Posts by Havas Jon

  Persze, ezt megtehetem és lehet élek is ezzel a lehetőséggel.

  Csak kíváncsi voltam a veleményekre. Hogy mennyi játékos vehető erre rá. Ugyanis annak nem lenne sok értelme, ha csak páran próbálkoznánk ezzel.


  De itt van még egy javaslat:

  Sok mindenki él a facebook hírdetés lehetőségével. Talán megtehetnénk mi is.

  Tudom, ez pénz. Valaki a játékon belül költ és így próbálja meg jobban élvezni a játékot, én meg inkább arra költenék, hogy minél több emberrel játszhassak. De ehhez egy olyan szöveg kellene ami felkelti a figyelmet.

  Erre nem tudok mit mondani.

  Akkor várjuk a nagy megváltást a GF-től, hátha egyszer tesznek is majd valamit.


  Egy opciót akartam kínálni arra, hogy fellendítsük kicsit az ikát.

  Szerintem lehetett volna a barátokkal együtt is játszani az új szerón. Kis izgalmak, esetleg új társak megismerésének a lehetősége?


  Ne mond már Kopi, hogy nem éled meg a 2030-at, azért bízzunk benne, hogy leszel akkor is :)


  Ahogy Gurat írta, Ercsa az egyetlen GO,magyarán ha ő is el lesz zavarva, akkor teljesen mindegy lesz minden :)

  Kopi


  Hát, en egy opciót kínáltam. Lehet várni a szerverösszevonást, meg lehet agyalni azon hogy lenne az a legjobb. Hány eve is igérte meg először a GF, hogy lesz megint összevonás? En már nem tudom, olyan regen volt.

  De természetesen mindenki nyigodtan várhat rájuk. Lehet majd valamikor, egyszer egy szép napon, túl az óperenciás tengeren lesz összevonás 2030-ban, es majd az a 2 aktív játékos élvezheti is aki marad addig.


  Ahogy írtad, én sem látok ebben a játékban akkora potenciált, így addig nem is fogok várni, mert az biztos, hogy nem én leszek a 2 játékos egyike aki marad 2030-ig. Viszont most, ebben a pillanatban még érzek némi késztetést a játékra. És ha egy olyan szerveren tehetem ezt meg ahol 1-2-3 ezer JATÉKOS van, akkor lehet még 1-2évig ezzel a játékkal játszom.

  Elhiszem, hogy nem megy egyik pillanatról a másikra egy erős acc kiépítese. De megkérdezném akkor, hogy mit is ér a Ny szerveren kiepitett nagy accjaid? Úgy gondolod, hogy az a szerver elég aktiv ahhoz hogy elszorakoztasson?


  Tudom hogy voltak multik. Lesznek is.

  Anno Opi a kocsmában leírta hogyan lehet rem egyszerűen rájönni, hogy valaki kijátssza a multi szabályt.

  Legalább olvasd el amit írok kérlek.

  Mar sokadjára írom: nem megváltani akarom az ikariamot, ezzel nem tudok mit kezdeni úgysem. Az alapvető ötletem az lenne, hogy az összes aktív magyar játékos egy szerveren induljon. Mintha egy szerverösszevonás lenne.

  Kéréssel fordultam csak a Team felé, hogyha ez megvalósulna, akkor az ottani multi birodalmakat probálják meg kiírtani.

  De ez csak egy plusz, már az siker lenne, ha az egy szerveren való indulás megvalósulna.


  Na ragadjunk már le a multis témánál!

  Szerintem meg igenis a multik elszaporodása az egyik legnagyobb bűnös a dologban.


  Plusz,kérlek olvasd el amit írtam a javaslatban. Nem megreformálni akarom az ikariamot, nem is tudnám.

  Anno, mikor volt a szerverösszevonás volt az a rém egyszerű szabály, hogy lehet 10 accod egy szerveren, csak kösd össze őket, nem lehet semmilyen kapcsolat köztük még más játékos által kijatszva sem. Eddig nincs is különösebb bajom a multikkal.

  Én csak annyit szeretnék, hogy ami ezen felül van multi, vagy ezt kijátszák, vagy bármi más, az legyen tiltva! De csak ezen az egy szerveren, hiszen tudom, a régebbieken már szinte lehetetlen lenne.


  De a javaslat lényege nem is ez lenne, hanem hogy az összes aktív magyar játékos menjen egy szerverre! Igen, amit írsz az valóban így van, sok mindent kellene a GF- nek csinálnia. De most őszintén: ezügyben tudsz tenni bármit is? Mert szerintem nem.

  Nem lesz jobb a játék, meg nem lesz Ikariam 2.0 attól, hogy mindenki egy szerverre megy, de talán létrejöhet e egy olyan szerver, amin egy darabig izgalmas lenne a játék. Ennyit szeretnék csak elérni.

  Tőlem maradhat balamilyen szinten a multizás, ez ellen úgysem lshetne mit tenni. Elég lenne csak az ilyen nagyobb multi-birodalmakat kiírtani és már jobb lenne a helyzet

  rettenet


  Úgy érzem nem teljesen jött át amit én mondani akartam.

  Egyrészt, a multik elleni fellépést szorgalmaztam, de CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a leendő új szerveren. Amennyiben összejön az, hogy az aktív magyar játékosok többsége oda menjen.

  Nem gondolnám azt, hogy a GF ettől nagyobb összegtől esne el. Ugyanis szerintem a játekosok javát az üldözte el a szerverekről, hogy ilyen undorító módon ki lehet játszani a multizást. Ha jóval több játékos marad a szerveren, azok potenciálisan több ambrót vehetnek( nyersanyagvásárlás, spártai...stb). Magyarul ezzel akár még jobban is járhatna a GF.


  Sajti


  Örülök,ha jól szórakozol. :)

  Sziasztok!


  Szerintem senkinek sem kell ecsetelnem mi zajlik már jó ideje az ikariammal. Pusztulat az egész, már meg ne haragudjon senki ezért.

  Rengeteg mindent lehetne és kellene is ezzel a játékkal csinálni, hogy legyen jövője, de úgy gondolom erről a játékról már rég lemondtak, így felesleges azon rágódni mit kéne csinálnia a GF-nek.

  Mi azonban még tehetünk azért, hogy egy kicsit (még ha hosszabb időre nem is) felizzítsuk újra a játékot. Nem egy világmegváltó ötlet ez, és nem is fog alapjaiban felfordulni az ikariam világa, azonban úgy gondolom,hogy aki még a mai napig is játszik a játékkal, és nem úgy döntött, hogy hagyja a fenébe az egészet, annak egy kis remény lehet.


  Volt korábban egy olyan ötlet nem magyar részről, hogy az angol Poseidon szerver lehetne egy nemzetközi szerver. Persze ez csak egy játékos kezdeményezés volt...meg az angol Team ott próbált alákaszálni ahol csak tudott, azonban az ötlet alapja kiváló. De még ha nem is gáncsolták volna el a dolgot, azt hiszem akkor sem jöhetett volna össze igazán a dolog, mert túl monumentális volt az egész.

  Én ahelyett, hogy a világ összes ikariam játékosát próbálnám egy szerverre csődíteni, ahelyett arra kérek minden, még az ikával játszani akaró játékost, hogy regisztráljon a következő új szerverre. Igen, biztosan lesz új szerver. Kellene még egy új szerver nekünk? Nem. De ez ellen nem tudunk mit tenni, a GF ígyis-úgyis indítani fog egyet a jelenlegi tendenciákat figyelve. Akkor miért ne használhatnánk ezt ki? Így legalább mindenki egyenlő feltételekkel indulhatna.

  Arra nem tudok megoldást javasolni, hogyan fogjuk vissza az ambróból származó kezdeti előnyt. Ezen csak a türelem segíthet. De higyjétek el, ha tényleg sikerülne, és megvalósulna az,hogy az aktív magyar játékosok többsége 1 szerverre jön, akkor az önmagában annyira pörgős szervert tudna generálni, ami kompenzálná ezt a kellemetlenséget.


  Ehhez viszont kellene még egy pár dolog.

  És most jön a nehezebb része: nem tudom mekkora és milyen minőségű Team áll most rendelkezésre a magyar ikariam szervereihez. De most mégis ehhez a Team-hez fordulnék. Anno, amit az angol szerver indulásánál is volt, egy sárga üzi erről jól jönne.

  Másrészt: a jelenlegi szerverek komoly problémája a multik. Pontosabban a paraziták módjára az egész szervert behálózó multibirodalmak. Tudom, minden szerveren jelen van ez a probléma, ember meg kevés van ahhoz, hogy ezek fel legyenek számolva. Illetve megértem azt is, hogy nem tudjágok elég erősen rábizonyítani az adott személyre a multit, így meg sem tehetitek ezt. Féltek a következményektől... ami jogos, és érthető is.

  Ezért kérem azt, hogy aki ennek a szervernek a GO-ja lesz, vállalja be azt, hogy akkor is tilt, ha nem a kijelölt rendszer szerint van bizonyítéka a szabályszegésre, de egyébként teljesen egyértelmű a kihágás.

  Azt gondolom, játékosokként annyit megtehetünk az ingyen dolgozó hekusokért, hogyha bárminemű hátrány éri amiatt őket, mert a munkájukat akarnák eredményesen ellátni, akkor mi támogassuk őket. Akár anyagilag, akár máshogy.

  Ennyit megér egy tiszta, és pörgős szerver. Legalábbis nekem mindenképpen.


  Egyébiránt pedig várakozhatunk tovább, hátha a GF mégis lép valamit. Mondjuk összevonja a szervereket ahogy évek óta ígérgetik(:D).


  Viszont aki mégis kedvet kapott a felvetésemhez, az kérem jelezze, ha támogatja. Akár egy lájkkal, akár bárminemű korrekcioval a javaslattal kapcsolatban. Esetleg az is megfelel, ha ez a kezdeményezés elkezdeni a magyar ikariam szerverein belül terjedni és minél több mindenkihez eljutna a dolog.


  Köszönöm,ha elolvastad!

  Már csak azt nem értem, ha nincs fejlesztő csapat, nem is terveznek felvenni olyanokat akik még ki tudnának hozni valamit a játékból, és pénz sincs már fejleszteni, akkor miért kaszálják el a tök ingyenes közösségi kezdeményezéseket? Mint pl a nemzetközi szerver volt. Miért kérték ki a véleményünket anno, hogy milyen ötleteink vannak a játék javítására( STOMPT vagy mi a fene), ha egyébként tisztában voltak vele, hogy semmilyen ötletet sem tudnak megvalósítani? Simán be kellene már ismerni, hogy ez úgy ahogy van el lett .... szúrva, ha van bármi ötletünk arra, hogyan lehetne növelni a játék népszerűségét, vagy aktivizálni a még meglévő játékosszámot lényegében 0 befektetéssel, akkor ossza meg az ötletét és felkaroljuk.


  Ez az opció miért nem játszik, ha a GF önmaga már képtelen bármit is tenni?


  Lehet, hogy pont ilyen játék nincs,de rengeteg hasonló van. Az tény,hogy az ika ha valaki aktívan és profin harcol az elég sok figyelmet igényel, magyarán hosszú ideig leköti az embert. De ez egyben hátrány is, mert pl egy több száz körös csata lényegeben a gép elé szegez egész napra, mindegy melyik szerveren vagy.

  Amivel én játszom mostanában sokkal kevesebb figyelmet igényel, cserébe egy sokkal személyre szabottabb csatamotor áll a rendelkezésedre.


  Mellesleg mindegy ki hogy áll hozzá a dolgokhoz. Rövid időn belül vagy lehúzza a gf a rolót, vagy annyira kevesen lesznek egy szerveren, hogy még a legújabbon sem lesz lényegi mocorgás.

  Szerintetek az évek óta mondogatott dolgoknak most lesz valami hatása ha még többet beszélünj róla? A nemzetközi szerver is a játekosok fejéből pattant ki,szervezték le az egészet...legalábbis igyekeztek. A GF nek semmi mást nem kellett vna tennie,csak hogy kicsit enyhít a nyelvi szabalyokon az aktuális szerveren meg egy kicsit beleáll a dologba ingyenreklámmal( mondjuk egy hivatalos közleményt ad ki h a játékosok ötlete miatt xy szervert ezennel nemzetközinek tekintjük,itt a link hozzá...stb). Nem gondolnám,hogy tucatnyi ország több száz, ezer játékosa ne tudott volna annyi ambrót termelni egy ilyen( a jelenlegi körülmenyek közt) brutal aktív szerveren, hogy ne érte volna meg. Ráadásul a GFnek ez 0 forintjába került. Erre a bemutatott reakció kb az volt,hogy ezt meg mégis hogy merészeltük és most negmutatjuk, hogy hogy tudunk pillanatok alatt szétverni egy ilyen kezdeményezést.


  Ezek után tényleg elhiszi még bárki,hogy ezzel a játékkal lesz még valami? Én már hosszú ideje nem játszom, puszta naivságból nézegetek rá néha fórumra, hátha mégis lesz valami összevonás. Bár lassan ott tartunk,hogyha 1 szerverre csődítenének mindenkit se lenne már túl aktív az a szerver...


  Nem egy rossz játék és én is szerettem, de ha az én véleményem érdekel bárkit is, ha csak a közösség miatt játszotok, menjetek máshova. Tudom, nem feltétlen szeret mindenki otthagyni már megszokott dolgokat újért cserébe, főleg ha ezt a játekot már eléggé ismeri. De nem hiszem,hogy lesz itt bármi változás, bármit is tesz ez a közösség.

  Akkor olvasd el kérlek amit írtam!


  Soha egy szóval sem írtam azt h ambrós megoldással költöztessen barki accot. Aki megteheti tegye,de egyébként meg,mint minden új szervern előröl lehetne kezdeni. És azért is ajánlottam a wart,mert ott igen hamar lehet eljutni arra a szintre amikor már komolyan vehető accod van. 1,5 éves a szerver,abból én felet kihagytam,meg 2-3 honapot minimum csak harccal töltöttem mikor nem fejlődtem/csak bort osztogattam. A maradék 7 hónap alatt hoztam össze egy 2,5 milliós accot! Ami szerver szinten nem számít túl nagynak...

  Mindezt nyersi támogatás nélkül.

  Vagyis ha a nagyok megtolják a kicsiket még nyersivem is,akkor 2-3 hónap és handrendbe állhatnak az aktívabbak. A többieknek 4 hónap legfeljebb...

  Sajti!


  Igen,bennem is felmerült a gondolat,hogy ez nem fof megvalósulni. De van jobb ötleted? Azon kívül,hogy ülünk és várjuk h a GF majd "megoldja"(mert ezek általában jól szoktak sikerülni ugyebár,mint pl a lobby...),vagy próbálkozunk. Nem mondom,hogy mindenkit rá tudunk venni,hogy egy szerverre menjen,hisz sokan vagyunk,biztos lesz olyan aki ezt ellenzi majd,nem támogatja/el sem jut hozzá az infó. De máshogy lenne ez ha a GF hivatalosan vonna össze? Nem,csak ott nem lenne senkinek semmi választása és nem mi döntenénk el hova és mikor megyünk. Itt most mindenki a saját belátása alapján dönt és közösen hozzuk meg a döntést melyik szerver legyen az,ami ideálisabb a számunkra.

  Ha csak 2-300 játékos lép az ügyben már akkor egy egész jó kis szerver jöhetne össze mostani viszonylatban. Aztán ki tudja...

  Lehet ha "kinyírjuk" a mkstani szerverek nagy részét lél majd a GF is és lesz hivatalos összevonás(akár jó lesz,akár nem).


  Én is a wart tákogatnám. Gyors,izgalmas,pörgős. A harcok is ugyanolyan gyorsan pörögnek mint a fejlesztéswk,és azt gkndolom nincs a yzerveren olyan szövetség amelyikkel ne lehetne megbeszélni,hogy az újabbakat támogassák,illetve h egy bizonyos szintig "szadizva" se legyenek(persze ha a delikvens kekeckedik,akk vissza lehet vágni).


  Tényleg ne engedjük már hogy ez a játék szépen csöndben eltünjön. Szórakkzzunk,ha már itt töltjük a szabadidőnket. :)

  Hmmm...felmondott a Team? :O

  Mondjuk ez annyira nem ért váratlanul,inkább csak az,hogy eddig kitartottak:thumbup:


  Minden tiszteletem és elismerésem az övék,mégha néha nem is értettem mindenkivel egyet mindenben.


  Ami a játékot illeti.

  Már elég régóta látszik,hogy érdemi fejlesztés nincs az ikában GF részről,és nem is igazán lesz. De mikor még volt is valami,akkor is hónapokat,ha nem éveket kellett várni,hogy valami történjen. És egyik sem volt egetrengetően nagy durranás. Legutoljára talán a kalóz.

  És még mindig nem ébredtek rá sokan,vagy egyszerűen már ennyi energiát sem akar senki belefektetni az ikába,hogy nekünk kell csinálnunk valamit a GF helyett! Ott van példának a nemzetközi szerver. Egész aktív(sőt..),és bár nyilván nincs annyi játékos rajta,mintha a GF nyitott(és reklámozott) volna egy hivatalos nemzetközi szervert,de nem vagyunk kevesen,egyáltalán.

  Amit mi tehetünk,az csak ennyi. Nem tudjuk a játékot programozni,fejleszteni,azt viszont megtehetjük,hogy eldöntjük,kivel,hol és mikor játszunk!

  Most,hogy így ezt leírtam,eszembe jutott egy gondolat. A nemzetközi szerver mintájára "összevonhatnánk" a magyar szervereket. Értsd ezalatt azt,hogy nyilván nem fog megszűnni egyik szerver sem magától,de ha mondjuk kijelölnénk egy szervert(mondjuk ha nyitnak egy újat,mert azt úgyis fognak,vagy ott van a war,ahol bár nem indul már mindenki egyenlő feltétettel,de a 3x os sebesség miatt hamar lehetne fejlődni,illetve egyezményekkel korlátozni,hogy a már ott lévő nagyok terrorizáljak a kicsiket. De bármelyik más szerver is lehet a választott,mondjuk a legaktívabb,hogy kevesebb embernek kelljen "lemondania" a játékáról),majd azt mondanánk,hogy aki tudja és akarja ambroval átdobhatja magát oda,mindenki más meg az adott szervere mellett ott csinál egy új accot. Hogy a régit vakoltatja vagy sem,az mindenki egyéni döntése. Az viszont biztos,hogy kellene egy szerverösszevonás,hogy sok szerveren már annyi acc sincs multival együtt hogy tele legyenek a múzeumok,nemhogy harcoljon még bárki bárkivel. Arra meg nem várhatunk,hogy a GF lépjen,hisz vártunk már eleget! A múltkori összevonást is csak szétbarmolták,majd nyitogattak rá 3 havonta újabb szervereket,szval ha még lépnének is sem biztos hogy jól járnánk. Nekünk kell lépni,ha akarunk még az ikától valamit! Nem biztos,hogy a fentebb vázolt módon kellene,de össze kell fognunk. Tehát,várom a javaslatokat,ki hogy gondolkozik,ki szerint és hogyan kellene ezt megcsinálni.


  Sok macera ez,de akinek jelent még valamit ez a játék,az bele tud ennyi energiát feccölni.

  Biztos lesznek majd ilyen-olyan felreértések,de ez jelenleg az angol Team egyetértesével és közreműködésével működik. Tehát valamivel megértőbbek lehetnek ilyen esetekben.


  Egyébként lehet a szokásos magyar mentalitást bevetni és panaszkodni/zsőrtölődni mit kellene csinálnia a GF nek a játékban(olyan hosszú lenne felsorolni is,hogy behalna a fórum motor),és várni hogy majd ők csináljanak valamit,vaaagy...a saját szórakozásod érdekeben megtenni minden tőled telhetőt. Nem mai dolog,hogy a GF tesz mindenre ami az ikában zajlik...szval tőlük várni bármit is,hát...elég nagy hülyeség. Akinek ez nem tetszik már reg otthagyhatta volna az ikát,nem tartja vissza semmi.

  Köszi szépen,meg is szaporodott rendesen az érdeklődés a szerver iránt magyar részről :D


  Hupszika,nem is vettem észre Batu:D


  Illetve aki nem találná meg a szervert annak egy kis könnyítés:

  Böngészőbe en.ikariam.gameforge.com -ot üssetek be,majd így lépjetek be a lobbyba. Igy már fel fogja hozni majd lehetőségként a Poseidont,hogy ott is jatszhattok :)