Posts by prosensefalon

Dükkandan satın alınan herhangi bir öğeyi, envanterimize ekledikten sonra istediğimiz herhangi bir oyuncuya hediye edebilmemizi sağlayan bir özellik eklenmesini öneriyorum. Hediye edebileceğimiz öğeler arasında şu anda envanterimizde bulunanlar da yer almalıdır.

I suggest adding a feature that allows us to gift any item purchased from the shop to any player of our choice once it has been added to our inventory. The items we can gift should also include those currently in our inventory.

wtf did I just read

If I want to stay in vacation for 3-4 years I will.
    For free.

And you won't touch my resources, greedy troll

Yes, exactly.

If you want to run the state, you'll have to be at the helm. If you want to be on vacation, you'll have to accept being a colony.

But if you want to fill your coffers and be on vacation for years without anyone touching you, then games like Metin2 are perfect for you.

Hello,

Extremely long vacation and inactivity periods lead to the formation of meaningless communities in worlds that already have very few active players. Many players use these periods beyond their intended purpose. Therefore, these periods need to be significantly shortened.

My Suggestion for Vacation Mode:

Players who wish to extend their vacation period should be required to pay increasing amounts of Ambrosia, similar to the purchase system applied to cargo ships.

For example, to extend the standard 48-hour vacation period:

+24 hours: Ambrosia or resources

+48 hours: Ambrosia or resources

+96 hours: Ambrosia or resources

(Each extension step becomes progressively more expensive.)

Whether Vacation Mode runs for its standard duration or is extended with Ambrosia, the account should automatically exit Vacation Mode when the time expires and become fully vulnerable to looting, sieges, and invasions.

My Suggestion for Inactivity:

A countdown timer should be displayed next to the city's name, showing exactly when that account will be deleted.

Additional Suggestion:

Players whose accounts have been confirmed for permanent deletion should be made vulnerable to looting before deletion, regardless of the reason. Otherwise, significant resources stored in these cities will be completely wasted.

These changes will breathe new life into stagnant worlds and facilitate the reclamation and reintroduction of valuable islands.

Glassware Workshop, Alchemy Tower, Vineyard House, and Marble Workshop

These buildings can be constructed based on the island's luxury resource.

For example, if I move a city with marble as its luxury resource to an island with grapes as its luxury resource, the existing marble workshop will no longer be useful.

In such cases, I have three suggestions for converting these four buildings:

1. A conversion feature can be added through research.
    2. A conversion feature can be added using ambrosia.
    3. Regardless of the island's luxury resource, all relevant buildings can be constructed.

Cam Eşya Atölyesi, Simya Kulesi, Bağ Evi ve Mermer Atölyesi

Bu binalar adanın lüks hammadesine göre kurulabiliyor.

Örneğin; lüks hammadesi mermer olan bir şehrimi lüks hammadesi sülfür olan bir adaya taşırsam mevcuttaki mermer atölyesi artık bir işe yaramayacak.

Bu ve benzeri durumlarda sadece bu 4 binayı birbirine dönüştürmek için 3 önerim var:

1. Araştırma ile dönüşüm özelliği eklenebilir.
    2. Ambrosia ile dönüşüm özelliği eklenebilir.
    3. Adanın lüks hammadesine bakılmasızın ilgili tüm binaların kurulmasına izin verilebilir.

İyi akşamlar dilerim.

Tatil Modu'nun ve inaktifliğin anlamsız derecede aşırı uzun süreleri zaten oyunucusu kalmamış olan dünyaların adalarında anlamsız bir kalabalıklığa sebebiyet veriyor. Bu süreleri birçok oyuncu amacının dışında kullanıyor. Bu nedenle sürelerde ciddi kesintilere gidilmesi gerekmektedir. Tatil süresini uzatmak isteyenlerden tıpkı kargo gemisi satın alırken olduğu gibi her defasında artan oranda ambrosia talep edilmelidir. Bu bir çözüm olur mu emin değilim; ancak bir an önce bu konu hakkında bir düzenlemenin yapılması gerektiği kanaatindeyim.

İnaktif olan oyuncunun ne zaman silineceğine dair bir geri sayımın veya zamanın ilgili şehrin adının yanında belirtecek bir güncelleme yapılmalıdır.

Tatil Modu aktif olan oyuncunun hesabı gerek ambrosia ile uzatılmış olsun gerek olmasın belirtilen süre içinde aktif edilmemiş olursa otomatik olarak aktif edilmelidir ve yağmaya/ablukaya/işgale açık olmalıdır.

Aslında bir yönüyle bu şekilde davrananlara hayranlık duyuyorum. Bir sistemin açığını fark etmek ve onu kullanabilmek de başlı başına bir beceridir; sonuçta bunun için zaman, dikkat ve emek harcanır. Ancak anlamakta zorlandığım bir nokta var: Medieval Total War II oynuyorum; bildiğiniz gibi tamamen çevrimdışı bir oyun ve dilediğim hileyi tek bir komutla kolayca uygulayabiliyorum. Buna rağmen oyunda asla hile kullanmıyorum. Çünkü karşıma çıkanlar gerçek oyuncular olmasa bile, bu şekilde davranmak önce kendime, ardından da oyunun ruhunu taşıyan o sessiz karakterlere ihanet ediyormuşum hissi uyandırıyor.

Bir açığı bilmek ve onu kullanmak elbette bir beceridir; fakat o açığı fark ettikten sonra kapatmak, sistemi daha adil ve sağlam hâle getirmek için emek harcamak bana göre çok daha büyük ve değerli bir beceridir.

Merhaba,

Öncelikle vakit ayırıp maddelerimi tek tek yanıtladığınız için teşekkür ederim. Görüyorum ki birçok noktada aslında ortak sorunlardan bahsediyoruz. Ancak bazı başlıkları daha detaylı açıklamam gerekiyor; çünkü maddeler hâlinde yazıldığında neyi tam olarak amaçladığımı ifade etmek oldukça zorlaşıyor.

En başta şunu özellikle belirtmek isterim: Eğer karar alma pozisyonunda olsaydım, yalnızca Sistem Geri Yükleme Noktası özelliğini aktif eder ve bunun dışında hiçbir şeye dokunmazdım.

2- Şehirler arası bina taşıma (ışınlama) özelliği olmalı

Bu madde, aslında doğrudan 1. maddeyle bağlantılıdır. Benim gibi simetriye takıntılı bir oyuncu için her şehirde binaların aynı konumda olması büyük önem taşır. Daha önce binaların yerlerinin değiştirilmesine dair bir öneride bulunmuştum ve sonrasında bu özelliğin oyuna eklendiğini gördük. Ne kadar etkili olduğumu bilemem; ancak bu tür geri bildirimlerin oyuna katkı sunduğuna inanıyorum.

Mucit Atölyesi, Elçilik Binası, Ticaret Merkezi ve (en azından belli bir seviyeden sonra) Akademi gibi binalar, şehirleri birbirine yakın olan hesaplar için aslında birer adet yeterlidir. Önerim sadece bu binaları kapsamaktadır. Temel çıkış noktası şu sorudur:

“Bir şehir komple ışınlanabiliyorken, neden tek bir bina ışınlanamasın?”

Bu öneri; sorunlu mekanikleri daha da suistimal etmek isteyenler için değil, yalnızca düzen ve simetri hassasiyeti olan oyuncuları düşünerek yapılmıştır.

3- Tatil süreleri kademeli hale getirilmeli ve belirlenen süre sonunda oyuncu oyuna girmezse hesap otomatik olarak tatil modundan çıkarılmalı

Oyundaki tatil modu, inaktiflik ve hesap silinme süreleri günümüz şartlarında fazlasıyla uzundur. Sistemin şu şekilde düzenlenmesini öneriyorum:

• Tatil Modu’nu aktif et butonuna basıldığında, oyuncunun karşısına süre seçeneklerinin bulunduğu bir ekran gelmeli:

2 gün – 5 gün – …

• Seçilen süre boyunca oyuncu oyuna kesinlikle giriş yapamamalı.
    • Süre sona erdiğinde, oyuncu giriş yapmamışsa hesap otomatik olarak aktif hâle gelmeli.
    • Hesap aktif olduktan sonra:
      • 7 gün boyunca giriş yapılmazsa inaktif olmalı.
      • Takip eden 7 günün sonunda ise hesap tamamen silinmeli.
      • Silinecek olan hesabın şehir isminin yanına simge eklenmeli, böylece bu simge şehirdeki kaynakların yağması için bir davetiye görevi görür.

Bu sistem hem oyunu terk eden hesapları temizler hem de aktif oyuncular için daha temiz bir ortam oluşturur.

4- Herhangi bir şehri işgal altında olan veya herhangi bir limanı ablukada olan oyuncu hesabını tatile alamamalı

• İşgalin veya ablukanın 1. turu başladığında tatil moduna geçişe izin verilmeli.
    • Tatil moduna geçiş için mutlaka altın ve/veya kaynak bedeli talep edilmelidir.
    • Yağma veya abluka sebebiyle tatil moduna girilmişse:
      • Tatilden çıkıldığında 48 saatlik toparlanma koruması tanınmalı,
      • Bu süre boyunca hiçbir birlik veya gemi hareketine izin verilmemelidir.

Şu an oynadığım hesapta sunucu birleşiminden sonra, yalnızca tek şehri olan ve oyunu fiilen oynamayan bir oyuncu aylarca hesabını sürekli tatile alıyor. Tatilde olduğu için yağmalanamıyor, ablukaya alınamıyor. Mesajlara cevap yok. Nadiren aktifken denk geliyorum; aynı gün tekrar tatile giriyor. Aylardır oyunda hiçbir etkileşimi olmayan bu hesabın, başta şirket olmak üzere kime ne faydası var?

Bir diğer durum da şu:

Bir oyuncuya saldırmak için tüm hesaplamalarımı yapıyorum; asker, gemi, kaynak, zaman, ittifak desteği… Ancak karşı taraf tek tuşla tatile girerek bütün emeğimi boşa çıkarabiliyor. Bu bir strateji oyunu. Casuslar, ordular, altınlar, ittifaklar ve planlamalar bunun için var. Saldırıya uğrayan oyuncu, stratejisini iyi kuramamış demektir.

5- Karaborsa kaldırılmalı

Eskiden savaşlara giderken oyuncular net roller üstlenirdi:

Denizde savaşacaklar, karada savaşacaklar, hammadde sağlayacaklar, casuslar… Bu yapı; iletişimi, rekabeti ve takım ruhunu güçlendirirdi. Ortaya gerçekten “tadından yenmez” savaşlar çıkardı.

Karaborsa ise bu dengeyi tamamen bozdu. Güçlü olanı daha da güçlü hâle getirdi. Adı üstünde KARABORSA. Gerçek hayatta bu kelimenin çağrıştırdığı olumsuzluk neyse, oyunda da aynı etkiyi yaratıyor.

O eski, keyif veren savaş atmosferinin geri gelebilmesi için Karaborsa’nın kayıtsız şartsız kaldırılması gerektiğine inanıyorum.

• İnşaat alanı sayısı artmalı
    • Şehirler arası bina taşıma (ışınlama) özelliği olmalı
    • Tatil süreleri kademeli hale getirilmeli ve belirlenen süre sonunda oyuncu oyuna girmezse hesap otomatik olarak tatil modundan çıkarılmalı
    • Herhangi bir şehri işgal altında olan veya herhangi bir limanı ablukada olan oyuncu hesabını tatile alamamalı
    • Karaborsa kaldırılmalı
    • Korsan kaldırılmalı

Bu oyuna 2008 yılında yılında başladım. Her şeyi ile Oscar kazanması gereken bir oyundu. Saatler süren ittifak toplantıları, gece yarısı çalan telefonlar, kurulan yeni arkadaşlıklar, stratejiler...

Bu bir oyun en nihayetinde ve yapımcı şirket elbet bundan kâr elde edecektir; ancak bir zamanlar tıklım tıklım olan sunucular şimdi daha fazla ambrosia satışı için alınan kararlar nedeniyle sinek avlıyor, sebep olarak da -en azından ben- Karaborsa'yı ve Korsan'ı görüyorum.

Yeni olan her şey iyi/faydalı/güzel olmak veya tutmak zorunda değildir.

PvP oyunlar çağında olsak da bu oyunun azımsanmayacak bir kitlesi var. Bu kitle; kağıtla, kalemle, saatle, tablolarla, sayılarla içli dışlı olmayı seviyor. Bu kitleye kulak verilmesi gerekiyor, bazı şeylere dokunmamanız gerektiğini anlamış olmanız gerekiyor.

Bu oyun Theseus’un Gemisi'ne dönmüş durumdadır.

Tavsiyem: Karaborsa'dan ve Korsan'dan önceki Sistem Geri Yükleme Noktası aktif edilmelidir.