softmerge naar welke server wereld gaan wij Nederlanders

 • Er zijn 8 werelden op de engelse sektie waar wij naar toe kunnen.De wereld Pi lijkt een mooie server en is gelijk aan zeta, maar is bij iedereen erg populair, ook door andere buitenlandse spelers waar de server van gwsloten wordt. Ik denk dat Pi straks overspoeld gaat worden en dan is het vechten voor een eiland met het juiste wonder. Er zit al een monster alliantie met zo'n 180 leden en nr 2 met 96 en nr 3 met 66 leden. Dit zijn voor ons zeer grote allianties en dat worden er zo meteen meer. Nu ben ik benieuwd wat andere Nederlandse spelers van plan zijn. Ik zie graag reacties op dit topic

  EN 1, 2, 16, 43, 44, 45, 46, 47


  1 = Alpha - Regular Server oude layout met hepa op zwavel  2 = Beta - Regular Server oude layout met hepa op zwavel  16 = Pi - Regular Server nieuwe layout maar super popular onder heeel wat landen  43 = Zelos - Special Server -- WAR


  The following bonuses are active on them:


  50% faster trade ships


  25% Faster Training of Troops


  50% Faster Building of Ships


  10% higher income of Sulphur  44 = Zephyros - Special Server -- BOB THE BUILDER


  The following bonuses are active on them:


  40% Higher Income of Building Materials and Marble


  25% Faster Building of buildings


  25% Faster Trade ships  45 = Herakles - Special Server -- KNOWLEDGE


  The following bonuses are active on them:


  25% Higher Income of Building Materials and Marble


  40% Higher…Income Crystal


  25% Faster Trade ships


  15% Faster Building of buildings  46 = Hydra - Special Server -- WAR


  The following bonuses are active on them:


  25% Faster Trade Ships


  50% Faster Building of Troops


  50% Faster Building of Ships


  25% More Income of Sulpfur and Wine  47 = Orpheus - Special Server -- KNOWLEDGE


  The following bonuses are active on them:


  33% Faster Trade Ships


  50% Higher Income of Crystal


  50% Higher Income of Wine

 • Denk dat uitgangspunt moet worden

  We gaan naar een server waar veel Nederlanders heen gaan

  Anders ga je als Nederlandse Alli verzuipen


  Server 16 PI valt af, die is erg populair onder Engelsen en denk dat de meesten geen zin hebben om continu op te letten omdat je geplunderd wordt

  of spelers tegen komt welke twenty for seven IKA spelen en dus zelf geen leven hebben


  Ben benieuwd of alle Nederlandse allies bereid zijn naar 1 Engelse server te gaan met uitzondering van 16 PI


  Graag jullie reacties

 • Lastige keuze, al neig ik persoonlijk naar Pi. Ik zal hieronder proberen uit te leggen wat mij persoonlijk drijft.


  Alpha en Beta vallen geheel af voor mij. Ik wil niet spelen op een server waarop hephaistos enkel mogelijk is op zwavel. Dat gaat in tegen de indeling van mijn account en mijn plannen om meer te meppen. Al mijn steden staan immers op wijn.


  Pi heeft de nieuwe wonderen en is de enige server die neutraal is qua effecten, dat is voor mij een grote troef.

  Verhoogde producties zijn prettig, maar ik sta er afkerig tegenover omdat:

  • Iedereen zijn eigen speelstijl heeft. Sommige spelers hebben meer aan wijn (ik), anderen meer aan kristal of mamer. Wie ben ik om te kiezen welke grondstof het beste is? Pi is neutraal.
   Verkiezen individuele spelers een meer specifiek voordeel? Ga ervoor! Maar als community zal er geen correct maatje voor iedereen zijn.
  • De handelsprijzen zouden imploderen voor de betreffende grondstoffen. Meer overproductie -> Meer aanbod -> Lagere prijzen.
   Ironisch genoeg zouden meer mensen net kiezen voor kristal of marmer, maar zijn dit net de meest nuttige materialen in de handel.
  • Ik uitgebouwd ben (luxeprobleem!). Wat doe ik ermee? Ik ben hierin een zeer uitzonderlijk geval natuurlijk.

  Dan heb je de verhoogde eenhedenproducties: verwacht daar zeker de mentaliteit van vechters.

  Maar hier is een ongemakkelijke waarheid: het tempo waarop je burgers terugkeren is lager dan de productiesnelheid, zelfs op gewone bouwsnelheden (op ietwat fatsoenlijk niveau). Boosts maken het enkel erger als burgers niet sneller terugkeren.


  Het argument om Pi a priori uit te sluiten vind ik niet voldoend onderbouwd. Ja, er speelt iets van 1000 man op Pi. Maar daar valt tegenin te brengen:

  • Alpha en Beta tellen enkele honderden spelers meer. Pi is dus zelfs minder popular in vergelijking.
  • 1000 spelers (wat er nu is), is lager dan wat Zeta had net na de merge. Het verschil is de mega-allianties, maar die heb je overal wel denk ik.
  • De server zal wellicht langer stabiel blijven. Dit is een gok, maar ik ben bang voor de andere servers omdat ze bijna allemaal nieuwe werelden. Dertien jaar zou ons moeten leren wat er met die servers gebeuren: een nieuwe wereld opent uiteindelijk terug en mensen stappen over.
  • Spelers zullen wellicht voor bonussen kiezen in hun stijl, waardoor de speciale servers sowieso wel meer popular zullen zijn. Minder spelers voor Pi?
  • Zelfs in het geval dat veel mensen voor Pi kiezen, zal niet iedereen die mag kiezen erheen kunnen. Plaatsen zijn gelimiteerd om voldoende spreiding te garanderen. Dus het zal geen overormpeling zijn. Al zal het drukker zijn dan je prettig zult vinden. Dat is echter bij iedere server zo tot er mensen stoppen. ;)

  Nu is het zo dat ik niet vies ben om eventueel de switch naar een internationale alliantie te maken indien ik er alleen voor zou komen te staan. Ik ben communicatief sterk in het Engels en ik ben gewend om te werken in een internationaal karakter / verschillende tijdzones. Al is het natuurlijk prettiger om mensen te hebben die ik kan spammen, dus ik probeer dit natuurlijk te vermijden.


  Wel is het zo dat we snel de knoop moeten doorhakken. Woensdag begint het al. :(

 • Ik ga sowieso naar Pi.

  De enige optie die vergelijkbaar is aan Zeta, en alle andere motivatie is voor mij daaraan ondergeschikt.


  Ik hoop zoveel mogelijk mee te krijgen, dan hebben we 100+ man, dan zijn we groot genoeg! Al die vechterservaring van -NO-, DND, C-R etc en de barbecuespecialisten van BBVM en de kroegervaring van HPH krijgen wij die top 5 er wel onder!


  Groet Sis

  Edited once, last by Sisbrow ().


 • Doordat ik nu de kans heb om een aantal multi accounts te herplaatsen denk ik niet dat ik PI mijden zal.


  Geplunderd worden heeft meer oorzaken dan alleen maar niet 24/7 online zijn.

 • Ik neig naar PI allen moeten we dan wel 1 grote Nederlandse ally maken of meerdere die met elkaar samen werken ipv tegen elkaar.

  Over mijn multiaccounts was ik al een tijdje aan het twijfelen dus die laat ik vervallen.

 • uitgangspunt blijft waar de meeste Nederlanders/Belgen heen gaan , gaan wij ook

  zou zonde zijn , dat wij als Nederlanders/Belgen geen bondgenootschappen meer kunnen afsluiten omdat wij verdreven zijn van de Engelse Servers omdat GF geen Nederlandse/Belgische server wil blijven onderhouden


  de keus neigt nu naar PI server 16


  Ik nodig alle allianties om uiterlijk jullie keus hier neer te zetten a.s. maandagavond 22 november

 • Dan zet ik hier ook even mijn gedachten neer.

  Als handelaar kies ik voor een van de kristalwerelden. Ik heb op allebei een account aangemaakt en het wordt Orpheus. Dat is de jongste van de twee maar nu al de grootste en levendigste.

  Dan heb ik nog een (ex)piratenaccount en daarmee volg ik straks, denk ik, waar de meeste Nederlanders naar toe gaan. Maar ik heb een voorkeur voor Alpha of Beta. Waarom? Ik heb geen perma-Hephaistos en ik heb bij het begin van Zeta behoorlijk last gehad van spelers die dat wel hadden. Op Alpha/Beta moet je daarvoor 5 zwavelsteden hebben en dan ben je per definitie een armoedzaaier, lol.

 • Beste mede merge-slachtoffers,


  .

  Na zorgvuldig wikken en wegen is de alliantie Crazy Rabbits tot het besluit gekomen dat we gaan trachten te koloniseren op de Britse server Orpheus, zijnde nummer 47  De voornaamste reden waarom we niet naar PI nr 16 (durven) te gaan is omdat we vrezen dat deze te snel volzet gaat zijn en dat we de grootste kans willen behouden dat ieder lid van CR de beste kaarten heeft om met de alliantie mee te gaan.  Weet dat dit niet een gemakkelijke beslissing is/was maar dat deze in eer en geweten genomen is met als het voornaamste doel om onze familie bij mekaar te houden. Dat weegt meer dan de "ideale" server. In zoverre deze bestaat.


  Vanuit Crazy Rabbits hopen wij nog vele mede-en (voormalige) tegenstanders tegen te komen in dit nieuwe hoofdstuk van Ikariam en we drukken onze dank uit voor de vele avonturen, de lach en de traan aan alle Ikariam spelers over de alliantie grenzen heen.


  Crazy Rabbits.
  ,

 • Ik maak gebruik van de mogelijkheid om verschillende servers te kiezen met mijn accounts! Net als voor de 1ste merge! Dus wie weet zie ik sommige van jullie nog na de merge! ;)


  Geen idee nog waarheen! Alleen mijn knijn account is er zeker van!!

  Verschillende servers met verschillende mogelijkheden bieden zich aan nu. Moet dat nog even overleggen met mijn team genootjes in andere allianties!


  We ( als in all NL spelers) zullen .nl nog gaan missen! 13 jaar speel ik dit spel al, dus toch verschillende contacten opgebouwd al ben ik een stil typje enzo! 8)

  Maar we gaan er vast wat van maken na de merge!! :thumbup: Have fun!!  E-mail: cleo@ikariam.us

  Woman are Angels. And when someone breaks our wings, we simply continue to fly... On a broomstick. We're flexible like that.

 • Landgenoten en Belgen 8o,

  Wij van de alliantie PACT hebben intern overleg gehad en hebben besloten om te gaan verhuizen naar 16 - Pi. Onze voorkeur heeft een normale server, maar wel met de nieuwere wonderindeling. Wij denken dat we met onze hechte groep, onszelf daar binnen kunnen loodsen en kunnen handhaven.

  Het is een hele verandering voor de NL gemeenschap die nu opeens voor zo'n keuze komt te staan. Wij gaan er vanuit dat we een ieder toch nog ergens tegenkomen ondanks de verschillende keuzes die worden gemaakt met de merge. Namens PACT willen wij iedereen bedanken voor de goede en de mindere tijden die wij - 6,5 jaar lang - samen hebben beleeft op Zeta. En wij willen iedereen het beste toewensen voor de toekomst.

  PACT

 • En daar is het eerste uitstel.^^:D Zouden we voor de kerst over zijn? Ik betwijfel het.

  Ben alvast begonnen mijn Orpheus accountje uit te breiden. Voel me er al thuis.

 • Omdat GF ons dwingt uit 8 servers te kiezen, gaan de wegen van NO Name zich afsplitsen

  Iedereen is niet hetzelfde, gelukkig maar, anders was het zo saai op deze mooie aarde


  Deels gaat No Name naar server 47 Orpheus

  Deels gaat No Name naar server 16 PI


  Omdat ik een van de laatste oprichters van No Name ben (te weten Thunder/Kokki/Peppi/Ektor vervolg van VST) neem ik de naam NO Name nog mee naar server 16 PI


  Omdat server 16 totaal anders gaat worden dan Zeta ivm verhoudingen tussen diverse Allies staan wij open voor bondgenootschappen of samenvoegen met andere Nederlanders/Belgen Allies op PI onder andere alli naam


  Mooi zou zijn , dat wij als Nederlanders/Belgen gaan clusteren net iets uit het hart van PI, ivm toekomstige samenwerking

  Graag ingame contact opnemen met Ektor, indien we allemaal bij elkaar willen zitten op PI


  Ik vind het jammer dat het zo gelopen is en wil niet op 2 servers spelen

  De jas van PI past mij en mijn vrienden/vriendinnen welke meegaan naar PI beter dan Orpheus


  Dus aan alle Nederlanders/Belgen laten wij de strijdbijl begraven en opnieuw beginnen op PI MET ELKAAR ipv TEGEN ELKAAR


  Ik wil iedereen bedanken voor de mooie tijd op Alpha en Zeta met VST en No Name


  Groet


  Ektor

 • Ik ben benieuwd op welke server ik dan terecht kan.

  The following rules apply for transfers:

  • You cannot move to a server where you would immediately be in the top 50 of the rankings.
 • Eh nee, die ken ik want ik tuinde er ook even in. Maar dit gaat over de normale, te betalen, verhuizing naar een andere server. Ik kan het even niet zo snel vinden. Als die regel zou gelden bij de verplichte merge, zou een aantal top 50 spelers op Zeta nergens terecht kunnen.

 • Ik ben benieuwd op welke server ik dan terecht kan.

  The following rules apply for transfers:

  • You cannot move to a server where you would immediately be in the top 50 of the rankings.

  Dat geldt enkel als je betalend (normaal) van server wilt gaan. De regel is er om jongere servers te beschermen tegen oude accounts.

  Anders gaan er veel mensen morren. :)