Cena za ambrozie

• Popravdě nevím, zda to patří sem, ale Ambrosie nějak "podražily" a to i přesto, že byl 100% bonus.
    Z nějakého důvodu jsou ambrozie v eurech a nikoliv v czk.

Je to chyba a nebo to tak bude i nadále? Protože některé zákazníky to může klamat. Když už opominu to, že to vyjde dráž, než jak to bylo v czk...

• Je to chyba! Správně to musíš mít v Kč (resp. vždy stále ve stejné měně tak jak hraješ od začátku). Jestli Ti to najednou ukazuje ceny v eurech, napiš na podporu. Je to škoda, žes to neměl v pořádku, když byla ta akce :(

• Takže jsem to tak měl jenom já? Mluvil jsem ještě s jedním hráčem a ten to měl také v Eurech a také 100% bonus.

Normálně to mělo být v CZK a 80%? Já myslel, že je to chyba celého serveru nebo oblasti (CZ) a nikoliv jen určitých hráčů.

vím, že to už tak kdysi bylo, ale to je cca 8 let a už fakt netuším, co tam bylo špatně. Jen to bylo taky v USD nebo EUR.

---

Jestli to měla být klasická 80%, tak ta je celkem často a nyní ambrozie nepotřebuji. Si počkám klidně na Velikonoce. :)

• Zdravím tuhle "chybu" jsme měl taky. Neustále mi přeskakovaly Eura a CZK v 10:05 jsem měl CZK a v 10:10 jsem tam měl už Eura a za dalších 30 min. jsem tam měl zase CZK a takhle to bylo celý den, ale když jsem tam měl Eura a přihlásil jsem se na jinou Wifi (IP adresu) tak jsem tam měl zase CZK. Byl to pro mě takový začarovaný kruh. Dokonce jsem zkoušel smazat cookies, historii, změna nebyla okamžitá, ale projevila se až za 1 hod. od smazání.

A co se týče +80% a +100% tak jsem se dočetl na jiných částech fóra, že ostatní světy měly +100% takže se dalo očekávat, že my taky a podle mě se jednalo jen o chybu v komunikaci.

• Mělo to být na starých světech 100% a na nových asi 80%, sleva je na nákup v měně herního účtu, tj. pro nás v Kč. Musíš to mít vždy v korunách, když to přeskočí na eura je to bug! Nezáleží na tom, jestli hraješ český server nebo cizí, jsi zaregistrovaný v korunách, platíš v korunách. Neboli např. na mezinárodním serveru každý hráč nakupuje v jiné(ve své) měně.

Bohužel nejsi sám. Problém je, že na to lidi přijdou když chtějí při akci nakupovat, vyrojí se tady pár stížností a po skončení akce je zase ticho. Ticho znamená "problém se vyřešil".

Něco optimistického: Máme vlastně štěstí, že se to přepíná na eura, kdyby se to přepínalo na nějaké naší bankou nesměnitelné šušně, tak možná nenakoupíme vůbec8o

• Zdravím,

o problému se ví, nebo alespoň já už o něm mám povědomí nejspíš i pár měsíců, a snažil jsem se ho i řešit. K řešení jsem se bohužel nedobral a z mého pohledu jde o chybu s poskytovatelem internetu, protože se to prý dříve (nevím, jestli i teď) dalo změnit zpět na české koruny, když se člověk přihlásil přes data na mobilu. Budu se snažit zjistit víc, ale prozatím vám asi bude muset stačit klasické: "pracuje se na tom" :/

Wantor

• Ještě je tu možnost, že někdo používá VPN a proto to má změněný, ale to není můj případ a stejně tam mám Eura: https://prnt.sc/_RN1FzJnJZfn

A co se týče těch mobilních dat taky už bylo vyzkoušeno, ale nepomohlo. Takhle možnost byla u jiného hráče než u mě. Nakonec musel nakoupit za Eura což se mu pěkně prodražilo.

• Vážení hráči,

někteří z vás měli problém s cenami ambrózií, které se zobrazovaly v € místo Kč. Možné důvody této chyby:

• Nacházíte se mimo Českou Republiku
    • Používáte VPN / Proxy

Pokud se vás výše uvedené věci netýkají, ale problém se i tak vyskytl, napište nás skrze ticket systém. Prosím, dbejte na to, že musíte přiložit screenshot vaší obrazovky, v době, kdy máte otevřenou nabídku nákupu ambrózií viz obrázek výše.

Váš ikariam tým.

Každý rok se "nacházím mimo ČR" několik měsíců vkuse a ještě se mi to nikdy do žádné cizí měny nepřepnulo. Jestli vydržíte do léta, pošlu důkaz, teď ho nemám. Ale každopádně toto zdůvodnění bugu není úplně univerzální pro každého hráče. Možná ano, možná ne, může to tak být, ale není to tak vždy. Neplašte se, že si hru rozbijete, tím že pojedete na výlet. Pes je zcela jistě zakopán jinde:/

• To by se nemělo stávat a v současné době se snažíme tento problém odstranit.

Mohu vám zaručit, že podle práce, kterou denně dělám, mnohokrát uživatelé používají tyto proxy nebo VPN, aniž by věděli, že je mají.

Pracuji pro jednu z největších společností vyrábějících chytré telefony/počítače a ani netušíte, kolik takových případů se vyřešilo pouhým zakázáním jedné možnosti v jejich nastavení, ale nemůžeme říct, že toto řešení může platit pro všechny.

Jak bylo řečeno na začátku, prověřujeme, zda se to dá opravit, stačí mít trochu trpělivosti a bude vyřešeno.

dark1.png

• Můj komentář se netýkal VPN, s tím nemám zkušenosti. Psala jsem, že jsem si zcela jistá, že důvod: "Nacházíte se mimo Českou Republiku" u mě nikdy nevyvolal tuto chybu a ceny jsem měla vždy v korunách. V některých měsících jsem se připojovala téměř každý den z jiné lokality, plus k tomu přes česká data, když nebyla k dispozici místní wifi. Vystřídala jsem tedy spoustu poskytovatelů a několik zemí (EU i mimo EU) a chyba se nevyskytla. Možná takové informace přispějí ke hledání chyby? 8)

• Zdravím tuhle "chybu" jsme měl taky. Neustále mi přeskakovaly Eura a CZK v 10:05 jsem měl CZK a v 10:10 jsem tam měl už Eura a za dalších 30 min. jsem tam měl zase CZK a takhle to bylo celý den, ale když jsem tam měl Eura a přihlásil jsem se na jinou Wifi (IP adresu) tak jsem tam měl zase CZK. Byl to pro mě takový začarovaný kruh. Dokonce jsem zkoušel smazat cookies, historii, změna nebyla okamžitá, ale projevila se až za 1 hod. od smazání.

A co se týče +80% a +100% tak jsem se dočetl na jiných částech fóra, že ostatní světy měly +100% takže se dalo očekávat, že my taky a podle mě se jednalo jen o chybu v komunikaci.

Takže jste měli mv CZK taky 100% a to za ceny nám běžné? Tedy 499/999/1999/? Protože přes Eura to vyšlo o hooodně dráž.
    Je to škoda, kdyby to bylo za "naše" ceny a i tak za 100% bonus, tak bych nakoupil celkem dost. :) Takhle se mi to nevyplatilo, protože bonus byl v přepočtu na czk cca jako kdyby byl 70% za normální ceny. Tedy horší, než klasická osmdesátka.

No teď už je to jedno, jen mne to zajímalo. Z jiné IP jsem se nezkoušel připojit, nicméně:

- Nepoužívám VPN (myslím, že je to i zakázané)
    - Zkoušel jsem to z mobilu, ale na stejném modemu
    - Bydlím v ČR a IP mám z ČR (dokonce přímo z oblasti bydliště dle vyhledání)
    - Účet mám ČR na CZ serveru a nikdy jsem tento problém neměl. Naposledy před 5-7 lety.

Tak nevím. :) Na ticket kašlu, stejně nemám screen (myslím). Nahlásilo to očividně už dost lidí a ví se o tom.

Díky.

• Máme úplně všechno stejný, ale místo CZK mám Eura: Ukázka-EU  Ukázka CZK, ale pokud se připojím na jinou WIfi ve stejné lokalitě okamžitě se mi to změní. Takže pokud chci kupovat ambrozie musím se přihlásit na jiného poskytovatele na jiné wifi. Horší to mají ti co nemají takovou možnost.

-nic co se tam píše nedělám a dokonce jsem poskytl i screen s tím, že VPN nepoužívám, ale asi to bylo zbytečný

-na tomhle účtu hraju úplně sám a s nikým dalším své údaje nesdílím

-osobně jsem nezkoušel data na mobilu, ale ti co měly možnost to vyzkoušet taky nepomohlo

Takže pokud bych používal VPN a nebo sdílel účet tak proč mí to na jedné Wifi ukatuje CZK a na druhé EU? Jak ukazuju výše rozdíl v časech je pár sekund takže nemám šanci odletět do jiné země či státu.

€dit by Wantor:
    Odstraněn screen ticketu

• Mám to vnímat tedy tak, že se to řešit nebude? Už je to tři měsíce...
    Děkuji.

• Ahoj,

samozřejmě se to řeší a nebere na lehkou váhu, víš jistě, že nemáš aktivovanou v nastavení PC proxy/VPN? Právě teď jsem se podíval do herního obchodu a mám tam klasicky CZK, podívej se prosím do nastavení PC, měl bys to najít pod " Nastavení síťového proxy serveru / VPN (předpokládám, že používáš Windows 7+).

Díky.

ZITTI E BUONI-

• Ahoj,

v nastavení PC nemám nastavené nic (žádné VPN). Zkoušel jsem jak pracovní PC, tak osobní PC, ntb a čistý PC s čistým OS. Dále pak telefon a i čistý telefon, který jsem na nic jiného zatím nepoužil.

Ano, většina byla přes stejný router, ale zároveň jsem zkoušel i wifi doma (PC + osobní telefon) a také jinou SIM kartu s daty (osobní a čistý telefon).
    Ještě jsem nezkoušel wifinu někde mimo práci a domov.

Ale zatím jsem nenašel žádné připojení, které by mi neukazovalo Eura.

Jo a ještě teď když jsem byl na chalupě, tak jsem zkoušel přes osobní mobil přes hotspot z jiného mobilního telefonu sestry.

To máme ve výčtu už 4 rozdílné IP a cca 6 zařízení (a některé jejich kombinace). :)

• Ahoj,

jsem rád, že jsi zkontroloval nastavení a ujistili se, že nemáš aktivovanou VPN/proxy, v tom případě chyba zřejmě nebude na tvé straně, problém byl opět nahlášen a vím, že je to už dlouhá doba, ale znovu prosím o trpělivost. Věřím, že se v nejbližší době najde způsob jak to vyřešit.

Díky.

ZITTI E BUONI-

• Ahoj, podařilo se, prosím, problém vyřešit?

Bohužel ho máme všichni z našeho baráku. Při registraci jsme všichni měli ambrózie CZK. Já jsem první koupila balíček ambrózií (cena v CZK) a z účtu mi bylo staženo v Eurech (ostatní do toho pak radši ani nešli). Kontaktovala jsem s tím podporu a přišla obecná odpověď, která je tu uvedená výše, že buď používám VPN/proxy nebo hraju multi, o penězích ani muk. Od té doby ať dělám, co dělám (různé prohlížeče, různé wi-fi i data na mobilu, různá zařízení, zkontrolovala jsem doplňky a nastavení prohlížeče a nastavení sítě v operačním systému) vidím stále Eura. S podporou si dopisuju/posílám printscreeny a zatím se je marně snažím přesvědčit, že jsem fakt z ČR, nepoužívám ani VPN/proxy, nehraju multi, atd. Naposledy mi přišlo: "we can see multiple logins via proxy/VPN on the account. Please deactivate them and wait at least 7 days before ordering again."
    Jak můžou vidět něco, co nepoužívám, natož abych to vypnula.. Nedalo mi to a volala jsem na technickou podporu O2 a T-Mobile, od kterých máme v baráku internet - aspoň byli milí a potvrdili mi, že připojením ani mnou to fakt nebude. V O2 mi dokonce řekli, že ani nemají severy mimo ČR, kam by mě to mohlo přesměrovat (?).

Dá se s tím něco dělat?

Díky, Siven

• Tak kluci už zase vidí CZK. Je to prostě paráda - já mám v balíčku sice méně ambrózií, zato za vyšší cenu - co víc si přát :)