עידן האתמול פנטזיה בדיונית מאת: דביר

• עידן האתמול

עלילת הספר והדמויות המוזכרות בו הן פרי דמיונו של המחבר. כל קשר שהתרחש במציאות, וכמו כן בין אנשים והדמויות הנזכרות בו דמויות של אנשים חיים או מתים, הוא מקרי בהחלט.

אין להעתיק, לצלם, לקליט, לסרוק, לאחסן במאגרי מידע או להפיץ ספר זה או צורה ממנו, בשום אופן ואופן, בשום אמצעי, אופטי או מכני, או להפיץ ספר זה או קטעים ממנו בשום דרך ובשום אמצעי, לרבות אינטרנט, ספר אלקטרוני. או כל מדיה אחרת, ללא רשות בכתב שכוללת חתימה מבעל הזכויות מחבר הספר דביר ס.

שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בספר זה אסור בהחלט,

אלא ברשות מפורשת בכתב מאת הסופר דביר ס.

סדר הפרקים:

מבוא................................................................ ............................................................ 4

שליחות................................................ . .....................................8

ערפילית- דריאלקש................................................... ...... ......100

זיקיות האש ................................................ ................189

גרמור................................................ . ...................................249

זיוה ................................................ . ...................................288

עזרה הדדית................................................ ................

.

.

מבוא

"הדימיון, הוא המנוע החזק של המציאות."

הסופר: דביר ס

אף אחד לא אוהב להתעורר בבית חולים פצוע, גם אם התנאים בו מהטובים.

בוודאי לא במרפאה, ועוד כמה כשאינך זוכר איך הגעת לשם, ומוצא את עצמך לבד, נטוש ולא נפש חיה.

התיישבתי, ומיד חדר סב סביבי, סחרחורת שלוותה בתחושת בחילה עזה.

שבתי ונשכבתי בזהירות לאחור.

גם הכתף הימנית שלי החלה לכאוב ממאמץ הישיבה. נגעתי בה, היא הייתה חבושה.

נפגעתי? מתי? איך?

התיישבתי שוב, ביתר זהירות, אכן כן, אני לבד.

בפינת המרפאה, ליד דלת הכניסה עמדת ארון בגדים, אחת מדלתותיו הייתה פתוחה לרווחה.

ירדתי מהממת ונגשתי אליו אוחז בכול שייתן לי יציבות.

הסחרחורת הלכה וחזקה, והחדר הכל נראה לי כעומד להתהפך על ראשי.

על אחת מדלתות הארון סורה מראה.

הבטתי בה.

על ראשי הבהבה רצועת אנרגיה שתפקידה לחסום כאבים.

נפגעתי בראש? לא זכרתי דבר. מה קורה פה?

בארון היו תלויים מדיי קצין. סגן אלוף, על דש החולצה התנוסס סמל חילות החלל העמוק של האיחוד המשותף.

חלל? אני עכשיו בחלל?

דלת המרפאה לא הייתה נעולה, אני לא אסיר.

המסדרון נראה מוכר, כבר הייתי כאן חשבתי, צל של זיכרון עמום החל להתפשט במוחי, כן, הוא מוביל לחדר הפיקוד, שם אקבל תשובות.

סגן אלוף, המשכתי להרהר, אם המדים אומנם שלי ואני הוא הקצין הבכיר, הם לא הולכים לסרב לשאלותיי. אני לא זוכר דבר. אשאל אותם את השאלות הנכונות, אני שואל שאלות, הרי הייתי חוקר, חקרתי... חקרתי... לא משנה. דרך תשובותיהם אזכר.

כן. זה... זאת אעשה.

לבשתי המדים, הם שלי, הם מתאימים, אני סגן אלוף.

תג זיהוי התנוסס בצידה השמאלי של החולצה עם מספר אישי.

שמי אשור, נכון, אני אשור בן רדש.

חדר הקוד היה ריק, הבטתי על כיסא המפקד והתיישבתי בו. שלי. ללא ספק, כיסא המפקד שלי, כל נים בגוף זה, אם כך אני הוא המפקד הזה.

מבעד לצגים ראיתי שספינת החללאנטה בה חונה בתוך מערה, הפתח שלה נחסם במפולת סלעים.

"המפקד."

כמעט קבלתי דום- לב .

אף אחד לא נמצא לצדי.

המשך.... אם יהיו מגיבים, אחרת מה הטעם? י

ואני מתנצל מראש על שיבושי לשון ותחביר בגלל התוכנה בעברית

ככול שאני מנסה לתקן, התוכנה מתעקשת שהיא יודעת טוב ממני

• image.jpg

מיד ההמשך

עדיין המבוא

לוחצים על התמונה וניתן לקרוא את התקציר

כמובן מחקתי את שם המשפחה, לא שבאמת מפריע לי כי אני מופיע בגוגל בויקפידה ובעוד מקומות כולל יוטיוב והמועמדות שלי לחברות לכנסת האחרונה

אבל זה לא מקובל

• "המפקד, זיוה מאחלת לך החלמה מהירה ובקשה לומר לך לא לדאוג, וממליצה שתחזור לנוח."

זיוה. כן, זיוה!!!

ו... נזכרתי.

תמונות בודדות בתחילה... השלחות, המסעדה המתפוצצת, ניסיון האונס, הכנופיה, גרמור.

גרמור!!!

אני צריך ברקן! [1] אני חייב לצאת ולעזור להם! בטח שלושת המשוגעים האלה יצאו לחסל את גרמור לבדם והשאירו אותי כאן.

רצתי לעבר המעלית שתוריד אותי למפלסים הברקנים.

לעזאזל, לברקן הזה נחוצים שני טייסים. לא חשוב, אני כבר הסתדר.

"אוריון, משחרר פתח הזנקה מספר שבע."

"המפקד, המפקדת זיוה פקדה עלי לא לאפשר לך לעזוב את הספינה בברקן, כמו כן היא נטלה ממך את כל סמכויות הפיקוד לאחר פציעתך, אני לא יכולה להענות לבקשתך."

איזה בת... נטלה ממני את סמכויותי, כל הכבוד לה.

חזרתי לחדר הפיקוד, נשענתי לאחור על כיסא המפקד ועצמתי את עיניי תוהה מה עלי לעשות.

תחשוב! תחשוב, ומהר, המפגרת הזאת הולכת להיהרג. איך שני האידיוטים אחרים אפשר לה?

"אוריון?"

"כן המפקד."

זיוה פקדה עליך גם איני יכול לנוע עם הספינה עצמה, או רק עם הברקנים?"

"רק עם הברקנים."

חייכתי.

"אוריון, תמריא לפנים המערה, אומר לך היכן לעצור."

!כן המפקד."

חיי את עיניי...

מעניין איך העניינים מתגלגלים לפעמים, רגע אחד אתה בכוכב הבית יוצא לשליחות שהנשיא שולח אותך אליו, ורגע לאחר מכן אתה מתעורר לכוד במערה חסומה.

אולי יום אחד אכתוב על כך הרהרתי, בעוד הספינה מתקדמת לאיטה במרה לעבר המקום בו האמנתי שהצוות שלי יחזרו דרכם. אבל מאיפה מתחילים? מגיוסי לצי? לא. כולם מתגייסים, מה מיוחד בזה. אולי, אולי... מהיום שזיוה ואני התנדבנו להיות שודדי חלל מטעם אגף ארבע? לא. הצנזורה תִמחק הכול.

אני יודע, אתחיל מהרגע בו עלינו על מדרגות האגודה להגנת החי והצומח לקבל על עצמנו את השליח שהביאה אותנו הלום, למערה הזאת, לכוכב הזה, לעת הזו בה אני מצפה שזיוה תשוב עם שני הרובוטים שלי שלמים, והרגשתי איך הפחד מתחיל לחלחל בקרבי...

רק שיגיעו.

ברקן: ספינת סיור קלה המצוידת בשני מקלעים כבדים. [1]

קטע שני, מחר אעתיק במרווחי זמן שני חלקים נוספים

סוף המבוא

מחר.... הספר

תהנו.

• שליחות

"אהבה היא דמעה בתיבת החיים,

החיים הם מבינים אותה הדמעה".

אשור

" עצרו, ידיים למעלה! המפקד!" שמעתי לפתע את הצעקתם המבוהלת של שני השומרים שהסתובבו עד לאותו הרגע חסרי מעש מנקודת ביקורת אחת לשנייה, כשנשקם אישי מיטלטל בחופשיות בגובה מותניהם. הם הבחינו בנו בזמן שעלינו בנחת במעלה המדרגות שהקיפו את רחבת האגודה להגנת החי והצומח, אותתו בבהילות לעבר צמד שומרים נוסף שנע לעברנו בזריזות, וכל הרביעייה נעמדה כחיץ בינינו לגבי המחסום שמאחוריהם.

כהרף עין נשקם אישי הונף לעברנו באיום.

קצין המשמרת התורן, שמע את קריאותיהם, הוציא את ראשו מחדר המשמר למה קראו לו. כשראה אותנו, קפא לרגע במקומו אחוז תדהמה, ומיד עם התאוששותו רץ לעברנו בזמן אוחז בידו האחת בנשקו שלא יטלטל לצדדים, ובידו השנייה מנפנף לשומרים לחזור לעמדותיהם. לבסוף עצר מולנו ברקיעת רגל והניף את נשקו בהצדעה כשהקנה מורם בזווית חדה לרקיע.

עיניו, של רגע פגשו את עינינו, הושפלו לקרקע, והוא נראה כמי שעומד להתעלף מהבהלה שכה הורגלנו אליה כאשר הפעלנו את מחולל הנפשות האישיות שלנו לדמויי הנפש של כוכב הדרוגים.

הוא ציפה למבקרים, הרי הודיעו לו מראש על בואם של זרים. אבל הוא בהחלט לא ציפה לנו, בוודאי לא לקצינים מכוכבים הדרוגיים, הגזע שנחשב כגזעי הרצחני ביותר וחסר הרחמים שאין דומה לו בכל היקום המוכר. אפילו הרואלות, שהדרוגויים היו בעלי בריתם, חששו מפניהם ומאופיים הבלתי אפשרי. אף אחד לא ציפה שתושב 'דרוגו' יופי לפתע, ועוד כמה וכמה שני קצינים שדרגות המודיעין של האיחוד המשותף מתנוססות על כתפיהם, לא בעידן במיוחד שלנו שבו מזה פוטנציאל מתחוללות בין מלחמות עקובות מדם. אם להודות על האמת, לא בחפץ לב השתמשנו בהדמיה הזאת, אבל כל עוד מטרתנו הייתה להרחיק מעלינו סקרנים וליצור סביבנו אווירת פחד, לא היה אמצעי יעיל יותר ממנה.

"המפקדים!" הכריז הקצין שווידא בידיים רועדות את אמינותם של גבישי המידע שהגשנו לו בזקי אנרגיות קצרים ממכשיר שנשא בידו. הוא חייך לעברנו באנחת רווחה והנחה אותנו לחדרון-רחף שהיה נעול במקומו בטפסני עצירה.

שומר נוסף עמד בפתחו.

זיוה הכניסה לחריץ המיועד את גביש, שקצין המשמר החזיר לנו, תקתקה על לוח זעיר שהיה קבוע בקיר את קוד הזיהוי האישי שלה, והחדרון נו ממקומו וריחף לעבר מבנה שהיה מוסתר בחלקו מפאת גובהו בין ערפילי הבוקר. למיטב ידיעתי, במבנה זה צריך להתקיים מפגש חשוב לאין ערוך, אם הפיקוד העליון הזמין אותנו והסתכן בחשיפת זהותנו.

אם מי מהשומרים, או כל איש צבא אחר, ואפילו מבין האזרחים, הוא מצליח לזהותנו, אני לא מאמין

------------------------

אני מתנצל מראש בגלל שיבושי השפה שתוכנת העברית יוצרת

ניסיתי לתקן, אבל.... אומרים שאבן שהטיל טיפש לבאר גם 100 חכמים לא ידעו לדלות אם אין להם את הכלים הנכונים ולתוכנה הזאת ממש אין ולראייה שנותרה כפי שהיא, דפוקה.

בהמשך היום אעלה את הקטע הבא. כל קטע

שלוש מאות וארבעים דפים, ארבע מאות ושמונים עמודים, קטן עליכם.

• שהיינו מצליחים להשמיע וגם את הצליל הראשון בשמנו לפני מחסלים או מהממים אותנו.

זיוה ואני הוכרזנו בכוכב הבית שלנו, ובכול כוכבי האיחוד המשותף אויבים מספר אחד, ודיננו נגזר למוות שלא בפנינו כבר מספר פעמים.

"כמה הייתי שמחה לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לפגוש את הורי ואחותי," שמעתי את זיוה מדברת לעצמה בשקט בעוד מביטה מבעד לחלון חדרון בעיר שחלפה תחתינו.

למרות המלחמה, רחובות העיר נראו תוססים ושוקקים בדמרים. רחפניות נוסעים נעו תחתינו ומעלינו כשהן רב-שכבתיים מכוונות פקחי התנועה בידית, שעמדה על משטחי רחף עצמאיים וממוגנים.

בחיי שאני מרחם על הפקחים האלה, חשבתי לעצמי בעודי מתבונן בתדהמה במסעדה שהחלה להתרומם מהרחבה עליה, וריחפה באוויר נוסקת באיטיות מעל מסלולי הטיסה של הרחפניות ופונה אל מחוץ לעיר. לא הייתי מתחלף, גם אם היו מציעים לי את תנאי השכר והשירות הטוב ביותר על פני הכוכב כולו. הסיכון להיפגע מאחד מכלי-הרחף בגלל עומסי התחבורה הקשים וטייסי הרחפניות הלא מיומנים או השתיים, היה מחריד.

דרך חלונותיה הרחבים של המסעדה המעופפת אפשר היה לראות היטב את הסועדים הצופים בעיר החולפת תחתם, ומצביעים לעבר אתרים ומקומות, שכנראה זיהו, ומשוחחים בין בהתרגשות.

על גגה נראו מבקרים אחדים שתצפתו באוויר הפתוח לעבר האתרים שהמסעדה חלפה על פניהם, כשהם נשענים על המעקה המרושת בצפיפות כנגד נפילה.

מספרם הרב של הרחפניות, שחנו במקום שיועד להם, הראה בבירור שהמסעדה מלאה עד אפס מקום, וטייסיהם ישבו בניחותא תחת סככת מגן סגורה ושקופה ושוחחו בין בזמן ההמתנה לנוסעיהם.

"איזו הפתעה תהיה להם..."

"אם אגף שתיים, אני צריך למצוא את המבנה הזה מרחפים כרגע, רק יספק", קטעתי אותה, "רק צל צילו של חשד שאנחנו כאן, וכל הכוכב הזה יצא מדעתו בתקווה לדוג אותנו.

"אני זוכרת היטב." היא נצרה את טבעות-הירי, שהיו דרוכות עד לאותה העת, והן הפכו כבמעשה כשפים לטבעות אצבע רגילות.

אפילו מפקדינו לא ידעו עדיין על דבר קיומן של הטבעות, ולא על ניסיון השוד שחווינו לפני כחודשיים בכוכב מורלי קבלת-הפנים שערך אחד ממכרינו לרגל התקבלות בנו למכון הגבוה ביותר ביבשת לחקר דחיסת-ה מרחב-ועיוותו-במהירויות-חלל.

כך, בעודנו חוגגים, הופיעו לפתע שני אנשי חוק ובקשו מאתנו להצטרף אליהם בדחיפות בטענה שנעשה ניסיון פריצה לביתנו, ובקרב שהתחולל בין הפורצים למערכות האבטחה נהרגו שניים מהם. אבל, טענו השוטרים, לפי כמות ההרס במקום הצליחו יתר הגנבים לחדור לווילה ולבזוז מחלק מהרכוש.

"הכוחות האחרים מרדף האמיתי הזה," ניסה אחד השוטרים להרים אותנו. "עכשיו אתם

...................

כרגיל יש שיבושיי מילים ותחביר למרות שאני מנסה לתקן ולפעמים משנה את המשפטים בשביל להתגבר על כך

בדרך כלל ללא הועיל

• מתבקשים לנסות ולזהות את ההרוגים ולבדוק מה נגנב."

"לאחר מכן תמסרו עדות בתחנת המשטרה ותתבקשו להגיש תלונה רשמית על-פי הנהלים המקובלים," הוסיף חברו.

זאת לא הייתה הפעם הראשונה שנעשה ניסיון פריצה אצלנו, אבל זאת בהחלט הייתה הפעם הראשונה שהצליחו לפרוץ. היינו כה מודאגים מהידיעה והשלכותיה, שאפילו ההסברים החלקיים שקיבלנו מהם לשאלותינו, וגם העובדה שהתעקשו שנצטרף לרחפת השיטור שלהם ונשאיר את הרחפנית שלנו במקום, נשמעו סבירים ולא הדליקו אצלנו נורות התראה כל שהן.

באותם הרגעים שנינו חשבנו רק על הכספת הנסתרת בה שמרנו את המסמכים היותר סודיים שלנו, שנאספו בעמל רב ועלו בחייהם של שלושה סוכנים שגויסו כמרגלים מטעמנו למען האיחוד, שיתכן שהיא הייתה יעדם האמיתי של הפורצים.

נורת האזהרה הראשונה, שדבר מה אינו כשורה, נדלקה אצל זיוה דווקא בגלל השקט והשלווה שמאפיינים כל שכונה נורמאלית שנמה את שנתה בשעות הלילה המאוחרת. הרחוב היה שומם לחלוטין, ולמעט מספר רחפניות שחלפו בו באין מפריע מפעם לפעם, הוא היה חף מכול אותם עשרות אזרחים סקרנים שלבטח שמעו היטב את צופרי האזעקה של כוחות המשטרה הדוהרים בדממת הלילה לעבר הווילה המותקפת, ואת הירי שהפורצים המטירו, מן הסתם, לעבר הכוחות הדולקים אחריהם כשנמלטו על נפשם.

אי-לכך, בעודה מביטה דרך חלונות הרחפת המשטרתית ברחובות השוממים, פנתה זיוה אל אחד השוטרים, ומתוך סקרנות מהולה בחשד בקשה לדעת היכן מוצבים הכוחות והמחסומים שהיו אמורים להיות בכול פינה וקרן-רחוב, ולחצוץ בין התושבים למקום האירוע. רק שבמקום תשובה הם שלפו את אקדחיהם, הצמידו אותנו לקרקעית הרחפת, ופרקו אותנו מכלי נשקנו.

השער הראשי היה כמובן נעול, וניתן היה לראות מיד שאף אחד לא ניסה להתחכם אתו. כאשר רחפת השיטור המזויפת נעצרה לפניו, יצאו מבין הצללים, שהטילו החומות הגבוהות, שלושה רואלות ואיימו עלינו בטבעות שרשרת שהקיפו את אצבעותיהם, כשהטבעת האמצעית זוהרת בצבע ה"סנסקריט".

אחד משלושת הרואלות נטל ממני את שלט הבקרה ותקתק עליו. השערים נפתחו מיד וללא כל בעיות, מה שעורר בנו חשד כלפי אחדים מעובדינו, ואומנם בתחקיר שעשינו למחרת גילינו את משתף הפעולה עם הפורצים. (אוס לקח אותו לתא מאסר ב"נץ" שחנה במעגן תת-קרקעי לחקירה על מנת לחשוף מי היו שותפיו האחרים, ובטיסה הראשונה שלנו לחלל העמוק וללא גינוני טקס מיותרים, הוא נזרק החוצה.)

לא היו לו שותפים.

לבוגדים ולמשתפי פעולה עם האויב במקצוע שלנו לא נִתנה הזדמנות שנייה. דינם היה אחד - מוות. וכולם ידעו זאת.

ובחזרה לאירוע, בעוד שני הרואלות האחרים מאיימים עלינו בטבעות, שרק יכולתי לנחש שהן סוג מסוים של נשק כיוון שמעולם לא ראיתי כמותן, הרואלה הקרוב אלינו דחף את שנינו ברביעית זרועותיו לעבר דלת הכניסה, וחברו הורה לזיוה להצמיד את עינה הימנית