Posts by sirChristian

No właśnie nie, ja swoich nie zmniejszałem właśnie dlatego, bo zobaczyłem raport o zwycięstwie. Myślę sobie, spoko - niech płynie, jest słabszy.

Po rozmowie z jednym graczem zasugerował, że jakiś czas temu Ikariam wprowadził "balans", który polega na tym, że jeżeli różnica w punktach jest niewielka pomiędzy graczami to losowo dolicza podczas walk 10% punktów jednej ze stron. Nigdy o tym nie słyszałem, nie grałem przez ostatnie kilka ładnych lat.

I was just raiding with pirates a guy and won. The report however was that I got zero points. He either was empty, or switched points for ambrosia. I won however, so I had stronger crew.

He launched his own raid at the same time, before my men returned. And he won. He couldn't get so many points in just 10 minutes to boost his crew. How his crew got stronger than mine?

Do dzisiaj wydawało mi się, że rozumiem zasady dotyczące rajdów. Ale dziś się niemile zaskoczyłem.

1. Rajduję gracza i dostaję raport o zwycięstwie, ale zrabowałem 0 punktów. Oznacza to, że albo koleś miał czysto albo zamienił szybko za ambrozję widząc, że nadchodzę. Nevermind - nadal wygrałem, czyli mam większą siłę załogi.

2. W tym samym czasie, czyli zanim moja załoga jeszcze wróciła do twierdzy koleś wypuszcza swoich i... wygrywa!

Jak to działa? Skoro miał zero punktów abordażu, nie ma mowy żeby w 10 minut zebrał tysiące punktów abordażu potrzebne do zamiany na załogę. Jest jakiś bug, o którym nie wiem?