Ούτε εγώ έχω κάποια πρόθεση ειρωνείας.
Απλά παραθέτω την άποψή μου.
Επειδή παραθέτεις πηγή από μάθημα που έχω παρακολουθήσει, επίτρεψέ μου να πω τα εξής:
1. Μεταξύ των πηγών που παραθέτεις, η wikipedia και Wiktionary είναι λιγότερο αξιόπιστες από τα επιστημονικά συγγράμματα και τις παρουσιάσεις των μαθημάτων σαν αυτή που παραθέτεις.
2. Στην παρουσίαση, η λέξη πριστήριο εμφανίζεται 46 φορές ενώ το πριονιστήριο καμία.
3. Στην παρουσίαση η λέξη πριονιστή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην ξυλεία και ως όρος που δεν είναι ο βασικός που την περιγράφει για αυτό και είναι σε παρένθεση.
Τώρα ποιος όρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο παιχνίδι, αυτό το αφήνω στην κρίση αυτού που μεταφράζει, δεδομένου ότι ποιος είναι ο ορθός όρος έχει ήδη ειπωθεί.
Κάθε παιχνίδι, μεταξύ όλων των άλλων είναι επιβεβλημένο να έχει και διδακτικό ρόλο.
Το αν πολλά παιχνίδια δεν έχουν αυτό το ρόλο, αυτό δε σημαίνει ότι αίρεται αυτή η ηθική υποχρέωση από τους δημιουργούς.
Εντός αυτού του πλαισίου, η σωστή ορθογραφία και σύνταξη στα κάθε λογής κείμενα, είναι απαραίτητα.
Για την Αλάνα, θα μπορούσε να ειπωθεί ως αποθετήριο, αλλά δε νομίζω ότι είναι αρκετά εύπεπτο ως όρος.
Συνήθως, τέτοια θέματα εννοιών μπορούν συνήθως να λυθούν με διαδικασίες brain storming.
Έχω ήδη φτιάξει κανάλι στο Discord του wiki (https://discord.gg/tpxFFZvtba) που μπορεί να γίνεται μια επικοδομητική συζήτηση πιο άμεσα.
Μπορεί να συμμετέχει όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.
![]()