Posts by Lejoshatev

TÜRK ittifakı merkezinden devam edelim.

Kemerlerinizi bağlayın ve oksijen tüplerinizi hazırlayın zira raporları görünce gülmekten nefesiniz kesilecek.

Şunu söylememde yarar var... Arkadaşlar balon aksiyonumuza korkaklık derken bütün gemileri tek cepheye yığmayı strateji olarak düşünüyorlar. Ara sıra cephe sayısı TÜRK ittifakından beklenmeyecek şekilde 6'ya kadar çıksa da, fazla uzun ömürlü olmuyor.

Kabiliyetleri ancak 2 cepheye gemi yığmaktan ibaret.

Adalarınıza gelmişiz, dibinizde koca koca depolar var. 5k buhar bulunan cepheye 5k buhar daha atmaya devam ediyorsunuz. Slotun bir sınırı var arkadaşlar, daha fazla büyümeyecek. Sizlere yeteri kadar ders verdik, bu da ücretsiz bilgi olsun.

Cephe açmaktan aciz, operasyon düzenlediklerini düşünüp, tıpış tıpış kaçan arkadaşlara balon aksiyonları müstehak.

Önemli Not: Kaybeden bölümünde DENGE varsa, ya ardından balon aksiyonu gelir, ya da aksiyonlar gelmeden DENGE'nin rakibinden tatil gelir...

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

Sizlere küçük bir bilmece!

Bir ittifak düşünün, her cephede bir birimi eksik olsun.

...

...

...

Hadi ama... Cevabı biliyorsunuz. "Baş harfi" TÜRK.

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

82 raund boyunca kürek getirilmeyen bir cephe...

unknown.png

Hadi beyaz bayrak atalım, kürek getirin dedik ama yoook... 2 cepheye yığdılar buralara kürekleri kalmadı :D

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.pngunknown.png

unknown.png

unknown.png

DEVAMI YOLDA...

YİĞİT ve ERS ittifaklarını üzdükten sonra şehirlerimize dönerken, savaş alanının yan adasına gelen 2-3 TÜRK ittifakı sömü görmüştük. İttifak üyelerinden birine "Oradaki savaş bittiği için dönüyoruz biraz geç kaldınız" dedim. Kendisinin bana cevabı "Hmm LordOmar'dan haberiniz yok galiba, kendisini bayağı kestik de" oldu.

Savaş üstüne savaşlar yapmamıza rağmen, birkaç raund örssüz yakalanmış olan LordOmar dostumuzu yalnız bırakacak halimiz yoktu. Birkaç raund örssüz kesim yaptıkları için burunları Kaf Dağı'na çıkan bu arkadaşlara biraz ders verelim dedik.

Öyleyse, LORD OMAR'IN İNTİKAMI OPERASYONU ile sizleri baş başa bırakalım.

Evvela arkadaşımızı örssüz yakaladıkları raporu paylaşalım:

unknown.png

Ardından "bayağı kesilen TÜRK ittisi" gelsin:

unknown.png

Gelsin balon aksiyonları :P

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

WhatsApp_Image_2022-04-24_at_01.42.05.jpeg

Araya da KUT ittifakını sıkıştıralım:

WhatsApp_Image_2022-04-25_at_01.21.19_12.jpeg

WhatsApp_Image_2022-04-25_at_01.21.19_13.jpeg

Yanımıza geldiler, evlerine gönderdik.

Daha yeni başlıyoruz.

LORD OMAR'IN İNTİKAMI Operasyonumuzun devamı bir sonraki postta olacak.

Biraz da ben rapor (üsttekilerle kıyaslayınca raporcuk) paylaşayım...

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

12.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

Challenge çoktan tamamlandı lakin rötarlı da olsa ilave edelim:

unknown.png

unknown.png

unknown.png

W-ART (YİĞİT) ittifakının isminin Tatil Sanatları (T-ART) olarak değiştirilmesi hususunda ilgili mercilere başvurmayı planlıyorum. Herkese iyi oyunlar.

"Ahkam kesmek" bilgisiz ve yetkisiz olunan konular hakkında kesin hükme varanlar için kullanılan bir deyim. Bilgisizlik ve yetkisizlik bende bulunmayan şeyler, kâale almıyorum bu dediğini.

Adoniste savaşmadık bile neyin cevabını vermişsin, oyundan yazsana merak ettim :D rapor sayfasını başka serverla alakalı konularda meşgul etmeyelim.

keşke kendi asker ve gemilerinizle savaşsanız ordan burdan dızlamasanız gpleri

Şu savaşlardaki bütün gpleri "dızlamış" olamayız değil mi? Burada Denge vs Aeneas gibi bir durum söz konusu, koca serverı karşımıza almışız hiç de gocunmuyoruz yine de bahanelerin arkasına sığınan sizlersiniz. Yakında savaşlarda örs açtığımız için de sitem edersiniz.

Hoş, @P a v o N daha güzel özetlemiş.

Yağma için nakliye gemisi ve asker yolladım lakin birliklerinizin kayıp raporu bildirildi iletisi aldım. Daha sonra 4s 42dk sonra gemilerin geleceği gözüktü. Kayıp olma ihtimalleri yok çünkü çok değil 30dk önce aynı yeri yağmaladım geri kalanları almak için tekrar yolladım. İttifaktan arkadaşlar limanında gemisi vardır dedi. Casus yolladım zaten şehrinde tersane yok. Bug mu oldu ..? Cevabınızı çok merak ediyorum.

Sen ikinci yağmayı atarken gemi konuşlandırmıştır. Şehirde gemi olması için illa tershane kurmaya gerek yok.

Tatil Moduna geçtiğin zaman oturumun hemen kapatılır. Sadece tekrar giriş yaptığın zaman hesabın aktif hale gelir. Bu süre zarfında şehrin saldırılara karşı koruma altında olur ve bununla birlikte hiçbir hammadde üretimi de yapılmaz. Tatil Modunun maksimum süresi 30 gündür. Lütfen, en az 2 gün Tatil Modunda kalman gerektiğini ve bu süre dolmadan oyununa giremeyeceğini unutma.

Dikkat! Tatil modunu etkinleştirdiğin takdirde, seferde bulunan filo ve orduların dağılacak ve kendi şehirlerine tekrar geri döneceklerdir. Ayrıca gemide bütün mallar elden gider. Tatil modu Ambrosia özellikleri ve bunların otomatik olarak uzatılmasını etkilenmez.

Savaşın başlarında 4-5 cephe var diye sevinip, TÜRK ittifakının böyle bir olayı devam ettirmesine şaşırırken bildiğimiz hareketi yapıp cephelerden çekildiler. 2 gemi 1 kara cephesine düşürüp gemileri kendi şehirlerine yatırdılar. Cephane bugı ile %200-300ün üzerinde cephane yapıp klasik tavırlarını bize gösterdiler. Bununla kalmadılar, güçleri yetmediği için "dostlarını" çağırdılar. Biz de bu kadar çirkefliğe göz yumamazdık elbette... Bunun adı savaş olmaktan çıkmıştı...

Arkadaşlar madem 2 cepheye yığılıyor, biz de daha fazla "yığılmamaları" için kendi depolarını kapatırız dedik:

6_depo.png

Kendi depoları kapatıldığı için önceki nicki "Maraşlı Mesut", şimdiki nicki Grievous olan ittifak mensupları çareyi başka ittifaklardan gp almakta bulmuştu...

1masq.png

FAKAT O DA NESİ?! Kilitçi Lejo devrede. Işın atıp 2 cepheye yığılmalarına engel olduk.

2kilitt.jpg

3mesut.png

4mesut.png

5mesut.png

"Baktık dışarıdan da gp alamıyoruz, o zaman abilerimizi çağıralım"

-TÜRK ittifakı

Abileri geldi elbette.

Fakat abileri gelmesine rağmen cephe açmak yerine 2-3 cepheye yığılmaya devam ettiler. Biz de cevap olarak cephelerden çekilip balon aksiyonu yaptık. Aksiyon görsellerini atmaya gerek duymuyorum, kaç füze kaybettiklerini TÜRK ittifakına sorabilirsiniz.

bafra10.png

bafra10_kara.png

bafra.png

unknown.png

Ve gülme zamanımız geldi!

Bu postta üst mesajların birinde "yarım aklınızla YİĞİT ittifakı ile baş edebileceğinizi mi sanıyorsunuz" diyen arkadaşa ithafen YİĞİT ittifakının "tam" aklını görelim.

Kardeşleri olan TÜRK ittifakını savunmaya gelirken kimisi liman fethet ile, kimisi limanı savun ile gelince bakın ortaya ne çıkıyor...

Oynat bakalım!

unknown.png

unknown.png

Kardeşi kardeşe kırdırdığımız için özür dileriz...

Savaş sona ermeden önce TÜRK ittifakının adalarını paylaşalım...

ada1.png

ada2.png

ada3.png

ada4.png

ada5.png

ada6.png

ada7.png

ada8.png

ada9.png

ada11.png

Onca liman kapalıyken cephe açmayıp bütün gemileri "Ya Allah" diyerek tek cepheye yığan TÜRK ittifakına, göstermiş olduğu üstün cesaretten (!) ötürü tebriklerimi sunuyorum.

tatil2.png

KUT raporları paylaşıldı, aradan kısa bir süre geçip sindirildiğine göre sıra TÜRK ittifakı raporlarında...

Önce yağma raporlarıyla başlayalım, kafa şişirmek istemediğimiz için çok yağma raporu paylaşmak istemiyoruz lakin epey bereketli topraklara ayak basmış olduğumuzu söylemeden geçemeyeceğim. Bu raporlar gibi onlarcası var.

aqresif__psy.png

yagma_tr.png

1.png

2.png

3.png

4.png

5.jpg

7.png

8.png

9.png

10.png

11.PNG

12.PNG

13.PNG

14.PNG

15.PNG

16.png

17.png

18.jpg

19.jpg

20.png

21.png

22.png

23.png

Asıl büyük savaşları bir sonraki postumda paylaşacağım.

Arkadaşlar 2022 yılında yaşıyoruz ortaçağda değiliz. Oldu olacak oyundan kışkırtıyor diye gidin vurun birbirinizi. Bir kişinin size hakaret ettiğini düşünüyorsanız telefon numaranızı, adresinizi verip "gel de boyunun ölçüsünü alayım" minvalinde sözler söyleyip misliyle yanıt vermek yerine bunu ilgili mercilere şikayet edebilirsiniz.

Şayet şikayet ettiğiniz şahıslar, gerekli olduğunu düşündüğünüz cezayı görmüyorsa ve sizlere karşı bu tavırlarını sürdürüyorlarsa oyun içinde engel butonu var. Birilerine açık uçlu imalarda bulunup ceza alıyorsanız evvela kendinizi sorgulamanızda yarar görüyorum.

Geçtiğimiz günlerde tarafımıza neler yazılmış, buyrun siz görün:

Kanunlar bile her şeyi öngörüp düzenleyemiyorsa ve bu neticede hakimler takdir yetkilerini kullanıyorsa; spesifik küfürler dışında ettiğiniz hakaretler oyun içi kurallarda bulunmuyor olsa bile yöneticilerin takdirine kalması oldukça normaldir. Siz yönetici olsaydınız, bu mesajlardan ne tür bir çıkarımda bulunurdunuz acaba?

UnspokeN ikariam'da oyuncu kalmadığı konusunda elbette haklısın lakin oyuncu sayısının azalmış olması, tarafımıza edilen hakaretleri sineye çekeceğimiz anlamına gelmiyor. Kalan bir grup insan oyundan soğumak istemiyorsa, kullandıkları kelimelere dikkat etmek zorundalar.

Tamam işte halihazırda kullandığın bir anlaşma olduğunu düşünüyorum. bir ittifak kurmuş olabilir, ticaret anlaşması olabilir, garnizon anlaşması olabilir vs. o anlaşmayı diplomasi bölümünden anlaşma başlığı altında görebilirsin. O yüzden binanı yıkamıyorsun. yada ittifak kurduysan o ittifakı iptal etmen g

Yok abi ya hiç öyle anlaşmam ittifak falan yok. İlk defa kurdum kurduğum yer hoşuma gitmedi silip başka yere kurayım dedim bir türlü silinmiyor deli oldum vallaha :D

İttifak üyesi değilsen ve herhangi bir antlaşman yoksa yıkabiliyor olman lazım. Yine de kurmayı düşündüğün şehre kur, sonrasında hoşuna gitmeyen yerdeki elçiliği yık doğrudan çözüm bu olur.