Global forum olmadan önce, (Eski Forum) daha haraketli idi. Bu haraket, önce forumların birleştirilmesi, sonra Bir çok bildirimin discort da yapılması üzerine kesildi. Çok daha önceleri İRC zamanında irc e de gelen oyuncular oluyordu. Ama onlar daha çok ceza alan hesaplar, yada yöneticilere bilgi danışmak, yada sorunlarını ticket yerine İRC den çözmek içindi. Şimdi discort da bu tarz yoğunluk var. Ancak forum daha ıssız. Sizler savaş raporlarına yorum yapılmasın. Savaşanlar savaş raporu assın. tartışması derseniz. Buraya rapor asanlar haricinde kimse uğramaz. Yıllardır, Savaşlar oyunda yapılır, sonuçları forumda tartışılır. Hakaret olmadığı sürece bırakın tartışsınlar. 18 yıldır yasak diyerek bir yere varamadınız.,
Bir diğer konu, önceki forumda oyunların stratejileri hakkında oyun opları yada forum mod ları yardım konularını işlerdi. o konuları eski forumdan canlandırmak mümkün değilse, yardım ile ilgili oyunculardan gönüllü olanlara yetki verin. Örneğin bazı konularda yardımcı olan oyuncuları görüyorum. Yine eski forumda nöbetçi team gibi geğik köşeleri vardı. Hepsini küstürdünüz. >Mesela bir öneri, oyunda bazen çark olayı oluyor. bu çark ile oyuncular kaynak kazanıyor. Bunu forumda deneyin. çarktan ambrosia karşılığı hediyeler kazansınlar. bir kaç kere deneyin. forumda katılım sayısı çoğalacaktır. .