1- aynı ada üzerindeki 4 şehri yağmalamak istiyorum fakat bu şehirler bana uzaklar. ada üzerindeki 1 şehri işgal etsem askerlerimi o şehirden kaydırarak yağma yapabilirmiyim?
2- şehirlerin herbirinde 2şer şahmerdan gemisi var. eğer 1.adımı uygulayabiliyorsam 4 şehrinde limanını ablukaya almalımıyım?
3- bu 2 şahmerdan gemisini geçebilmem için basmam gereken minumum gemi sayısı ve türü nedir?
4- 28 seviye suru yıkmak için topçu basmalıyım. peki adedi ortalama kaç olmalı? birde mancınık yollasam bu mancınıklar suru yıkmada yardımcı olurmu?
5- suru 17 seviye olan bir şehri yağmalamak için topçu yeterli gelirmi? yoksa ayrıca mancınıkta mı basmalıyım?
6- saldıracağım şehirlerde asker yok ama hoplitlerim surlarda çok kesiliyorlar. bunun önüne nasıl geçebilirim? (hekim sayısı bu olayda önemli ise hekim asker oranı ne kadar olmalı?
7- surları erimeden çabuk geçmek için saflara hangi askerleri basmalıyım?
cevaplarsanız sevinirim.
Display More
1-) Evet ama işgal ettiğin şehirden başka bir şehre yağma yaparken, yağma yaptığın miktarın %10'unu işgal ettiğin şehre bırakıyorsun. Mesela x şehrini işgal ettin, y şehrine saldırıyorsun. Y şehrinden 100k mal aldın, 90k senin şehrine ulaşır, 10k malı x şehri kazanır.
2-) İlk soruyu uygularsan ablukaya almasan da olur ama takviye yardım gelmemesi, gelirse de bilgin dahilinde olması açısından limanları alman senin için en doğrusu olacaktır.
3-) Bu soruya diğer yardımcı olan arkadaş "2 şahmerdan keser, 3 bas kafan rahat olsun veya 1 buhar ya da 2 okçu bas" demiş. 2 şahmerdana 2 şahmerdan basarsan kazanma şansın var elbette fakat 2 raunda uzatmak vakit kaybı. Araştırmaların ve mucitlerin önemli ama 3 buharlı bas, rakipten takviye gelmeyeceğine eminsen gözün kapalı git limanlara.
4-) Topçu araştırması yaptıysan mancınık basmana gerek yok bu saatten sonra. Zaten bir şehre yağma yapmadan önce aşağıda savaş alanı ekranı gözüküyor. Muhtemelen tek raundda safta savaşabilecek en fazla 36 topçu gönderebiliyor olacaksın. Ayrıca topçuların da belli bir cephanesi olduğu için ve bu cephaneler 4-5 raund bitmediği için 36dan fazla topçu göndermen pek mantıklı olmaz. Asker yoksa geçerli tabii bu söylediğim. 28 seviye sura 36 topçu gönderirsin ön safta kaybın olur ama büyük olasılıkla tek raundda kazanırsın.
5-) Bu soruya da dördüncü cevabımda yanıt bulabilirsin. Ama sur seviyesi daha düşük olduğu için 30 göndersen de yeter. Yine 5-10 hoplit kaybedersin ama tek raundda kazanacaksın savaşı. (Yağmaladığın şehirde asker olmadığını varsayıyorum. 1 mızrakçı olsa dahi ikinci raunda uzar savaş)
6-) Asker yoksa sur seviyesi yüksektir, dördüncü sorunun cevabında bahsettiğim savaş alanı konusunda ilgili şehri kontrol et. Max kaç topçu sığıyor savaş alanında onu öğren ve ona göre topçu gönder. Hekim büyük savaşlarda HP'si yüksek olan askerlerin çizilen canlarını yenilemeye yarıyor. Hoplitler direkt olarak kesildiği için hoplitlerinin daha az ölmesine katkı sağlamayacaktır. Farzı misal bir şehre 10 hoplit yolladın, adamda da 10 mızrakçı var. Bu askerler karşılıklı savaşırken sen mızrakçılara tek atıyorsun fakat mızrakçılar senin hoplitlerinin canını azaltıyor sadece, öldüremiyorlar. Hekimin işlevi burada devreye giriyor. Hoplitlerinin canı yenileniyor. Hoplit vs buhar devi savaşlarında da bu geçerli. Hoplitler direkt olarak buhar devlerinin tamamını öldüremiyor, bir kısmını öldürüyor, bir kısmının canını azaltıyor. Hekimler bu azalan canları doldurmakla görevli. Bir savaşta da max 30-40 hekim yeterli olacaktır fazlasına pek gerek yok.
7-) Dördüncü soruna verdiğim yanıtta bahsettiğim savaş alanını kontrol edip, ön safa tamamen hoplit veya buhar devi doldurduğuna emin ol, sur seviyeleri yüksekse illa ki kayıp vereceksin bundan kaçış yok ama kaybı azaltmak için bu dediğimi yapman elzemdir.