Újdonság: Olümposz Istenei

• social_22f5a5f1a5137d91727a62e50d21c979.jpg

Kedves Játékosok!

Készüljetek föl a rövidesen érkező istenségek haragjára és szeretetére! Az Ikariamot rövidesen utoléri a deus ex machina avagy az isteni beavatkozás.

Rövidesen egy "Olümposz Istenei" fedőnéven futó újdonság érkezik a játékba, ami tovább alakíthatja a játékon belüli stratégiát.

Kezdő lépésként a "Mitológia" kikutása lesz szükséges, hogy elérhetővé váljanak új istenek, mint Dionüszosz, Pán vagy Héphaisztosz és még továbbiak. Mindegyikük különböző bónuszokkal fogja erősíteni városaitokat.

Azonban az Istenek kegyeinek ára van: ha nem adjátok meg nekik a kellő tiszteletet és áldozatokat, bőkezűségük és jóindulatuk hamar elapad.

A dicsőséges "Olümposz Szentélye" megépítésével lesz lehetőségetek ezen istenségek tiszteletére. Teljesítsétek a napi feladatokat, hogy jobban a kegyeikbe férkőzzetek. Minél többet tesztek az istenek javára, annál bőségesebb jutalomra számíthattok.

További részletekről, a bevezetés dátumáról és az et ceteráról később kapunk tájékoztatást. Figyeljétek a mennyei híreket! :)

Jó játékot!

Üdvözlettel:

Ikariam.hu Team

Megj.: A fenti kiírásban szereplő nevek az én szabadfordításom termékei, a majdan érkező verzióban lehetséges, hogy másmilyen elnevezésekkel fogunk találkozni :)

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

• Kedves Játékosok!

2023.11.23.-án, azaz csütörtökön megérkeznek Olümposz Istenei az Ikariam világába :)

A új verziót várhatóan 2023.11.23. (csütörtök) 10:00-14:00 között (közép-európai = magyar idő szerint) vezetik be a játékba. A frissítés pontos szerverszintű ideje előre nem meghatározható, a fenti időszakban várható érkezése és ebben az időben előfordulhat, hogy a játék átmenetileg elérhetetlenné válik.

*** OLÜMPOSZ ISTENEI ***

Az istenek Olümposz hegyére jósággal tekintenek le az Ikariam világaira. Becsüljétek meg isteneiteket és segítségükkel bővítsétek tovább a birodalmatokat és váljatok az ősi világ mindeható császárává[sic!] :)

*** Új épület: Olümposz Szentélye ***

A szentélyben tudjátok tisztelni az újonnan érkező isteneket, hogy elnyerjétek kegyeiket. A városod által választott isten határozza meg, milyen áldásban részesíti a várost - legalábbis amíg a kérdéses isten elégedett a teljesítményeddel.

Hat azaz 6db istenség lesz elérhető, mindegyik egy meghatározott nyersanyag / arany termelését növeli meg áldása gyanánt:

• Pan/Pán: fa (építőanyag)
    • Dionysos/Dionüszosz: bor
    • Tyche/Tükhé: márvány
    • Plutus/Plútosz: arany
    • Theia: kristály
    • Hephaestus/Héphaisztosz: kén

*** Új kutatás: Mitológia. ***

Kutasd ki a mitológiai új kutatási területet, hogy lépésről lépésre tedd elérhetővé az isteneket. Minden korábbi kutatás szükséges az újak eléréséhez.

• Az istenek székhelye (The Seat of Gods) - Városháza 5. szint szükséges: lehetővé teszi a szentély megépítését
    • Az erdő ura (Lord of the Forest) - Szentély 1. szint szükséges: Pan elérhető lesz
    • Buli van! (jobb nem jutott eszembe :D ; Party Time!) - Szentély 2. szint: Dionysos
    • Egy szerencsés véletlen (A Lucky Coincidence) - Szentély 4. szint: Tyche
    • A mélység vagyona (Riches from the Depths) - Szentély 6. szint: Plutus
    • Az istennő ragyogása (The Goddes's Splendour) - Szentély 8. szint: Theia
    • Lávában kovácsolva (Forged in Lava) - Szentély 10. szint: Hephaestus

*** Megújult napi feladatok ***

A napi feladatok már az előző verziófrissítéssel megújultak. Négy kategóriába oszthatóak. Minden nap 8 db napi feladat lesz elérhető (minden kategóriából kettő, azaz 2), az új napi feladatok mindig reggel 8:00-tól (szerveridő szerint) érkeznek.

Nehézségi fokozatok:

Passzív: 50 becsület (angolul favour = szívesség, stb.)

Könnyű: 75 becsület

Nehéz: 100 becsület

Bónusz: +50 becsület minden 2 napi feladat után, +100 bónusz minden feladat teljesítésekor

Összesen 2.500 becsület lesz összegyűjthető. Nem nullázódik a nap végén.

Ne feledjétek hogy a napi feladatok sosem lesznek "készek", mindig érkezni fognak újabb napi feladatok majdan az újabb verziókkal.

Bízzunk benne, hogy az Olümposz Istenei szeretettel fognak ránk mosolyogni :)

Jó játékot, élvezzétek ki az istenek áldását! :)

Üdvözlettel:

Ikariam.hu Team

Megj.:Szokás szerint az itt szereplő magyar elnevezések szabadfordításban készültek, nem hivatalosak. A végleges magyar elnevezések ettől eltérőek lesznek/lehetnek :)

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//