הפיכה משפטית בעד ונגד

• בשביל להחליט (לדעתי) מה מוטב ומה מטיב עם ישראל במהלכים של הממשלה בנושא ההפיכה המשפטית, צריך להבין את שני הצדדים המתגוששים וחששותיהם מההלכים המתהווים

מצד אחד, הימין טוען שבית המשפט דוחף את עצמו לשיקולים וסמכויות בעוד אין בידע מקצועי בענייני צבא ובטחון ופעילויות חוץ- ארציות וארציות (טרור פנים של ערב ויהודים), כאשר חלקן חסוי וחשיפה תפגע בפעילות לטווח הארוך.

מצד שני בשמאל טוענים ששלילה ואי שפיטה גורפת, עשויה להפוך אותם לסוג "חותמת גומי" לסוגיות משפטיות המנוגדות לאמנות בן- לאומיות

אני מצביע ימין, אבל אני מתנגד להפיכה משפטית שהופכת למעשה את בית המשפט "מעל חוק" ובלתי שפיט בעצמו שכן גוף לא יכול לשפוט את גופו ולהיות אובייקטיבי. אני חד משמעי מצדד שבית המשפט לא "ידחפו את האף" לסוגיות ביטחוניות של יחידות חסויות של צהל. שכן עם כל הכבוד לשופטים, זה לא עושה אותם לבעלי ידע וסמכויות בענייני צבא וביטחון ורב נזקם בהתערבותם מתועלתם ומאחר ונמניתי עם היחידות האלה, רב נזקים מתועלתם חד משמעית!!! י

צד נוסף בסוגיה העבריינות של חלק מחברי כנסת שאמורים להיות אור שהולכים בעקבותיה וחלקם אפילו לא ניצוץ אלא אפלה של שחיתות שאין מקומן בבית הנבחרים וגם על כך נלחם בית המשפט בהפיכה שלא לדבר כאשר (בצדק או בצדק), ראש ממשלה שחשוד בעבירות שיש עימן קלון . . בנקודה הזאת אני בעד החוק הצרפתי , דהיינו: כל עוד ראש ממשלה מכהן הוא לא שפיט למעט רצח, אונס, אבל ביום שהוא מפסיק לכהן ולא משנה תפקידו גם אם יושב ראש מפלגה, נאסר עליו לצאת מהארץ, הוא נשפט ונאסר עליו לכהן שוב כראש ממשלה עד זיכויו. בהנחה ש"אין כלום כי לא היה כלום" אכן לא היה כלום ו"תפרו לי תיק" י

מה דעתכם? י

לצערי הפורום או תוכנת הפורום "מתקנת" את התחביר שלי וככול שאני מנסה לשנות חזרה, הם, הפורום מתעקש שתחביר קלוקל עדיף מתחביר תקין. י

מעניין

Edited once, last by time lord ().

RealSparta and master like this.
  • בסופו של דבר אם לא בית המשפט שמרסן את הממשלה מי יוכל לעצור אותם?

• בית משפט אמור לפקח על ממשלה ועל חוקיות חוקים. י

אבל בית משפט לא יכול להחליף ממשלה בחסות חוקים וממש לא להחליף בפסיקותיו את שר הביטחון והרמטכ"ל בכול אשר קשור לצבא ומדיניותו. י

בית משפט הוא הזקיף המגן על הדמוקרטיה, אבל הוא לא תחליף לדמוקרטיה והרושם שלי לפחות, הם פוסקים ללא גוף שמבקר אותם. י

ההפיכה משפטית לא ראויה, אבל ריענון ושינויים במנגנון בחירת השופטים ושינויים בהליכים השיפוטיים של אנשים לא מוסמכים אולי בנושא שאין להם מושג בהם, היא בלתי ניתנת להסברה שהביאה את המצב למה שהוא היום. י

הם קפצו משוכה אחת גבוה מידי והפילו את "המוט" האחרון שמנע מהממשלה לנסות ולהשיב את מעמדם למקומו. י

הם חושבים שהם מעל הממשלה בעוד הממשלה נבחרת בבחירות דמוקרטיות והם לפי הערכים לא דמוקרטיים בעליל. י

השינויים הכרחיים לדעתי, הדרך לעשות את זה אולי לא ראויה בגלל הדחיסות בה היא נעשית והתעלמותה מכול שאר הזירות בסביבה, אבל צריך לעשות. י

דרך אגב, מי שכרגע מפורר את העם ואחדותו זה השמאל שחושב שאם הוא לא בשלטון "גנבו לו את המדינה" ויוצר אנרכיה שבמידה ותמשיך תביא לאובדנו. י

שנאת חינם פלגה את עם ישראל ל: יהודה בדרום וישראל בצפון בתקופת המלאכים. הביאה לחורבן בית המקדש ולגלות. אנחנו חוזרים על אותה הטעות פעם אחר פעם כאילו לא למדנו דבר. אנחנו עם אחד והשמאל גורמים לנו להפוך לשבטים ומפוררים את המרקם ששבעים וחמש שנים נלחמנו עבורו. י

master likes this.
  • וואו

תוכנת העברית כל כך שיבשה את מה שכתבתי שאפילו לי קשה להבין את הכתוב

הגיע הזמן שמישהו יתקן/ישנה את הזבלה הזה שנקראת תוכנה בעברית ושיסדרו את זה

אולי זה לא צורם לכולם, אבל אני סופר וכותב שירה ולי זה מפריע ברמות

תוכנת העברית כאן עם ציון נכשל ענק

סליחה על המילה, אבל זה "זבל" של תוכנה

ויסלח לי הזבל שלא עשה לי כל רע שהורדתי אותו כך ברמה

גם זבל נראה טוב יותר מהתוכנה הזאת

זה לא תוכנה, זה עונש קולקטיבי וענישה קולקטיבית אסורה על פי החוק

אני די בטוח שלא כולם יאהבו את השפה שלי בקשר לתוכנה ואולי אפילו לכתבה עצמה, אז לא יאהבו, מקסימום ירחיקו אותי מהפורום למאה השנים הבאות

לפחות לא אהיה מתוסכל מתוכנה מחרידה ומתסכלת שאף אחד לא רואה שראוי והגיע הזמן לשפר אותה

שבת שלום לכולם וקחו את המשחק בחיוך, זה רק משחק, אבל תוכנה מעפנית לידיעתכם ההנהלה

Edited once, last by time lord ().

RealSparta, Brom and master like this.
  • יש מספיק מריבות במשחק הזה ואין סיבה להכניס גם פוליטיקה לפה.

In Jupiter we trust!!!

master likes this.
  • יש מספיק מריבות במשחק הזה ואין סיבה להכניס גם פוליטיקה לפה.

תראה, ברמת העקרון בשיחות כללי אפשר לדבר על הכל כל עוד זה לא נוגד את חוקי הפורום והמשחק