Posts by mistrz03

IMO asking some broader audience should be final. Why bother posting an option that is unfeasible anyway?

I hope the UI change will be seriously considered. The building UI is a no brainer, plenty of room for numbers. As foir the resource UI, there's some space below, so some sort of 2+3 could fit nicely.

"None of this is binding and final" - this right here pretty much means "we pretend to care about your opinion, for the sake of PR, but in the end we'll do what we decide". Add to that the fact that the leading option (and with quite a lead at that) is probably the one they'd want the least ("bEcAuSe iT's dIfFiCuLt") and voilà :rolleyes: Why bother to ask?

If I'm wrong - that's great for the matter at hand! If I'm not - also great, because I'm right.

Building rearrangement - omg yes yes YES:love:

Dropdown menu town order rearrangement - oh boy, is this christ... wait, nevermind, it actually is :S

Town order in the port - now that's one thing you might work on, for it to reflect the order from the menu

"kk" in numbers - <X:cursing:

Jest ktoś w stanie wyjaśnić mi, co znaczy "stara dystrybucja cudów"? Chodzi o jakieś specyficzne wzorki na mapie wysp, czy o to że np. Ares czy Hefajstos zawsze były na siarce?

Dzięki za podjęcie jakiejś próby.

W ramach wskazówki, coś co mnie zaintrygowało: gdy spędziłem parę godzin mając ika otwarte cały czas w innej karcie, robiąc coś innego i chwilami zaglądając np. żeby flotę wysłać, to ilość obywateli zdawała się naliczać poprawnie. Natomiast oba przypadki wymienione w postach powyżej dotyczyły sytuacji, że odpalam cud i zamykam ika (czy to inne zajęcia, czy pójście spać czy cokolwiek). Może więc jest jakaś różnica w 'tickach' naliczania przyrostu obywateli, zależnie od aktywności/nieaktywności gracza? W sensie może aktywność gracza wymusza jakieś odświeżanie, które zachowuje się inaczej gdy działa 'w tle'.

Ponownie mam ten sam problem. Cud był aktywowany jakieś 6h temu, na 4 poziomie (+8/h). Do tego dochodzi kilka punktów przyrostu z zadowolenia. Obywateli jednak przybyło w tym czasie np. tylko około 30 zamiast spodziewanych ~60. Ma to miejsce we wszystkich miastach (rozbudowałem wszystkie ratusze naraz i odpaliłem demeter licząc na szybkie uzupełnienie).

Czy mogę liczyć na jakąś odpowiedź? A przynajmniej że zgłoszone programistom?

Mam na wyspie dwa miasta. W obu mam dokładnie jedną piątą obywateli zatrudnionych jako kapłanów, co daje 100% 'konwersji własnej ludności'. Jednak z bliżej nieznanych przyczyn jedno miasto daje 50.1% 'konwersji na wyspie', a drugie 53.5%, co nijak nie sumuje się do 100%.?( Z czego to wynika?

Świat alpha, Abrax. 7h temu aktywowałem cud demeter na maksymalnym poziomie, 12 przyrostu na godzinę. Mimo to, faktyczna ilość pozyskanych obywateli w tym czasie jest znacznie mniejsza. Dobrze widzę to na przykładzie miasta, w którym miałem wszystkich obywateli w jakiś sposób zatrudnionych, wiem zatem dokładnie, ilu w międzyczasie ich przybyło. 3308 zatrudnionych, wszystkich 3352, zatem przybyło tylko 44. Nie mam mocnego ujemnego zadowolenia, które znacząco zmniejszałoby przyrost, wedle ratusza wynosi on 11.68/h, zatem coś definitywnie jest nie tak, ponieważ na przykładzie powyższego miasta obywateli powinno przybyć ponad 80 w tym czasie.

Anyone brave enough to test what happens after the 3d period ends? Does the bar instantly go to 0/1000, or does the value decrease gradually with time? The question mark next to the time says that the blessing gets weaker, so that might suggest the 2nd option, but only one way to be sure.

fun fact : return from demolishing the sanctuary in unusually high, 80% at 34th level

Not that I expect that many people to ever demolish it, but just out of curiosity: why so much?

Had you searched the topic or spent half a minute to see for yourself, you'd know, that you can build only one. So all those "doubts" are unnecessary.

1 hour left, 1000/1000, 'donate' -> 3d left, 1000/1000

so indeed, just a 100 favor for 3 days of a massive production boost

*heavy clapping noises* 👏:thumbup::)

If it really is only 100 favor per god per three days, then I feel sorry for those poor souls that have spent hundreads of ambrosia to get, say, two months of blessing in advance :D Looks like it's only meant to give you peace of mind that you don't have to worry about it expiring for a little longer (+some favor saved, but it's marginal).

It's only been two days and I already have 63% bonus to wood in all 12 towns. It's just awesome. Building the sanctuary in a town with all five reducers at 50lv is a breeze and according to my calculations, only at 36th level does it begin to be more expensive than upgrading all foresters by 1lv. But even then it's important to remember that the sanctuary is kind of an 'all in one' production booster. Good job GF.

o 19:38 moja flota wróciła i od tego momentu moje statki wciąż wynoszą 0/190

jak mogę temu zaradzić? akurat potrzebuję trochę popływać, a nie mam czym

cała gra wygląda mniej więcej tak:

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_PORT_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_PORT_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_MUSEUM_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_SAFEHOUSE_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_WAREHOUSE_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_TEMPLE_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_WAREHOUSE_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_CARPENTERING_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_BUILDING_TAVERN_NAME (**)

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_OCCUPIED_CITIES

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_CITY UNKNOWN LOCA KEY: TXT_LEVEL UNKNOWN LOCA KEY: TXT_ISLAND UNKNOWN LOCA KEY: TXT_RESOURCE UNKNOWN LOCA KEY: TXT_ACTION

UNKNOWN LOCA KEY: TXT_NO_CITIES_OCCUPIED

chyba zepsuło się locale pl_PL, bo wygląda to na ewidentny problem z tłumaczeniami, wysypały się w całej grze, nie ma znaczenia przeglądarka ani tryb incognito

-

(w drodze)

21:23:09

-

(ładowanie)

21:23:25

-

(ładowanie)

21:23:27

-

(ładowanie)

21:23:41

I tak sobie wiszą u doradcy wojskowego... :rolleyes: Po podanych czasach widać na przykład ile co najmniej już wisi pierwsza flota (41-09=32 sekundy)