Posts by Lejoshatev

Yedeklememi yaptım sıkıntı yok server birleşmesini bekliyorum, sağ salim yerleşebilirsem sonrasını halletmeye çalışırım bir şekilde ^^

Chkdsk at sonra temiz format at. Yeni sistem kur. Chkdsk de eger bozuk alan bulursa düzeltmesi uzun sürebilir ona göre ayarla kendini 24 saati gecmez ama 4 - 5 saatini alabilir bazi durumlarda 15 dakikada bitirebilir tamamen harddiskin sagligina bagli ^^

Teşekkürler inşallah makine elimde kalmaz :D bilgisayarlar ateş pahası

Büyük ihtimalle harddiskte sıkıntı var. Cüzdan beyin morali bozuk, bu tür konularda pek konuşmak istemiyor...:D

Harddiske chkdsk at bozuk alanlari onarsin yada oraya bilgi yazmayi engeller. ama bilgilerini yedekle varsa. Nasil atacagini bilmiyorsan google amca ve youtube dayiya sor ^^ dahasi fabrikadan ciktigi hale getirmede varda o tehlikeli uzun sürüyor ve elektrik giderse yada yanlislikla kapanirsa harddisk cortlar tamamen ^^ eger donup kendi kapatirsa işlemcinde isinma sorunu var yakinda cortlayacak ^^

Yedeklememi yaptım sıkıntı yok server birleşmesini bekliyorum, sağ salim yerleşebilirsem sonrasını halletmeye çalışırım bir şekilde ^^

Bende de "sürücü hatalarının onarılması için yeniden başlatın" diye uyarı veriyor sürekli. Bilgisayarda sadece tek sekme açıkken bile donma yapıyor, oyun oynamak hak getire. İnternetteki bütün çözümleri denedim fayda etmedi. Bazen 5-10 dakika donuyor, bazen direkt mavi ekran yiyorum. Bari 10 yıllık koca çınar beni server birleşmesinde yalnız bırakmasa da sağ salim yerleşsem )))

Bir önceki yorumumda spoiler bölümü içerisindeki videoyu izlemeni tavsiye ediyorum.

Diğer yazdıklarına gelecek olursak:

Öncelikle ben her şeye komplo teorisi diyen birisi değilim. Verdiğiniz spesifik örneklere spesifik cevaplar verdim. Neden herkesin gözünde her şeye komplo teorisi deyip hiçbir şeyi umursamayan birisiymiş imajı verdiğimi anlayamadım. Söylediğin bir iki cümleyi üzerime alındım, üzerime alınmamam gerekiyorsa bu paragrafı yok sayabilirsin)).

Bu tablo The Economist dergisinin eseriydi yanılmıyorsam. İlginç bir tablo ve doğal olarak kafalarda birçok soru işareti oluşturabiliyor. Türlü türlü beyin fırtınalarıyla ilginç şeyler ortaya çıkıyor doğrusu. Fakat öncelikle kendi yaşadığımız zaman diliminde yaşanan olayların dünya tarihinde yalnızca şu günlerde yaşandığını düşünmememiz gerek. Tarihin tozlu sayfalarında binlerce savaş, yüzlerce salgın, hastalık; afetler var.

Benim düşüncem domuz resmi geçmişte yaşanan domuz gribini,

Yanardağ patlamasının bulunduğu tablo yıllardır yaşanan patlamaları,

Penguen ve buzul resmi zaten halihazırda herkesin malumu olan küresel ısınmayı,

Meteor resminde de aynı yanardağ ile ilgili yazdığım şeyi,

Bakteri ve virüs geçmişteki salgınları

Sağ üstteki patlama Lübnan'daki patlamadan ziyade geçmişteki nükleer patlamaları (zira atom bombası atıldığında bu şekilde iz bırakmakta, Lübnan'da yaşanan patlamada duman izleri bu şekilde değildi)

Güneşteki olay 2012'de yaşanan büyük güneş patlamasını göstermekte.

Ayrıca takılan maskeler normal cerrahi maske değil, gaz maskesi. Dünya böyle karışmaya devam ederse nükleer silahların konuşabileceği hususunda bir uyarı bence.

Tablonun genel olarak geçmişten ders alınmazsa gelecekte de arkadaki tablolarda resmedilen olayların daha beterlerini yaşayabileceğimiz konusunda bir uyarı niteliğinde olduğunu düşünüyorum.

Lejoshatev iyimser yaklaşımın güzel. Bugün için bunların hepsi gerçekleşmesi mümkün olmayan komplo teorisi. 1984 kitabını George Orvel , 1940 lı yıllarda Hindistan da yazmış. Orada televizyon ve GPS cihazından, dinleme ve dijital kameradan, bahsediyor. Göz her yerde insanları takip ediyor. Fişleme olayını o zamandan anlatmış. Bugün internetten bir ürün arat. Kullandığın , cep telefonu, PC. televizyon her yerden o ürün ile alakalı reklamlar çıkar. Arabanı park ettiğin konum telefonuna mesaj olarak gelir. Hes kodu artık her yerde yayılıyor. Öksürsen mesaj gelecek. 1960-70 ler de kominizmin yıkılacağını söyleseler, komplo teorisi diye kimse inanmazdı. Yine de biz komplo teorisi diyerek iyimser bakalım. Canımızı sıkmaya gerek. yok.

İyimser değil, realist bakıyorum hocam. Her konuya komplo teorisi deyip geçiştirmiyorum elbette. Yukarıda vermiş olduğunuz örnekler üzerinden yola çıkarak yalnızca o örneklere cevap verdim. 1984'ü ben de okudum o konularda hak veriyorum sana. Şu an internetten arattığımız ürünlerle ilgili reklamların karşımıza çıkması bize kolaylık sağlasa da hepimizden toplanan bilgiler firma sahiplerine oldukça para kazandırıyor, ona lafım yok.

_AeA_ vaktim oldukça elbette uğrarım ))

İlaveten anlamadığını söylediğin için daha açıklayıcı olduğunu düşündüğüm bir link bırakayım.

Normalde forumda çok aktif değilim lakin son konuşmalara gözüm takıldı ve alanım olması hasebiyle birkaç satır cevap verme gereksinimi duydum.

Alıntı:

Bu yüzyılın devlet formatı “Kıta Devletleri”dir. Artık 21. yüzyılda kıta devletlerinin kuruluşuna şahit olacağız, demiyorum zaten yıllardan beri oluyoruz. İşte, ilk örnek Avrupa Birliği… Aslında orasının adı Avrupa Birliği değil Avrupa Kıta Devletidir. İşte Norta… Yani Kuzey Amerika kıtasında ABD, Kanada ve Meksika arasında kurulan birlikten söz ediyorum. Norta’nın adına da Kuzey Amerika Kıta Devleti dersek daha doğru söylemiş oluruz. Takvim devam edecek ve sırasıyla diğer kıtaların devletleri oluşturulacaktır. Bunları sayacak olursak Asya Kıta Devleti, Güney Amerika Kıta Devleti en son olarak da Afrika Kıta Devletidir. Bu üç devletten son ikisi plân aşamasındadır ancak Asya Kıta Devletinin kuruluşu halen uygulama safhasında olup süreç, Irak’a baba Bush’un saldırmasıyla başlamış bulunmaktadır. Şu an yaşananlar da Asya Kıta Devletinin kurulma çalışmalarından başka bir şey değildir.

Evvela kıta devletleri diye bir şey pek mümkün değil. Uluslararası ilişkiler böyle işlemiyor. Avrupa Birliği'nin adı da Avrupa Kıta Devleti değildir. Avrupa Birliği en önemli ülkelerinden birini kaybetmişken, Avrupa kıtasındaki tüm ülkeler bu birliğe bağlı değilken Avrupa'nın "Kıta Devleti" olduğundan bahsetmek saçmalıktan başka bir şey değil.

Norta diye bir şey hiç duymadım, zannedersem alıntı yapılan yer NAFTA'dan bahsediyor. NAFTA'nın açılımı "North American Free Trade Agreement" yani Türkçe adıyla Kuzey Amerika Serbest Ticaret Antlaşmasıdır. Vakıa sınır serbestisi içeren bir örgüt değildir. Bundan birkaç yıl öncesinde Donald Trump Meksika sınırına duvar çekmişken Kuzey Amerika'nın da "Kıta Devleti" olduğundan bahsetmek saçmalıktan başka bir şey değildir.

Asya Kıta Devleti'nin oluşması da siyasi konjonktürde uzun bir süre mümkün görünmüyor. Asya, Afrika, Güney Amerika ülkeleri kendi aralarında bile tahammülsüzlük içindeyken bu tür komplo teorilerine aldanmamakta fayda var.

Baba Bush'un Irak'a verdiği zarar oğlundan fazla değil. Irak'a asıl yaptırımları Oğul Bush uygulamıştır. Şu an yaşananlar da Asya Kıta Devleti'nin kurulma çalışmalarından çok daha başka şeylerdir.

Dünyanın takla atma mevzusu fiziki olarak değil manyetik olarak beklenmekte. Dünya hiçbir zaman fiziken "takla atmadı". Manyetik olarak pusulaların gösterdiği Kuzey noktası ile gerçek Kuzey noktası arasında farklar oluşmasının nedeni de dünyanın merkezinde gerçekleşen manyetik hareketlenmelerdir. Kıyamet alametlerinin gerçekleşmesinin bu durumda mümkünatı yok. Manyetik hareketlerin bize olacak etkileri çok büyük değil, günümüz teknolojileriyle kısa sürede çözülebilecek şeylerdir. Örnek olarak askeri pusulaların ve uçaklarda kullanılan pusulaların manyetik hareketlerden etkilenmesini verebilirim fakat bunun uzmanları var ve düzenli olarak güncellenmekte.

Tek dil tek din tek ırk devleti diye bir olay hiçbir zaman olmadı, insanoğlunun yapısı gereği gelecekte de böyle bir devlet olmayacaktır.

Kıyamet dediğimiz olgu gerçekten yaşanacaksa şayet, bunu insanoğlunun tespit etmesi teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin namümkün zira kıyamet inancına göre kıyametin ne zaman olacağına yalnızca Allah karar verir.

Neom projesi için de her kafadan bir ses çıkıyor, insanlar ağızlarının suyu aka aka komplo teorisi üretmeyi ve bu teorilerin peşine başka insanları takmayı çok seviyor. Neom projesi de Prens Selman'ın garip hayallerinden birisi. Tamamen yenilenebilir enerji kaynakları ile idame ettirilme hayali kurulan tuhaf bir proje. Robotların insanlardan nüfus olarak çok olacağı söyleniyor fakat deccalin yönetecek olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. :D:D

Petrolün ekonomiye yansıyan gidişatı, Suudi Arabistan'ın diğer Ortadoğu ülkeleri ile ilişkileri ve en önemlisi ABD ile ilişkileri; Suudların 2030'da gerçekleştirmeyi hayal ettiği bu projenin gerçekleşmesini bir hayli zor kılmakta. Malum, Kral Selman bin Abdülaziz'in yaşı epey ilerledi. Onun ölümünden sonra yaşanabilecek vekalet kavgasını da unutmamakta fayda var.

Aynen öyle, öbür türlü korsanın son günü uzak koordinatlara söm atıp liste yapmaya çalışan "hisar kaçıran" şahısları görmemiz mümkün olmazdı.

Tıklamış olduğun şehrindeki korsan hisarı, tıklamış olduğun oyuncunun en yakın korsan hisarına yönlendiriyor. Başkent ile alakası yok.

Korsan Hisarı'nın seviyesi ne olursa olsun mu?

"Binaya göre zaten menzil dışında kalacak şehre niye yönlendirsin ki?" diye bir mantıksızlık doğar gibime geldi de. :/

Evet seviyenin önemi yok. Bir seviyeli korsan hisarım 2.2 koordinatındaki bir kişinin hisarını gösteriyor çünkü adamın başka yerde hisarı yok örneğin.