Brusc au aparut multi jucatori in vacanta... doar pe insulele cu marmura!?

 • Salut, am o dilema. Candva in ultimile zile am observat ca au aparut foarte foarte multi jucatori, in vacanta, pe insulele cu marmura. Dar doar pe insulele cu marmura. Pe celelalte resurse, inclusiv vin, bate vantul. In schimb, nu mai exista nici un loc pe vreo insula cu marmura in jurul meu. (Si am controlat vreo 3-4 arhipeleaguri). Jucatorii astia au un punctaj general, dar nu au punctaj la nici o alta categorie - nici macar maestrii constructori, ceea ce nu are sens pentru un jucator care are 3 orase de nivel 25-30.


  Mie treaba asta imi incurca rau planurile de expansiune. In acest moment am doi inactivi pe care ii pandesc si sper sa fie ghosted/stersi, ca sa mai am loc pe marmura. As vrea sa stiu daca populatia asta noua in vacanta... e un bug? e un efect secundar neintentionat dupa fuziune? Va fi cumva modificata treaba asta, sau singurul mod este sa sper ca dupa 30zile de vacanta macar unii vor fi inactivi, apoi ghosted/stersi?

  Chiar mi-e greu sa cred ca cineva pur si simplu si-a mutat orasele si nu si-a pus macar un oras pe vin.

  Later edit: acum vad ca doar pe bucatica mea de harta (adica la marginea ei) e problema asta cu insulele cu marmura. Cu cat merg mai spre centru, insulele ajung complet ocupate, chiar daca jumatate din populatie sunt inactivi. Asta oare inseamna ca si astia in vacanta vor deveni inactivi in curand? Sau macar intr-o luna?

 • Nu s-a intamplat mare lucru, doar ca toate conturile aflate in ghost mode de 1000 de ani (adica de vreo 14 ani de cand e ikariam) si care inca mai existau au iesit la suprafata. Noi in alianta le numim cimitire :))) Acest lucru s-a intamplat dintr-o eroare de programare cel mai probabil avand in vedere ca aceste conturi trebuiau sa ia calea unui server special dedicat inactivilor si conturilor aflate in ghost mode. Acest lucru nu s-a intamplat, conturile nu au fost transferate, ci au inceput sa populeze ca niste cimitire, serverele active (Alpha si Beta), serverul "Mortii", sau serverul "Purgatoriu" fiind populat doar cu conturile din Test server (Am ajuns intamplator in "Purgatoriu" sau "Serverul Mortii" cand am incercat sa recuperez un cont inactiv din Test Server si acele conturi intradevar ajunsesera in acest server special). Din ce se scrie pe comunitatile internationale, GF lucreaza la remedierea acestei erori. Prima "reparatie" ca sa zic asa ceva a fost realizata printr-o mentenanta care a resetat aceste conturi sa revina la regula inactivilor si sa dispara dupa cum dispare orice cont care devine inactiv... Numai ca din cate observam noi ca jucatori, pe harta ies din ghost mode conturi inactive care intra instant in vacanta. Noi am pus asta pe seama faptului ca aceste conturi reiau ciclul trecerii in "nefiinta" de la zero. Si anume: 30 de zile de vacanta, 7 zile active, 30 de zile inactive. Apoi conturile reintra in ghost mode daca pe cont exista ambrozie cumparata si neconsumata sau dispar definitiv daca nu exista.


  Acuma, ceea ce am scris mai sus este o supozitie si o analiza facuta de mine si colegii mei de alianta strabatand harta lumii Alpha in lung si lat si incercand sa ne dam seama care este logica GF si cum dispar sau reapar conturile. Ca si noi, ca si tine, stam sa asezam orase, sa ne organizam cum putem si o facem foarte greu in conditiile in care nu stim exact ce anume se intampla de fapt.

 • Îți mulțumesc pentru răspuns. Conturile respective au dispărut acum câteva zile, pe rând, nu au trecut deloc prin statusul de inactivi. Și văd că problema s-a reglat și pe celelalte insule, nu doar în zona mea. Acum în sfârșit simt că bate iar vântul pe bucățica mea de hartă! ^^