Takvih informacija nemamo unaprijed tako da vam ne možemo reći ni hoće li ni kada će biti.
Posts by PCELICA SUZY
-
-
jedini izbor koji imate je taj bugarski server.
Domene ba i RS se gase komplet i svi idemo na bugarski server ,pod svi mislim "domene BG, RS, SI, SK, BA nakon spajanja više neće postojati kao samostalne zajednice. Oni će biti spojeni u BG kako bi se formirala veća i aktivnija i življa "slavenska" zajednica."
Više imate na linku
-
hahahah . da
Pekena?
-
Zadnje sa discorda
badidol — danas u 16:05
Dragi igrači,
Neki od vas su već primijetili da smo završili postavljanje novih datuma završetka spajanja.
Da bismo izbjegli probleme "previše događanja u isto vrijeme" morali smo odgoditi krajnje datume.
spajanje i datumi su sljedeći:
03.01.2022 08:00 sati -> AE, BG, BR
04.01.2022 08:00 sati -> CZ, DE, EN
05.01.2022 08:00 sati -> ES, FR, GR
06.01.2022 08:00 sati -> HU, IL, IT, PL, RO
07.01.2022 08:00 sati -> RU, TR, US
Zajednice koje nisu spomenute su zajednice koje više nakon spajanja neće postojati. (odlazne zajednice)
Što se tiče početka spajanja ratnih servera: promatramo situaciju do sutra i onda ćemo odlučiti o datumu početka spajanja ratnih servera.
Vaš Ikariam tim
ps: dakle mi gledamo BG (03.01.2022 u 8h)
-
-
Starminator

-
Aleksandar.
Duške je rekao trenutno stanje i to je za sada tako. U budućnosti kad prođe ovo spajanje i kad se smjestimo di već trebamo, može se predložiti, prijaviti i slično , objasniti kako je bilo prije itd... ovako kako je u uvodnom postu i postoji mogućnost da se to prihvati ,izmjeni i slično, ali za sada kako je , duškeov odgovor je konačno stanje .
-
sa discorda novo u 11:27h
Spajanje je ponovo pokrenuto i sada biste trebali bez problema, vi koji još niste, odraditi premještaj.
sa popravkom koji je pokrenut u petak (skripta za popravak koja je radila preko vikenda 47,6h) više ne biste trebali naići na probleme koji su bili prisutni prije.
Što se tiče produženja faze spajanje, radi se na tome i bit će te obaviješteni danas ili sutra o točnim datumima.
Već sada možemo reći da će datumi završetka spajanja biti različiti (razmaknuti) kako bi se spriječilo da se problemi ponovno pojave u isto vrijeme.
Kada budemo znali krajnje datume, objavit ćemo ih.
Vaš Ikariam tim
-
Kirbi k2
I hvala

-
zadnje sa discorda, danas oko 3h
Dragi igrači,
sada imamo procjenu brojki s kojima radimo.
Sve u svemu, trenutno imamo oko 84.000 računa koji moraju biti obrađeni skriptama za popravke.
Svaki račun treba otprilike 2 sekunde da ga skripta obradi . Od sada nadalje, ovo je samo obična i jednostavna matematika: ove skripte će završiti s radom nakon otprilike 46,7 sati.
Prije nego što se ovaj proces završi, nema smisla ponovno uključiti spajanje, jer bi se svako novo započeto spajanje samo stavilo na kraj tog reda čekanja i ne bi se dogodilo odmah nakon što je pokrenuto. Kao rezultat toga, trenutno stanje je sljedeće:
* unutar tih 46,7 sati vaš bi se račun, ako trenutno još uvijek nije prikazan u vašem loby-u, trebao pojaviti u nekom trenutku
* nemamo načina da izričito kažemo "vaš račun s ID-om xxxx će se pojaviti u to i to vrijeme", oprostite
* ako se vaš račun i dalje ne pojavi u loby-u nakon tog vremena, morat će biti pregledan od slučaja do slučaja preko sistema podrške (za vas to znači da će te morati pisati tiket svako za sebe)
* problemi spomenuti u našem prethodnom postu od jučer oko 17:00h trebali bi biti riješeni nakon gore navedenog vremenskog okvira (46,7h)
Sve dok se ovo ne završi, spajanje će ostati onemogućeno. To znači da ćete i dalje vidjeti poruku o pogrešci "Pogreška servera" prilikom pokušaja spajanja.
To očito također znači: spajanja ratnih servera još uvijek nemaju datum, jer želimo da se to popravi prije pokretanja spajanja.
Hvala vam na strpljenju i razumijevanju.
Vaš Ikariam tim
-
(obavijest sa discorda)
badidol — danas u 16:59
Dragi igrači,imamo verziju za koju vjerujemo da će riješiti glavne probleme s kojima se trenutno susrećemo.
Ovo uključuje:
* neželjeni 7-dnevni modus odsustva nakon spajanja koji se ne može prekinuti prijavom
* spajanje nije moguće zbog "pogrešne verzije"
* računi se ne pojavljuju automatski u vašem loby-u nakon spajanja
* spajanje nije moguće zbog "dupliciranog naziva saveza"
Svjesni smo da postoje i drugi problemi, međutim, ovo su glavni i oni koje smo htjeli riješiti što je prije moguće. Nažalost, trebalo nam je duže nego što smo očekivali.
Ova verzija bit će izbačena sutra oko 10:00 h. Pomno ćemo promatrati sve servere nakon uvođenja i vidjeti hoće li se ova verzija ponašati kako bi trebala. To također znači da će nakon uvođenja spajanje biti ponovno moguće,
Kada budemo sigurni da ovo radi kako je predviđeno i da nema daljnjih problema, odredit ćemo kada ćemo pokrenuti spajanje ratnog servera.
Hvala vam na strpljenju i razumijevanju.
Vaš Ikariam tim
-
Znaju za taj problem i još ga rješavaju. Za sad nema pomoći ako nije dobila mail u roku sat vremena.
Žao mi je za sad je tako, nada se da će se uskoro riješiti problem.
-
Display MoreDisplay MoreDisplay More
Obrisaše mi dva naloga od 8 miliona poena na epsu i Delti, ostavili mi jedan ubogi sa ko zna kog severa i niko ne zna šta se desilo.
Od kada se neaktivni igraci brisu permanentno ?
Uvek je bilo čim se konektuješ nalog se aktivira ponovo.
Uz to napravili ovo djubre da ne možeš da uzmeš nalog od nekoga drugog, ne možeš da rastaviš spojene naloge.
Sad ja ako sam dao nekome nalog on ne može da mi vrati, koja budalaština.
Šta treba da igram sa nalogom od milion poena koji nema ništa nadogradjeno na serveru gde igrači imaju naloge bliže 100 miliona nego milion.
Gameforge se jako dobro trudi da uništi ovu igru, ide im sjajno.
UŽAS !!!
Display Morebok
Zbog nekoliko problema i povratnih informacija igrača, odlučeno je da se pravilo više računa ne mijenja. Sve će ostati kako je sada,
uključujući i ograničenje više računa po serveru koje je 10+1, pa će se neki račun možda morati izbrisati.
Također, računi koji će ići na server groblje:
-Neaktivni računi (bez aktivnosti unutar 60 dana) se prenose na server groblje.
-Korisnici u duh modu bit će prebačeni na server groblje.
Računi koji nisu aktivno odabrali server:
-Aktivni računi nasumično se prenose na ciljne server
-Neaktivni računi bez modusa odsustva nasumično se prenose na ciljne servere bez aktiviranja modusa odsustva.
-Neaktivni računi s modusom odsustva nasumično se prenose na ciljne servere s aktiviranjem modusa odsustva.
Vaš Ikariam tim
Kako server groblje radi na drugoj gf igri na principu , nakon tih 60 dana budeš banovan i premješten na server groblje i u roku od 7 dana ti se obriše račun na živom serveru.
Provjeri imaš li ti plavi gumb odnosno plavu traku iznad u lobyu da potvrdiš mail, piše nešto u smslu pronašli smo još neke račune na ovoj mail adresi ...I svakako provjeri mail dali je mozda i stigao.
Ne mogu ja ništa da probam jer ne znam sifru od tog acc, ja ne mogu da udjem u loby uopšte, a kad kliknem "zaboravili ste šifru" i ukucam email kako bi je resetovao kaže mi da ne postoji acc na mom mail-u što znači da su nalozi obrisani, tj. ne postoje nigde.
Ne znam ovo vezano za groblje server što si napisala ništa nisam razmeo tako da ostao sam na najslabijem nalogu, dva jača što sam imao i jedan koji sam dao sa dva različita sveta odoše na mars očigledno a ne na server groblje.
Šta ste vi radili to niko ne zna.
čak i nalog koji igram ispada da ne postoji jer sam proverio:
ukucam nick i sifru i ne prikaže mi email tj. kaže da sam pogrešno ukucao kako pogrešno kad sa tim nalogom igram
totalno ludilo.
Jesu li ti računi bili u istom lobyu gdje i taj mali račun koji ti je ostao ili si za svaki račun imao drugi loby?
kad ideš na opciju da si zaboravio mail pa te traži nik i lozinku, dolje nudi i svjetove, koje tebi svjetove nudi?
I možeš mi poslati na privatnu poruku da ne kuckamo ovdje.
-----
Ivan možeš se žaliti na odluku go ako misliš da je pogriješio.
u istom tiketu umjesto na opciju odgovori stisni opciju žalba, izbaci ti prozorčić i napiši zašto se žališ. tiket tada ide kod sgo.
-
Display More
Obrisaše mi dva naloga od 8 miliona poena na epsu i Delti, ostavili mi jedan ubogi sa ko zna kog severa i niko ne zna šta se desilo.
Od kada se neaktivni igraci brisu permanentno ?
Uvek je bilo čim se konektuješ nalog se aktivira ponovo.
Uz to napravili ovo djubre da ne možeš da uzmeš nalog od nekoga drugog, ne možeš da rastaviš spojene naloge.
Sad ja ako sam dao nekome nalog on ne može da mi vrati, koja budalaština.
Šta treba da igram sa nalogom od milion poena koji nema ništa nadogradjeno na serveru gde igrači imaju naloge bliže 100 miliona nego milion.
Gameforge se jako dobro trudi da uništi ovu igru, ide im sjajno.
UŽAS !!!
Display Morebok
Zbog nekoliko problema i povratnih informacija igrača, odlučeno je da se pravilo više računa ne mijenja. Sve će ostati kako je sada,
uključujući i ograničenje više računa po serveru koje je 10+1, pa će se neki račun možda morati izbrisati.
Također, računi koji će ići na server groblje:
-Neaktivni računi (bez aktivnosti unutar 60 dana) se prenose na server groblje.
-Korisnici u duh modu bit će prebačeni na server groblje.
Računi koji nisu aktivno odabrali server:
-Aktivni računi nasumično se prenose na ciljne server
-Neaktivni računi bez modusa odsustva nasumično se prenose na ciljne servere bez aktiviranja modusa odsustva.
-Neaktivni računi s modusom odsustva nasumično se prenose na ciljne servere s aktiviranjem modusa odsustva.
Vaš Ikariam tim
Kako server groblje radi na drugoj gf igri na principu , nakon tih 60 dana budeš banovan i premješten na server groblje i u roku od 7 dana ti se obriše račun na živom serveru.
Provjeri imaš li ti plavi gumb odnosno plavu traku iznad u lobyu da potvrdiš mail, piše nešto u smslu pronašli smo još neke račune na ovoj mail adresi ...I svakako provjeri mail dali je mozda i stigao.
-
Darko nema od toga ništa. Mislim pišite vi i komentirajte, ali nema šanse da vam ostane dio foruma za zajednicu koja više i ne postoji.
-
Vas dvojca stvarno pretjerujete. Napravite si HoF pa tamo raspravite svoje hofove i tko je koga više puta hofnuo.
Ovo je tema o spajanju.
Ljudi ovdje trebaju pročitat odgovore, pitati ili raspraviti u vezi spajanja, a ne vašu privatnu HoF raspravu. To riješite na pp.
Molim vas sve da se držite teme spajanje.
-
Dear players,
unfortunately we'll have to end this week on a sad note. We tested (internally) 3 versions of which we hoped they would solve the issues with the lobby after merge (blue button, mails not being sent). Unfortunately none of those 3 versions fixed the underlying issues and we're left with having to continue to look into this issue.
What this means for you:
* you may still run into the issue of your accounts not showing up in the lobby on the new servers * if that happens and you see a blue button on top of the account list, click it and follow the instructions * if the mail that should be sent after this still doesn't arrive after ~1 hour: sorry, we can currently not fix this
* if all goes well, you will end up being put in vacation mode on the target server * this will be fixed once every hour at xx:05 by an automated scriptWe're hoping for better news on Monday.
Once again, we apologise for the inconvenience and would like to thank you for your patience and understanding.
Your Ikariam Team
------------------------------------------------------------------------------------
google prevoditelj prijevod, nemam snage prekucavati, razumijet će te, prijevod je solidan..
Dragi igrači,
nažalost morat ćemo ovaj tjedan završiti tužno.
Testirali smo (interno) 3 verzije za koje smo se nadali da će riješiti probleme s lobijem nakon spajanja (plavi gumb, mailovi se ne šalju). Nažalost, niti jedna od te 3 verzije nije riješila temeljne probleme i ostaje nam da nastavimo istraživati ovaj problem.
Što ovo znači za vas:
* još uvijek možete naići na problem da se vaši računi ne prikazuju u predvorju na novim poslužiteljima
* ako se to dogodi i vidite plavi gumb na vrhu popisa računa, kliknite ga i slijedite upute
* ako pošta koja bi trebala biti poslana nakon ovoga još uvijek ne stigne nakon ~1 sat: oprostite, trenutno ne možemo ovo popraviti
* ako sve prođe kako treba, završit ćete u režimu odmora na ciljnom poslužitelju
* to će biti popravljeno jednom svaki sat u xx:05 automatiziranom skriptom
Nadamo se boljim vijestima u ponedjeljak.
Još jednom se ispričavamo zbog neugodnosti i želimo vam zahvaliti na strpljenju i razumijevanju.
Vaš Ikariam tim
----------------------------------------------------------------------
GF uredi ne rade preko vikenda tako da je ovo zadnja info do ponedjeljka i trenutno stanje.
-
ljudi niste jedini koji to traže, evo na tw ubijaju porukama i traže isto opciju kineski na en da se stavi.
Koliko je god nama teško ako vam je utjeha ima kome je 30 puta teže.
badidol — 01.12.2021
if such a thing like a language choice should ever be provided, this is a completely new feature that currently is simply not supported by the game code at all. therefore: IF such a thing would happen, it would take a while.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ukratko ako i bude ikada uveden izbor jezika to će potrajati jer kako je trenutno stanje ta opcija jednostavno nije podržana kodom igre.
-
ljudi, igrica je totalne neigriva, ne znam poslati zahtev za prijatelljstvo niti pročitati šta piše u savetnicima, sve ostalo je manje više umehanički memorisano, ali stvarno nije igrivo, GF mora da uvede izbor jezika pod hitno, bolje je i engleski nego ovako. ....
ja igram preko hroma automatcki prevodilac je ukljucen i sve je na srpskom
Ovo je odlično privremeno rješenje za problem sa jezikom.
-
Starminator