Posts by m4dp0g0

Guys, first of all why u so mad? xD

You are trying to get us into a war that we have not accepted the rules from the beginning. Fighting for us has nothing to do with numbers. We look at closed islands and occupied cities(as we did to you before). I don't care if you have the intelligence to send 5 balloon carriers of 24 flames every 15 minutes.

I repeat, we did not accept your rules. Therefore, there is no negotiated war.

You know what the real stupidity is?

Trying to judge us by your own ridiculous rules. You showed the courage to come to our island, but you could not enter. Accept this and return to your islands that we previously closed.

We don't see your rules of war as logical. We are not interested in irrational wars. If you continue to attack us despite this, you will continue to cry.

If you come to the my island again, I will use the colossus again, I will use the spartan again, I will use the warehouse again, I will open the package again. Maybe even bring an account from another server. I'll do whatever my crazy head wants. And I don't care if you judge me on these matters. It's all in the game and legal. And you have no answer but to cry.

Bu arada ittfak ismi, multi hesaplarımız vb konusunda eski üyemizden bilgi almanız etik dışı.

Bizler etik dışı yolları tercih etmiyoruz. Örneğin özel mesajların paylaşılmaması gibi bir kuralımız var. Bu yöntemin sizi birbirinizin yüzüne bakamayacak hale getirmesi ile ilgilenmiyoruz. Yanlış yolları tercih etmiyoruz. Hoş, konu zaten sizin kendinize her yolu mubah görmenizden ortaya çıktı zaten. Yine de insanlığa dair bir umut olarak, sizi de bu etik anlayışına davet ediyoruz.

Ne bu şimdi? elt tarzı şaka mı?

Kurduğunuz hayalet ittifaklardan multiler den bahset hani temizdiniz

Hayalet dediğin ittifakın adını bile hatırlamıyorum. En fazla 2-3 üyesi olmuştur ki bunlardan sadece 1i multi. Diğerleri alt ittifak mantığıyla bir süre orada kalanlar. Multi hesap da zaten gönderdiğin ss'ten de anlaşıldığı üzere Ahmet'in ip paylaşımlı hesabı. Yani sizin gibi herhangi bir asker-altın vb aktarımı olmamış? En fazla bulunduğu adaya bağış yapmıştır ama kuralları okursan bu zaten serbest. Burada konu sizin multilerinizden kendinize çapraz ticaret yapmanız ve bu yasak.

Sana cevap vermedikçe kendini yırtıyorsun. Bu kadar ilgi meraklısı olma.

2010 yılından belli oynuyorum sizin kadar sızlanan bir ekip görmedim. Uzman olduğunuz konular , yazmak-ağlamak-becereksizlik-TATİL MODU.. '' Bizim için de depo hesap yapmak zor değil ama oyunun yapısına aykırı olduğunu savunuyoruz.'' demişsin, depo hesabı yapıp getirebiliyorsan ve becerebiliyorsan bende getircem. Sizede söyleyim. Hadi kapışalım :)

Sen daha neyi getireceksin utanmaz herif. Yalancı batu, 5 tane depo hesabınız var. Utanmadan reddediyorsun, hiç yüzün kızarmıyor. Ben bunu doğru bir yöntem olarak görmüyorum demişim, doğru bilmediğim yolda her değerimi satanlardan değilim demişim. Neresini anlamadın tam olarak? 20 kişinin online olduğu serverda kral takılmaya devam et. Ne senle ne de senin gibi yalancıyı kral sayanlar, yancılık yapanlarla muhatap olamam. Bu da son cevabım olsun. :sleeping::sleeping::sleeping::sleeping:

Ne güzel şekilden, şekile girdin ama. Yalancılarla muhatap olmuyorum. Yalancı lider. Hadi iyi forumlar.

Merhaba Hakanım. Seni anlayabilsem gerçekten çok keyif alabilecekmişim gibi hissediyorum fakat yazdıkların dil bilgisi kurallarına o kadar aykırı ki anlamakta güçlük çekiyorum. Lütfen düşüncelerini yazıya dökerken biraz daha özen gösterir misin? Ya da en azından yardım alır mısın? Mesela psikoloji okuyan yakın arkadaşın bu konuda sana yardımcı olabilir. Belki o zaman ısrarla bana anlatmaya çalıştığın şeyler konusunda bir fikrim olur. Bu şekilde anlayamıyorum. Teşekkürler.

Yalancı batu. Hesap senin mi değil mi? Evet ya da hayır diyeceksin bu kadar basit :):):):):):)

Vedat hani senin altınlar vardı hani senin gp depoların vardı nerde o depolar getir keseyim hadi :) Serverin başında beni tehtih ederdim hatırladın mı ? Yok benim şöyle depom var şöyle yapıcam böyle yapıcam derdin. Hiçbir şey yapamadın. General oldun sadece :D ondada şuraya git buraya git demişindir... Seninde iyi bilmen lazım her ittifakın deposu olması şart. İkariam dünyasında bu artık normal bir şey. Tabi getirip anında ban yiyen sendin di mi :) ban yemesen bizi vurucaktın noldu.. Nerde o depon arafta mı ? Soğuk su ısmarlayım sana bidakine sözüm olsun vedatcım. Kuzenimin bana yardım etmesi normal bir şey değil mi ? Benim sesim serverin ilk gününden belli çıkıyordu. Karşıma çıkan herkes gördü bazıları oyunu bıraktı tabi sen o zamanlar liderinin sözünden çıkmazdın :) bak rodos bastım inkar etmiyorum ama ilk defa neden bastıgımı burdan açıklayım,rodosun ilk defa tadını çıkardım, şimdi sende iyi dinle ve o zamanki ekibinle gülün. Sizin bir arkadas vardı sanırsam son yeniçeri nicki(yanlısda hatırlıyor olabilirım affola) savaş olan yere direkman cepheye yollamış 18 saatlik yerden geliyordu. Yav insan konuşlanır savaşa öyle girer di mi ? Eee orduda 2-3k dı. 18 saatlik yoldan direk cepheye gir :) ee bende buna direk rodos basarım tabii sabahın 5 inde alarm kurdum vedat. Rodosu bastım. Geri uyudum:) bak bununda makarısını hala yapıyorum çok zevkliydi. Yav vedat generalsen neden yönlendirmiyorsun ittifakını oyun bilgin bu kadar mı... Bazı konularda bilgin yok vedat, biz bir yerden kaçmayız zamanımız yok şuanda ilgilencek sende görürsen sağlam bir şekilde orda hala duruyoruz. Globalde korsan yapmadım vedatcım ama yapıcam inşallah senide beklerim bana yardım etmeye :) Bak vedat tekrar bazı konularda açıklık getireyim. Biz normalde sizlerle uğraşmıyorduk. Defalarca anlaşma yaptık bozdunuz. Sen geldin bana hem reel hem ittifakıma hakaret ettin en son. Bende bütün anlaşmaları bozdum korsanda dahil. Sen bunu anlamıyorsun . Siz/sen yapınca tamam. Ben/Biz yapınca olay çıkıyor. Bak güzel kardeşim benim ekibi kesemezsin.. Neden: Sende savaşacak o şey yok. Depon ve altının varsa getir gel kapışalım. Korsanda varsan gel ondada kapışalım. Ama azıcık yürekli ol yapıcaksan söyle hazırlanayım kapışalım.. Ben/biz bugüne kadar durduk yere keyfe hiçbir zaman saldırmadık ama bu saatten sonra canım ne isterse onu yapıcam..

Adam utanmadan depo hesap yapmakla övünüyor. Birileri bu konuda ban yemiş ve sen yememişsen yakalanmadan hile yapmakla övünüyorsun demektir. İnanılmaz, arsızlıkta çığır açtınız.

Sen nasıl konuşabiliyorsun hiç utanman yok mu? İttifakınızı tatile gönderdik gelmil hala burda bileyler zırvalıyorsun.. azıcık utanman olsun be kardesim yazık.. liderine teşekkür ederim sayesinde/sayenizde son şehrimin sarayını 11. Sev yapıyorum :) oyun oynamayı beceremiyorsunuz yok deponuz var yok şununuz var hepiniz aynısınız. Bak seni bazı konularda aydınlatayım. Yıl olmuş 2022 hala aynı muhabbetler.. Hangi servere gidersen git PANGAİA 3 serveride olsa eğer bir serverde tutunmak kalıcı olmak güçlü olmak istiyorsan depo yapman şart. Bugün hangi servere bakarsan bak anlayacaksın fakat senin hiçbir şeyden bilgin olmadıgı için ve tatilci olduğunuz için bi bokdan anlamazsın.. Tatil nasıl :) nereye gittin ?

Ben mi illegal oynayıp bununla övünüyorum neyden utanıcam enayi :) Oyun oynamayı bilmiyor olsak senin verdiğinin 10'da 1'i ile seni nasıl kudurttuk enayi :) Siz belli ki ''server da tutunmak, kalıcı olmak'' için her değerinizi satacaksınız :P Sana ''server da tutunmak, kalıcı olmak''tan çok değerli bir şey söyleyeyim. Doğru oynamak, dürüst oynamak :):):):) Madem bu kadar normal bir şey depo hesap BatuDinyo hesabının senin olduğunu kabul edebilir misin?? Tabii ki edemezsin, çünkü korkaksın. Çünkü korkak olmasan zaten hile yapmazdın.:saint::saint::saint:

Selamlar Depo meselesi hakkında bişiler demek istiyorum artık oyun bunu kendisi kullanıcılara sunmuş karaborsayi getirerek biraz zaman için de depo olayi da ticarete döküldü keske olmasaydi ve hiç getirmeselerdi bende karşiyim ve isyan ettiğim bir olay hatta baktım getiriyolar ben neden getirmiyim dedim getirdim ban yedi kalıcı olarak ondan sonra başka bir depo olayina girmedim şuan deposu olan kazanır savaşlari imkani olan ise getiriyor artık yapacak bişi yok depo üzerinden artık kimseye yüklenmeyin bende yüklendim mi evet yüklendim artik kabul etmek lazim DEPON VARSA kazanırsın YOK SA kaybedersin

Haksız rekabete göz yummak istemiyoruz hocam. Bizim için de depo hesap yapmak zor değil ama oyunun yapısına aykırı olduğunu savunuyoruz.

Depo hesaplarla ilgili herhangi bir illegal durum olsaydı Adminler bunun gereğini yapardı diye düşünüyorum.

Sonuçta kurallar açık ve net.

Evet hocam kurallar açık ve net. Aynı kişilerin oynadığı hesaplar ip paylaşımı yapmak zorunda ve ip paylaşımı yapılan hesaplardan bir birine ticaret yapmak yasak. Herhangi bir yöntemle ip değiştirince bu olay legal mi oluyor? Hayır! Bir suç daha işlenmiş oluyor. Yakalanmıyorlar diye suçlu olmuyorlar mı yani?

bir bitmediniz yıllardır aynısını yazmaktan ''zaten ama senin hayatın oyundan ibaret '' bu oyunu sende bende oynuyoruz ben böyle rakibimle uğraşmayı seviyorum.

kanarya ile ilk teması yapmışsınız hadi gene iyisin bir tekelden kurtuldun diğer tekelin eline düştün
    Konunun başına bakmam yetti boş beleş mağdur edebiyatı yapmışsın

Kanarya kim bilmiyorum açıkçası, her zamanki gibi kafanın içinde bir şeyler yaşıyorsun belli ki. Başlığım seninkilere göre fazla profesyonel kaldı tabii anlamaman normal. Sana bu kadar cevap yeter hadi bye.

Adam utanmadan depo hesap yapmakla övünüyor. Birileri bu konuda ban yemiş ve sen yememişsen yakalanmadan hile yapmakla övünüyorsun demektir. İnanılmaz, arsızlıkta çığır açtınız.

tatilden memnun musun?

Tatile almak için 2-3 gün bekledim. Sırf sen bu muhabbeti yapma diye bekledim, özel mesajda bunu sana söylemiştim zaten ama senin hayatın oyundan ibaret olduğu için bu konuyu da kendine kâr saydın. Bu arada çok merak ettiğin başlığım açıldı. Oraya da alakasız cevaplarını bekliyorum.

Vedat hani senin altınlar vardı hani senin gp depoların vardı nerde o depolar getir keseyim hadi :) Serverin başında beni tehtih ederdim hatırladın mı ? Yok benim şöyle depom var şöyle yapıcam böyle yapıcam derdin. Hiçbir şey yapamadın. General oldun sadece :D ondada şuraya git buraya git demişindir... Seninde iyi bilmen lazım her ittifakın deposu olması şart. İkariam dünyasında bu artık normal bir şey. Tabi getirip anında ban yiyen sendin di mi :) ban yemesen bizi vurucaktın noldu.. Nerde o depon arafta mı ? Soğuk su ısmarlayım sana bidakine sözüm olsun vedatcım. Kuzenimin bana yardım etmesi normal bir şey değil mi ? Benim sesim serverin ilk gününden belli çıkıyordu. Karşıma çıkan herkes gördü bazıları oyunu bıraktı tabi sen o zamanlar liderinin sözünden çıkmazdın :) bak rodos bastım inkar etmiyorum ama ilk defa neden bastıgımı burdan açıklayım,rodosun ilk defa tadını çıkardım, şimdi sende iyi dinle ve o zamanki ekibinle gülün. Sizin bir arkadas vardı sanırsam son yeniçeri nicki(yanlısda hatırlıyor olabilirım affola) savaş olan yere direkman cepheye yollamış 18 saatlik yerden geliyordu. Yav insan konuşlanır savaşa öyle girer di mi ? Eee orduda 2-3k dı. 18 saatlik yoldan direk cepheye gir :) ee bende buna direk rodos basarım tabii sabahın 5 inde alarm kurdum vedat. Rodosu bastım. Geri uyudum:) bak bununda makarısını hala yapıyorum çok zevkliydi. Yav vedat generalsen neden yönlendirmiyorsun ittifakını oyun bilgin bu kadar mı... Bazı konularda bilgin yok vedat, biz bir yerden kaçmayız zamanımız yok şuanda ilgilencek sende görürsen sağlam bir şekilde orda hala duruyoruz. Globalde korsan yapmadım vedatcım ama yapıcam inşallah senide beklerim bana yardım etmeye :) Bak vedat tekrar bazı konularda açıklık getireyim. Biz normalde sizlerle uğraşmıyorduk. Defalarca anlaşma yaptık bozdunuz. Sen geldin bana hem reel hem ittifakıma hakaret ettin en son. Bende bütün anlaşmaları bozdum korsanda dahil. Sen bunu anlamıyorsun . Siz/sen yapınca tamam. Ben/Biz yapınca olay çıkıyor. Bak güzel kardeşim benim ekibi kesemezsin.. Neden: Sende savaşacak o şey yok. Depon ve altının varsa getir gel kapışalım. Korsanda varsan gel ondada kapışalım. Ama azıcık yürekli ol yapıcaksan söyle hazırlanayım kapışalım.. Ben/biz bugüne kadar durduk yere keyfe hiçbir zaman saldırmadık ama bu saatten sonra canım ne isterse onu yapıcam..

Herkese Merhaba.

Ben p0g0, K2000 Gaming yönetim kurulu üyesi ve görevlendirilmiş forum sözcüsü olarak dün gece gerçekleştirmiş olduğumuz saldırıların sebebini ve sürecini açıklamak istiyorum.

Öncelikle bildiğiniz üzere Ikariam oyunu, oyun mantığı ve kuralları gereği normal şartlar altında çapraz ticareti yasaklamış durumda.

9o9vg6g.jpg

rlnom0a.jpg

Fakat çeşitli yöntemler ile farklı ipler üzerinden(dolayısıyla ip paylaşımı yapmaya gerek kalmadan) vb. sizin olan bir hesabı sizin değilmiş gibi göstermeniz çok kolay. Kendi isminize çok yakın bir isimle depo hesap getirseniz bile kontrole girmiyorsunuz.(Örn isminiz Ahmet, depo hesap isminiz ise Ahmetinyo ama merak etmeyin Ahmetinyo hesabınızdan ana hesabınıza milyarlarca altın ya da yüz binlerce gp aktarsanız bile bu bir suç olarak değerlendirmiyor.) Tüm serverlarda neredeyse tüm ittifaklar ise zaten bu yöntemle kendilerine depo hesaplar oluşturmuş durumda. Depo hesaplarınız ile ip çakışması yaşamadığınız sürece zaten herhangi bir kontrole girmiyorsunuz. Yani ceza alma ihtimaliniz yok.

Buraya kadar yazdıklarımı okuduysanız zaten bunun bir tür bug olduğunu ve bazı oyuncular tarafından suistimal edildiğini anlamışsınızdır.

Gelelim bu bug'ın serverların dengelerini nasıl bozduğuna, oyunun altın ve general puanı mantığını nasıl katlettiğine.

hv6wed1.jpeg

Yukarıdaki görsel dün gece tarihli Eurydike server'ı General Puanı sıralaması. Gördüğünüz üzere ilk 8 hesap puan olarak diğerlerinden kopuk durumda. Yine bu ilk 8 hesabın 7si depo hesap (zaten hepsi altın yememesi için tatilde) diğer 1 hesap ise tamamen depo hesaplardan Altın ve Gp olarak beslenen hesap. Geriye kalan hesapları ise depo hesabımız olmaması da dolayısıyla çoğunluğunu bizim oluşturduğumuz hesaplar. Yani bu illegal depo hesaplar ve beslediği hesaplar olmasa server'ın en iyi general puanı ortalamasına sahip ekibi zaten biziz. Görsel her şeyi açıklıyor.

Gelelim savaş kararı almamıza;

Gücün bu kadar tekelleştiği, illegal yöntemlerle general puanlarının server standartlarının 10'larca katına çıkarıldığı böyle bir ortamda, bu gücü elinde tutan illegal oyuncular tabii olarak oyunun yapısını berbat ediyor. K2000 ittifağı olarak uzun süredir ELT ittifağı ile komşu konumlardayız. Oyunun, oyun olduğunun farkında olan ve tadını çıkartmak isteyen bir ekip olarak kimi zaman söz konusu ittifak ile korsan anlaşmalarına kimi zaman ise korsan savaşına girdik. Zaten oyunun çarpıklığından dolayı çevrimiçi oyuncu sayısı her geçen gün azalmaya devam ediyordu. Bu gittikçe sıkıcılaşan, rutin ortamda zaten bir süredir aksiyon arayışımız devam ediyordu.

Bir de bunların üzerine, ''güç sarhoşu'' bu ittifak gerek oyun içi gerek oyun dışı iletişim kanallarından sürekli diğer ittifakları yönlendirmeye ve yönetmeye çalışıyor. En ufak olaylarda diğer ittifaklara üstten bakmacı, tehditvari mesajları atıyorlardı. Mesaj ifşa etmeyi etik bulmadığım için buraya ekleyemeyeceğim. Dolayısıyla inkar etmekte özgürler fakat zaten serverda bu duruma maruz kalan sadece biz değiliz. Bu durumu herkes biliyor.

Artık bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya eski serverlardan bol altınlı-bol gpli hesaplar getirecektik ya da legal ve etik bir şekilde kendi hesaplarımızda gp kasıp saldırı gerçekleştirecektik. 14-15 senelik bir oyunda eski hesap bulmanın ne kadar kolay olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Çoğumuzda eski hesaplar vardı zaten, istesek getirmemiz 2dk sürerdi fakat düzenin böyle devam etmesini sağlıklı bulmadığımız için bu yönteme başvurmadık. Yaklaşık 2-3 hafta önce operasyon kararı alıp, hesaplarımıza gp kasmaya başladık. Bu esnada söz konusu ittfak dışında ittifaklarla görüşüp kiminden asker kiminden destek almayı düşündük fakat kalıcı bir anlaşma sağlayamadık. Hatta bir ittifağı bünyemize katacakken savaş esnasında ELT ittifağı üyelerine ağır küfürlerinin ss'lerini görünce ekibi bünyemize almaktan vazgeçtik. Çünkü çoğunuzun aksine başarıya giden yolda her yolu kendine mubah gören bir ekip değiliz.

Bu süreç içerisinde çeşitli olaylardan dolayı küçük olaylar çıkıyor, olaylar doğrultusunda üstten bakmacı-tehditvari tavırlar devam ediyordu. Biz ise süreci doğru yönetmek adına tabir-i caiz ise söz konusu ittifağı idare ediyorduk. Örneğin bize sürekli neden gp kastığımızı sorduklarında ''Biz de depo hesap yapacağız'' tarzı cevaplar veriyorduk. Son güne kadar hiç bir konuda bizi açık etmeyen, durumu çok iyi idare eden yönetim kurulu ekibimiz; bir söylemi diğeri tutmayan, üsluptan aciz oyunculara adeta diplomasi dersi veriyordu.

Başka hesaptan getirilen, oyunun yapısını bozan, yüksek altın ve gp'li depo hesapların illegal olduğunu kabul eden bir ittifak olarak. Legal yöntemler ile bu savaşı kağıt üzerinde kazanamayacağımızın zaten her zaman farkındaydık. Hazırlıklarımızı tamamladık dediğimiz noktada bile rakibin 1/10'i gp'ye sahiptik fakat zaten bizim amacımız kağıt üzerinde kazanmak değildi. Biz de amacımızı depo hesaplarıyla olan ilişkileri üzerinden hazırladık.

Akşam saatlerinde operasyonumuza başladık. Öncelikli olarak belirlediğimiz 2 komşu adamızda atağa geçtik.

70:50

nht2nyg.jpeg

69:47

pz4t2rz.jpeg

Bu arada dikkatleri bu adalara toplamışken bir arkadaşımız ise depo hesapların bulunduğu 69:52'ye harekete geçmişti. (orta en üstte gördüğünüz melekcam2 şehri BatuDinyo hesabına ait)

4jcprk1.jfif

Bu esnada beklenen oldu ve HellFire hemen yan adamız olan 69:50'ye ışın attı. Depo hesabı olan BatuDinyo'nun tatili açıldı, tek şehri olan melekcam2 şehrini ise saldırdığımız adadan kendi adasının yanına yani bizden uzağa kaçırdı. Tahmin ettiğimiz gibi kağıt üzerinde savaşı kaybederken BatuDinyo hesabı arka planda HellFire ve diğer ittifak üyelerine General Puanı aktarmaya devam etti. Bunları zaten yönetim isterse loglarda çok rahat bulabilir. 9 kişilik, gpsi rakibinin 10'da 1i olan bu efsane ekiple baş edebilmek için çok eleştirdikleri rodos tapınağını açtılar, ışınlar attılar, depo hesaplarını tatilden çıkarıp adadan kaçırdılar ve üstüne üstlük hesaptaki gp'leri kendilerine aktarmaya devam ettiler.

Kusura bakmayın beyler bu savaşı K2000 aklıyla çatır çatır kazandı. Siz sadece foruma illegal hesaplar ile aktardığınız gp'ler ile kazandığınız savaşların kimsenin umurunda olmayan, telefon ile bilgisayar ekranından çekilmiş savaş raporlarını kazandınız :):):):):)

Ha unutmadan. Bize kılıcınız keskin olsun diyen bir arkadaş vardı. Dostum Hakan, Kalem kılıçtan keskindir.

Hangi açıklama hocam? Ticaret yasak değil demişsin, tek taraflı ticaret mi olur? Farklı yöntemlerle sistemi aştığınızı, kendinizi akladığınızı söylemişim zaten hala neden kuralları atıyorsun? Üslubunun kirliliğe bak beni yönetim ekibimizle mi tehdit ediyorsun? K2000 rekabeti tekelleştirmeye çalıştığınızın farkında. K2000 bunu yer mi?

tekelleşmemizden gayet memnundunuz artık daha memnun olursunuz.
    Üslup dan bahsedecek son oyuncu

Sürekli verdiğin alakasız, rastgele cevaplardan anladığım kadarıyla iletişim konusunda seninle aynı kanalda değiliz. Üsluptan bahsedecek nasıl son oyuncu oluyorum? Birine küfür mü ettim? Belden aşağı mı vurdum? Ya da senin gibi konu hakkında konuşmak yerine aklıma gelen alakasız cümleleri cevapmış gibi mi yazıyorum? Anlaşamıyoruz Hakanım çok belli. Bu yüzden tabir-i caizse seni ignore'lamaya karar verdim. Bu görmezden gelmek anlamına geliyor, bilgin olsun. Yapıcı ve kişisel gelişimine önem veren bir birey olmadığın sürece sana cevap vermeyeceğim. Teşekkürler.