Posts by Grooveland

  Gro itt volt... lélekben legalábbis.

  Sajnos most a "bánya" rám szabott verziója jóval több energiámat igényli, mint szeretném :(


  Nem sokat segít az egészem, hogy az internetkapcsolatom is úgy döntött vagy másfél hete, hogy elmegy last-minute nyaralásra és úgy tűnik, egyelőre nem tervez hazajönni :D

  Pókocka visszaterelve a sarokba, megetetve (a pókok cukik --- én nem bántom őket, ha néha véletlenül fel is porszívózok párat, az inkább véletlen baleset műve, sajnálom is szegénykéket) :(

  Azért a rossz helyen lévő pókhálókat eltakarítottam az útból, talán Géza sem haragszik meg érte.


  Az időjárásra tekintettel a hideg limonádék és hasonlók kínálatát lecseréltem mindenféle gyógykombóra, kávéra és forrócsokira :)

  Kérek is gyógykombót, mielőtt sikerülne megfáznom :)

  Ladym ez az elefántos kávé nekem újdonság volt... kíváncsi leszek mikor rukkolnak elő, a helyi őslakosok által "természetesen finomított" kávéval, amivel még lehet is támogatni az őslakos törzseket ha megvesszük :D


  Nem is szabad mindenfélét meginni, de valamit azért kérj inni Kopi :D


  Persze csak olyat kérj, amit nem mindenféle állat végterméke.

  Egy kávét kérek, amiben csak a tej lehet állati eredetű. Az viszont lehetőleg legyen az :)

  Elefántos kávé :)

  Ez most a No.1.


  https://blackivorycoffee.com/

  Természetesen finomítva elefántok által! Ezt szebben meg sem fogalmazhatták volna :D

  Most kéne a régi fórumról a lolozós smiley :D (mondjuk a többit is szívesen látnám, az újak pár kivételtől eltekintve elég gagyik) :(


  Hát asszem maradok a jó öreg kávécserje által finomított kávé mellett. Az ráadásul forintban kerül annyiba mint ez a csoda dollárban :P

  Az omniát támogatom :)


  Majmos kávé?? Hűha, eddig ami nem simán kávébab így-úgy megpörkölve, azon túl csak a macskás változatról hallottam. Mondjuk tény, hogy kevéssé olvastam utána ilyeneknek.

  Jobb szeretek olyan dolgokat fogyasztani amiknek az én emésztőrendszerem az első és az utolsó amivel találkoznak :D

  (végülis az utolsó nagyjából mindegy, az már nekem kevésbé lényeges)


  Opinak megy az omniából készült presszókávé. Nekem is jöhet egy omniából készült kávé. Aki meg még akar, csatlakozhat egy kávézásra, meghívom :)

  Szuper! Jobb később mint vonat :)


  Melyik cég számlájára?

  Kávét kérek, attól függően, kinek a kontójára megy, egy sima kávét, vagy pedig a legextrábbat és abból is sokat :D


  ...na jó asszem a legextrább az aminek a készítésében macskák is részt vesznek. Úgyhogy a 2. legextrábbat szeretném kérni :D

  Az elejére reagálnék némi békítő szándékkal... :)
  Erről az egészről mi nem tudtunk semmit. Ezt előtte még senki nem jelezte, mi pedig nem foglalkoztunk játékosként ilyesmivel. A fentről érkező (sok esetben nem létező) kommunikáció sem sokat segített.


  A lobby érkezéséről is nagyjából annyi információnk volt mint nektek: Jön majd a lobby. Azt mondták jó lesz :D

  Nekünk különösen jó, mert a fél ika nem tudott (esetleg még mindig nem tud) belépni, és ezeknek az embereknek mi kell hogy segítsünk, mintegy meghálálván, hogy még vannak olyan elvetemültek, hogy kitartanak emellett a játék mellett.
  Ennek az egésznek a nagy része pedig egy emberen csapódott le, aki erején túl teljesített a játékosok érdekében. Mi is próbáltunk besegíteni, de én pl. "csak" 7 szervert látok (eddig 5-t), közben nyaraltam és egyéb valóéletbeli programjaim is voltak, ami miatt kevesebbet tudtam lenni, mint szükséges lett volna.

  Arról ne is beszéljük, mennyi "Feature" vagy bug érkezett ebben az 1 hónapban. Sajnos mindezekről is csak annyi tájékoztatást kaptunk amennyi a changelogban van írva az új verzióhoz.


  Sajnos a gameforge hozzáállása meredeken zuhan pedig eddig sem volt valami fényes :(


  Úgyhogy ha csak az ikát nézzük is húzós heteken mentünk keresztül, bár ez nem csak a team-re igaz. Mindenkinek alacsonyabb volt az ingerküszöbe, mint szokott lenni. Arra kérnélek titeket, ti is legyetek türelmesebbek, lehet az többet segít az ügyön (és ne olajjal próbáljunk tüzet oltani :D )
  "A nem mondhatom meg hogy szabályt szegsz" alapvetően arra vonatkozik, hogy egyrészt hivatalosan semmit sem tudhattok abból mit látunk és mit nem - ami alapvetően a csalók ellen szólna (gondolom én).

  Másfelől ez egy elég nagy handicap lenne, ha olyan játékos játssza be, aki amúgy csal, de (egyelőre) bizonyítani még nem tudom a csalást.

  Mindenesetre ha úgy érzékelem, hogy valakinek a szabályos játék a célja, annak örömmel segítek.

  Az ilyesmik leginkább azok ellen szólnak, akik folyamatosan azt próbálják meg kiszedni belőlünk, hogyan csaljanak úgy, hogy azért ne tudjuk őket elkapni (vagy akár észrevegyük). Elég sok ilyen játékossal találkoztam a pályafutásom során sajna.  És én annak vagyok híve, hogy elsősorban játékosként jó megoldani az ilyenhez hasonló "problémákat". Néha sokkal hatékonyabban fel lehet így lépni a nem szépen játszók ellen, mintha a GO megy oda igazságot észt osztani.
  Persze lehet nyugodtan jelenteni nekünk is, ha valami olyat láttok. Tényleg megnézzük, és meglátjuk tudunk-e kezdeni vele valamit vagy sem, de garanciát nyilván erre nem vállalhatunk.  Na további szép estét! :)

  Egy kávét kérek, Opi pedig vendégem egy sörre.

  Opi látom továbbra sem érted, hogy működik ez az egész. Vagy legalábbis ha érintett vagy benne Te is, nem akarod megérteni.


  Van akiről 5 perc alatt megmondom hogy csal, multizik, bármi de nem tudom kitiltani, mert bebizonyítani nem tudom. Az meg nem elég ha én tudom mi van, mert azt adott esetben a felettesemnek és az ő felettesének is tudnia kell. Hiába látok át tök jól valamit, ha azt nem tudom bizonyítékokkal alátámasztani.

  Gerappa pedig... finoman szólva nem a legjobb pozitív (ellen)példa.


  Leírhatom/leírhatjuk 502918462. alkalommal is:

  Attól hogy szerinted valaki csal, netán tényleg csal nem tilthatjuk ki, ha nem tudjuk megfelelően bizonyítani, hogy valóban megszegte a játékszabályzatot.

  Ezen az sem segít, ha kisregényt írtok. Ha 10 kisregényt és hárman az meg végképp nem. Ha mellé még követelőztök és szidtok minket a legkevésbé sem. Akkor esetleg bejön a TL;DR effektus és amire az agyam használata nélkül is tudok reagálni azt leírom úgy hogy még pont ne legyen sértő. Ha nagyon elszáll az agyam esetleg sértő is lesz amire eddig még nem volt példa, de mindig tanul valami újat az ember :)


  Azt is leírtuk számtalanszor, hogy nem azért nem írunk három A4-es oldalnyi beszámolót arról, mikor mit csináltunk, mert gonoszok, lusták, nemtörődömök vagyunk, netán a másik pártját fogjuk.

  Meglepődnék rajta, ha Te lelkesednél érte, hogy leírjak mindent amit látok rólad azért mert valaki jelentett és kikövetelte, hogy mondjam meg hogyan (nem) szegsz szabályt.

  Ha saját magadat jelented sem mondhatom meg, szerintem megszeged-e a játékszabályzatot; harmadik félről meg aztán végképp nem adhatok ki információt.  Egyébként pedig elég álságos amit művelsz.

  Ha valaki reklamál a teamnek, amiben nem vagy érintett, rögtön a védelmünkbe kelsz és nagyon jól tudod, hogy nem azért nem tesszük azt amit a játékos mond (vagyis nem tiltunk le összevissza mindenkit aki nem szimpi neki), mert a jelentett emberke pártját fogjuk meg hasonló indokok.

  Érdekes módon ha már a legkevésbé is érintett vagy a dologban, ezek rögtön elfelejtődnek és az első sorban fújod ugyanazt, amiért máskor leoltogatod a többi játékost.


  Na mindegy felesleges is beszélnem úgyis falrahányt borsó, csak magamat húzom fel.

  Sok sikert hozzá mindenesetre. Ha nagyon megunjuk és le találunk lépni max. majd egymással megbeszélitek, ki a csaló és megkéritek hogy vonuljon 1 évre vakba, aztán vagy teljesíti vagy nem. Esetleg segítségül hívhatjátok Gerappa szellemét.  Nem tudom kell-e itt inni kérni, de ennyi duma után úgyis kiszáradt a torkom... vizet kérek.

  A sebesség nő 70%-kal, nem az útidő csökken :)

  5-ös szint, 100%-nál az útidő ha nincs egyéb hatás, pontosan a felére csökken.


  Utánaszámoltam, ha növeled 70%-kal a sebességet, akkor ugye 1,7x lesz. Az útidőt pedig ha elosztd 1,7-tel, kijön a ~1óra10perc útidő.

  Szia!


  Kérlek részletezd ezt? Melyik szerveren történt, ill. volt-e bármilyen egyéb gyorsító hatás a hajókon?

  Merülés, prémium dolgok vagy valami szerverbónusz. A legtöbb százalék összeadódik, nem kamatos kamat alapon megy.


  Kipróbáltam, nálam az 5-ös csoda gond nélkül működik.


  Gro

  Oké, miután úgy látom a páncélautó üresen kong, max. egy-két szék pattan rajta és kívülről lett kulcsra zárva. Így jobb lesz, ha a kocsma szünetel pár napig...


  Sipka, Gurat vagy bárki aki ezt látja és tud moderálni! Kérlek zárjátok pár napra, mielőtt még a székdobálásban a teljes berendezést leromboljuk, élen a kocsmárossal! Mondjuk úgy péntekig, hátha addig lenyugszanak a kedélyek, vagy legalább a kocsma előtti térre kivonulnak. Köszöntem! <3  Nem szeretnék mindenre egyesével reagálni.

  Főleg nem az olyan vádakra amiket azért kapunk mert nem az és nem úgy lesz letiltva, ahogy azt a magukat közakaratnak kiáltó emberek elgondolják. Megsúgom, ha az elég lenne tiltási indoknak hogy "Gro szerint te csalsz", akkor lazán bannolhatnék fél, vagy akár egész szervereket... :cursing:

  ...és az esetek elég jelentős részében valószínűleg igazam is lenne... --- de engem is kötnek a szabályok, pedig egyszerűbb lenne a (szerintem) megszegett szabálypontokra hivatkozni, mint azt magyarázni, hogy nem azért van bent még a játékban az akit 1 órával ezelőtt jelentett az Ika polgárőrsége mert nekem ő bármivel is szimpatikusabb lenne.

  Lehet nyugodtan egymást jelentgetni, csalást kiáltani, de ha nem találunk olyat, ami miatt jogosan tiltást adhatunk és nem tudjuk bizonyítani hogy ez-meg-ez a szabály meg lett szegve és nem csak random a tiltás gombot nyomogattam; akkor nem fogunk tiltani. Ha sikeresen bizonyítottuk, hogy igen, ez így-meg-így megszegte a szabályt, igen akkor meg tiltunk... de akkor meg az a baj. X/

  Ha mindenképpen azt akarjátok bebizonyítani hogy XY részére hajlunk legalább nyissatok egy külön témát neki, kértem ne itt tegyétek. De azért majd amikor XY jön, hogy a ti javatokra hajlunk részre emlékeztessétek, hogy fordítva van.  Kérek egy tripla ír kávét, Kopi pedig a vendégem egy italra, amíg még nem veri le valaki egy székkel a villogó (OPEN) táblácskát az ajtó mellett.

  Opi... Hindus leírta, Te is tudod jól, hogy itt aztán biztosan nem fogunk megosztani semmiféle infót ilyenekkel kapcsolatban.

  Ha valamit jelentetek, kivizsgáljuk; ha tudunk valamit tenni teszünk, ha nem, nem. Ennyi.


  Viszont kérlek ha minden áron a fórumra akarsz citálni ilyen témákat, azt NE ebben a kocsmában tedd meg legalább!

  Ha idejövök olvasni, irkálni, kikapcsolódni szeretnék, vagy ha valami problémát megoldani kell, akkor legalább olyan legyen, ami nem a másik kitiltásáról szól, függetlenül attól, hogy az szabályos/megalapozott-e vagy sem.


  A csalások bejelentésére és a másik kitiltása / nem kitiltása miatt való reklamációra rendelkezésre áll jópár felület.

  A My kocsma nem közéjük tartozik.


  Köszönöm!  Töményet! A legdrágábbat és abból is sokat!

  [...]Nem állítom, hogy normálisak vagyunk. És mivel kihalóban lévő állatfaj vagyunk, nem tudom, mi lesz később. :)

  Lehet kapunk majd jutalmul egy Darwin-díjat grátiszba :D


  és Hindusom szerintem a tűzoltásban már magasabb szintre értél, mint holmi Tűzoltó Sam valaha is fog. Én meg max. egy poroltóval bénázgatok itt :)


  Egy kávét kérnék szépen. Legyen kettő. Hosszú volt ez a nap (is) :)

  Nyaraló GO-k, nyaraló gyilkosok --- bár most legalább inkább valami Poirot-féle szerep jutott nekünk :)


  Üdv a kocsmánkban Csigusz! :)

  Opi gyere csak! A fizu valóban nominális, de legalább a társaság jó :)


  Valami ütős kávét kérnék holnap reggeli időzítéssel, amivel kihúzom estig. Most jöhet egy kis melatonin meg egy pohár tej.

  Lehet én csúnyán néztem az időjárásra, mert engem elkerült minden a túl rossz, mind a túl jó időjárás.

  Kivéve egy kellemes estét még pár hete, amikor maximálisan szakadó esőben próbáltam felcuccolva átszálni egy metropótlóra a Kálvin téren anélkül, hogy ottmaradnék :D
  Ladym a limonádédra vendégem vagy.


  Maushun köszönöm, egy kávét elfogadok. Hozom a whiskeyt, de azért óvatosan, nem bölcs dolog túl korán kezdeni az alkoholivást... mi lesz úgy este? :)

  Maushun félek ez utóbbi nem hiba, csak "elfelejtettek" tájékoztatni minket arról, hogy ez a lehetőség megszűnik.
  Ha sehogy nem sikerül elővarázsolni valami barátmeghívásos cuccot, sajnos csak a barátmeghívás kor előtti módszer működik :(
  Kinéztek egy kellemes kis szigetet magatoknak, és oda átköltöztök --- a fejlődésben ez igazából nettó pár (kb. 2-4) nap veszteség, ha jó stratégiával játszotok. Ha van valami termelésbónusz vagy hasonló az adott szerveren, lehet ennél gyorsabban is kivitelezhető.


  Sajnos ennél jobb tanácsot nem tudok adni.  Viszont egy kérésem lenne. Ugyan a kocsmaszabályzat, meg mint olyan a kocsma a régi fórummal együtt megszűnt, azért a kocsmáros (ez szerény (haha) személyemet jelenti) jó néven veszi, ha az ide betérők kérnek valamit inni ;)


  Egy kávét kérnék. Meg a koffeint arra, hogy most (is) beálmosodjak tőle, ne pedig bepörögjek :D

  Ladym ott váltottál e-mailt?

  Ha igen próbálkozz a régi e-mail címmel is. Ha nagyon nem megy segíthet az is, hogyha írsz egy jegyet, úgy (valószínűleg) többet tudunk mi is segíteni :) Meg persze ha gond van, IRC-en is megtalálsz minket ha oda be tudsz jutni.

  Legalább több infónk lesz arról, milyen hibák fordulnak elő :D és remélhetőleg még segíteni is tudunk ha így nem megy :)


  És kitartást mindenkinek, aki még az accjai hozzáadásával szenved.


  Egy kávét kérnék.

  Ladym, próbáld meg ezt:

  - jobb felső sarokban "Azonosítóm" gombra katt

  - a megjelenő menüben "Azonosító hozzáadása" gombra katt
  és itt már elvileg meg tudod csinálni.


  Valóban csinálhatták volna egyszerűbbre, áttekinthetőbbre és leginkább felhasználóbarátra ezt az egészet :(

  Az elgondolás maga szerintem nem volna rossz, de a megvalósítása hagy kivetnivalót maga után bőven.


  Egy kávét kérnék.

  Csak a személyes tapasztalatomat tudom leírni.

  Ha valamelyik accnál e-mailt váltottatok, hogy egy mailcímen legyenek, de nem jelenik meg, próbáljátok meg a régi e-mail címet + jelszót hozzáadni, hátha úgy sikerül.


  Egyébként ha hiányzik valamelyik acc, jobb felül, az "Azonosítóm" gombra kattintva, a megjelenő menüben az "azonosító hozzáadása" gomb segítségével lehet további accot hozzáadni.  Az hogy mire volt jó ez az egész passzolom. Összességében szerintem nem lenne vészes a változás, ha egy kicsit (nagyon) áttekinthetőbb lenne a felület, amit kaptunk.

  Én is jobban szerettem a régi fórumot. Nehézkes így, hogy mindenkinek csak egy vacak alfórum jutott.

  De örülök, hogy legalább ennyi még van, és a kocsma ha akadozik is néha, de azért nyitva van :)


  A változatosság kedvéért hoztam zsetont a zenegépbe:  Egy kávét kérnék. Következő betérő pedig vendégem egy italra*

  *amennyiben az ital értéke ésszerű körülmények marad :D

  Változott a kinézet jah. Mondjuk nekem egy fokkal jobban tetszik mint az eddigi. Ez valahogy jobban hasonlít a régire, de azért modernebb kinézetű. Már csak a régi smileyk kellenének és jók is lennénk. A mostaniak közül még ha vannak is jók, de némelyik viszont elég vacakul néz ki, meg olyan halványak, a teltebb színeket jobban szeretem.


  Hát szegény barik, az nekik nos... kellemetlen, a résztvevők mondjuk gondolom másképp voltak ezzel :)

  Én ma a békacombot próbáltam ki milyen. Amúgy finom volt, ízlett, csak nagyon drága és ahhoz képest kevés (bár erről a buliban részt vett békáknak szerintem más volt a véleményük) :( :)


  Hideg üdítők és légkondi előkészítve, meg a tengerpart-teraszunkra pár napernyőt is felszereltem, ami vihar esetén esernyőként funkcionálhat :D


  Én amúgy az eddigiekből okulva inkább a kocsma fejlesztésében ötletelek. Itt a megvalósuláshoz legalább csak a fantáziánkra van szükség :)

  Egy jegesteát kérnék.