Posts by Trojan_Horse

Kısmen doğru. Yabancı forumlarda konuşulan bilgiye göre yüzdelik bonusa göre birim göndermek daha etkili oluyor. Mesela tüfekçinin bonusu %120 mi 1000 tüfekçiyi yapıştır gitsin. Asla düzenli savaş birliği (Topçusudur tüfekçisidir ön hattıdır kanatıdır) yollamayın. her mil işaretinde her hidrada önce verdiği deniz ve kara bonuslarına bakın. örneğin tüfekçinin bonusu %120 idi bastınız basılma süreside var. elinize geçti ama hidrada kesildi yeni bonus %85. Bence aciliyeti yoksa o tüfekçiyi tutun. Daha etkinliğe varsa tüfekçi bonusu illa gelecektir. bir sonraki hidrada bonuslar yükselince gönderirsiniz. Bence verdiği kaynaklar güzel ama tam bir katılım için yapmaları gereken güncel kaynak ödüllerinin 2 katını vermeleri. Triton konusunda %100 katılıyorum. 1 2 ve 3 e 300 200 100 gibi fix ödüllerin yanında etkinlikte harcanan tritonlarıda geri verebilirlerdi mesela. Altın konusu ise tam bir fiasko rezillik. O konuda ikariamı kimse savunamaz. Altın iyi diyen gitsin cami önünde avuç açsın. altını dilenciye verir gibi vermişler. Asker basmanız onu muhafaza etmeniz nüfus kaybı altın gideri falan hiç umursamamışlar. Süper zeki bir şirket çalışanı birim x bilmem kaç katsayı demiş o anlık harcanan altın ne ise onun cüzi bir kısmı geri verilmiş. altın konusunda ciddi bir çalışma gerekiyor. Kaynak fena değil ama altın ve triton böyle kalırsa katılım tam sağlanamaz.

Merhaba, çok uzun zaman sonra oyuna geçen hafta geri döndüm, bir kaç yenilikler yapılmış bazılarına bir türlü cevap bulamadım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Deniz haritaları arşivi binası var, bunu tek şehre kurmam yeterli mi? Tüm şehirlerde gemileri hızlandıracak mı? sadece kurmuş olmam faydası açısından yeterli mi yoksa ekstra bir aksiyon vs. yapmalı mıyım? (Bence çok gerekli bir bina değil. Günün sonunda çok ufak bir zaman farkı yaratacak size. Hangi şeirde basarsanız sadece o şehri etkileyecek bir bina.Sadece kurmanızın yettiği bir binadır.)

50k kapasiteli kargo gemisi ve kargo limanı eklenmiş ancak aşırı yavaş, hızlandırmanın bir yolu var mı? bir de çok masraflı geldi bana normal gemilere göre.

Fenike ticaret gemilerini almak mantıklı mı? onları bir kez almak yetiyor mu kalıcı olarak mı bizde olacaklar yoksa belirli bir süre mi? (Yükleme süresini azaltmak için bir adet hermes , yolculuk zamanına yakında bir adet pose basmanız şiddetle tavsiye edilir. Öbür türlü 4 ada yana 1.5 günde taşıyınca üzücü oluyor. Benim aktif olarak kullandığım bir gemidir kargo gemisi. Yeri geliyor büyüyünce 5 m 10 m kaynağı aktarmanızz gerekiyor. 250k 250k normal nakliye gemileri ile ne yazık ki bu süre imkansız oluyor. Bendeki kargo gemileri 2.3 m civarı taşıma kapasitesine sahip. İlk başta yüklemeden önce hermes basıyorum. Yüklenmesine 10 dk kalada poseidonu aktif ediyorum gemiler 2 katı daha hızlı gidiyorlar)

Hammaddelerin tümü biraz yavaş toplanıyor oyun tam bir sabır çarkına dönmüş :) saray yükseltmem için haftalarca beklemem gerekiyor. Premium bonusları açtım ama onlarda %20 ekstra getiri sağlıyor, mevcut ada üzerinde pek bağış yapanda göremedim dünyanın köşesine düşmüşüm sanırım. Hammadde gelirlerini arttırmanın ekstra bir yolu var mı? satın almak dışında? (Siz asıl çarkı yeni kaçırmışsınız. Geçen hafta deli dehşet ödüllerin olduğu tanrıalrın çarkı vardı. Uygun ambrosia ile devasa ödüller dağıtıyordu. Kaynakları iyice yükseltmek ne yazık ki tek kişi için imkansız bir hal aldı. Arkadaşlarınızda var ise kendinize mermer pose mermer örs gibi sağlam bir başlangıç adası bulmanız gerekiyor. Orada bir Helios kulesi dikin. Lamba yağı bağışlayın. Bir kişinin bağışı tüm ada üretimine bonus veriyor. (%10) ardından arttırıcı binalar basın ( Örneğin üzümde bağ evi) oradan da %40 civarı bir bonus alırsınız. Tanrıların mabedini geliştirin. Benim 35 seviye %73 bonus getiriyor üretimde. Ardından projeksiyon izleyin oda bonus sağlayacak. sonuçta üretiminiz 3 katına çıkacaktır.

Mucit atölyesi sorularım vardı ama cevabını forumda buldum sonsuz olmuş sanırım artık yükselt yükselt bitmeyecek (Sanırım sonu var ama toplamda yüz milyonlarca kristal istiyor. Bizim gibi fanilere sonsuz gibi :=)

Ticaret Merkezi, karaborsa, Tanrıların mabedi (bu sadece tek şehre kurabildim) büyükelçilik gibi binaları sadece herhangi bir şehre 1 adet kurmam yeterli gelir mi? her şehirde olmaları mantıksız gibi geldi. (Bildiğim kadarıyla Tanrıların Mabedi tek yere kurabileceğiniz bir bina. Elçilikte lider değilseniz tek şehirde belirli bir seviye yeterli olacaktır. Karaborsa bir iki şehirde olması iyi olur. Ticaret merkezi ise gerekiyor bence. Şehirlerinizin en az yarısında olması size kolaylık sağlar)

Depo pek mantıklı gelmiyor artık komple yıkıp yığın sahası mı kurmalıyım? yağmada her türlü gidiyorlar sanki. (Size yağmaya karşı güvenli yer sağlayan deponuzdur. Yağma almıyorsanız gereksizdir. Bana sorarsanız kesinlikle gereklidir.)

Son olarak yeni döndüm diye düşünüyorum ama global serverlardan birindeyim, ödeme yöntemim Euro bu ne zaman TL döner? VPN kullanmıyorum. Serverda birine sordum onun TL'ymiş benimde öyle olur diye umuyorum ambrosia alamıyorum çünkü, %120 fırsatını da kaçırdım :(

(Hocam global serverda dönmeyebilir bu konuda %100 bilgi sahibi değilim ama oyun yabancı oyuncuları korumak için eşitlik amacıyla herkese euro isteyebilir)

Son söylediğiniz şeye istinaden yüksek serverlarda kasıtlı hades basıp mermere çevirenler duydum gp yi. Düşünün adamın arkadaşı yan hesaptan saldırıyor. Sen hades basıyorsun askerler mermere dönüyor. Onuda tüccar ile kristale çeviriyor oldu mu sana ekstra mucit. Çok rezil bir durum cidden.

Merhabalar hocam iyi oyunlar . kısmen katılıyorum. Madde madde görüşlerimi sunayım.

1- İnşaat alanı sayısı artmalı = Bu maddeye kesinlikle katılıyorum. oyunculara en az 2 inşaat alanı daha verilmeli.

2- Şehirler arası bina taşıma (ışınlama) özelliği olmalı = Bu çok sıkıntı çıkartacak bir özellik olur. Adam hisarı bir anda taşır korsanda 4 ada yanı vurabilecek düzeye gelir sende hiçbir önlem alamazsın buna karşı. Birde istediğin kadar şehre yağma at parası olan oyuncu yeni kurduğu şehre sur taşır savaşı orda verir ardından suru geri taşır. En kötü karaborsayı bir anda istediği şehre taşır askeri alır veya satar ardından geri ışınlar. Zaten 2005 ten beri oyuncuların %80 ini kaybetti ikariam. o oran %90 olur bir anda. Bence basit bir bina olsa bile çok sıkıntılı bir özellik.

3- Tatil süreleri kademeli hale getirilmeli ve belirlenen süre sonunda oyuncu oyuna girmezse hesap otomatik olarak tatil modundan çıkarılmalı

Bu zaten oyunda olan bir özellik. Tatil süreleri oyunda kademelidir. Tatile aldığınız hesap sonsuza kadar tatilde kalmaz. Belirlenmiş bir sürede oyuna girmez iseniz hesap önce aktife düşer ardından zaman geçince inaktife düşer en sonra tatile alıp mezara gider.

4- Herhangi bir şehri işgal altında olan veya herhangi bir limanı ablukada olan oyuncu hesabını tatile alamamalı

Zaten oyuncuların tatile alma sebeplerinin çoğu yağma alması. Saldırı aldığında tatile alamazsa adam sinirlenip hesabı siler oyun yine boşalır. Şimdi yağma almış olsamda tatile alırım 3 gün sonra geri girerim motivasyonu var o oyuncuları hala oyunda tutuyor.

5-Karaborsa kaldırılmalı = Oyun içi asker satışının kaldırılması , oyun içi aktiviteleri bitirebilir. Savaşan bir azınlığa biner tüm yük. Kısmen GP depolarına gelen kısıtlama güzel oldu. Oyun içi aktif oyuncu ile depocuların farkını belli etti. 13m gp çekip diğer ittifaklara efelenen ve serverları baskı altında tutan, satın aldığı gp ye güvenen büyük ittifaklar bu olay sonrası bir kez daha düşünmek zorunda kalacaklardır. Ancak karaborsanın tamamen kaldırılması savaşan büyük puanlı devlere yarar. Adam tek seferde 1m 2m basabiliyor gp yi. Ufak oyuncuları ezer geçer ittifakları haritadan siler. karşısında kimse duramaz çünkü savunma için birileri üzerine gp çekemez.

6- Korsan kaldırılmalı = Bu bencede kaldırılmalı çok leş bir özellik. Bu bir savaş oyunumu yoksa Roma tarzı entrika oyunu mu korsanda bazen bunlar iç içe giriyor. Ortaya çok saçma şeyler çıkıyor. Adamın multisi sürekli korsan basıyor puanı 30k geliyor 30m luk hesabı vuruyor. Korsan yüzünden sürekli bir gerginlik

Bunlara ek olarak

7- Her hesaba tanınan İP bağlantıları azaltılmalı Bu sayıyı her serverda 2 ile sınırlandırmalılar. Bir arkadaşın hesabını vermiştir bir süre giremeyecektir onu ip ile bağlarsın. O Gelene kadar geliştirirsin. Onun harici adamın serverda 20 hesabı var. Birine telden giriyor birine evinternetinden giriyor birine iş internetinden giriyor. Sen bu adama ne yapabilirsin ? Benim tek hesabım var oda tek serverda. Adam bölmüş hesapları korsan hesabı savaş hesabı bağış hesabı diye.

8-Uzun süreli kilitler TEKRARDAN ban kapsamına girmeli Adam 2 aylık kilit atıyor hesabıyla. Kardeşim ne yaptın Andromedadan mı yolladın Yusuf Güneyi almış geliyor. Jüpiterden aktarmalı mı attın aşçıyı şehri kitlemek için. Bu konuda 2 şey savunuyorum. Ya kilit olayını kaldır adam kitlenmesin. Gönderilen askerlerde yolda şehre ışın atılırsa kayıpsız geri dönsünler geldikleri yere. Ya da uzun süreli kilite 1 yıl ban ver.

Benim genel görüşüm bu şekilde. Ancak burada 1 000 000 kez bu konuyu açsak bile onay verici kural koyucular yurt dışında. O yüzden biz oyuncuların ne dediğinin hiçbir önemi yok.

Herkese merhabalar. Daha düzenli bir forum olması açısından phobos dünyası kıyım ittifakı savaş ve yağma raporlarını bu başlık altında paylaşıyorum. Öncelikle rakiplerimizi tebrik ederim. başarılı ve koordine bir saldırı oldu. Bizde en kısa sürede toparlanıp aynı şekilde koordine olarak karşılık vereceğiz. Şimdilik rica ettiğimde elime ulaşan raporlar ektedir. Bu süreçte tek temennim savaşlarımızın karşılıklı saygı çerçevesinde sürmesidir.

Hepinize iyi oyunlar dilerim.

Ben bundan önce 2012 de oynuyordum bu oyunu. O zamanlarda ne gp deposu vardı ne ip hesabı ne altın çekmek vardı. Altın yağmasıda vardı oyunda. GP deposu bencede haksız rekabete yol açıyor. Örneğin yüksek puanlı bir ittifak 10m gp ve altın indirip diğer ittifakları bize uymazsanız sizi bitiririz diyerek baskı altına alabiliyor. İsterse oyunun kalanında 30 kişi farm yapsın o gp olduğu sürece kimse onlara saldırmıyor. Bence hem gp indirmek hem altın indirmek yasak olmalı. Ben multiyede pozitif gözle bakmıyorum. Gerekirse serverlarda 100 kişi oynayalım multi kalksın ama. Adam 9 ayrı hesap açıyor allem ediyor kullem ediyor o hesaplarda ürettiği altını evire çevire aracılarla arkadaşına veriyor. Arkadaşının multiside kendisine altın sağlıyor. Sen elinden geldiği kadar buna karşı savaş bir anlamı kalmıyor. Bu 10 hesaplada kp basıp korsanda listeye giriyor. Bence gp deposu - altın - multi bu oyundan kaldırılmalı.

çok pardon :=) froruma bayağı ara vermiştim. ayrıca savaş raporları için başlık açmam gerekiyor sanırım. Bilgilendirme için teşekkür ederim

Oyun harici Gforge hesabınıza ulaşabiliyor musunuz ? Gforge un sitesi var. eğer hatalı şifre uyarısı aldıysanız belki zamanında şifre ya da mail değişikliği yaparken karıştırdığınız bir şifreniz olabilir. Eğer şifremi kaydet dediyseniz internet tarayıcı cookie geçmişinden kayıtlı şifrelerden ikariam üzerinden kendi hesabınıza ait şifreyi ve e maili bulma şansınız olabilir. Geçen gün kurcalarken benzeri birşeyi bulmuştum çünkü. Ya da kayıtlı e maile girip oradan ikariam hesabınıza ayar çekmeniz gerekebilirde. Bende geçen benzeri bir sorun yaşamıştım. Kontrol etmek için internet browser sekmesinden sağ üst köşeden ayarlara gidin. oradan otomatik doldurma ve şifreler sekmesine bakın.Google şifre yöneticisine girin. oradan gameforge.com a bakın. orada eğer var ise kayıtlı şifreniz gözükecektir. Zamanında şifrenizi değiştirdiyseniz birden fazla şifre gözükebilir kayıtlı olarak.

benım multi hesaplarım bellidir 4tanedirler oyun kuralları gereyınce de ip paylasımı yapılıdır hepsi tek bır lobidedir ayrica bırden fazla hesabımı lısteye de sokabılırdım onu bıle yapmadım sadece kp bastıgım hesap lısteye gırdı ve bu hesapta baskalarına kp bıle vermedı bu hesap dısında kp basmadım. Diger aglandıgınız hesaplar konusunda onlar benım arkadaslarımdır onlar yardımcı oluyorlar ayrıca baska arkadaslarımızda gelıcektır hıc merak etmeyın serverde zaten toplasanız 10kısı vardır aktif, bu davranıslarınız sadece serverdakı aktıf oyuncu sayısını azaltmaya yarayacaktır. serverin basından berı bot kullanan sizin arkadaslarınızdır bu konuda lideriniz arif bile bu durumu inkar etmemişdir. hepsının wp konusmasıları mevcuttur ayrıca bu konuslarda botlarla ilgili kullandıgı panelın fotografınıda paylasmıstır. Ben oyun kurallarına uyuyorum ve bu kurallar dahılınde yontemler kullanıyorum dıye laf edemezsin bunun ıcınde burda gereksız mesajlar atarak yalan yanlıs ihtamlarda bulunamazsın ancak sız kural dısı eylemleri serverın basından berı yapmaktasınız. fazla zorlama benı wp konusmalarını burada paylasmak zorunda bıraktırma

Tabi tabi oyun kurallarına uyuyorum= Oyunun açıklarından faydalanıyorum .Kendini kandırmaya devam et gökhan ben çok şükür kimin oyunun oynamak istediğini kimin oyunu kullandığını anlayabilecek yaştayım sana hayatında başarılar diliyorum savunduğun sipahi 'arkadaşına ' da güvenmeni tavsiye etmiyorum çıkarı için seni de siler o hiç şüphen olmasın

bak bu emrenin mesajı. Ne demiş anlatayım sana. çünkü A0 türkçeden C2 türkçeye çeviriye ihtiyacın var gibi. ''Tabi tabi oyun kurallarına uyuyorum = Oyunun açıklarından faydalanıyorum. Kendini kandırmaya devam et gökhan.'' Burada sizin aylık kilit ve benzeri oyun açıklarını kullanarak bunu kurallara uygun olarak tanımlamanız ve bunun size aslında haksız kazanç sağladığını ifade etmiş. Sen ne demişsin ?
    ''sımdı dıyosun kı oyun acıklarından faydalanıyorum bu nasıl bır oz çeliskidir.'' yani hiç ortada olmayan bir anlama çekip sanki emre oyun açıklarından faydalandığını söylemiş gibi lanse etmişsin. Bu yanlışlıkla söylendiyse Eyvallah gözünden kaçmıştır. Ancak ben emrenin paylaşımını bir daha oku dediğimde bu bariz farkı hala göremediysen ve konuyu farklı bir yere çekmeye çalışıyorsan ortada 2 ihtimal var
    1- Sen art niyetlisin.
    2- Normalden çok fazla bir dikkat dağınıklığın var.
    umuyorum ki ikincisidir.

Altını cidden düşük olmuş. Onuda dengelemeleri gerekecek. Sirene 123k saldırı puanım var. Bana verdiği 475k altın. Ben bunu yapmak yerine nüfus kasıp altına çevirseydim zaten altın kazancım 4 günde çok rahat 10m olurdu. Diğer kaynakları biraz dengelemişler iyi olmuş, ama altın cidden eksik gelmiş. 4 günlük etkinlikte yaktığınız nüfusu anlık vermeleri çok yetersiz. onun yerine altın çarpanını 4 gün için x4 olarak koymaları biraz daha iyi olurdu. düşük puanlı oyuncuların sirene saldırmak için bir amacı olabilirdi. Birde benim belirli bir puana sahip bir hesabım var. Verdikleri bana çok etki etmeyecek. Ancak düşük puanlara karşı daha fazla kaynak vermeleri , oyuna yeni başlamış oyuncularda daha büyük bir heves yaratabilirdi.