Posts by LadySakk

  Jps, Kopi köszönöm a szülinapi jókívánságot! :)


  Van egy olyan érzésem, hogy a törpék képesek állandó fejfájást generálni. Legyen az apró vagy már kevésbé apró. ;)


  A napok "mókásan" telnek a bányában. Délelőtt papírmunka, mellett zsibbadok. Délután mini törpék mellett, a mini törpe székeken.


  Hol is van az a jóféle pezsgő?!

  JpsM, néhány évvel ezelőtt a Fővájárok (számomra érthetetlen okból kifolyólag) úgy határoztak, hogy KELL egy miniTörpe megőrző is. Ami tavaly ilyenkor még nagyban épült és szépült (ezt a folyamatot a mai napig folytatja, mert még mindig csak 95%-ban van kész).
  Az előbb leírtakból kifolyólag, most 3-18 éves korig terjed a törpenevelde. Amiben eddig a fentebb leírt módon tevékenykedtem ("Eddig 6-14 évesek közt voltam többnyire. Nagy váltás a 3-6 éves csapat.")


  Halkan megjegyzem, hogy a Fővájárok még egy szintet szeretnének lefele lépni........ Mi nagyon nem szeretnénk. X/


  Jha, közben bővült a "család"..........

  Az úgy kezdődött, hogy néhány éve az egyik szomszédnál jelentősen megszaporodott a bársonytalpú minizsarnokok állománya. Kérdezte is egy másik szomszéd, hogy mi lesz ezzel a rengeteg bundással?! A válasz egyszerű volt: "Majd az élet eldönti." (Éljenek a "felelős" gazdik!!)
  Nos, az élet döntött. Következő évben, az egyik bársonytalpú kismama lett és beköltözött a mellettünk lakóhoz, ahol felnevelt egy csapat utódot. Az azután következőben egy másik szomszédot örvendeztetett meg......Majd tovább vándorolt.
  Igen ám. DE........ Az első helyen ott maradt a lánya és annak a lánya, a következő helyen lakócsere volt és az új lakónak kicsi gyerekei vannak (zavaró tényezők), az azután következő szállásadó lebetegedett, a tavalyi pedig beszerzett egy hatalmas kutyát.
  Száz szónak is egy a vége, Mama cicának el kellett gondolkodnia, hogy vajon hova is kellene idén beköltözni?! Rövid mérlegelés után a mi alsó épületünk padlásán vert tanyát.......... Hurrááááááá....

  Néhány hete egy éjszaka fura hangokra lettem figyelmes (amikor épp nem tudtam aludni és az udvaron bóklásztam). Valami morgott..... =O visszasiettem a szobába a mobilomért, amin zseblámpa is található és elkezdtem kutatni a hang forrását. Nem kellett hosszasan keresgélnem, mert a járda végén felfedeztem ŐT. A Kb öklömnyi (felborzolt bundával), vörös és nagyon morcos, bundás minizsarnokot, épp az egyik termetes szomszéd kandúrt és engem próbált megfélemlíteni. Amikor puffogva ránk fújt (majdnem) megijedtünk ... A kandúr próbált rájönni, hogy ezmiez??? Én meg megkértem, hogy gondolja újra mit is szeretne és inkább húzza be a bundás testét valami jó kis búvóhelyre, mielőtt a nagy kandúr ki nem filézi. Ez utóbbi tanácsot meg is fogadta....:D Néhány nap múlva kiderült, hogy a kis vörös sorscsapás nem egyke. Van még egy szürke és egy fekete alapon vörös foltos tesója is. Amikor a Mama cica előhozta a kis családját én Mártonom, (a magának való 10+ -os, ivartalanított kandúr) 2 napig az elköltözésen merengett, majd úgy határozott, hogy elégedett a személyzettel és marad itthon.

  Szóval most van 5 macskánk..............


  Kissé hosszú lett........kérek egy limonádét. Kiszáradt a szám a nagy mesélésben.

  Igen, ez a "rajta lógás" nagyon ismerős. Amikor képesek összeveszni, hogy altatásnál ki mellett zsibbadjak el az apró széken kuporgásban?! :D
  Eddig 6-14 évesek közt voltam többnyire. Nagy váltás a 3-6 éves csapat. Hozzáteszem, a nagyok is imádnak az emberen matricát játszani. A "legidősebb" matricám (még az előző bányámból) 19-20 éves. ;)


  Kérek egy limonádét. :)

  A fagyi nagyon bölcs ötlet. :) Jöhet......mellé egy nagy kancsó limonádé.


  Valamikor majd visszük az egész miniket fagyizni. Ma strandolni voltunk. Hőguta a köbön. 8|

  Meglepetésemre, kezdenek matricásodni. Eddig nem nagyon láttak, múlt pénteken lettem hozzájuk rendelve altatni őket, tegnap már jött az egyik ölelkezni. Ma jött egy egész pici lányka (olyan beszédhibás, hogy minden negyedik szavát értem) szó szerint a nyakamba mászott. Mert ő hízelegni akart.:love:

  Attól tartok feletteseim nem rajonganának a pálinkás kenyér módszerért. :D

  Tapasztalatom szerint. Aki nehezen alszik el, az nehezen is ébred.


  A nyári törpemegőrzés egyik (nekem) kedvenc esete:

  Ballagunk a törpékkel kiállításra, törpenevelő kolléganő elmondta nekik, hogy viselkedjenek normálisan és próbáljanak szépen sétálni az utcán (ne hozzanak már minket kínos helyzetbe), no ez nem ment nekik. "Kissé hangosan, horda módjára" kivitelezték a feladatot. Az egyik Törpilla olyan sikeresen elbambult, hogy telibe fejelt egy kandelábert (jó' van nna, odanőtt, kb. 100 éve.....). Neeeeem neveeet......áááá, dehooogy.....:D


  Kérek egy limonádét.

  Szép napot!


  Egy nagy kancsó limonádét kérek a kedvenc tavirózsa levelem mellé (én magam alatta hűsölök).


  Szabadság?! Van olyan is? :/ Nekem még csak szóbeli ígéretem van rá......majd valamikor augusztusban....:/


  Jövő héttől a legkisebb mini törpéket fogom altatni. Neeem várom. Velük valahogy nem vagyok kompatibilis. :(

  Szépet!


  Ma is volt minden a bányában, mint a búcsúban.

  Kimeneti vizsgázó nagy törpe, aki a tekercstáramban pihent és készült a vizsgái előtt, míg a társai a Nagy Falut forgatták ki sarkaiból.

  Dolgozat író közepes törpe, aki a múlt heti nagy szintfelmérőket pótolta......

  33 kis törpe, akiknek közlési kényszere van és ezt igen hangosan teszik.

  Sok fáradt és nyűgös felügyelő, akik alig várják már a "nagy szünetet", amikor táboroztathatnak.........

  Napi szinten kell rájönnöm, hogy a törpék nem beton kompatibilisek. Ennek következtében a törpék betonnal való érintkezése némi felhám hiányt eredményezett, amit nem győztem kötözni......


  Pedagógus nap margójára (én nem vagyok szakképzett őr, de hasonlóan érzek):  Kérek egy nagy kancsó hideg limonádét...........felforrtam a törpe szellőztetés folyamán a beton udvaron. :rolleyes:

  A hétfőnek álcázott kedd nagyon tuti dolog ám. Szeretem. ;)


  Ma nyugis napot terveztem, amit nagyjából sikerült is kiviteleznem. Rendezgettem a tekercseket, pár órát törpéztem. Hazafele jövet megtekintettem a ballagó (már nem is annyira) törpék tablóit. Szeretem őket, az elmúlt négy évben láttam őket felnőni.:love:


  Kérek egy limonádét.

  A hivatástudatom és az idegrendszerem kézen fogva szoktak nagyon messze menekülni egyes napokon és bizonyos külső erők hatására.


  Nos, én nem "hivatásos" őr vagyok. Ennek fényében nem is jár az őrök szabadsága. ;)

  A bánya vezetőm igen kreatívan tudja beosztani a hozzám hasonló beosztottak idejét........:rolleyes:


  Maradok a nyugtató teánál.

  Szép estét!


  Nyári szüneeeeeet...... Az meg mi?!

  Most épp az évzáró bolondokháza van a bányában, kirándulások, fotózás, random fellépések valamint (meglepetésként) lebetegedő törpeőrök, mindenféle vizsgák és versenyek......

  Ha mindennek vége, akkor jön a nyári törpeőrzés, ami egészen július 8-ig fog kitartani.

  Valamikor ki kell pakolnom a tekercstáramat. Nem nagy....cirka 9000 kötet. A pakolás oka, valami zseni kitalálta, hogy a tekercstárban ki kell meszelni (ami a kisebbik gond) és feltétlenül szükség van egy padló cserére. A törpék tekercseinek érkezését augusztus 15-re ígérték. Noooooormááliiisss???????? =O

  Kéri valaki a nyári szünetemet? 8o


  Kérek egy citromfű teát.

  Köh-köh-köh.....Ma ismét (vér)fagyasztó idő volt, ahány bányásztárs betévedt, annyi futott el összefagyva. Én magam az izlandi baripulcsimban elvoltam, addig a kis ideig, amíg a tekercstárban voltam. "Nyertem" ugyanis 2 órát a legkisebb törpéknél. Tüneményes minimanók. :saint:


  Maradok a Laudesnél.

  Szia Zsu!

  Érezd jól magad a csavargás közben. :)


  Én a nyusziszünet utolsó napját (kedd) a pulykás városban töltöttem, némi ügyintézés után Ebünkkel csavarogtam egyet. :)

  Majd beköszöntött a bánya......zaj, őrület, törpék......és hideg. Ugyanis a Fővájár kizáratta a fűtést. Mondván: Tavasz van. Nos, a tekercstáramban 13 fok volt. Ismét sikerült meghűlnöm. :(


  Kérek egy Laudest.

  -Z- én is szoktam nekik csokit/cukrot adni. ;) Alapvetően szeretem őket. De 30 apróság (szünetben kb. 100-120) hosszabb idő után meg tudja cincálni az ember idegrendszerét. ;)


  Elhervadni sem fogok. Két kis terrormanóm meglocsolt. Azóta sem tudom lemosni magamról az illatot. :D


  Ma már élveztem a nyuszi szünetet. Ennek örömére elmentem a piacra........össze is futottam pár Törpémmel.....


  Kérek egy limonádét (lassan aktuális lesz).

  Egyházi sétálós?.......:/ (Munkahelyi ártalom......)


  A fura kinézetre elfelejtettem kitérni:
  Nos, nálam sokkal karcsúbb a megjelenés. Tudom, hogy jön a nyár, meg bikini szezon......;)


  A kedvenc matekpéldám:

  Van egy gazda. Akinek vannak tehenei. A teheneknek összesen 28 lába van. Hány tehene van a gazdának?

  Ugyanennek a gazdának van birkája is. A teheneknek és a birkáknak összesen 60 lába van. Hány birkája van a gazdának?

  Természetesen egy jó gazdálkodónak csirkéje is van. Összesen 18 lába van a csirkéknek. Hány csirke van a portán?

  (Megjegyzés: Akkor még csak a 4-es szorzót tudták 40-ig. Tehát az nem opció, hogy a 60 lábat elosztom 4-el. ;) )

  (Megjegyzés 2: Volt olyan, aki szerint a csirkének 3 lába van.......)


  Hervadni már nem fogok. Ma meglocsolódtam, valami rettenet szagú lötyivel..... :S


  Kérek egy teát..........

  A terroristák nem kapnak csokit. Csak én. :evil:

  Ma az egyik Törpillának 3x magyaráztam el az olvasás házi megoldó kulcsát. Attól tartok azóta is keresi........=O

  Egy ifjú Törperős a matek házin akadt el (én meg ki......) 42:6=??? Gondoltam nagy szerényen és optimistán, hogy vezessük rá. 5x6? "gyors" számolás után, megvilágosodás, 30. Yess! 6x6? ........ŐŐŐŐőő.......????? (néz rám a legény).....(én csendesen, 30+6???)....újabb "gyors számolás"....36??? Mire én totál feldobódva visszakérdeztem: 7x6?....Törperős: Őőőőő....izzééé.....(újabb súgás tőlem, 36+6?)....a legény számol, majd rávágja: 43! :rolleyes:


  Egy másik legény jön pár napja: - Mennyi 9:1???? - Őt nagyon gyorsan a helyére indítottam. :/


  Kérek egy teát.....


  A kedvenc matek példámat majd később prezentálom.

  Nyuff!


  Még csak napközis törpeőr vagyok 33 törpe mellett, hét végére egy kezemen meg tudom majd számolni a még élő idegsejtjeim. :/

  A hangomat meg mindenki imádni fogja.........nem lesz. :P Cserébe megkaptam a napló írás jogát..........a hallgatásét jobban szeretem. :saint:


  Kérek egy citromfű teát, mehet bele némi macskagyökér is.

  Szép estét!


  Mááák???? Az ugye nyugtat is? De legalábbis más dimenzióba varázsol......Jöhet a dimenzió váltós verzió. :/


  Ma azt rebesgették a verebek a bányában, hogy a fővájár menesztette az egyik őrt. Így délutános Törpeőr lettem, a hétre (a többiről még nem szól a mese). :rolleyes: Mit mondjak?! Nem tapsikoltam idegbeteg fóka módjára, amikor reggel ezzel indított imádott Vezérem.X/


  Nem tudom van-e itt olyan, aki emlékszik a farkasos nyuszis sorozatra?! Ott is mindig a farkas mondta a végén, hogy: No megállj!