Posts by pokahontas

  To all players who are coming from the other communities. I know for the language problem and GF are thinking and working over solution. In begging will be hard for you but I hope in few days you will get used with the language. I hope the solution will come fast.


  About the servers Epsi, Eta and Zeta are the oldest servers. During the first merge they were target servers. They are one of the most populated servers. If your accounts are smaller you can try go to some of the newest servers My and Ny.

  И кво значи пак ние сме най нае... как може да не ни се позволи да си изберем сървъри

  значи 1000 човека ще дойдат в нашите сървъри и ще се наместят където си поискат а ние ако искаме ще трябва да плащаме защото админите на БЪЛГАРСКИТЕ сървъри не са си направили труда да се застъпят по някакъв начин за тяхната общост ЕВАЛА
  то като цяло май вече и е един админа

  Първо не аз взимам решенията. Второ вие нито се местите, нито губите каквото и да било. Единствената промяна за вас е, че около вас може да се появят нови играчи. Ако толкова искате да се преместите на друг сървър изчакайте следващото сливане и ако оцелеем може и да се преместите, където ви се даде като опция. Ако това не ви харесва след сливането ще може да си купите предмети и да се местите по сървърите.

  Промяна към нормалния трансфер на сървър

  От сега натам в магазина може да намерите предмети за трансфер. Предлагат се различни предмети за трансфер, които могат да се използват за извършване на различен брой трансфери, до максималния брой
  премествания на градове. Предметите за трансфер остават, както обикновено, във вашия инвентар. Не е нужно да ги използвате веднага и можете също да се запасите, като закупите няколко предмета. За трансфер е необходимо да използвате един от предметите в инвентара ви.
  След като използвате предмет за трансфер ще бъдете насочени към страницата за трансфери:
  - След като вече сте на тази страница може да изберете общност и сървър от предоставения списък
  - Може да използвате бутона „Провери дестинацията“, за да проверите дали може да се преместите на желания сървър. Освен това ще
  видите кои полета все още са свободни на сървъра.
  - За да започнете трансфера използвайте бутона „Започни трансфера сега“. Ако това не е възможно, прехвърлянето се прекратява и
  предметът за прехвърляне не се използва. Причината за проваления трасфер ще се изпише.
  - Ако напуснете страницата за трансфер, без да завършите преместването, предметът за прехвърлянето няма да бъде използван и
  отново ще стане неактивен. За да започнете нов трансфер трябва да активирате отново предмета.
  Трансферите може да доведат до загуба на ресурси, които в момента са на път с флот.
  След успешно прехвърляне, вашият акаунт на стария сървър ще бъде заключен, преди там да бъде изтрит. В лобито ще бъде показан
  акаунта ви на новия сървър.
  След преместване ще бъдете възнаградени с временен премиум достъп и предмети
  След преместване ще бъдете поставени автоматично във ваканционен режим, докато не се логнете за първи път.
  Следните правила важат за трансферите:
  - Не можете да се преместите на сървър, където веднага ще бъдете в топ 50 на класацията.
  - Не може да се местите между военен и нормален сървър.
  - Ако името ви е заето не може да се преместите. Ще трябва първо да го смените.
  - Останалото (съюз и т.н.) остава същото.

  Сливане на сървъри

  Ако бъде инициирано сливане на сървъри, всички играчи ще получат известие при влизане и индикация в играта за това колко дълго ще
  продължи сливането.
  Страницата за трансфер ви показва напредъка на сливането на сървърите и включва ЧЗВ за процеса.
  По време на трансфера няма да може да регистрирате акаунти на съответните сървъри.
  Всеки играч може да се премести безплатно до един от сървърите, показани на страницата, при спазване на следното:</li>
  Не може да се преместите на съръвър, където името ви е заето.
  Сървърите ще бъдат затворени веднага щом времето за сливане изтече.
  Всеки акаунт, който не е преместен, автоматично се прехвърля към произволен целеви сървър.
  След като прехвърлянето на сървъра приключи, вие ще получите точно същия брой премествания на градове, като броя на градовете ви в
  момента на прехвърлянето.</li>
  Неактивните акаунти ще бъдат премести на сървър Asphodel (виж „Други промени“).
  Ако името ви вече е заето след принудително прехвърляне, автоматично ще ви бъде дадено ново.
  Няма да можете да използвате нормални предмети за трансфер, докато е в ход сливане на сървъри
  Фестивалът на световете се провежда на целевите сървъри. Като ще продължи 7 дни за играчи, които са се преместили.</li>

  Други промени
  Търговските кораби, които получавате, като поканите приятели, ще станат постоянни кораби с актуализацията на сървъра до новата версия на играта. Те няма да са свързани повече с приятелите ви и ще ви бъдат дадени при преместването ви на друг сървър.
  Неактивните акаунти ще бъдат премести на сървър Asphodel.
  Asphodel е специален сървър, на който не може да се играе
  От тук може да се прехвърлите на игрален сървър безплатно.
  Преместването от Asphodel на друг сървър е същото, както между другите сървъри.

  Скъпи приятели,


  Сливането ще започне на 30.11.2021 12:00 сървърно време и от тук натам ще разполагате с две седмици за избор на целеви сървър. Периодът за избор на целеви сървър завършва на 14.12.2021 12:00 сървърно време . След това всички акаунти, за които не е избран целеви сървър ще бъдет преместени от системата на произволен целеви сървър.


  Екипът на Ikariam

  Здравейте,


  Преди малко стана ясно, че всички БГ сървъри остават и БГ остава като общност. БГ съръвите няма да се сливат помежду си. БГ сървърите ще бъдат единствено целеви / таргет сървъри за другите общности, които ще се присъединят към нас.

  Скъпи приятели,


  БГ остава като общност!!! Всички БГ сървъри ще останат и ще бъдат целеви сървъри за останалите общности. БГ сървърите няма да се сливат помежду си.


  В този случай относно споделянето на ИП ще помоля всички от вас, които играете на БГ сървърите в момента, да пуснат тикети. След като нашите сървъри остават и няма да има местене между тях то няма да има проблем да почнем да отбелязваме споделянето на ИП преди сливането да се случи.

  Акаунти, които ще бъдат преместени на т.н. наречения "гробищен сървър". Това ще е сървър на който няма да може да се играе и оттам ще може да се местят акаунти на активните сървъри:


  • акаунти, които са неактивни 60 и повече дни.
  • призрачни акаунти


  Активни акаунти, които не са избрали целеви сървър ще бъдат перместени на случаен принцин на целевите сървъри.

  Неактивните акаунти, които нямат ваканционен режим, ще бъдат преместени на целевите сървъри без да се активира ваканционния им режим. Неактивните акаунти с активиран ваканционен режим ще бъдат преместени на целевите сървъри с активиран ваканционен режим.


  Важно: тъй като опцията за споделяне на ИП ще бъде премахната при сливането, то след като преместите акаунтите си моля да се свържете със съответния екип чрез тикет системата и да уведомите за споделянето на ИП (както беше преди).

  Скъпи приятели,


  на 23.11.2021 между 10:00 и 15:00 (СЕТ) ще се извърши поддръжка на сървърите с цел подготовка за сливането. Играта ще се ъпдейтне и ИП споделянето ще бъде премахнато. Ще бъде спрано за периода на сливане и платеното прeместване на акаунти.


  На 24.11.2021 сливанео ще започне. Т.е. от тази дата ще имате възможност в рамките на 2 седмици да преместите акаунтите ви.


  Екипът на Ikariam

  ЧЗВ


  Какво ще слеем?

  • Ще слеем няколко сървъра и дори няколко общности заедно. Списъкът на сървърите и общностите, които ще бъдат обединени, може да намерите по-долу.

  Ще можем ли да изберем на кой сървър да се преместим?

  • Да, ще имате време, докато броячът свърши, за да изберете на кой сървър искате да отидете. Имайте предвид, че броят на свободните места на сървърите, които ще останат ще намалява, колкото по-дълго обмисляте решението ви, тъй като и други играчи ще се местят там!

  Какво се случва, след като избера конкретен сървър, на който да се преместя?

  • След като изберете и потвърдите, че искате да се преместите на конкретен сървър, веднага ще бъдете преместени там.


  Какво ще стане, ако не избера сървър и времето за обединяване на сървърите свърши?

  • Ще бъдете преместени на произволен сървър и няма да можете да се преместите безплатно на друг сървър след това.


  Ще мога ли да преместя градовете си на остров по мой избор?

  • Ще получите преместване на градове, равен на броя на градовете, които сте имали в момента на преместването си.


  Какво ще се случи с моите кораби от бонусите за приятелство, ако приятелите ми не се преместят на същия сървър като мен?

  • Тъй като този бонус вече не е достъпен, приятелите ви не трябва да се преместват на същия сървър. Играчите, които са получавали тези бонус кораби, ще получат този бонус към акаунтите си и той ще бъде винаги активен за тези акаунти.


  Имам повече акаунти, отколкото ще има целеви сървъри, мога ли да имам повече от един акаунт на същия сървър?

  • За съжаление не. Правилото, което позволява повече от един акаунт на сървър, е отменено и ще трябва да изберете кои акаунти искате да запазите.


  Вече имам акаунт на целевия сървър, но искам да запазя друг. Какво да правя?

  • Ще трябва да изберете да изтриете акаунта си на целевия сървър, преди да ви бъде разрешено да преместите друг акаунт там. След като направите това, акаунтът, който сте задали да бъде изтрит, ще бъде заключен и вече няма да имате достъп до него.


  Какво се случва с ресурсите, които инвестирах в островни сгради като кулата на Хелиос, мини и чудеса на моя оригинален сървър?

  • Ресурсите ще бъдат възстановени и върнати в инвентара ви.


  Уважаеми играчи,  работихме върху това да направим отново възможни сливанията в Ikariam. Отне ни известно време, но стигнахме до точка, в която можем да предложим отново сливания!

  От следващата седмица ще представим това, което наричаме "меки сливания" в Ikariam. Ще ви бъде даден период от 2 седмици, в който ще можете да изберете целеви сървър за вашия акаунт(и). Вашите акаунти ще бъдат преместени веднага след като изберете целевия сървър. Ако не изберете сървър през тези 2 седмици, вашите акаунти ще бъдат поставени на целеви сървър, избран от системата.

  Моля, погледнете ЧЗВ в следвяащия пост, за да получите повечe информация.


  Заедно с това сливане променяме и правилата на играта. Вече няма да е позволено да имате повече от един акаунт на един и същ сървър. Това означава: всеки играч може да има един акаунт на сървър. Семейства, общи жилища и т.н. могат да обявят споделяне на ip на GO чрез системата за тикети. Наличието на повече от един акаунт на един и същ сървър ще доведе до санкции за мултиакаунтинг. Системата "10 разрешени акаунта" ще бъде премахната.


  Тъй като все още прецизираме системата, за да сме сигурни, че всичко работи по предназначение, все още не знаем точна дата. Ще ви информираме за точната дата веднага щом я разберем.


  След сливането следните общности няма да съществуват като самостоятелни, а ще бъдат обединени в нова по-голяма общност говореща славянски езици: BG, RS, SI, SK, YU


  Екипът на Ikariam

  Скъпи приятели,


  В периода 18.11.2020 00:00 - 21.11.2020 00:00 може да се възползвате от отстъпка на следните предмети в магазина:


  Aрхивиране на доклади от шпионаж
  Информация за войски
  Прекратяване на огъня (варварско селище ниво 50)
  Прекратяване на огъня (варварско селище ниво 40-49)
  Прекратяване на огъня (варварско селище ниво 30-39)
  Прекратяване на огъня (варварско селище ниво 20-29)
  Прекратяване на огъня (варварско селище ниво 10-19)
  За повече информация посетете магазина в посочения период.


  Приятна игра!

  Ikаriam.BG Team

  Скъпи приятели,


  В периода 11.11.2021 00:00 - 13.11.2021 00:00 може да се възползвате от отстъпка на следните предмети в магазина:
  Доставка на ресурси: Строителен материал (голям)

  Доставка на ресурси: Строителен материал (масивен)
  Доставка на ресурси: Мрамор (масивен)
  Доставка на ресурси: Мрамор (голям)
  Доставка на ресурси: Кристал (голям)

  Доставка на ресурси: Кристал (масивен)
  Доставка на ресурси: Сяра (голям)

  Доставка на ресурси: Сяра (масивен)
  Доставка на ресурси: Вино (масивен)
  Доставка на ресурси: Вино(голям)
  Доставка на ресурси: Злато (масивен)

  Доставка на ресурси: Злато (голям)

  За повече информация посетете магазина в посочения период.


  Приятна игра!

  Ikаriam.BG Team

  Скъпи приятели,  В периода 03.11.2021 00:00 - 04.11.2021 00:00 може да се възползвате от отстъпка на следните предмети в магазина:


  Популационнен пакет (малък)

  Популационнен пакет (нормален)

  Популационнен пакет (голям)

  Премиум търговец


  За повече информация посетете магазина в посочения период.


  Приятна игра!

  Ikаriam.BG Team

  Скъпи приятели,


  В периода 29.10.2021 00:00 - 30.10.2021 00:00 може да се възползвате от отстъпка на следните предмети в магазина:


  Отвара от мъдрост (60 дни)

  Отвара от мъдрост (30 дни)

  Отвара от мъдрост (10 дни)


  За повече информация посетете магазина в посочения период.


  Приятна игра!

  Ikаriam.BG Team