Posts by Trojan_Horse

Merhabalar. Öncelikle iki taraf içinde cyclops ta güzel bir savaş oluyor. İki tarafta elinden geleni yapıyor. Baskınlar çok normal bu çiftlik oyunu değil. Savaşırsın, kazanırsın kaybedersin,Kaybettiğinde hakaret etmez bunun bir oyun olduğuna saygı duyar devam edersin. Şu ana kadar benim gördüğüm bu. Her iki tarafta bir oyun olduğunun bilincinde. Sonuçta kimse ezilirsiniz tokatlarız un ufak ederiz gibi cümleler kuracak 12 yaşında bir çocuk değil. Bir oyun için gereksiz yere kalp kırmam. Şimdiye kadar kırmadım kırmamda. Sözde bahsettiğin asker deposu hakkında bir bilgim yok. Ama 1.8 milyon Cyclops için generalde çerez sayılacak puanlar. Burası büyüklerin bulunduğu bir lig belki bilmezsin ama insanlar 1.8 milyon generali hergün etrafta gezdiriyorlar.

''benim ban sebebim ile tolgabeyin ban sebebini kıyaslamışlar. bu oyunda her ban aynı değildir. hatta bazı banlar affedilir.''

Sadece birşey merak ediyorum. Söylediğin şeyin kurduğun cümlenin ne anlama geldiğinin farkında mısın ? Açık bir şekilde kurallara uyulmadığının itirafıdır bu. Sadece senin için değil moderatörler içinde bir suçlamadır. Normalde bu cümleyi kurabilmen bile çok ciddi birşey. Ama kızmıyorum normal karşılıyorum. Yazımda özellikle kimseyi suçlamayayım diye isim kullanmadım kişileri işaret etmedim. Ama yazıma sert üslup ile karşılık veren 2 kişi oldu. Birisi banı açan kişi diğeri açılan kişi. Bu durumda tarafsız gözle bakan kişilere sorarım. Haklı iseniz niye bu kadar sert karşılık veriyorsunuz ? Hakılı iseniz yazılanları kabul etmiyorum burada yazılanların hiçbirisi doğru değildir der geçersiniz.

Tolgabey hesabı ile hiçbir diyaloğum olmadı. Bir kere bağlı bulunduğum iletişim kanalları üzerinden dahil olduğum gruba katıldı merhaba nasılsınız demek için. Benim gördüğüm mantıklı tutarlı birisi olduğu yönünde. Ama bilmediğim konularda yorum yapmam açıkçası haksızlık olur. Ne savunabilirim ne reddedebilirim çünkü bilgim sıfır. Açıkçası genel olarak verilen cevapları ve yapılanları pek mantıklı bulmuyorum. Ama ikariamda adalet aramayı uzun zaman önce bıraktım zaten. Sorun değil istediğini yazabilirsin bu konuda birşey yazmayacağım. Tamamiyle haklı olduğumu düşünüyorum.

Banı silmenin bir kısa yolunu söyleyeyim o zaman. Server birleşmeden önce multi sebebi ile bizim ittifakımızdan bir kişi ban yedi. 1 yıllık klasik bir ban. Ardından tamamiyle aynı sebepten serverda savaştığımız ittifakın lideride ban yedi. Dedik kurallar belli. Bir yıl ban yiyecek yeni hesap satın alır ya da server birleşiminde başka serverdan getirdiği bir hesap ile devam eder. 1 hafta sonra bir yönetici 2 haftaya banının açılacağını söylemiş. Tamamiyle aynı sebepten tamamiyle aynı şeyleri belki çok daha fazlasını yaparak nasıl totalde birisi 1 yıllık diğeri 3 haftalık bir ceza alabilir ? Ben sebebini söyleyeyim. İttifakınızı örgütlersiniz. Günde herkes 5 ticket açar. Moderatörlerde o ticketlara bakmakla mükellef bir daha ticket açarsan seni banlarım diyemez o zaman daha yüksek makamlara raporlarsınız. 1 hafta sonunda ise moderatörler amaaan ben mi uğraşacağım her gün yüzlerce ticket ile uğraşmaktan. bunların derdi belli şunun hesabını 2 haftaya açayımda ticketları kessinler der. Sen eğer kurallara saygı duyup susarsan ikariamda kaybedersin. Eğer sesini çıkartır bas bas bağırırsan kazanırsın bu böyle bir oyun oldu artık. Biz bu hikayede susan taraftık.

hayal dünyan bayağı zenginmiş, hikaye sana mı ait?

Hayır sana ait. Burada baş karakter sensin.

Merhabalar. Malumunuz yeni bir çark dönemine girdik. Kışın getirilen çarkta malzemeler bolca verilmesine rağmen hemen ardından getirilen çarkta ise bir o kadar malzemeden kesilmişti. Bu da benim bu sezon açılan çarka daha ihtiyatlı yaklaşmama sebebiyet verdi. Sizlerin bu konuda tecrübelerini sormak istiyorum. Bu dönem çark çevirmeye değer mi yoksa birleşmeden önce getirilen çark gibi değmez mi ?

Banı silmenin bir kısa yolunu söyleyeyim o zaman. Server birleşmeden önce multi sebebi ile bizim ittifakımızdan bir kişi ban yedi. 1 yıllık klasik bir ban. Ardından tamamiyle aynı sebepten serverda savaştığımız ittifakın lideride ban yedi. Dedik kurallar belli. Bir yıl ban yiyecek yeni hesap satın alır ya da server birleşiminde başka serverdan getirdiği bir hesap ile devam eder. 1 hafta sonra bir yönetici 2 haftaya banının açılacağını söylemiş. Tamamiyle aynı sebepten tamamiyle aynı şeyleri belki çok daha fazlasını yaparak nasıl totalde birisi 1 yıllık diğeri 3 haftalık bir ceza alabilir ? Ben sebebini söyleyeyim. İttifakınızı örgütlersiniz. Günde herkes 5 ticket açar. Moderatörlerde o ticketlara bakmakla mükellef bir daha ticket açarsan seni banlarım diyemez o zaman daha yüksek makamlara raporlarsınız. 1 hafta sonunda ise moderatörler amaaan ben mi uğraşacağım her gün yüzlerce ticket ile uğraşmaktan. bunların derdi belli şunun hesabını 2 haftaya açayımda ticketları kessinler der. Sen eğer kurallara saygı duyup susarsan ikariamda kaybedersin. Eğer sesini çıkartır bas bas bağırırsan kazanırsın bu böyle bir oyun oldu artık. Biz bu hikayede susan taraftık.

Mucit olayı tam bir kumardı.Kısa sürede çok kar getirir ama kararında tutulmazsa zaman geçtikçe zarar etmeye başlarlar. Bunu Laffer Eğrisi gibi düşünün. Vergiyi belirli bir orana kadar arttırdığınızda maksimum kar elde edersiniz. Ama ipin ucunu kaçırırsanız ve vergi artışına devam ederseniz bu sefer daha az vergi toplayıp zarar etmeye başlarsınız. Belli bir noktadan daha fazla kar etmek için vergiyi ne kadar arttırırsanız o kadar geliriniz düşer, insanlar ödemezler. Buda onun gibi olacak. Mucitin gücü kısılacaktır yakında. Karşımdaki kişi ile savaşırken tamamen aynı ünitelerde kayıplar 1 e 5 olamaz , mantıklı olmaz. Ya oyunu dünya genelinde 1000 kişi birbiri ile savaşsın diye yapacaklar ya da mucitin oranlarını her seviye başına azaltıp +5 değilde +2 veya +3 yapacaklar. İlk başta muhtemelen mantık şu oldu. Biz ne kadar uçsuz bucaksız bırakırsak bir kesim oyuna o kadar fazla amb. yatırır muciti arttırır. Ancak bu seferde azınlığın çoğunluğu ezmesine müsaama edersende dediğim gibi oyunu 1000 kişi oynar dahada artmaz.

İkariam yönetiminin her bir getirdiği yenilik bizi 1 yıl geriye götürdü. 2026 da 2012 ye döndük. Biraz daha geri giderlerse oyunu silecekler. Her güncellemede yapılan kasıtlı veya kasıtsız çok büyük açıklar günün sonunda büyük güçlere yaradı. Daha tersini görmedim. Oyunu bırakanların sayısı o kadar arttı ki server boşalmaya başladı, Oyun silinmeye başlayacak korkusuna ip li hesapları getirdiler fazla gözüksün diye. Ortalıkta multi doldu. 50 hesap bir kişiye ait olamaz olmamalı bu mantıklı tutarlı birşey değil. bazılarına eşinin telefonundan giriyor bazılarına ev internetinden, kendi hattından, iş hattından böyle gidiyor bu. Hiç gelişmeyen bir ilerleme kaydetmeyen multilerle ada tutuyorlar. İstediğiniz kadar rapor edin size bunun oyun kuralı olduğunu söyleyecekler. Bir kişinin eşi dostu oğlu kızı oynamak ister aynı evde ip li hesap o sebeple vardır. Tek bir kişinin 50 hesabı olsun ikariamda oyuncu sayısını arttırsın diye değil. Server birleşmesi yapıldı. Muhtemelen 6 aya Cyclops un %50 si silinir. Multi olan tatilde vs... birçok kişi oluştu. Yani uzun vadede çok mantıklı ve sürdürülebilir değil. Ciddi kırılmalarda oyuncuya göz kırpmak için yeni server açacaklar (en az 2 ayda bir) boast ları ona göre belirleyecekler %50 mermer %50 kristal falan verecek ama oda uzun sürmeyecek. Oyuncu sayısı azalınca önümüzdeki ay birdaha açarlar yeni server. Bakalım sonu ne olacak.

Bilmiyorum var mı ama discord ta kampanyalar duyuruluyor. Türkiyede yöneticiler foruma gelecek açıklanan kampanyalar ile görülebilir bir köşede güzel bir yer açabilir. Mesela 2 gün sonra şu kampanya olacak gibi.Malumunuz türkiyeden discord a girilemiyor ve gelecek kampanyalar hakkında ne yazık ki yeterli bilgiyi alamıyoruz.bu şekilde en azından forumu takip eden kesimin ödüllendirilmesi yoluna gidilebilir diye düşünüyorum. Forumda arada server bazlı ufak çekilişler yapılabilir. Kaynak gönderin paraya ihtiyacımız yok. Eski serverlarda 250k yeni serverlarda 25k atın onada razıyım en azından değişiklik olur. eskiden forum canlıydı. Fotoğrafçılık köşesi vardı genel diyalog kurabildiğimiz hobilerimizden bahsettiğimiz bir köşe vardı bunun gibi 100 ayrı köşe vardı forumda. Sonra ne oldu nasıl oldu bilmiyorum 2012 de oyunu bıraktım 2025 te döndüğümde forum ölmüştü.

İyi bayramlar :=)

Bu konularda cidden hiçbir fikrim yok. tek hesabım var phobosta (1 adet) mezar nedir nasıl hesap taşınır onu anlatması için lideri darladım o kadar bilgisizim bu konuda :)

Merhabalar. Ayrıca sizlere sormak istediğim bir başka konu var. Diyelim ki bir server seçtik ve gittik. Bir sebepten o serverın bize uygun olmadığını düşünüyoruz. Bir süre sonra hesabımızı diğer servera taşıma şansı veriyor mu oyun ? Mesela Cyclopsta şampiyonlar ligi gibi barselonası real madridi orada. biz ise karagümrüğüz. Oldu da ligde tutunamadık daha sonra değiştirme şansımız var mıdır :=)

Ayrıca rica etsem sunucu isimleriyle birisi kaynakların buff larını paylaşabilir mi ? Mesela Cyclops %50 odun ve mermer üretim artışı gibi. Sunucu 1 sunucu 2 demişler ama birleşme günü sunucuları isimleriyle açarlarsa ikariam topluluğunun yarısı serverları karıştırır gibime geliyor.

Evet. 2 anahtar gerekiyor. Çarkın sol altında iki ok var onların dolması gerekiyor. Kış sezonuna göre çarkın verdiği kaynaklar ciddi anlamda düşürülmüş. İlk turda normalde 4 potansiyel anahtar bulma şansını çakallar 3 e indirmişler. Böylece ilk katta daha fazla oyalanıyorsun. Çıkan kaynaklar tam bir hüsran. Bunun muhatabı oyun adminleri değil bu arada. Kampanya ekibi var onların yaptığı kampanyada bir sorun var. Yani yine artıdasın ama yılbaşına göre alacağın kaynak en az yarı yarıya azalmış.

Merhabalar. Malum server birleşimine 2 haftadan az kaldı gibi. Genel olarak savaşçı ittifakların server 4 e geçmesi bekleniyor. Sizin bu konuda beklentileriniz neler ? Sizce nasıl olur ? Düşündüğünüz kendi ittifakınız için bir server var mıdır ? Genel hava nasıl ilerler ? Düşüncelerinizi duymak isterim. Server 4 tıklım tıklım mı olacak yoksa büyük güçler oraya geçeceği için ufak ittifakların kaçındığı apex predatörlerin yarıştığı bir alan mı olacak ?

Çark çok kötü bir hal almış. Bizde ikariam Türkiye serverı oyuncuları olarak haliyle fikirlerimizi önerilerimizi ve hatalı gördüğümüz kısımları buraya yazıyoruz. Yoksa bizde biliyoruz Türk serverındaki adminlerin hiçbir şekilde bir yetkisi bir gücü olmadığını sadece verilen talimatlara uyduklarını. Kimse Türk adminlerine birşey demiyor . Çoğunluğun düşüncesi belki bir şekilde bunun yurt dışı yönetime ulaştırılabileceği düşüncesi. Link vermeniz güzel olmuş bu arada muhatap belli kampanya ofisi. Diyaloğumuzu ikariam kampaanyalarını yapan grupla sürdürmemiz daha mantıklı. Ama şikayetler buraya yağmaya devam edecektir.

PannaCotta  FastFooD

Phobos, Helios, Themis,Erida,Nereus ve Leto sunucuları için birleşme talep etmekteyiz.

Sunuculardaki oyuncu sayılarının azlığı, ittifakların azlığından kaynaklı sunucular ölmüş vaziyette. Aktif oyuncu sayısı 5 ila 10 arasındadır.

Bu şekilde daha da azalacaktır. Sizlerden talebimiz bahsi geçen sunucuların tek bir sunucu da birleştirilmesidir.

sağlam tutturmuşsun :D

keşke gelmeseydi. Tanrıların Çarkı birçok açıdan berbat bir hale getirilmiş. öncelikle ilk katta çarkta 4 anahtar ihtimalini 3 e düşürmüşler. sizi ilk katta daha fazla oyalamak için. 2. kattaki ödüller CİDDİ bir biçimde küçültülmüş. ikinci kata çıktığımı 2 dk geçtiğinde fark ettim çünkü ödüller neredeyse aynıydı. Artık denk gelme ihtimali olan ödül 5m kaynak değil 1m kaynak. diğerleri ciddi şans içeriyor. nadir olarak SÖZDE 30m ödüllerde var ama hiç görmedim. 5m u 2 kez gördüm çark o ihtimalin tersi yönde duruyor hep.şahsi kanaatim bunun ismini değiştirmeleri yönünde. Tanrıların çarkı olmasın mesela Şaklabanların Çarkı olsun.