien wynosić ok 71186. podaje 1 przykład, ale to się tyczy wszystkich budowli. Wydaje mi się, że któreś badanie nie działa, może poziomica bo to nie jest dokładnie 14% tylko 6%. A może ja się mylę i ktoś mi to przeliczy?

• Dodam, brakuje mi 8%. Doszedłem do wniosku że możliwy jest błąd w opisie badań.

Wielokrążek

Efekt: 2% mniejsze koszty budowy

Geometria

Efekt: 4% mniejsze koszty budowy ( a powinno być 2%)

Poziomica

Efekt: 8% mniejsze koszty konstrukcji budynków ( a powinno być 2%)

Według tego powinno dobrze liczyć.

• W pomocy masz koszty z uwzględnieniem badań.

Możesz mi to przeliczyć? Podam dane: 136 898 widok w pomocy, mam badania 14% i warsztat 34%, wyświetla mi po odjęciu 82 775. Według tego co piszesz wychodzi mi 90 352 :). Czyli jak wyżej gdzieś ginie 8% z badań.

• Matematyka tutaj jest całkiem prosta.

Koszt w pomocy wynosi 86%, czyli 136 898

Więc 100% wynosi 159 183

Warsztat + badania: zniżka 48%

Rzeczywisty koszt w twoim mieście: 82 775

• Teraz to ma ręce i nogi, czyli jest błąd w opisie pomocy. To samo tyczy się warsztatu, nie powinno sumować tych 14% do całości.

Temat do zamknięcia.

ChanieL likes this.
  • Teraz to ma ręce i nogi, czyli jest błąd w opisie pomocy. To samo tyczy się warsztatu, nie powinno sumować tych 14% do całości.

Temat do zamknięcia.

wg życzenia

Gamma - Corey [V S]

"Mam sto rąk, sto sztyletów… gdy chcę, sto ran zadam"