Posts by Lejoshatev

Devamı gelecek demiştik, uzun zaman oldu fakat sözümüzde duralım.

Daha evvel korsanda anlaşmalı olduğumuz ittifakta bulunan arkadaş, ittifakından ayrılıp bize korsan baskınlarında bulunmaya başlamıştı. Bana da karşılık verme gereği doğdu.

Sonrasında ittifakına geri dönen bu arkadaş, benden kaçmaya başlayıp ittifakımı kışkırtacak şekilde saldırılar ve baskınlar yapmaya devam ederken kendisine kovalamaca işlerine son verip teke tek savaşma teklifinde bulundum. Kabul etti lakin kazanan tabii ki değişmedi:

Oyuncular yeni server açıldığında toplaşıp binlerce lira yatırmaya devam ettiği sürece yeni serverlar açılmaya devam edecek bunu idrak etmekte fayda var.

Aynen öyle, öbür türlü korsanın son günü uzak koordinatlara söm atıp liste yapmaya çalışan "hisar kaçıran" şahısları görmemiz mümkün olmazdı.

Tıklamış olduğun şehrindeki korsan hisarı, tıklamış olduğun oyuncunun en yakın korsan hisarına yönlendiriyor. Başkent ile alakası yok.

Korsan Hisarı'nın seviyesi ne olursa olsun mu?

"Binaya göre zaten menzil dışında kalacak şehre niye yönlendirsin ki?" diye bir mantıksızlık doğar gibime geldi de. :/

Evet seviyenin önemi yok. Bir seviyeli korsan hisarım 2.2 koordinatındaki bir kişinin hisarını gösteriyor çünkü adamın başka yerde hisarı yok örneğin.

Düşüncenize saygı duyarım tabii. Ama muhtemelen forumda bu konu hakkındaki taleplerinize cevap olarak " https://www.stomt.com/ikariam " üzerinden talepte bulunmanız tavsiye edilecektir. Ne kadar dikkate alınıyor bilmiyorum fakat buraya yazabilirsiniz taleplerinizi.

Ikariam Mobil uygulamasının geliştirilmeyeceği, şirketin mobil uygulamadan çekildiği defaatle forumda yazıldı. 5 dakikanızı almayacak araştırma ile erişilebiliyorken tekrar tekrar başlık açılmaması taraftarıyım.

Merhabalar,

İkariam Mobil'e güncelleme gelmeyeceği gibi geliştirilmesi de durdurulmuştur.

İyi forumlar & oyunlar dilerim.

Yorumu şimdi gördüm, gerekli cevabı MoNTeNeGRo nickli arkadaşımız vermiş zaten.

1-) Evet ama işgal ettiğin şehirden başka bir şehre yağma yaparken, yağma yaptığın miktarın %10'unu işgal ettiğin şehre bırakıyorsun. Mesela x şehrini işgal ettin, y şehrine saldırıyorsun. Y şehrinden 100k mal aldın, 90k senin şehrine ulaşır, 10k malı x şehri kazanır.

2-) İlk soruyu uygularsan ablukaya almasan da olur ama takviye yardım gelmemesi, gelirse de bilgin dahilinde olması açısından limanları alman senin için en doğrusu olacaktır.

3-) Bu soruya diğer yardımcı olan arkadaş "2 şahmerdan keser, 3 bas kafan rahat olsun veya 1 buhar ya da 2 okçu bas" demiş. 2 şahmerdana 2 şahmerdan basarsan kazanma şansın var elbette fakat 2 raunda uzatmak vakit kaybı. Araştırmaların ve mucitlerin önemli ama 3 buharlı bas, rakipten takviye gelmeyeceğine eminsen gözün kapalı git limanlara.

4-) Topçu araştırması yaptıysan mancınık basmana gerek yok bu saatten sonra. Zaten bir şehre yağma yapmadan önce aşağıda savaş alanı ekranı gözüküyor. Muhtemelen tek raundda safta savaşabilecek en fazla 36 topçu gönderebiliyor olacaksın. Ayrıca topçuların da belli bir cephanesi olduğu için ve bu cephaneler 4-5 raund bitmediği için 36dan fazla topçu göndermen pek mantıklı olmaz. Asker yoksa geçerli tabii bu söylediğim. 28 seviye sura 36 topçu gönderirsin ön safta kaybın olur ama büyük olasılıkla tek raundda kazanırsın.

5-) Bu soruya da dördüncü cevabımda yanıt bulabilirsin. Ama sur seviyesi daha düşük olduğu için 30 göndersen de yeter. Yine 5-10 hoplit kaybedersin ama tek raundda kazanacaksın savaşı. (Yağmaladığın şehirde asker olmadığını varsayıyorum. 1 mızrakçı olsa dahi ikinci raunda uzar savaş)

6-) Asker yoksa sur seviyesi yüksektir, dördüncü sorunun cevabında bahsettiğim savaş alanı konusunda ilgili şehri kontrol et. Max kaç topçu sığıyor savaş alanında onu öğren ve ona göre topçu gönder. Hekim büyük savaşlarda HP'si yüksek olan askerlerin çizilen canlarını yenilemeye yarıyor. Hoplitler direkt olarak kesildiği için hoplitlerinin daha az ölmesine katkı sağlamayacaktır. Farzı misal bir şehre 10 hoplit yolladın, adamda da 10 mızrakçı var. Bu askerler karşılıklı savaşırken sen mızrakçılara tek atıyorsun fakat mızrakçılar senin hoplitlerinin canını azaltıyor sadece, öldüremiyorlar. Hekimin işlevi burada devreye giriyor. Hoplitlerinin canı yenileniyor. Hoplit vs buhar devi savaşlarında da bu geçerli. Hoplitler direkt olarak buhar devlerinin tamamını öldüremiyor, bir kısmını öldürüyor, bir kısmının canını azaltıyor. Hekimler bu azalan canları doldurmakla görevli. Bir savaşta da max 30-40 hekim yeterli olacaktır fazlasına pek gerek yok.

7-) Dördüncü soruna verdiğim yanıtta bahsettiğim savaş alanını kontrol edip, ön safa tamamen hoplit veya buhar devi doldurduğuna emin ol, sur seviyeleri yüksekse illa ki kayıp vereceksin bundan kaçış yok ama kaybı azaltmak için bu dediğimi yapman elzemdir.

İlk soruna cevap olarak: Başka hesabına ambro aktarma şansın yok ama belli başlı şartlar doğrultusunda o hesabını başka servera ambrosia karşılığı taşıyabilirsin. (Maalesef halihazırda oynuyor olduğun Hydra serverına bu hesabı taşıyamazsın, nedenini server değiştirirken dikkat edilmesi gereken durumların son maddesinde göreceksin.)

Server değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler:

Hesap aktarımını birkaç şehir taşıması içeren bir paket şeklinde alırsan, her şehir taşıması için 175 Ambrosia ödersin.

• Hesap aktarımı geri döndürülemez.
    • Savaş sunucusuna geçiş yapılamaz.
    • Kendi inşa ettiğin Helios Kuleleri, taşınma işleminden sonra yeniden konumlandırılabilir.
    • Şehirlerin mümkünse aynı koordinatlara yerleştirilecek. Eğer yer yoksa aynı hammadde birikimleri olan adalara yerleştirilecekler.
    • Geçerliliği kalmayan kültürel eşya anlaşmaları 7 günlük memnuniyet bonusuyla (+1000 memnuniyet) telafi edilecek.
    • Başka bir sunucuda direkt top 50 arasına gireceksen, o sunucuya geçemezsin.
    • Zaten bir hesaba sahip olduğun bir sunucuya taşınamazsın.

2. soruna cevap olarak da COMA'nın vermiş olduğu bilgiyi gösterebilirim.

1. Multi Hesaplar (Çoklu Hesaplar)

Bildiğiniz gibi oyun içi ip paylaşımı yaparak 10 hesaba kadar sahip olabiliyorsunuz. İp paylaşımı izni olmadan, 24 saat içinde aynı ip'de yer alan hesaplar 365 gün tatilsiz kapatılacaktır. İp paylaşım izniniz dahi olsa bu kuralı 3. kişler aracılığıyla size avantaj sağlayacak şekilde kullanamayacaksınız. (örneğin; X kişisinde 5 tane hesap var bu 5 hesapla birlikte korsan puanı / kaynak biriktiriyor, biriktirdiği bu puanları / kaynakları sürekli aynı kişiye yağmalatması yada bir başka kişinin sürekli aynı kişiyi yağmalıyor olması 3. kişiler aracılığıyla kuralı ihlal etmek olarak dikkate alınacaktır. .

Yukarıdakilerle sınırlı kalmamakla birlikte, neler yapıp yada yapamıyacağınıza bir göz atalım;

• İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Kaynak gönderemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar 3. hesaplar aracılığı ile çapraz ticaret yapamazlar.
    • İp paylaşımlı hesaplar yalnızca ada kapatmak için kullanılamazlar.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Savunma olarak askeri birlikle gönderemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle KORSAN yada askeri baskın düzenleyemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Ticari mal gönderemezler, alıp satamazlar.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Casus gönderemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar Aynı İttifaklara yada Farklı İttifaklara girebilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar Oyun içi mesajlaşma sistemini sorunsuz kullanabilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar kendi aralarında kültürel anlaşma yapabilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar aynı adalara bağış yapabilirler ve aynı adada bulunabilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar kendi aralarında arkadaş isteği gönderebilirler.

Tekrardan sizlerleyim

Server birleşmesi bekleyen çoğu insan gibi biz de Gaia'da korsanın sakin ve anlaşmalarla devam etmesini isterdik lakin epulis nickli arkadaş kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıp ittifakımıza korsan baskınları düzenlemişti. Mamafih ben de çareyi arkadaşın limanlarını kapatmakta buldum. Sonrasında bir baktım bu arkadaşın rodosu %100 ve kapattığım limanlarda gemi basımı yapmaya başlamış. Çözüm yolu olarak ilk önce rodosu düşürmeye başladım. Rodosunu 3 seviyeye düşürene kadar arkadaştan herhangi bir hareket gelmedi, ben de gemilerinin çıkış saatlerini hesaplayıp saniye vuruşları yaptım

Oynat bakalım

Daha sonra bu kesimleri yediremeyen arkadaş yüklü gemi ile "gece operasyonu" amaçlı harekete geçti. Ama bize söker mi? Sökmez.

Arkadaşın rodos basacağından emin olduğum için, belirttiğim gibi ön hazırlık yapmıştım. Şaşırtmadı tabi. Ama %100 olmadığı için sadece çimdik atabildi.

Tabi arkadaş düzensiz, tahtası eksik buharı bol bir filo getirdiği için diğer şehirlerden de basım yapmış. Rodosu basmadan evvel o şehirlerden de isyan etmiş. İsyan ettiği şehirlerde de tertemiz kesim yaptım sağolsun. Kıyamam.

Devamı gelecek.

Gece bizi uyuyor sanan arkadaş kendi çapında gece baskını yapmayı amaçladı, gece baskını yapıyorsan kültürel bozup merhaba yeni düşman yazmayacaksın :) bunu yazıyorsan da gece baskını yaparken askerleri yollayıp uyumayacaksın, sonra durumunuz böyle vahim olur, rezil duruma düşersiniz. Daha bu bir şey sayılmaz :)