Kocsma?

• :rolleyes: Itt semmi sem változott ^^

Iszok hát egy kakaót, remélem még az is olyan finom mint volt 8)

Az igazi szabadság kínokkal és áldozatokkal jár. Ezért legtöbben csupán mondják, hogy szabadságra vágynak, miközben ugyanúgy sóvárognak a társadalmi rend, az írott törvények és a materializmus után. Mert számukra még a szabadság is csak akkor ideális, ha nem kell érte tenni...

• Nekem időm nincs rá :( szerintem nálad meg kiömlött a kakaó és azért nem :D

Az igazi szabadság kínokkal és áldozatokkal jár. Ezért legtöbben csupán mondják, hogy szabadságra vágynak, miközben ugyanúgy sóvárognak a társadalmi rend, az írott törvények és a materializmus után. Mert számukra még a szabadság is csak akkor ideális, ha nem kell érte tenni...

• Azért tesszük mert TISZTÁN szeretnénk játszani - bizonyos trükkök miatt nem szóltunk, de ez már túl megy minden határon :thumbdown:

Opi ezt meg honnan szedted?

Te vagy a macik vezetője és vagy te vagy a három majom közül kettő (nem lát,nem hall,de beszél) vagy nagyon is tisztába vagy azzal mi történik a barlangban csak szítod a hangulatot.(Szerintem az utóbbi)

Írjál már arról is hogy a teljes PAJZS szövetség tápoló macimulti,vagy éppen arról hogyan lett VSD_IMK-nak hirtelen 27-ből 36 millió aranya!

Csak nem Robson adott neki a multijából,hogy kis béna nehogy leszereljen?

Arról is regélj már hogy lett neki hirtelen Top 1 TP-je?

Csak nem minimál áron vásárolt egységeket?

És a Joker acc? (Sony)

Indi64 az egyszem CSK? (kaméleon)

A bolt szövetség?

GENYA ami LND és maci multi?
    Soroljam még?

Vagy írj már arról is hogyan megy át az fontos infó tőletek a veletek "baráti" szövetségekbe szinte azonnal.

Csak nem a nálatok taglistán szereplő multikon keresztül?

Ti vagytok a szerver legnagyobb multizói!

Tudod a HM-ben sem hülyék játszanak,de te azt hiszed azok.

És ezek után magyarázd már el mivel különbek a nálatok lévő játékosok azoknál akik a HM-ben vannak?

És azt is magyarázd már el miért kell a Top 2 szövetségnek a Top 1 és a Top 5 szövetség segítsége egyetlen játékos ellen?

És miért kellett egy játékhoz nem értő ambrókirályt is hívnod?

Ennyire bénák vagytok,hogy egyszem játékossal sem bírtok segítség nélkül?

Kevesek vagyok egy zenész ellen?

Mert kevesek ezek szerint,de így kiölitek a szervert.

Ezt akarjátok?

Maradjon pár veletek baráti szövetség és punnyadjatok bele a legózásba?

És ezek után még van bőr a képeden a magyar teamet szidni,hogy nem úgy pattognak ahogy te őfelsége macikirály óhajtod??

Van és jó vastag!<X

Edited once, last by Pelyheske ().

• Öööö

Nem volt ám MINDIG ez a felállás - VIP (TOP 1-ként) meg HM ... no de minek is meséljem

Most nem nagyon álltak már mellétek - mondjuk saját társaitok sem jeleskedtek igazán

Előbb volt 80:100 mint ENGEDÉLYEZETT multijai bármelyik macinak - mert nálunk max olyanok vannak.

Egy részét átvettük - olyanoktól akiknek elvettétek a kedvét a játéktól (ti is vettetek át - azok voltak a kém accaitok, akiket sorban kidobtunk)
    Egy része azért lett (pl kaméleonnak) mert nem hagytátok játszani a macis accát - az újabb lassan a nagyobb acca mára..

Jahh nem kellett a segítség - tudod én vakban is voltam jó egy hónapig - csak így alakultak a dolgok...

Ezt váltottátok ki belőlük...én már csak visszatértem után a katalizátor voltam egy robbanás közeli helyzetben. Rászerveztünk egy másféle - általunk nem preferált - játékra, képzeld alig pár levél kellett (mind válaszok voltak részemről) itt az ikában. Se teló, se chat se semmi...

A mi szövetségi rendszerünkben a TP-ket VALÓS személyek építették és a kereskedelmi szabályok betartásával adták el - az aranyak fosztásokból származnak. Jó része tőletek

Nem úgy mint felétek dívik... kis (arany és tp) raktár accok tucatjaival manipulálni, kihasználva a játékmesterek ellenőrzési korlátait. (miután megtudtuk, hogy ez nem szabálytan - lásd másik kocsma - EZÉRT élni fogunk alkalomadtán és a szükség szerint ezzel mi is.) Miért csak nálatok legyen előny egy HIBA szándékos kihasználásában?

Jahh közösen léptünk fel ez ellen páran - LND és BEARS (ikásan). Jegyeket is kellett nyitni - mert pökhendien még leveleket is kaptunk (van 100 M tp-m, több aranyam mint a maciknak stb) a szerver urától.

Elő is vette - használta is rövid ideig...Boxerről beszélek - úgyis tudja mindenki...Ez a hatás is ellenhatást váltott ki - értelemszerűen,

Minden lépésünk tehát jogos ellenlépés volt - az meg nem baj, hogy nem úgy játszunk mint ti... ÉN többször kértem, ne akarjatok dominálni minket - süket fülekre találtam, vagy kioktató válaszokat kaptam... Vakba kergetem a macikat - farmok lesznek (ismerős-e?) NO, hát lépni kellett nekünk is megint - és mivel az LND elleni fosztások is kilátásba lettek helyezve, hát ők is léptek - DE HÁT EZ CSAK JÁTÉK, könyörgöm...

ÉN kérek elnézést mindenki nevében aki mellénk állt - megvédeni játékbeli eredményeit.
    Köszönöm azoknak akik mellé állhattunk , megvédeni játékbeli eredményeinket.

Rajtatok is múlik mi lesz ezután - NORMÁLIS JÁTÉK-ban továbbra is benne vagyunk.

• Írjál már arról is hogy a teljes PAJZS szövetség tápoló macimulti,vagy éppen arról hogyan lett VSD_IMK-nak hirtelen 27-ből 36 millió aranya!

Csak nem Robson adott neki a multijából,hogy kis béna nehogy leszereljen?

Arról is regélj már hogy lett neki hirtelen Top 1 TP-je?

:)

1:Napok óta leveleztem az SGO-val és sokszori levéváltás álltal arra jutottunk hogy szabályos mert nem tiltja semmi ezért alkalmaztuk.

2:A top 1 tp úgy lett hogy LND és Maci tagok épitett és eladott nekem szabályosan. (nem multiknál lerakott tp volt hanem többen 2 napon keresztül képezték)

3.Úgy látszik sokaknak fáj az hogy szabályos játékkal és ez lehet ambró használat is ki lett végezve egy multi sziget.

4.Most a nagy vezért használja a többi accot mert a "macibarlang" várni fogja.

5.Egyszer se láttam hogy a nagy uraság bele állt volta egy csatába, max küldte a csatlósait.

Kv-t

• Kevesek vagyok egy zenész ellen?

Ki az 1 zenész?

Akinek csak a szája nagy?

Mutass cr-t amibe bele állt!

Vagy az a zenész aki előre küldi a tisztitókat majd jön a dárdásaival?

Mikor a béna ambrós megjelenik és annyira usztatja az aranyat hogy azonnal leszerel 40k tp?

Higyjétek hogy ti vagytok az okosok, addig mi játszunk :)

Teát

• Na ez a lényeg és nem az sok mellébeszélés amit Opi művel.<X

Annak a HM-es játékosnak pont úgy lett aranya és TP-je mint neked,csak mi nem jelentgetünk senkit a szabályos játék miatt.

Vagyis majdnem úgy,de lényeges különbséggel.

Mert a saját aranyát és saját seregét-flottáját adta le-el míg nyaralni volt és nem akart emiatt vakációba menni.

Később pedig visszavette.

Vagyis nem nyerészkedett rajta és nem visított hogy adjatok aranyat mert leszerelek és adjatok sereget,de minimál áron.:thumbdown:

Ennek a lényege,hogy amint ismét nyílik a My kocsmája Opi tartozik egy bocsánatkéréssel a Team felé:!:

Az az egy zenész aki nem a folyamatos és szervezett egyidejű LND,PD és maci támadások miatt van most vakban.

Ha tudnád miért nem lenne ekkora a szád.

És nem szerelt le,hanem eladta,de most aprózva ne tűnjön fel nektek és ne idegesítsétek a semmivel a Go-t.

Bár már reggel akart vakációba menni,de kivárta míg ismét kidobsz 220 ambrót az ablakon,hiszen valakinek el kell tartania azt a szervert ahol sokan ingyen játszanak.:P

Egy kis kiegészítést is írok.

Nem levélváltás álltal,hanem levél váltás által.

Nem higyjétek,hanem higgyétek.

De emiatt ne izgasd magad,hiszen egyszer felnősz és addigra megtanulod.

Epertumix kapható itt?

• Az a helyzet kedves Pelyheske, hogy nem kell a rizsa -- az eperturmixodba max bele teheted

Az amit tettetek az bizony a szabályok kijátszása megítélést kapta volna régen - amikor még ÉN is játszottam és nem kellett ezekkel a trükkökkel szórakozni.

Mert kiválóan értetek ahhoz, hogyan kell(ett) ezt megvalósítani - ehhez hozzá tartozik az is, hogy a szabályok szinte nincsenek és a team meg PONTOSAN olyan (tehetetlen és eszköztelen) mint ahogyan leírtam

Minden amit állítottunk az ÚGY van - és azért akadtam ki, mert minden állítást BIZONYÍTANI kért a team. Vagy nem tudta, vagy nem akarta ellenőrizni - pl csapat és arany mozgásokat, polgármesteri jelentéseket. Ilyenek nem lehetségesek - voltak az első válaszokban,,,

No, ezzel teltek az idők - becsatolgatni minden olyant amit mi láttunk, és azt feltételeztük, hogy a GO is látja.

Hogy miként ítélik ezt meg? Nos az már az Ő dolguk - mert ugye manapság már semmi sem tekintendő közvetlen bizonyítéknak

A sok közvetett bizonyíték pedig nem tették egyértelművé a "bírák" számára mi is történik - egy Gerappa pl átlátta volna ezt. Főleg mivel a főzenészetek kicsit túlzásba vitte a dolgokat.

Mit is?

Még egyszer leírom : szándékos hiba kihasználás módszeres használatával, multi rendszerre alapuló (ez utóbbi mellékes amúgy) arany pushing

NO

Ez ami RENDSZERES és SZERVEZETT nálatok - nem a támadásaik, amiket nem szervezett senki, csak a játékban kommunikálunk (több órás késéssel pl cr-ek stb) lnd-vel akiket szintén felhúzott a pökhendi főzenész levelezése és komolyan vették a beígért fosztásait, tehát (fel) léptek ellene.

Ja ja - ambrós a maci nagypuska. Az aztán nagyon is engedélyezett - és kellett is, az időt rövidítendő

320 ambróba került a gyors reagálás a jegyekhez való csatoláshoz - olyan jelenségeket előidézni, amiket bizonyítéknak gondoltunk...

Jahh megy az ambró olyan szabályos dolgokra is amiket Ti a szabályokat megkerülve - ezáltal a GF-et ambró bevételtől (figyelem játék mesterek erre is!) elütve tesztek meg.

EZÉRT

aztán kérdezem én: miért is kellene bocsánatot kérnem? Miért NEKEM kellene bocsánatot kérnem?

Írni fogok jahh - ha már úgy kívánod!

• Opi látom továbbra sem érted, hogy működik ez az egész. Vagy legalábbis ha érintett vagy benne Te is, nem akarod megérteni.

Van akiről 5 perc alatt megmondom hogy csal, multizik, bármi de nem tudom kitiltani, mert bebizonyítani nem tudom. Az meg nem elég ha én tudom mi van, mert azt adott esetben a felettesemnek és az ő felettesének is tudnia kell. Hiába látok át tök jól valamit, ha azt nem tudom bizonyítékokkal alátámasztani.

Gerappa pedig... finoman szólva nem a legjobb pozitív (ellen)példa.

Leírhatom/leírhatjuk 502918462. alkalommal is:

Attól hogy szerinted valaki csal, netán tényleg csal nem tilthatjuk ki, ha nem tudjuk megfelelően bizonyítani, hogy valóban megszegte a játékszabályzatot.

Ezen az sem segít, ha kisregényt írtok. Ha 10 kisregényt és hárman az meg végképp nem. Ha mellé még követelőztök és szidtok minket a legkevésbé sem. Akkor esetleg bejön a TL;DR effektus és amire az agyam használata nélkül is tudok reagálni azt leírom úgy hogy még pont ne legyen sértő. Ha nagyon elszáll az agyam esetleg sértő is lesz amire eddig még nem volt példa, de mindig tanul valami újat az ember :)

Azt is leírtuk számtalanszor, hogy nem azért nem írunk három A4-es oldalnyi beszámolót arról, mikor mit csináltunk, mert gonoszok, lusták, nemtörődömök vagyunk, netán a másik pártját fogjuk.

Meglepődnék rajta, ha Te lelkesednél érte, hogy leírjak mindent amit látok rólad azért mert valaki jelentett és kikövetelte, hogy mondjam meg hogyan (nem) szegsz szabályt.

Ha saját magadat jelented sem mondhatom meg, szerintem megszeged-e a játékszabályzatot; harmadik félről meg aztán végképp nem adhatok ki információt.

Egyébként pedig elég álságos amit művelsz.

Ha valaki reklamál a teamnek, amiben nem vagy érintett, rögtön a védelmünkbe kelsz és nagyon jól tudod, hogy nem azért nem tesszük azt amit a játékos mond (vagyis nem tiltunk le összevissza mindenkit aki nem szimpi neki), mert a jelentett emberke pártját fogjuk meg hasonló indokok.

Érdekes módon ha már a legkevésbé is érintett vagy a dologban, ezek rögtön elfelejtődnek és az első sorban fújod ugyanazt, amiért máskor leoltogatod a többi játékost.

Na mindegy felesleges is beszélnem úgyis falrahányt borsó, csak magamat húzom fel.

Sok sikert hozzá mindenesetre. Ha nagyon megunjuk és le találunk lépni max. majd egymással megbeszélitek, ki a csaló és megkéritek hogy vonuljon 1 évre vakba, aztán vagy teljesíti vagy nem. Esetleg segítségül hívhatjátok Gerappa szellemét.

Nem tudom kell-e itt inni kérni, de ennyi duma után úgyis kiszáradt a torkom... vizet kérek.

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 ex-Admin 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

• Nem érdekel csalás-e vagy sem, én nem multizom, ti meg multiztok, ez így nem fair bocs

Pedig én se hiszem a VPN-ről, hogy egy cipőmárka tudod :D

• Akkor leírom 126. szor - SZÁNDÉKOS hiba kihasználásról volt szó

1. Nem is lehet ilyent csinálni - ez volt az első válasz

DE - bizonyítsd

TESSÉK

Képet is... TESSÉK

Nem lehet viszont beállítani 10.000 arany/ db árat - DE

Bizonyítsd - TESSÉK

Képet is - TESSÉK

Stb...

Túráztunk egy csomót - feleslegesen

Igen, azért (is) tettük, hogy tudjuk - szabályos-e, lehet-e csinálni?

Azért erre a válasz a végén - biztosan azért van, mert a GF DIREKT így csinálta - nyilván kiveri a biztosítékot

HA így van, akkor viszont lehet csinálni. ÉS ezért szabályos - vagy nem?

Tök mindegy, hogy ki tette... én azt is írtam, (nem én nyitottam amúgy a jegyeket), nem a tiltás a cél - mert akkor már nem lesz kivel játszani.

AZTÁN

Szabályos?

Nincs is szabály! Van ÁSZF és csók - erre más hívta fel a figyelmet (ezen ügyből kifolyólag)

Az sem volt igaz, hogy elfogadtam valamikor a szabályokat is - MÁS cáfolta ezt meg, miszerint MINDEN belépéssel... de ez is le volt írva a kocsmában (nem általam) kellene ezt elfogadnom. Jelenleg csak az ÁSZF-t fogadjuk el - és van aki FIZET ezért.

HA nem tenné, régen nem lenne ikariam - játékmesterek sem.

Azt meg baromira sajnálom, hogy ezért nem kaptok megfelelő fizetséget, és megfelelő hátteret, Ezt viszont nem kell az én fejemhez vágni - miszerint a szabad időtöket áldozzátok fel érte (értünk).

ÉN csak azt szeretném tudni, mikor és hogyan szabad játszani

ÉS

NEM

Nem voltam ebben érintett - csak olyan szinten, hogy felléptem ellene (ikásan)

ÉS

Szóba hoztam a Fórumon - mindenki okulására

Nézze meg mindenki milyen fontos visszásságokra, milyen közérdekű információkra derült fény - továbbra is azt mondom viszont, hogy ezekre alapozva vannak akik nem "szabályosan" játszottak. Persze, ha már nincs is szabály...

Nagyon sajnálom - komolyan mondom, tényleg nagyon - hogy a team ilyen helyzetben van. Segítenék is ebben - ezt is komolyan gondoltam

DE

HA

Tényleg ez van...

Van akiről 5 perc alatt megmondom hogy csal, multizik, bármi de nem tudom kitiltani, mert bebizonyítani nem tudom. Az meg nem elég ha én tudom mi van, mert azt adott esetben a felettesemnek és az ő felettesének is tudnia kell. Hiába látok át tök jól valamit, ha azt nem tudom bizonyítékokkal alátámasztani.

Akkor nem segíthet ezen senki.

Jó páran sok ismétlődő esetből szabálytalanságot véltek felfedezni - jómagam is egyet kellett értsek ezzel

Nyissatok jegyet - mondtam én - a GO, SGO "látja" majd, kivizsgálja és tudni fogjuk...

A team mellett álltam ebben (is) tehát - és csalódtam, valóban mert ... lásd fenti írásod. Nem azért mert nem lett igazunk, nem azért mert egy ellenfelet ezzel akartunk tiltatni - cáfolandó felvettük a kesztyűt és ikásan megmutattuk (egy ambrós nagypuskát is bevetve) lehet ez ellen is fellépni

Ha valaki reklamál a teamnek, amiben nem vagy érintett, rögtön a védelmünkbe kelsz és nagyon jól tudod, hogy nem azért nem tesszük azt amit a játékos mond

Úgy éreztem azon esetekben - a leírtakat olvasva a fórumon - hogy nincs elég bizonyíték. A mostanikat viszont nemcsak láttam, tapasztaltam is - és összefoglaltam a Fórumon. Nem érzem magam tehát álságosnak. A párom informatikus - kezel hasonló dolgokat, és vele beszélgetve Nektek ezeket JOBBAN kellene látni, mint nekünk, játékosoknak. Azt is elmondta, miként nincs ez így...(nem azért mert gonik vagy gondatlanok vagytok, netán elfogultak. Amiket tippelt azt már nem osztom itt meg - ha úgy, van tényleg vacak a helyzet és még jobban sajnálom a team-ot. Küszködhettek velünk - és ezért dicséret nektek, külön köszönet a kitartásotokért.

Külön aggasztó nekem, hogy nem kaphatunk iránymutatást - ezért

Ha saját magadat jelented sem mondhatom meg, szerintem megszeged-e a játékszabályzatot;

VÉGÜL

Pedig, sajna én is így érzek - és ezért én is abba hagyom.

Na mindegy felesleges is beszélnem úgyis falrahányt borsó, csak magamat húzom fel.

• Az elejére reagálnék némi békítő szándékkal... :)
    Erről az egészről mi nem tudtunk semmit. Ezt előtte még senki nem jelezte, mi pedig nem foglalkoztunk játékosként ilyesmivel. A fentről érkező (sok esetben nem létező) kommunikáció sem sokat segített.

A lobby érkezéséről is nagyjából annyi információnk volt mint nektek: Jön majd a lobby. Azt mondták jó lesz :D

Nekünk különösen jó, mert a fél ika nem tudott (esetleg még mindig nem tud) belépni, és ezeknek az embereknek mi kell hogy segítsünk, mintegy meghálálván, hogy még vannak olyan elvetemültek, hogy kitartanak emellett a játék mellett.
    Ennek az egésznek a nagy része pedig egy emberen csapódott le, aki erején túl teljesített a játékosok érdekében. Mi is próbáltunk besegíteni, de én pl. "csak" 7 szervert látok (eddig 5-t), közben nyaraltam és egyéb valóéletbeli programjaim is voltak, ami miatt kevesebbet tudtam lenni, mint szükséges lett volna.

Arról ne is beszéljük, mennyi "Feature" vagy bug érkezett ebben az 1 hónapban. Sajnos mindezekről is csak annyi tájékoztatást kaptunk amennyi a changelogban van írva az új verzióhoz.

Sajnos a gameforge hozzáállása meredeken zuhan pedig eddig sem volt valami fényes :(

Úgyhogy ha csak az ikát nézzük is húzós heteken mentünk keresztül, bár ez nem csak a team-re igaz. Mindenkinek alacsonyabb volt az ingerküszöbe, mint szokott lenni. Arra kérnélek titeket, ti is legyetek türelmesebbek, lehet az többet segít az ügyön (és ne olajjal próbáljunk tüzet oltani :D )

"A nem mondhatom meg hogy szabályt szegsz" alapvetően arra vonatkozik, hogy egyrészt hivatalosan semmit sem tudhattok abból mit látunk és mit nem - ami alapvetően a csalók ellen szólna (gondolom én).

Másfelől ez egy elég nagy handicap lenne, ha olyan játékos játssza be, aki amúgy csal, de (egyelőre) bizonyítani még nem tudom a csalást.

Mindenesetre ha úgy érzékelem, hogy valakinek a szabályos játék a célja, annak örömmel segítek.

Az ilyesmik leginkább azok ellen szólnak, akik folyamatosan azt próbálják meg kiszedni belőlünk, hogyan csaljanak úgy, hogy azért ne tudjuk őket elkapni (vagy akár észrevegyük). Elég sok ilyen játékossal találkoztam a pályafutásom során sajna.

És én annak vagyok híve, hogy elsősorban játékosként jó megoldani az ilyenhez hasonló "problémákat". Néha sokkal hatékonyabban fel lehet így lépni a nem szépen játszók ellen, mintha a GO megy oda igazságot észt osztani.
    Persze lehet nyugodtan jelenteni nekünk is, ha valami olyat láttok. Tényleg megnézzük, és meglátjuk tudunk-e kezdeni vele valamit vagy sem, de garanciát nyilván erre nem vállalhatunk.

Na további szép estét! :)

Egy kávét kérek, Opi pedig vendégem egy sörre.

Uff! Én beszéltem! :)

🇭🇺 ex-Admin 🇭🇺

"Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Merániai János, esztergomi érsek (1213)

//John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

• BIG LÁJK akkor a fentiekre - és szent a béke

Nálam is húzós volt - vakáció a nyaralás miatt

MAJD

Vakáció egyéb gondok miatt - nem részletezem, de abból egy csak: tegnap kórház látogatásból érkeztem haza

Szóval párom kapott e-mailt, hogy gondok ikában és lépje már be - akkor fogadott a lobby, egy csomó rendezni való (tökre nem volt kedvem ikás problémákra a valósak megoldása volt a fontos)

Többen vakoltak már, mint bármikor - és még megindult valaki: Vakoltatom a macikat felkiáltással zúzta a védekezésre kevésbé képteleneket (és olyan időszakban amikor harcosnak sincs sok esélye, lévén off)

Felvázoltam, miként játszunk erre válaszul - megvédve játékbeli eredményeinket. Aztán megindult az őrült amit már olvashattatok - leg leg elején még még másnak is nézett ki, mint ami...

Nem kell senkit tiltani - csak támadjuk sokan (akkor még többeknek van játék lehetősége gyártani, kereskedni, kém küldetéseket indítani...) - én ezt mondom. Akkor van ellenfél is - szerencsére szövetséges is akad, mert az ellenfél őket is vegzálta.

Bocsi akit megbántottam - megy sörre a vendégem (tegnap este az volt a kísérő a kemencés csülökhöz az Itató nevű helyen)

Megérte idegeskednünk amúgy - sok infót olvashattunk (megismerve egymás helyzetét is...)