Új verzió 8.10.x - KIBESZÉLŐ

• Megjelentek az új számok, a raktár legmagasabb szintje a következő:

85 2.477.547.780 1.296.260.886 6J 4M 576.887.609

Tehát, 2.5 milliárd fa, 1.2 márvány, 6.4 évig épül és fél milla a kapacitása. Szimpi, nem? :-))

A következő 100 évre megvan az építési terv, hehe.

General HU Gamma (AB-AS alliance)

• MOndjuk a játékosok is írhatnának véleményt (akár) egy külön a változásokkal kapcsolatban nyitott topicban, de ahogy nézem az érdeklődést, lehet nem lenne sok poszt :-( Annak ellenére, hogy a változások mindannyiunkat érintenek és ha nincs vélemény a (fejlesztők) akarom mondani rendszer felügyelő nem kap visszajelzést, még azt gondolhatja, hogy mindenki mindennel meg van elégedve. Senkinek semmilyen javaslata? Pedig gondolom azért van....

• MOndjuk a játékosok is írhatnának véleményt (akár) egy külön a változásokkal kapcsolatban nyitott topicban, de ahogy nézem az érdeklődést, lehet nem lenne sok poszt :-( Annak ellenére, hogy a változások mindannyiunkat érintenek és ha nincs vélemény a (fejlesztők) akarom mondani rendszer felügyelő nem kap visszajelzést, még azt gondolhatja, hogy mindenki mindennel meg van elégedve. Senkinek semmilyen javaslata? Pedig gondolom azért van....

írnak sokan a nemzetközi/angol fórumra, ahogy Te is.

Aki megtapasztalta az elmúlt bő évtizedet itt, az tisztában van vele, hogy magasról le van szarva a játékosok véleménye, akarata.

néha dobnak egy csontot, mint most, aztán hagyják had rágódjunk.

a javaslatot, kritikát nem szeretik, elég a badidol nevű írásaira gondolni, mindent zokon vesz.

eltelt 10 hónap az ígért war összevonás óta, de ha valaki rá mer kérdezni, felháborodik, töröl, vagy éppen tilt.

Annyi becsület sincs benne, hogy egyetlen sárga üzenetben annyit írt volna, hogy bocs, elszúrtuk, nem lesz összevonás, 10 hónapja lett volna rá.

Ezek után szerinted mennyit fog foglalkozni a javaslatokkal?

az egyik pangaia szervert megszavaztatta, mármint a beállításait, és van már belőle vagy 4.

a napokban is nyílt új szerver.

magasról szarnak a játékosok véleményére, ez a saját véleményem.

• már jön is a 8.8.1 verzió:

on Thursday, 15.09.2022 around 10:00 CEST we will roll out 8.8.1 on DE1 and around 11:00 CEST EN44 and the recently started new servers will follow.

To be clear: the servers that currently are running on 8.7.3 will continue to do so after tomorrow, only the servers running on 8.8.0 will get 8.8.1 tomorrow.

a szokásos szégyenteljes szösszenete:

As far as decisions concerning your feedback and our observations are concerned, we'll keep you updated on those as soon as we have made them.

• Kíváncsi vagyok miket változtatnak, még az is lehet meghallgattak pár érvet, bár túl szép lenne. Ja nem, csupán bug-talanítást végeznek.

• Tudod, ha én be akarok vezetni valamilyen szolgáltatást, akármit, akkor felmérem az igényeket.

Namármost ők általában bevezetnek valamit, majd zokon veszik a kritikát.

Ezért (sem) várok semmi konstruktívat.

• Azért valami csak történik. Badidol kikérte a játékosok véleményét :-))) Azt írta, hogy nyilatkozzunk konkrét számokkal ki mennyi hajót és milyen kapacitást tartana megfelelőnek, és jöttek is a számok. Csakhogy ez ugye felveti azt a kérdést, hogy a mostani kb 100000-es szállítási kapacitás annyi fosztási lehetőséget is ad körönként. Ha ezt megemelik bármilyen módon 5-10-szeresére, az akkor fél milla-egy milla fosztást jelenthet körönként, ami azért nagy változás lenne. Lassan eljutunk oda, hogy nagyon nem lett átgondolva, hogy ez a rengeteg nyersi igény (a több éves építési időkről nem is beszélve) milyen mellékhatásokkal jár majd. Izgi lesz, hehe. Végül született egy olyan javaslat, hogy ketté kellene venni, a fosztós hajók - ezek száma maradna a mostani - mellé kellene egy 5-10x nagyobb szállító flotta, amit nem lehetne fosztásra használni, de nyersihez igen. Na ehhez azért hozzá kell nyúlni rendesen a programhoz, kérdés van-e olyan, aki ezt meg tudja oldani, na meg persze hajlandóság....

• ennyi erővel már feltehették volna a verziót sok szerverre...hogy a nagyobb account tulajdonosok is kapjanak kis mozgásteret.

rengetegen vannak, akik már kimaxoltak mindent, és szinte céltalanul vannak.

abból kiindulva, hogy viszonylag egyszerű programozási tevékenységek is hetekig-hónapokig tartanak/és nem hiba nélkül/, nem hiszem hogy komolyabb változás lesz.

persze, lehet, hogy kapunk több hajót, amikor már 10milliók a nyersanyag igények, ott már az időfaktor is lényeges.

meg persze a bugok, amelyeket a mostani 2 szerveren fel fognak fedezni a rafkós játékosok, mert bug az lesz, arra a nyakamat felteszem.

• Nem lenne jobb egy kibeszélőt nyitni az új verziónak?

Az miért van, hogy eddig 3x40 raktár védelme kisebb lett, mint volt: 60 ezer volt ha jól számolom és most valami 57e környéke.

Ha emelik a hajók számát és vihető nyersit, akkor gyakorlatilag 2 ember 1 nap alatt szinte csontra foszthat egy másikat. (pici túlzással, de igen)

Nem kéne elmenni traviánba.

• Nyitottam új kibeszélőt, meg át is tettem az utolsó pár postot, ebbe.

Lütyő én nem láttam, hogy a meglévő raktárszinteknél változott volna a biztonságos kapacitás. Nálam most is szint*480-at ír, mint eddig.

Véleményem szerint az egy relevánsabb kérdés, hogy honnan lesz elővarázsolva annyi nyersi, amennyi. Ugye a jelenlegi max szinteket sem volt túl könnyű elérni, ami költségben az új szintek töredékét jelenti csak.

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

• amúgy egy kicsit hihetetlen, hogy ennyi év után sikerült már valami érdemleges dolog is...aminek haszna is van, ellentétben például a zászlós hülyeséggel.

persze tudom, ezek szimpla beállítások, vélhetően nem igazán kell hozzá informatikus, programozó meg főleg nem.

de hihetetlen, hogy valakinek eszébe jutott ott a vízfejben.

• Nyitottam új kibeszélőt, meg át is tettem az utolsó pár postot, ebbe.

Lütyő én nem láttam, hogy a meglévő raktárszinteknél változott volna a biztonságos kapacitás. Nálam most is szint*480-at ír, mint eddig.

Véleményem szerint az egy relevánsabb kérdés, hogy honnan lesz elővarázsolva annyi nyersi, amennyi. Ugye a jelenlegi max szinteket sem volt túl könnyű elérni, ami költségben az új szintek töredékét jelenti csak.

Igazad van, kerekítettem 500-ra.

Elég horror árak jöttek. HA jól értékelem, kezd onnan, hogy nyomasd a csökkentőket max közelibe, aztán a növelőket emeld és majd ezek után talán eléred azt, hogy gyűjtögetés mehet. Haaaa nem fosztanak le :)

Kicsiknek ez nem előnyös verzsön, Ráadásul ha rejteket lehet emelni, akkor csökken a védettség? Mert akkor nullás liszt effekt jön be.

A kicsik, akik pl. 20 alatt vannak sokáig, de ez már kb nem rossz kategória nekik. Viszont ha csökkent a védettség, akkor mintha nem is lenne nekik.

• Igen. Eddig is, ezután is azt gondolom a legnyilvánvalóbb stratégiának, hogy a csökkentőket kell először kimaxolni. Jóformán azonnal megtérülnek.

A rejtekhelyekben kérdéses, gondolkodott-e bárki is. Nyilván a max. szint megemelése a magasabb városházák miatt érthető. Nem vagyok benne biztos, hogy amúgy itt a kicsiket túl nagy hátrány érné, ha max. szinten kívül nem nyúltak bele az épület működésébe. Ugye hiába van a "támadónak" több kémje, egy bizonyos rizikó felett ugye vagy a kém, vagy a csali szinte bizonyosan lebukik.

A "kicsiknek" szerintem már régóta nem kedvez a játék. Főleg annak, aki még most próbálja kitapasztalni, hogy mit hogyan kell/érdemes, hiszen a régi szervereken jóformán kihalásos alapon van csak esélyük előre kerülni, az újakon meg túl nagy a verseny, hogy győztesen jöjjön ki, aki új játékos.

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

• Csökkentők persze. Látványos lehet a bor, hiszen elvileg minden városban van és ha emelni akar palotán, helytartón, annyi bor kell mint pusztulat, és átlag maxolva vannak a boros városok számai, tehát sokat nem lehet elvonni építkezésre. Talán akinek sok borosa van, tarolhat kereskedésben.

Rejtekre visszatérve. Azért ha lesz 60-as szint, a 32-es majdnem csak a fele, egy kicsinél lévő 20-25-ös már annyi sem, és igaz, hogy kisebb a városháza szint, de már ma is lehet kémlelni ezeket. Ha arányaiban a védelem szint is változik - gondolom csökken - akkor ez negatív irányba mehet el.

Abban igazad van, hogy a kicsiknek nem sok esélyük a régi szervereken, de ez csak ott igaz, ahol direkt nyírják őket. Ez pedig alapvetően 1 szerveren van így. Bár ott meg megy a játékon belüli zsarolás is, de ez már más történet.

• Az elérhető címeket is fogják majd változtatni? Pl.: a Birodalom kategóriában a Terjeszkedés 12 városra van. Ezt majd korrigálják az új maximálisra? Illetve vele együtt a jutalmakat is?

Illetve ha igen, akkor a már megszerzett jutalmakon felül lehet majd esetleg újabbakat szerezni? (pl.: 50 ambrosia,vagy városáthelyezés, vagy termelés növelők x napig stb)

• A kémkedésnél arra gondolok, hogy ha a városházához képest elegendően magas a rejtekhely szintje, akkor nagyon nehéz lekémkedni, hiába nem 60-as. Egy idő után a csalik lebukása is meredeken nő, tehát ha mást nem, az nyilvánvaló lesz a játékos számára, hogy valaki kémkedni próbálja (meg a csalik is kikotyoghatnak dolgokat a gazdájukról) :)

Másrészt a rejtekhely lényegesen olcsóbb, mint a városháza, tehát könnyebb lesz magasabb szintre húzni. Ha jól nézem még a régi raktárkapacitások szerint is meg lehetne építeni a 60-as rejtekhelyet, tehát nem gondolom, hogy itt különösebb probléma lenne. Aki még annyira kicsi, ott pedig még éppen elég releváns a biztos nyersanyagkapacitás, hogy ha támadnak is legyen esélye az embernek fejlődni.

Nem hiszem hogy a plecsnik túlságosan elől szerepelnének a priorításokban. Egyelőre szerintem örüljünk, ha az új dolgok jól működnek és lesz bennük köszönet :)

Egyébként a plecsnik jelentős része teljesen abszurd dolgokat vár el, ami egy valós idejű stratégiai játékban szerintem alapvető hiba.

Ha hozzányúlnak, remélhetőleg inkább ésszerű plecsniket alakítanak ki (pl. ne kelljen mertcsak alapon 100.000 íjászt legyártani, vagy accountonként 1-nél több műhelyt építeni)

• Sziasztok!

3-4 levélváltás után megjelennek ezek a karakterek a levélben,olvashatatlan lesz.

Tudtok róla?

> > >

> > &gt

gnPmyu1.png

Soha nem mondd, hogy soha!

• Szia Kyra1112!

A német Fórumon már az első napon jelezték a hibát, az új verzió bevezetése után:

Unicode Fehler auf Server Adonis?

Ott azt írta az egyik Admin, hogy továbbítják a problémát az illetékesek felé és hamarosan elhárítják a hibát.

Szerintem azért késik a hibajavítás, mert a GF nagy erőkkel egy új játék bevezetésén és felfuttatásán dolgozik, amit ma jelentettek be:

I See Red - Steam Key Raffle

Gondolom, most minden erőforrással erre fókuszálnak.

• Egyébként ezzel a kémleléssel kapcsolatban kaptam egy érdekes esetet.:

kicsi város, (tizenpáras) egyetlen rejtek nélkül és nem lehet kémlelni. Ez azért számomra is fura, én nem találtam erre eddig példát, de jelek szerint van.